Hirdetés
- Massey Ferguson traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
Cikkajánló
Hirdetés
![Mit hagy maga mögött a tél? Hogyan készüljünk a kalászosok tavaszi gyomirtására? – Heti Körkérdés Mit hagy maga mögött a tél? Hogyan készüljünk a kalászosok tavaszi gyomirtására? – Heti Körkérdés](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9212/cikk_79212/HKK_0210_index_750x417_fill_540x300_0.jpg)
Mit hagy maga mögött a tél? Hogyan készüljünk a kalászosok tavaszi gyomirtására? – Heti Körkérdés
Számítanunk kell további gyomnövények megjelenésére?![Napraforgós “fun fact”-ek a történelem, a tudomány és a magyar agrárium világából Napraforgós “fun fact”-ek a történelem, a tudomány és a magyar agrárium világából](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9102/cikk_79102/napraforgo1_fill_540x300_0.jpg)
1051 hozzászólás
Válasz #386. hozzászólásra
:) csak erdőben dolgozom, tuskózás nélküli ültetésben tárcsáztam mostanában, meg szárzúzóztam láncossal.
nem hajlott a dereka annak aki kivágta a fákat, van benne 30 centis tuskó is. Nekem elhiheted hogy én i szeretnék adni a kényelemre.
ezeket a munkákat az mtz-vel csináltam (wazzz... két hátsó féltengely szimmering fel is adta a harcot meg a gömbcsuklók a kormányösszekötőben) , abban légrugós van, de piszokul nem teszi a dolgát.. óránként kicsivel töb mint egy hektárt csináltam meg szárzúzóval, a TLT-n a bordák elcsavarodtak nap végére.
Válasz #391. hozzászólásra
Győrben vettem az "MTZ-s boltban" (Zsenákéknál)
Valami nevenincs, de nagyon hasonlít a gramerra, eddig kb 100 üzemórát ültem benne a 115kg-al.
Mechanikus és légrugós ülések, továbbra is kedvező áron, részletekért érdeklődni privátban!
Köszönöm!
30/934-28-52
Válasz #397. hozzászólásra
Most ettem meg egy nagy tányér pacalt, nehogy gizda legyek.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Én csak tartom a verseny súlyomat...90kg....
Válasz #396. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
te gizda,mit dumálsz bele
Válasz #395. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Sportolással, munkával le lehet adni jó pár kilót.
Válasz #393. hozzászólásra
én 130kg vagyok,a grammert 3-4 évente görgőzni kell.de a többi még egy évet se bír ki,nem véletlen ,hogy a legtöbb nagy traki gyár beszállítója
Válasz #393. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Akkor az a baj forrása az egyik mtz-ben vettem kamion bontóból az bírja a súlyt de annak meg magos a hát támlája,így nem igazán tökéletes munka gép felakasztásánál,,de még nem hullott széjjel sosem.
Válasz #392. hozzászólásra
Legyen szerencséd hozzá, a komámnak nincs.Az is légrugós, de nem bírja a súlyát!
Válasz #390. hozzászólásra
Egy hónapja vettem egyet az amobílba is ,,vesztemre,, most minden mtz-s traktoros ezért rágja a fülem,,csak jelzem a többiben is légrugós van de meg sem közelíti a grammert.
Hol sikerült venni, melyik fajta pontosan?
Válasz #388. hozzászólásra
Mint az előzményekben írtam, a haveromnak a John Deereben is az van,de már 3 szor csináltam!! Minden szét megy benne,a görgőktől kezdve a vasig. Szét kopik,pedig ha szerelni kell hónaljig tiszta zsír vagyok tőle.Még a műhelybe sem nagyon szeretem bevinni!! Nem a szobába.
Válasz #388. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #387. hozzászólásra
mert a valtrámban is grammer légrugós van és már tíz éves de ha egyszer bele ülnél ,ilyet vennél a szobádba is.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ez nem egészen így van
Kár lett volna többet adni ülésért! Főleg a grammerért!!!Az egy nagy O!!
Válasz #383. hozzászólásra
Nekünk volt az MTZ-ben ilyen barkács megoldás, targonca ülés, meg régebbi nyugati tgk.-ból rugós mechanika, aztán most tavasszal telt be a pohár, mikor 5 órát báláztam réteket, meg volt benne fél óra vonulás szarabb aszfalton alig bírtam leülni, meg fájt a szebbik felem.
Vettem egy Gramer másolatnak mondott mechanikus rugózású ülést 60-ért, na azóta semmi gondom, úgyhogy nem bántam meg, de ha engedte volna a keret, most lehet egy drágább ülésről nyilatkoznám ugyanezt hogy megérte.
Szalmaszezonban nem ritka hogy több mint 15 órát ültem benne, bálázás, bálarakás, hordás, és másnap reggel is visszaültem mindenféle fájdalom nélkül és megint lement 15 óra.
