Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
![A napraforgó vízhasznosítása A napraforgó vízhasznosítása](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9079/cikk_79079/napraforgo2_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó vízhasznosítása
Az öntözés minimalizálhatja a termésveszteséget, és növelheti a vízfelhasználás...
Hirdetés
![Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban? Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9086/cikk_79086/napra_upl_ind_fill_540x300_0.jpg)
1051 hozzászólás
Grammer légrugós székhez lehet kapni pótalkatrészeket?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140107182420_img_20130616_145144.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140107182446_img_20130616_145156.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140107182507_img_20130616_142426.jpg)
Kapcsoló szelep kellene meg csövek. Lehet a kompresszor is, de az nem biztos.
Most szögeltem a cobot, 1,5éves. Már 1x teljesen xarrá mentek benne a perselyek, azt anno rendbetettem. Most a levegőt ereszti el valamiért és hiába pumpálom csak a kompresszor zizeg de az ülés meg se mozdul. Felhajtottam a szoknyáját, megbirizgáltam a levegőcsöveket rajta rápumpáltam és jó lett. Kérdés hogy meddig marad így.
Ha megint leereszt akkor szét kell venni és átnézni rendesen a csövezését. ![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #448. hozzászólásra
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Mtz-be lesz ennyit azért nem szánok rá!
AXIÁL Grammer Professionál 352000+áfa- 447000ft
Válasz #438. hozzászólásra
Szerintem ez az alap is eléggé kicsi. Tedd egymás mellé ezt meg az eggyel komolyabb grammert (Grammer Professional) és rájössz, hogy ez mennyivel kisebb. (pl valamelyik axiálnál meg is tudod csinálni)
Az egyik gépben gyárilag mechanikus grammerral jött ki és lényegesen nagyobb volt az ülőfelület mint ebbe a barnába.
Sajnos a Professional meg arany árban van, pedig pár éve még 250 volt akcióban.
Én azt ajánlom, hogy nézz meg, ülj bele, mérj meg egy kettőt és utána vegyél.
Amúgy szerintem nem kell hasraesni ezektől, ugyanúgy elromlanak mint bármi más. Műanyag görgőkön gurulnak egy ideig, majd hamarosan azok megállnak, azután már egy síkon csúszkál csak, az kikoptatja az u vasat és kezdődik a kitty-kotty. Sajnos ettől jobb viszont nem nagyon van.
Válasz #445. hozzászólásra
Gumis topikba nézz majd át lenne pár kérdésem
Válasz #444. hozzászólásra
ok, szívesen!
Válasz #443. hozzászólásra
Köszönöm szépen ha eldöntöttem hívni foglak.
garancia természetesen van rá, igaz eddig még senki nem szólt, hogy gond van, ezekkel nem szokott gond lenni, későbbiekben meg ha már nem lesz garanciás, akkor a grammerekhez van alkatrész utánpótlás a legjobban
ebben az évben még bizti!:)
talán tudom tartani januárban is, de passz, így előre, általában év elején vannak akciók, de ha épp nincs akció az ülésre, akkor viszont drágább lesz, szóval idén tuti ennyi még ebben a pár napban!:)
Válasz #439. hozzászólásra
Garancia van rá? Alkatrész?ha esetleg vmi megadja magát benne?
Válasz #439. hozzászólásra
Okés! Meddig él ez az ár?
a grammerbe a mechanikus is nagyon jó, de a légrugósok verhetetlenek, pláne grammerben, ha eldöntötted, csörögj rám, s megbeszéljük a részleteket!06/30-934-2852![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Na így már világos akkor ezért van az árkülönbség.Akkor nekem inkább a barnára van szükségem.Most is grammer van benne csak mechanikus,ezért gondolkodom a cserén,gondolom érezhető lenne a különbség bár ezzel is elégedett vagyok.
