Hirdetés
- Zab termesztése,értékesítés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Poénok új
- AKG támogatás új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
![Új adók 2025-ben – van, ahol kerítésadót vezettek be Új adók 2025-ben – van, ahol kerítésadót vezettek be](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9158/cikk_79158/keritesado_fill_540x300_0.jpg)
Új adók 2025-ben – van, ahol kerítésadót vezettek be
Az önkormányzatok többféle helyi adót vetettek ki.![Nincs saját honlapja a vállalkozásodnak? Akár 1,5 millió forintra is pályázhatsz Nincs saját honlapja a vállalkozásodnak? Akár 1,5 millió forintra is pályázhatsz](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9160/cikk_79160/honlap-tamogatas_fill_540x300_0.jpg)
1051 hozzászólás
előre hozom ezt a topicot.
Vett mostanában valaki valamilyen ülést? Milyet érdemes venni? És mennyiért? A légrugósak érnek annyival többet mint amennyivel többe kerülnek?
Ma megint bekrepált az ülésem.
A legtöbb kamionban ISRI vagy Grammer ülés van. Ezek használtan 40-60.000 ft között vannak, de ha kimegy a szelep, akkor ugyan ennyibe kerül az új szelep.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Ha kamion ülést vennél, szerintem Liaz ülést (20-60.000 ft közt) vegyél, ahoz egy új légrugó kb 10-15 ezer.
Válasz #147. hozzászólásra
Egy merci actros ülést szerezzél sofőrhaverok szerint annak vannak a legkényelmeseb ülései
Válasz #144. hozzászólásra
Az ikr forgalmazza a sears üléseket, amik a nyuszikba vannak, azok is kedvezőbb árban vannak mint a grammer. Itt megtalálod a típusokat is:
http://www.searsseating.net/hungary/intro.htm
A grammernél vigyázni kell egy kicsit, mert a mechanikusnak meg az alap levegősnek kicsi az ülőlapja, és lejt egy kicsit előre, emiatt csúszol kifelé az ülésből. Ha még magas, hosszú lábú is vagy, akkor nem támasztja jól alá a combod.
Amelyik grammer a trakiban volt, azon sokkal nagyobb és vastagabb volt az ülőlap. A kényelmes grammerek az xl-től kezdődnek, az kb 220+fa.
Válasz #145. hozzászólásra
Érdeklődtem már. Régi fajta és nem gyártják már. Nincs hozzá semmi.
Alapjába véve nem rossz a cobo csak ha veszel az axiáltól nézd meg előtte mikori gyártású. Én tavaly ( 2010) vettem náluk egy sc 90-est M98-as alsó résszel és itthon vettem észre, hogy 2007-es gártású 3 évig állt a raktárba és volt pofájuk újnak eladni teljes áron. Ja és ereszt a szelepnél egy picit, leenged 4-5 nap alatt, volt garanciális javításon, de nem lett sokkal jobb. Hagyom ahogy van így is jó.
prillingernél sokminden van az üléshez, érdeklődd meg náluk,hátha kilehet javitani uj alkatrészekkel
axial nál vannak cobo ülések ócsóbbak mint a gramer. xarok vagy megérik az árukat?
Esetleg nincs valakinek megmekkelni vlaó traki ülése? Enyémet már ex mekkeltem de most már kezd teljesen szétmenni. Félek 3. mekkelés már rázós lesz. Szétkoptak a sínek benne.
Válasz #141. hozzászólásra
Normálisat sehol. Én is kerestem sokáig, a végén vettem anyagot és megvarrtam anyám varrógépén. Igaz majd 2 napomba telt a 3 részt megcsinálni, de szerintem nagyon jó lett ahhoz képest hogy semmi közöm a varráshoz.
Egy alap ülésre aminek nem mozgatható külön az ülőrésze, és nincs kihúzható háttámlája sem, arra egyszerű csinálni. Egy a lényeg, mindent fixen le kell kötni, a gumis rögzítések nem jók, mert elcsúsznak.
Válasz #141. hozzászólásra
biztos találsz neked valót is
Itt van pár db
http://webshop.keletagro.hu/index.php?search_group=1&search_word=%C3%BCl%C3%A9shuzat
Hol lehet traktorra, légrugós üléshez üléshuzatot kapni? Mert én nem találok sehol. Az autós üléshuzatok pedig nem igazán jók rá.
Válasz #139. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Biztos csak már alig emlékszem ..... látni kellene.... tudod a kor..
Válasz #137. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
itt hosszú vezeték kellene a tartálytol,van ott közelebb is levegő,
csak ez bukófülkés ,
Köszönöm kollégák!
Ha meglesz, teszek egy képet róla!
Jó éjt!
Luke
Válasz #134. hozzászólásra
Ha nincs a légtartály elé egy elosztó. Rég volt...![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Régen csináltuk, de valahol van olyan szelep amivel a légkör nyomást mértük a rendszerbe ,mintha onnan vittük volna.
Én is szereltem bele ,de már régen,és nem emléxem pontosan,szerintem a legközelebbi helyröl ,ami valószinüleg a bubu
sztem valamelyik légtartály elé kéne tenni egy elosztót és arról levezetni
Sziasztok!
A 6-os IFAmba akarok egy légrugós Liaz ülést tenni,a véleményeteket, kérném, hogy honnan érdemes levegőt vinni, mert szabad légvezetékem a fülkébe nincs, a mérőműszerek,a hidraulika kapcsolóm meg a bubu kap levegőt. Szerintetek honnan a legegyszerűbb?
Köszönöm a segítséget!
Szevasztok!