Válasz #380. hozzászólásra
menj el kamionbontóba,és nézz egy bontott légrugós vezetőülést,mert a légrugó mégis jobb
cobot felejtsétek el, egy év alatt szétkoptak a perselyei. Javítható házilag de akkor is... kb 5-600óránál teljesen szétesett...![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
én igazából azt csodálom hogy nem csinál senki házilag ülést inkább.
nekem a t-25 ösmbe nincsen (kaffa mi?) de abba én nem venni fogok.
lőttem egy nagyon kifogástalan alacsonytámlás bőr irodai forgószéket aminek törött a lába.
ezt kívánom egy fémvázra tenni, ami alatt lenne egy ilyen
X
X
alakzat . A két X közé meg szerválok valami gáz vagy hagyományos rugót.
elvileg sima ügy. ha valaki gondolja megrajzolom 3dben hogyan gondolom,
mert így nembiztos hogy adja magát.
Nekem a gyári azért se jó,mert magas vagyok,rövid a háttámlája,fél nap után elfáradok az ülésben.
Válasz #380. hozzászólásra
Nekem van egy eredeti mtz ülés,600 üzemórás.A görgők mentek szét.Javítható.
60-70 ezer körül milyen mechanikus ülést lehet venni?
Válasz #377. hozzászólásra
Az ülés alatt van egy keret ami hivatott áthidalni a különbségeket, na azt erősítsd meg mert nekünk összeszakad, és arra oda kell új lukat fúrni ahol az új ülés kívánja...
Válasz #377. hozzászólásra
A mechanikus felfogatása ( 2002 -ben ezzel szerelték az MTZ-t ) nekem más volt, mint a légrugósé. Kellett egy lemezt berakni, és még 3 cm-rel megemeltük az ülést ( 30 X 30 zártszelvény ), hogy kellően kilássak, pedig 190 cm vagyok. Az ülés beállítja magát a súlyodhoz, amennyiben alacsony, akkor alá kell tenni néhány cm -t. Ha magasabbra fújtatod, akkor olyan kemény lesz, hogy a sz.rt is kirázza belőled
MTZ 1025.1-be rendeltem ma Grammer Maximo-t! Gyárilag is Grammer volt benne, a mechanikus. Elvileg minden varia nélkül be fogom tudni rakni?
Köszi! Ja és a Prillingernél most nagyságrendileg jobb árban vannak!
Válasz #375. hozzászólásra
Van egy olcsóbb kategóriájú ülésem is Prama, sokat vettek tőlem, alkatrész ahhoz is van, kikell próbálni, ez szerintem olyan mint a gyógyszerek, mindenkinek más és más jön be, valaki esküszik a Grammerre, valaki , mint pl te nem, tudod kinek a pap, kinek a papné!:))))
Válasz #374. hozzászólásra
Ha a márkát kell megfizetni, akkor MÁRKA legyen!! Ettől egy akár milyen rugózású ülés többet ér.Vagy írnák rá, a teherbírása csak kb 50 kg!
Válasz #372. hozzászólásra
A márkát kell megfizetned, mint általában mindenben
Válasz #372. hozzászólásra
Üdvözöllek a mai világban!
Ez sajnos szinte mindennel így van.
Válasz #371. hozzászólásra
Látom ezeket az ülés árakat,de nem tudom miért kerülnek ezek ennyibe!! Egy havernak van a John Deer ban,de állandóan szétmegy!!Csináltam már egy párszor,de mi kerül ebbe ennyibe! Az a Kínai légduda kompresszor? Vagy az a felfújható gumidarab? Mert más nincs benne a vason kívül.A műanyag persely összetörik! Utána az egész szétkopik! Mi ebbe a jó!
Sziasztok!
Bár a legutóbbi akciónak már vége, de most is szuper áron adom a Grammer Maximo Comfort üléseket, bruttó 240.000.- ért házhozszállítva!!!
Részletekért érdeklődjetek privátban!
Köszönöm!!!
Válasz #369. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
holnapi napig, 04.30ig még rendelhető bruttó 207.000.-ért házhozszállítva!!!
Már csak 8 napig!!!
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
"Sziasztok!
Kaptam egy emailt, miszerint akciósan tudom adni a sokszor említett Grammer Maximo Comfortot, postaköltséggel együtt házhozszállítva bruttó 207.000.-Ftért, április 28-ig!!!"
Válasz #367. hozzászólásra
Az űlés kompresszora nem folyamatosa működik, csak addig, amíg "felfújtatod" (Nekem 2 - 3 hónapba 5 - 10 másodpercet :-)
Az én ülésemben kb. 1800 - 2000 ü. óra lehet, eddig hibátlan.
Egy Grammer Maximo hány üzemórát bírhat ki?
Érdemes a drágább légrugósat MTZ-be választani, a mechanikus helyett, nehézsúlyba, nem darázsderékhoz?
