Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz D-032-a #171. hozzászólásáraHúha ez nagyon részletes csak a leforgató kar már kb 30 éve nincs meg a vetőgéphez.
De nagyon köszönöm ezt a két oldalt,mert nálunk mindenki másképp mondja a leforgatási próbát.
Nálunk azt mondták hogy 72 járókerék fordulat.Viszont ezt nézve 73,2.Az előtét tengelyen lévő fogaskerék fogszáma 25 meg 40 az még egyáltalán nem tiszta.
De köszönöm az infót.
Nem űberelni akarom az előttem szólókat, csak ha még plusz tudnivalót keresne valaki, ebben alkatrész cikkszámok is vannak. Super SA-32-F Gépkönyv Az F jelzésű az a széleskerekű igy ha a kerék kerülete eltér, akkor azt figyelembe kell venni a számolásnál.
A leforgatás lépései a gépkönyv 39-40. oldalán található.
Válasz Blahoncio #168. hozzászólására1000m2 elosztod a munkaszélességgel. Ennyit métert megy a vetőgép, hogy meglegyen az 1000m2... Aztán leméred a kerék kerületét centivel. Az előző métert elosztod a kerülettel. Ami kijön, annyit fordul a kerék a megteendő úton az 1000m2-ig...
Válasz Gabik #166. hozzászólására. Szevasz. Igen engem érdekelne ezek a gépkönyvek. Nem tudom hogy tudnánk ezt megoldani. A tel számom 20/3983302. Csörgess meg vissza hívlak. Előre is nagyon köszönöm. Fontos volna számomra.
Válasz Pet92 #163. hozzászólásáraHa még ez aktuális tudok cikkszámot,sőt megvan a norton szekrényes gépkönyv és a Super Lajtáé is plusz alkatrész katalógusok.
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy valaki megtudná mondani hogy a norton szekrény előtét agyára milyen lánckerék való (kívülre a meghajtás felől) esetleg valaki tudna cikkszámot megadni hozzá mert sehol nem tudnak cikkszám nélkül segiteni 40 es tengelyre menne a lánckerék. Válaszokat előrre is köszönöm
Sziasztok!
Szükségem lenne Norton szekrényes tárcsás lajta32 vetőgép gépkönyvére ha valakinek lenne és el tudná küldeni vagy digitálisan vagy utánvéttel azt Megköszönném. Elérhetőségem: koncsikpeter@gmail.com
Nekünk repedezett, elérett 6x36-os van a vetőgépen. Néztünk rá újat, de a két gumi többe lenne, mint a vetőgép volt......
A széles kerék nem jó a keskeny helyett, más a vázban helye, más a kerékagy és a tengely is.
Tegnap előtt vettem egyet,8-36 -ost,tegnap már ki is durrant.
Megint lehet keresni.
Az újabb lajtán mekkora gumik vannak?Annak a kereke passzolna a keskeny kerekűre?
Megint lehet keresni.
Az újabb lajtán mekkora gumik vannak?Annak a kereke passzolna a keskeny kerekűre?
Leforgatáskor úgyis látni fogod, hogy emelni kell-e a nyelven vagy sem, a 3-4-es állás nem szent írás.
A vetési táblázat nem igazán mérvadó, mindenképp le kell fogatni vetés előtt.
Tolózárakra figyelni, mert hajlamosak az adagoló kerekek beleérni, és elzárhatja a problémás sorokat.
Olyan kérdésem lenne,hogy a magtartályban ami van mag keverő,az hogyan kapja meg a hajtást?A keverő meg van,csak amin keresztül a meghajtást kapja,az nincs meg.
Jó lenne róla egy kép.
Ahogy gondolod, nekem édes mindegy.
(Tavaly ősszel 28 csapágyat cseréltem, és áldom az előző gazdáját a vetőgépnek, hogy a szegecseket kicserélte csavarra.)
Tiszteletem uraim
Egy kérdésem lenne hozzátok,tudja e valaki hogy mekkora szegecsel kell felszegecselni a sornyitó tárcsát a csapágyházra? Konkrétan a hossza érdekelne.
Köszönöm a segítséget előre is.
Géptervező hallgató vagyok és egy beadandóm megírásához szeretném segítségeteket kérni. Lajta Sa-32 VNTGT (legalábbis ez volt az adattáblán) vetőgéphez keresek műszaki rajzokat. Karbantartási könyvet már találtam a könyvtárunkban, ez viszont nagyon sokat segítene.
Sziasztok!Hozzá tudnék jutni eléggé alacsony áron 1 keskeny kerekes Lajtához , csak a gumi aggaszt mert az egyik szétdurrant. Most próbálom bevadászni honnét lehetne de halvány gőzöm sincs és itt sem találok megoldást.A gumi mérete 6.50X36-os lenne. Nem tudna segíteni ebben nekem? Köszönöm !
