Hirdetés
- AKG támogatás új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- Kukorica vetőmagok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
1504 hozzászólás
landini 180 delta stift váltoju gépről valami tapasztalatot véleményt tud valaki mondani?
Sziasztok!
Megtudnátok mondani hogy mi célt szolgál a képen látható kis kapcsoló a Landini Landpower 165-ös traktorba?
Válasz 5465 #1149. hozzászólásáraLegend NG 120
Válasz Bárány #1147. hozzászólásáraÁllítható csak a legnagyobb gumizással van és már a sárvédő falától a hátsó felnit nem tudom beljebb fordítani. Egy 18,4-es elég lett volna, csak amikor vettük, úgy voltunk vele, hogy így nem kell dupla kerék. Csak akkor még az SPC-t elbírta az MTZ. Most meg ezzel vetek és sorközművelni is kényelmesebb lenne.
Válasz VW passat #1144. hozzászólásáraMelyik Landini?
Válasz VW passat #1144. hozzászólásáraCsak viccelni próbáltam.
Az enyém 18,4 - es, az még elfér...
Válasz Bárány #1146. hozzászólásáraJa, meg persze a nyomtáv. Az MTZ felni fix. A Landini szükség esetén állítható?
Válasz VW passat #1145. hozzászólásáraAzért az MTZ felnit gondold meg! Osztókör, furatok, teherbírás stimmeljenek!
Válasz Bárány #1143. hozzászólásáraKiszámolom hogy hogy jönne ki. 16,9-38 gumim van, meg MTZ felni. Akkor csak előre kellene venni felnit, gumit.
Válasz 5465 #1142. hozzászólásáraKívül 2 cm-re megy a sortól. Vetni még jó, de sorközbe már nem fér be. Sorközművelőzni akarok vele.
Válasz VW passat #1141. hozzászólásáraKét tipp:
1. hátra: 16,9R38 gumi+felni
előre: hozzávaló első kerekek
2. hátra: távtartós iker művelőkerekek
előre: mostani kerekek sortávra állítva (ha állítható)
Válasz VW passat #1141. hozzászólásáraMiért, simán befér. Még marad is 8 - 8 centi
Sziasztok
Valakinek nincs véletlenül eladó felni, vagy felni gumistól Landini Legendre. Vagy valaki tud rá okosságot, hogy kukorica sorba beférjen?
Most 480/65R28, ill. 600/65R38 van rajta.
Művelő kereket nem szeretnék, mert nem bírja el a traktor, meg a vetőgép súlyát (11,2R48), valamint elsűlyed a homokosabb részeken.
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna küldeni emailben egy landini legend 145-höz gépkönyvet? Vagy honnan tudnám beszerezni?
Válasz Lukács-Agro #1093. hozzászólására
Válasz benyei #1136. hozzászólásáraHát ja, régen minden minden jobb volt.
Kivéve a kevertet, az régen is szar volt...
Válasz benyei #1136. hozzászólásáraAz első szériás 5H jónéhány tervezési hibával "büszkélkedhetett." Nem írom le mégegyszer, ha van kedved, visszakeresheted.
Amúgy meg ezen a fórumon már elég komoly közösség alakult ki, sokan személyesen is ismerjük egymást. Te is jobban jársz, ha inkább ide koncentrálsz.
Pl. lesz januárban a fórumtalálkozó...
Válasz Bárány #1133. hozzászólásáraRégen minden jobb volt... ?
Ghiblibe dönthető és még ki-be is állítható
Mondjuk ez rohadt nagy tervezési hiba .
Válasz Bárány #1134. hozzászólásáraAkaraja a tököm, csak a gyorsabb kommunikáció miatt mert napközbe nem hiszem hogy sokan az okostelefonjukról fognak szenvedni a fórum motorral. Egyrészt sokkal gyorsabb talán még értesítést is kapsz róla ha van valami (talán épp neked vagy épp te tudsz valaki másnak segíteni),
Másrészt ott egy pillanat alatt feltöltesz egy képet vagy akár egy videót ami által sokkal szemléletesebben tudod elmondani gondodat, bajodat, nyűgödet.