a fekete kisebb, szűkebb, és alacsonyabb
a barna színűt odatudom adni házhozszállítva bruttó 227.000.-ért, a feketét pedig bruttó 205.740.-ért!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #433. hozzászólásra
De a barna színű amit te is árulsz az miért kerül többe? Semmi különbség nincs a kettő között a színén meg az árán kívűl.Nálad ez mennyibe kerülne?
a barna színűről pedig ezt:
Specifications - Légrugós ülés
Hosszirányú vízszintes rugózással
- Súlybeállítás mechanikus
Benefits - Nagyon kényelmes ülés
Megvéd a hátat érő ütésektől
Hatékonyan megelőzi a porckorong-sérüléseket
Application - Egyenes felépítésű közepes és nehéz traktorokhoz és nagy építőgépekhez
Properties - Ülőpárna szélessége: 520 mm
- Rugózási út 100 mm
- Magasságállítás 80 mm, fokozatmentes, levegős rásegítéssel
- Hosszállítás 210 mm
- Súlybeállítás: 50-130 kg
- Súly 40 kg
- Háttámla dőlésének állítása
Consists of - Ülés
- Kompresszorral
Kartámaszokkal (állítható magasságú és lehajtható, 65 mm x 270 mm)
- Háthosszabbító nélkül
- Integrált légkompresszor (12V)
amit belinkeltél arról ezt kell tudni:
Cikkszám G1248637
Specifications - Légrugós ülés
- Hosszirányú vízszintes rugózással
- Mechanikus súlybeállítás
Benefits - Az ülés igazán kényelmes
- Megvéd a hátat érő ütésektől
- Hatékonyan kivédi a porckorongsérüléseket
Application - Standard traktorokhoz
Properties - Ülőpárna szélessége: 520 mm
- Rugóút 100 mm
- Magasságállítás 80 mm, fokozatmentes, levegős rásegítésű
- Hosszirányú állíthatóság 210 mm
- Háttámladőlésszög-állítás
- Súlybeállítás 50 - 130 kg
- Súly 40 kg
Consists of - Kompresszorral
- Állítható magasságú és lehajtható kartámaszok 65 mm x 270 mm
- Háttámla-magasító nélkül
Száll. egység Egyesével
Kivitel MSG95G/721
Anyag Anyag
Feszültség 12
Festékek Fekete
Szélesség (mm) 480
Magasság (mm) 667 - 727
Ennél a cégnél pl 60000ft-al drágább a barna színű.
Ilyen ülést:
http://webshop.keletagro.hu/79_vezetoulesek/ules-komplett-grammer-maximo-black-edition-12-v-os-levegos-kartamaszos_id27933?visit_source=itemlist
használ valaki?Miben különbözik a barna színűektől ami 20000ft-al drágább?Mindkettő grammer légrugós alap ülés.Esteleg máshol gyártják őket?
Válasz #426. hozzászólásra
Az egyik az ülés fűtés a másik a kompresszoré,meg van cimkézve és rá van írva ,hogy LUFT.......... valami na az a kompresszoré.
az a ülésfűtésé lenne
Talán ez segít: katt ide!
egy kis segítséget tudna vki adni, abban h hogyan kell a grammer maximo comfort ülés elektronikáját bekötni?? gondolom a 2 vezetékes (piros, fekete) az a ,,+,, és ,,-,,. de a 3 vezetékes csatit (szürke, sárga, zöld) azt nem tudom....előre is köszönöm![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #419. hozzászólásra
Előre hátra (hosszirányban) is "rugózik", vagy csak függőlegesen ?
Az automata súlybeállítást amúgy sem használom, mert mindig puhábbra eresztem, mint ahogyan az ülés állítja magát.
Köszönöm a segítséget![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #422. hozzászólásra
Nyugodtan megveheted.Nekem is az van.
Köszi, ezt néztem ki én is. Csak még bizonytalan vagyok. Egy pár napot még gondolkodom. Ez a végleges ár igaz??
Válasz #420. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Üdv! Grammer Maximo Comfort-ot tudom ajánlani , sokat vettek már tőlem MTZ-be is, bruttó 225.000.-ért házhozszállítva odatudom adni!