üdv,
a kühne gyárból belehet szerezni a gépkönyvet és mindennemű alkatrészt is még a mai napig is.
a könyv ha jól emlékszem 1500-v 1700-ft
elküldeni elég sok oldal,mert még most is az eredeti kiadást küldi a gyár ahol még a soros kapcsolás meg minden efféle dolog benne van részletesen.
227 hozzászólás
Válasz t-16m #176. hozzászólásáraHa a fogaskerekes jó lenne,akkor nem lenne norton a szekrényével...
Sziasztok!
Melyik a jobb megoldás? A nortonos vagy a fogaskerekes?
Válasz Blahoncio #173. hozzászólásáraHa elfér, hegessz egy csődarabot a küllőre, oszt oda dugj be egy csövet... Amazonék is így csinálják...
Válasz D-032-a #171. hozzászólásáraOK most leskelődtem rá a linkre.
Válasz D-032-a #171. hozzászólásáraHúha ez nagyon részletes csak a leforgató kar már kb 30 éve nincs meg a vetőgéphez.
De nagyon köszönöm ezt a két oldalt,mert nálunk mindenki másképp mondja a leforgatási próbát.
Nálunk azt mondták hogy 72 járókerék fordulat.Viszont ezt nézve 73,2.Az előtét tengelyen lévő fogaskerék fogszáma 25 meg 40 az még egyáltalán nem tiszta.
De köszönöm az infót.
Válasz csoppika #170. hozzászólásáraEz korrekt és egyszerű mint a faék.
Én is így gondolkodtam.
Nem űberelni akarom az előttem szólókat, csak ha még plusz tudnivalót keresne valaki, ebben alkatrész cikkszámok is vannak.
Super SA-32-F Gépkönyv Az F jelzésű az a széleskerekű igy ha a kerék kerülete eltér, akkor azt figyelembe kell venni a számolásnál.
A leforgatás lépései a gépkönyv 39-40. oldalán található.
Válasz Blahoncio #168. hozzászólására1000m2 elosztod a munkaszélességgel. Ennyit métert megy a vetőgép, hogy meglegyen az 1000m2... Aztán leméred a kerék kerületét centivel. Az előző métert elosztod a kerülettel. Ami kijön, annyit fordul a kerék a megteendő úton az 1000m2-ig...
Régi keskeny kerekű.
Üdv Mindenkinek!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Lajta vetőgépnél a kereket hányszor kell megforgatni hogy 0.1 hektár legyen?
Válasz Gabik #166. hozzászólására. Szevasz. Igen engem érdekelne ezek a gépkönyvek. Nem tudom hogy tudnánk ezt megoldani. A tel számom 20/3983302. Csörgess meg vissza hívlak. Előre is nagyon köszönöm. Fontos volna számomra.
Válasz Pet92 #163. hozzászólásáraHa még ez aktuális tudok cikkszámot,sőt megvan a norton szekrényes gépkönyv és a Super Lajtáé is plusz alkatrész katalógusok.
Van egy Lajta vetőgépem eladó. Hirdetések!!
Válasz zsolt720109 #160. hozzászólásáraÜdv mindenkinek!
Találtam egy vetési táblázatot .
A könyv címe amiből kimásoltam
Lajta 32 VNT és Lajta 32 VNC traktorvontatású vetőgép kezelési és karbantartási utasítása
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy valaki megtudná mondani hogy a norton szekrény előtét agyára milyen lánckerék való (kívülre a meghajtás felől) esetleg valaki tudna cikkszámot megadni hozzá mert sehol nem tudnak cikkszám nélkül segiteni 40 es tengelyre menne a lánckerék. Válaszokat előrre is köszönöm
Sziasztok!
Szükségem lenne Norton szekrényes tárcsás lajta32 vetőgép gépkönyvére ha valakinek lenne és el tudná küldeni vagy digitálisan vagy utánvéttel azt Megköszönném. Elérhetőségem: koncsikpeter@gmail.com
Bozsoki Gábor vagyok és nagyon szeretnék egy Lajta super vetés táblázatot.
gaben2495@gmail.com
Farkas Zsolt vagyok és nagyon szeretnék egy vetés táblázatot. zsolt720109@freemail.hu elöre is köszönöm.
Lánc boronát keresek,4 m széleset!
Hol lehet venni?
A nortonos kühne 16 soros vetőgép, gépkönyvére lenne szükségem. Akár utánvétellel is. Köszönöm.
8,3-36 BKT 67.000
Lehet h az lesz a vége.
Akkor semmilyen kereket nem tudtok rá amivel lehetne helyettesíteni?