Ha már ezt a szakmát választottuk segítsük egymást, nem épp magam miatt hoztam létre a csoportot. Nekem abból nem lesz semmilyen anyagi vagy szellemi javam, hogy 10.000-en vagy 10-en vagyunk, viszont örülök ha tudunk egymáson segíteni, és talán még lehet egyszer pont neked lesz egy olyan gondod amit akár kint a határban is meg tudsz csinálni ha tudod hova kell nyúlnod stb.
Kib..ni innen? Új felhasználóval 2 perc múlva újra jelentkezem
Másfelől az Agroinformnak is van 2 azaz két face csoportja.
Válasz benyei #1132. hozzászólásáraMilyen dolog, hogy el akarod innen csábítani az embereket?!!!
Csodálom, hogy még nem b..tak ki innen!
Válasz benyei #1131. hozzászólásáraElég érthetetlen, de ez van. Kétféle kormányoszloppal gyártják: az egyik dönthető, a másik emelhető.
Néztem bele másik típusét, de elég macerás lett volna beépíteni. Másvalaki meg úgy oldotta meg, hogy beletoldott egy vastagfalú cső darabot.
(Amiket írok, az első szériás 5H-ra vonatkoznak!)
Hiba még az akkumulátor elhelyezése, mert sorköz kultivátorozáskor pont a sor felett van, tépkedi a magasabb növényeket. Én kijjebb raktam, bár így feláldoztam a jobb oldali lépcsőt.
Ja, egyébként van hozzá nagyobb tank (130-140 literes), de qrva drága. A mostani árakat nem tudom, de 300 alatt nem hiszem, hogy odaadnák.
Válasz kem.imre #1125. hozzászólásáraAz én 90-es Ghiblim és tud még többet is, azonos beállításokkal, azonos földben, ugyanakkor egy időben, volt ahol az mtz-nek kellet a difizár ez csak az elejével elment.
Meg komfortban is sokkal másabb eleve az irányváltó áldás már önmagában szinkronváltóról nembeszélve...
Gyertek legyünk minél többen, segítsük egymást:
http://www.facebook.com/groups/356379041440634/
Válasz Bárány #1130. hozzászólásáraA ghibliben lehet állítani mindenfelé a kormányt az újakban meg nem?
Válasz kem.imre #1129. hozzászólásáraMindent, de szó szerint mindent(!) ki kell próbálni rajta! Ha rendes gazdája volt, és megcsinált mindent, amit a gyárban elnagyoltak, akkor jó lehet.
A gyári tankja talajmunkázva esetleg kicsinek bizonyulhat (olyan 90-100 literes, pontosan már nem emlékszem), illetve engem nagyon zavart, hogy a kormány magasságát nem lehetett állítani. Ezt is ki kell próbálni, mert valakinek meg pont jó így.
A váltó fokozatkiosztása sem egy főnyeremány. Több fokozat hasonló áttételt ad, néha nagy az ugrás az elérhető sebességek között.
Szerintem mindenképp jobb, mint egy MTZ, de azért ez még mindig csak a nyugati alja. Kell vele némi kompromisszumot vállalni.
Válasz Bárány #1128. hozzászólásáraKÖszönöm az infot. Vásárlás előtt vagyok
2000 Üz.ó 5-100h szeretném megvásárolni.
Válasz kem.imre #1125. hozzászólásáraA Landini nagyobbat húz: kb. 15 LE-vel erősebb, és mivel jobb a súlyeloszlása és rendes négykerékhajtása van, ezért ezt át is viszi a talajra.
Válasz kem.imre #1125. hozzászólásáraEz Landini, és nem a vicces fórum
Válasz kem.imre #1125. hozzászólásáraTud! Sőt többet
T Kolégák!
Van valakinek Landni 5-100H traktorja?
Kérdésem : Tud anyit szántásban mit egy 820.2 -es Mtz?
Válasz benyei #1123. hozzászólásárahttp://www.facebook.com/groups/356379041440634/
LINK:
Sziasztok !
Gyorsabb segítség és a fórum korlátai miatt létrehoztam facen egy csoportot gyorsabb információ áramlás érdekében.
Csatlakozzatok !
https://www.facebook.com/groups/356379041440634/
Sziasztok! Nekem egy 450 üzemorás Landini 6140c van ma a harmadik sebebségi fokozba kapcsolákor kerepelö hangot ad ki. Nem tudjátok mi okozhatja?