Üdv, tudna vki segíteni? Mtz- be szeretnék légrugós ülést. Vmi jót tudna vki ajánlani?? Előre is köszi.
Válasz #416. hozzászólásra
ennél FONTOS, hogy automatikus a súlybeállítás! pl a grammer maximo comfort ezt nem tudja
Válasz #417. hozzászólásra
ez most nálam jobb áron van, házhozszállítva bruttó 225.000.-!
Válasz #416. hozzászólásra
ezzel versenyezz
Grammer
Van egy ilyen lehetőség is:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131027211035_prama.jpg)
Ergonomikus légrugós
Felszereltség:
- Automatikus súly és magasságállítás
- 12V légrugózás
- Összecsukható karfa
- Fabric fekete
- Súlybeállítás 50-130 kg
- Hosszirányú állíthatóság 210 mm
- Háttámla - dőlésszöggel
- Ülés szélessége 470 mm
- Teljes szélesség 595 mm
- Állítható háttámla
- Vízszintes felfüggesztés
Az alapára: 184.348.-+ÁFA, AKCIÓS ÁRON házhozszállítva odatudom adni 170.000.-+ÁFÁÉRT!!!
Válasz #414. hozzászólásra
valóban annyi, a légrugós jobban megéri, ha már közel azonos
van egy "nagyon olcsó" mechanikus a grammerben, de az majdnem olyan mint amit tudok bruttó 30 ezerért, de az azért 30 ezer, mert nem grammer
Válasz #413. hozzászólásra
220 bruttó,de most annyi akciósan a légrugós is
Válasz #412. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
sima mtz be valo mechanikus grammer ami elöre hátra is mozog gyakorlatilag ugynaz mint a légrugos változata csak mechanikusbannn.
Válasz #411. hozzászólásra
13 típus van,melyikre gondolsz?
üdv mechanikus grammer milyedn árban van most?
Válasz #409. hozzászólásra
kellene az ülés típusa, elég sokfajta van
Mechanikus Grammer üléshez lengéscsillapító, és üléspárnák mi pénzbe kerülhetnek ?
Sziasztok!
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Légrugós ülések folyamatosan ALACSONY áron kaphatók továbbra is!!!
Részletekért érdeklődjetek privátban!
Köszönöm!
Válasz #404. hozzászólásra
Az a baj, hogy csak a gumi keménységét tudod szabályozni a súlyodhoz, a magasságot már nem. Tehát egy 160 centis meg egy 190 centis 100 kilósnak is ugyanolyan magasságban kell ülni. Ha meg több levegőt nyomsz bele, hogy magasabban ülj, akkor meg már kemény lesz. A professional automatikusan is be tudja állítani amikor megnyomod a súlyállító gombot egyszer egy rövid időre, de nem sok értelmét nem látom, ugyanúgy tökéletes az egyszerűbbé is. Az ár különbséget egyéb dolgok adják viszont (csillapítás beállítás, üléspárna állítás, üléspárna nagyság...)
Válasz #403. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
A komcsik alatt 150 kiló voltam ,most a buzik alatt összeestem 130.ra
Válasz #404. hozzászólásra
Ez típus függő. A Grammer Maximo Comfort-ot egyszer beállítod a súlyodhoz, és azt tartja. A Professional automatikusan beáll minden ráüléskor. Kb.: 80-100 e van a kettő között!
Sziasztok,
Ezek a légrugós ülések tényleg tudják a folyamatos állíthatóságot és az automatikus beállítást vagy a kezelő állítja be a rugó keménységét és azt tartja mindig? Tényleg igazítja a vezető súlyához a rugózást?
Válasz #396. hozzászólásra
Túl jó sora van csak azért 130 kg, és azt mondja hogy szarul élnek!!!
Rába Steiger gyári ülése milyen lenne az MTZ-be? Van most egy a méh telepen, de feleslegesen nem akarom elhozni.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)