Mennyire bírja az MTZ áramellátása még a kompresszort is?
Válasz #309. hozzászólásra
"aki egyszer beül egy olyan trakiba, amiben van egy grammer és melózik vele pár üzemórát, az utánna csak grammerbe akarja beletenni a hátsó felét!:))))"
Ez így igaz :-))) Én 2008 őszén vettem egy légrugós grammert az MTZ-be, és nem bántam meg. (Az én gépemet mechanikus grammer üléssel szerelték, és azt váltotta a légrugós ) Mondjuk 3 hónapig szivattam magam, mert egyszerűen beraktuk a másik ülés helyére, és felfújtattam olyan magasságig, hogy jól kilássak a gépből. Csakhogy ez 40 - 50 kilóval nehezebb embereknek lett volna kényelmes. Amikor erre rájöttem, 3 cm-rel megemeltük az ülést, és kisebb nyomásra fújtattam. Sokkal, sokkal kényelmesebb lett :-))
Sziasztok!
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Kaptam egy emailt, miszerint akciósan tudom adni a sokszor említett Grammer Maximo Comfortot, postaköltséggel együtt házhozszállítva bruttó 207.000.-Ftért, április 28-ig!!!
Szép napot mindenkinek ebben a végre tavaszi napsütésben!
Válasz #363. hozzászólásra
Ma csináltattam hozzá esztergányossal bronzbó görgőket.
1600-é csinált kettőt+ csapot hozzá.
Érdekes az alsó kettőnek semmi baja.
Válasz #343. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Ez a része az üllésnek a csapszege aminn a két tartó mozog??????????
Válasz #357. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Szegény paraszt keccsöl egy csomót,rengeteg kockázatot vállal hogy megéljen, a kereskedő meg nulla értékteremtéssel és kockázattal él mint marci hevesen. Valahogy nincs arányban a kettő. ![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Mondjuk nem védeni akarom őket, de szivük joga emelni az árat. Akkor lenne gebasz ha valaki megrendelte volna br 160valamennyiért és nettó annyiért vitték volna ki neki.
Más kérdés hogy ha megéri eladni nekik br 160valamenyiért akkor mekkora haszonkulcsal dolgozhatnak ők is és mások is mikor nem akciós az ülés.
Bár megnéztem akkor de nem emlékeztem az árra.
Akkor én kérek elnézést!
Válasz #359. hozzászólásra
Nekem még ennyibe került
Válasz #358. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
És tisztán emlékszem,a régi linkre,hogy 196850 volt a bruttó ár.NA ÍGY VERIK ÁT AZ EGÉSZ FÓRUMOT!!!Jelenleg 751 embert,aki most olvassa.
[2013.04.05. 8:27:37] Laci & Zsófi: mibe kerül egy grammer maximo ülés?
[2013.04.05. 8:28:17] Ügyfélszolgálat [Kelet-Agro Kft.]: Jó Napot!
[2013.04.05. 8:28:24] Ügyfélszolgálat [Kelet-Agro Kft.]: 155000 Ft. + Áfa
[2013.04.05. 8:30:42] Laci & Zsófi: comfort?
[2013.04.05. 8:30:54] Ügyfélszolgálat [Kelet-Agro Kft.]: Maximo Comfort
[2013.04.05. 8:31:04] Laci & Zsófi: van is?
[2013.04.05. 8:31:33] Ügyfélszolgálat [Kelet-Agro Kft.]: Rendelésre tudjuk hozni, de biztos rendeltünk már, mert tegnap vitték el az utolsót
[2013.04.05. 8:32:19] Laci & Zsófi: postaköltség?
[2013.04.05. 8:32:36] Ügyfélszolgálat [Kelet-Agro Kft.]: Ingyen kiszállítjuk Önnek
Mikor claastra feltette,én azonnal skypeon rákérdeztem,ezt a választ kaptam.
Válasz #354. hozzászólásra
Csak menet közben,a linket módosították.
Igazad van, ezt szépen (csúnyán) benéztem.
Igen,,,,,,,,és ebbe benne volt a kiszállítás is.Tehát semmi plusz.
Hihetetlenek vagytok! Senki nem lát az orrától tovább csak siránkozik, szidja a másikat pedig szerintem most kivételesen semmi ok nincs rá!![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Semmi változás nincs az árban. 167+fa az akciós ára Clastra linkjén is és gijo által írt is annyi. Sehol nincs ettől olcsóbb ár. ÉS Diesel Tibi is ennyiért vette ha jól értem.
Válasz #347. hozzászólásra
Grammerhez van minden. Figyelni kell viszont,ha nyikorog,vagy koppan vagy akármi van azonnal meg kell nézni. Ekkor általában még javítható a dolog
Válasz #348. hozzászólásra
Nekem tegnap meghozták.