Válasz #155. hozzászólásra
Nekünk repedezett, elérett 6x36-os van a vetőgépen. Néztünk rá újat, de a két gumi többe lenne, mint a vetőgép volt......
A széles kerék nem jó a keskeny helyett, más a vázban helye, más a kerékagy és a tengely is.
Megint lehet keresni.
Megint lehet keresni.
Válasz #152. hozzászólásra
Az apróban itt hirdettek!!
Valaki tud eladó 6,50-36 külső gumit Lajtára?
Gumicsö helyett próbált már valaki müanyag csövet...
Sziasztok!
Tud nekem valaki Lajta 32 tárcsás gépkönyvet küldeni pdfben, vagy valamilyen digitális formában. Nortonos. klaszlo07@t-email.hu
Köszi
Válasz #146. hozzászólásra
Leforgatáskor úgyis látni fogod, hogy emelni kell-e a nyelven vagy sem, a 3-4-es állás nem szent írás.
A vetési táblázat nem igazán mérvadó, mindenképp le kell fogatni vetés előtt.
Tolózárakra figyelni, mert hajlamosak az adagoló kerekek beleérni, és elzárhatja a problémás sorokat.
minden 3. nekünk
minden 3. nekünk
búzát, árpát, zabot mindet ugyanazon a nyíláson?
Válasz #144. hozzászólásra
4.
Sziasztok kérdésem lenne hogy a gabonáknál a bütykös vetőhenger alatti magkifolyó nyelvet hányadik állásba állítjátok.
Válasz #142. hozzászólásra
Igen, gyárilag így van.
Ez a gyári megoldás?
Válasz #140. hozzászólásra
Oda vissza. A kis kerék nem is tudná körbefordítani.
Köszi.Jól látszik.Oda vissza mozog?Vagy körbe?
Válasz #138. hozzászólásra
Ezen a képen jól látszik a rudazat, szerintem kiszúrod, hogy melyik az
Olyan kérdésem lenne,hogy a magtartályban ami van mag keverő,az hogyan kapja meg a hajtást?A keverő meg van,csak amin keresztül a meghajtást kapja,az nincs meg.
Jó lenne róla egy kép.
Válasz #136. hozzászólásra
Ahogy gondolod, nekem édes mindegy.
(Tavaly ősszel 28 csapágyat cseréltem, és áldom az előző gazdáját a vetőgépnek, hogy a szegecseket kicserélte csavarra.)
Válasz #135. hozzászólásra
Szerintem biztosabb kötés,és költség hatékonyabb.
De azért kösz.
Válasz #134. hozzászólásra
Ha nem akarsz kitolni magaddal a szegecselést elfelejted, feltalálták már a csavart és az önzáró anyát.
Tiszteletem uraim
Egy kérdésem lenne hozzátok,tudja e valaki hogy mekkora szegecsel kell felszegecselni a sornyitó tárcsát a csapágyházra? Konkrétan a hossza érdekelne.
Köszönöm a segítséget előre is.
Sziasztok!
Géptervező hallgató vagyok és egy beadandóm megírásához szeretném segítségeteket kérni. Lajta Sa-32 VNTGT (legalábbis ez volt az adattáblán) vetőgéphez keresek műszaki rajzokat. Karbantartási könyvet már találtam a könyvtárunkban, ez viszont nagyon sokat segítene.
Az email címem: knucklehead255@gmail.com
Szép napot és előre is köszönettel:
H.T.
Sziasztok!Hozzá tudnék jutni eléggé alacsony áron 1 keskeny kerekes Lajtához , csak a gumi aggaszt mert az egyik szétdurrant. Most próbálom bevadászni honnét lehetne de halvány gőzöm sincs és itt sem találok megoldást.A gumi mérete 6.50X36-os lenne. Nem tudna segíteni ebben nekem? Köszönöm !
Válasz #125. hozzászólásra
szia kisteve.meg kernelek a repce vetes tablazatat is ted mar fel 10kg/ ha.elöreis kösz.ja es a lucerna 25kg./ha.
üdv,
a kühne gyárból belehet szerezni a gépkönyvet és mindennemű alkatrészt is még a mai napig is.
a könyv ha jól emlékszem 1500-v 1700-ft
elküldeni elég sok oldal,mert még most is az eredeti kiadást küldi a gyár ahol még a soros kapcsolás meg minden efféle dolog benne van részletesen.
a gumi méret 12.4-28 ha fejből jól tudom
Üdv!
Akinek lenne gépkönyve ehhez a vetőgéphez az elküldhetné a : melon1219@gmail.com címre.
Előre is köszönöm!
T.:Márk
Hali egy kis segítség kellene : nem tudja valaki véletlenül az újabb lajta vetőgép gumiméretét? tehát a teli felnisre gondolok nem a küllősre.