Sziasztok. Néztem egy 2008as Landini vision 100at kb 4000üó mert a műszerfal össze-vissza mutat és nem mindig számol. Kipróbáláskor észrevettem üresben, hogy amikor benyomom a kuplungot egy halk furcsa kattogás féle hang jön elő, ami gázadásra erősebb lesz és kicsit fémesebb. Csak a kabinból lehet hallani kintről nem. Valaki esetleg tudja , hogy ez normális vagy a kuplungszerkezet kezdi megadni magát? Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz youth #1113. hozzászólásáraKapcsoló karban stift csere, tegyél bele egy 8.8-as acélcsavart és megoldódik a gondod. A hüvely el tud mozdulni a tengelyen és kevéset tol. Nekem is 2002-és Ghiblim van és ez a gond már 8 éve jelentkezett.
Válasz youth #1113. hozzászólásáraNálam is volt ilyen, de csak a kapcsolókarban volt eltörve a csőstift.
Válasz youth #1116. hozzászólására4-5 éve volt pontosan nem emlékszem. Hívtam egy hozzáértő szerelőt is aki nagy rutinnal javítja ezeket a gépeket. Csak hátulról kellett megbontani a kardáncsonk felől. Le kellett szerelni a pótkocsi vonórész tartó konzolját is.
Válasz mazda 5 #1115. hozzászólásáraÉs hogy fértetek hozzá ? Felülről vagy hátulról a kihajtás felől? Nagyjából letudnád írni a menetét?
Válasz youth #1113. hozzászólásáraA fülke levételére nincs szükség, mi az egyik Ghibli 90-es gépünket javítottuk ilyen tünetek miatt.
A kardáncsonkon belül van egy kb.120 cm hosszú tengely ami a kardánkuplungtól hozza a hajtást hátra ahol egy kapcsoló hüvely adja át a hajtást . Ezeket kell cserélni.
Nem sikerült feltöltenem így linkelem:
http://www.trattore.it/CatImg/Landini/Ghibli/00001928.png
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni !
Van egy 2002-es Landini Ghibli 90-em, és egy olyan problémám hogy a TLT-t kidobálja vagy be se veszi csak a fogaskerekeket darálja. Próbáltam utána állítani egy ideig jó volt, de újbol jelentkezett a probléma, az állítási lehetőség elfogyott.
Valószínüleg ahogy az alkatrész katalógusból kiveszem egy "körmös" kapcsoló cserére lenne szükség legalábbis véleményem szerint. Csak még nem bontottam meg ilyen típusú traktort, és ebben szeretném segítségeteket kérni, hogy hogyan és miként férek hozzá, félő hogy csak fülkelevétellel.
Mellékelt képen található 6-os alkatrészre gyanakszom.
Válaszokat előre is köszönöm !
Sziasztok!Véleményt, tapasztalatot szeretnék kérni egy 2013-as Landini Landpower 165-ös traktorról. Munkaeszközök, szervíz szolgáltatás, előforduló típus hibák. Előre is köszönöm a segítségeteket!!!
Ok, köszi!
Közben okosodtam!
Üdv.
Válasz nemenvagyok123 #1108. hozzászólására1. gyártás éve:2011., forg-ba helyezés:2012.
2. Nem tudom.
Gépkönyvem nincs, odaadtam a géphez.
Ja, bocs, elsősorban Báránytól kérdezem, de ha bárki tudja a választ, megköszönöm. Esetleg 5-110H-hoz magyar nyelvű gépkönyvet tud valaki?
Köszi!
Kérdezem, hogy mikori kiadású volt az 5-100H traktorod?
Esetleg tudod-e, hogy a hibakódnál mit jelent a C03, AC03, C75 jelzés?
Köszi!
Sziasztok
Landini legend160 2004-es,6000üó, véleményeket szeretnék kérni. Tapasztalat, érdemes gondolkodni benne? Mtz-t szeretnénk lecserélni kényelmesebbre és erősebbre.
Sziasztok. Tudna valaki feltenni vagy küldeni Landini Ghibli 90 kapcsolási rajzát ?
Válasz VW passat #1085. hozzászólására