Luke
Válasz #132. hozzászólásra
kösz
Válasz #131. hozzászólásra
Netto 200 körül,de őket kérdezd inkább
Válasz #130. hozzászólásra
Az oldalirány csillapítású xxl mennyibe fáj?
Válasz #129. hozzászólásra
az importőr a Prillinger hungária talán náluk lehet a legjobban alkudozni
Grammert ülést hol érdemes venni?
Válasz #125. hozzászólásra
Igen tudja mindkét keresztirányú csillapítást.
Válasz #125. hozzászólásra
A 6-7000-es jd-ban vannak ilyenek. Ha minden igaz ennek is lehet külön a magasságot állítani mint ahogy Fan írta.
Kellett már javítani?
Szerinted melyik a jobb az xxl vagy ez a jd ülés?
Válasz #124. hozzászólásra
Kössz, hogy megnézted!
Tehát a magasság állításnál marad az előtte beállított keménység?
Hogy lehet ez megcsinálva? Magasság állításnál is a kompresszor megy?
A jd ülés inkább a dinamyc, ami az xxl után következik, mert csillapít oldalirányba is, viszont nem tudja az "állítható keménység tompítás a vertikális rugózzásra".
Az xxl-t is most már professionalnak hívják.
Itt vannak a mostani típusok:
http://www.grammer.co.uk/Tractor-Seats/
Válasz #118. hozzászólásra
Nekünk szerintem ilyen van ha ez a hossz és keresztirányú csillapítású és fűtés is van benne...
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ez ha jol megnézed a Granmmer xxl-je JD-be adoptálva
Válasz #122. hozzászólásra
Az az 1 kallantyú van 1x meghúzod beállitja a sulyt utána le vagy felhuzva a magasságodhoz tudod állitani
Válasz #112. hozzászólásra
Fan, ülést megnézted?
Válasz #119. hozzászólásra
E az a fajta aminél nem muszáj felállnod akkor is beállítódik, az egyikkel keményíted a másik meg elereszti a levegőt a könnyebb kiszállás érdekében.Ahány ülés annyi fajta beállítási mód.
Buszokba van hasonló, de ott is ahány db annyi fajta.
Válasz #117. hozzászólásra
Akkor mit jelent az amit a 106 hsz-ban a kép mutat?
Meg az alábbi jd ülésen és az xl, xxl grammeren is írják azt, hogy a automatikus a súlyállítás és 80 mm a magasság állítás?
Ilyen ülése van valakinek?
Válasz #116. hozzászólásra
A magasságot a súly állítja, ha felállsz s hirtelen vissza ülsz automatikusan beállítódik. A magasságodhoz lehet állítani az ülő részt hogy a combod teljesen rajta legyen vagy csak félig.Előre vagy hátra tolással. Az ülést közelebb vagy távolabb, mint a többinél. Ki hogy szereti.
Válasz #115. hozzászólásra
Tehát a magasságot és a súlyt lehet külön-külön állítani?
Egy 160 centi magas 100 kilósnak nem jó az, ami jó egy 190 centis 100 kilósnak.
Válasz #114. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
MisikémAmikor pumpálod fel az ülést, és eléri a kivánt magasságot,akkor emelkedj fel,abban a pill-ban megáll a kompresszor! Ennyi!
Válasz #112. hozzászólásra
Sikerült megnézni?
Válasz #106. hozzászólásra
van egy ismerösöm, aki a magasságot téglával állítja
Válasz #111. hozzászólásra
emléxem még az átkosban kicsit átalakitott IFa ülést is kaptunk az mtz-be,a traktorosok(Mtz-sek) nagyon szerették a Crystál ülést is aminek egyik verzióját adaptálták a ruszkiba
Válasz #108. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Az biztos. A kisfülkés 50-ben viszont kényelmes az ülés.
Csak kicsit körülményes lenne átépíteni a nagyfülkésbe!
Válasz #103. hozzászólásra
Hát a dzsondéré
Válasz #107. hozzászólásra
Kössz.
Oldalirányba csillapít?
Válasz #105. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
De az MTZ-énél még az is jobb
Válasz #106. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
na holnap reggel megnézem,azt tudom ,ha meghuzzuk a kallantyút felpumpálja magát a sulyra,de hogy a magasságot hogy állitjuk még nem figyeltem pedig párszor mentem vele
Válasz #102. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101118191059_Vagolap01.jpg)
Az xxl ülés magassága hogy állítható?
Nem nagyon tudok elmenni az angol nyelvő prosin. Valóban a súly automatikusan állítódik a gomb egyszeri húzására, kétszerire meg a magasság?
A sima levegős grammeren(L) ameddig húzom a gombot addig nyomja a levegőt. Tehát ha magasan akarok ülni akkor már baromi keményre kell felnyomatni, és emiatt már kényelmetlen.
Válasz #104. hozzászólásra
A kamionülés nem csillapít előre-hátra, meg hát nem is trakiba lett kifejlesztve, soknak magas a háttámlája, így nehezebb hátranézni. Viszont valóban megkapod kedvező áron.
Válasz #102. hozzászólásra
vagy nem jo ugy termel az is annyit és 15körül már lehet kapni ugy hallottam ??
Vagy veszek egy kis kompressort amit bekötünk az ülés mellé,hogy ne keljen a troktornak szántás alatt is fölöslegesen fujnia
milyen a legjobb ülés
Válasz #101. hozzászólásra
mint az MTz![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
az axiálban szokott akcióban lenni ISRi márkájú olasz ülés 120 nettóért,de menj el egy kamionbontóba,vegyél egy kamion légrugős ülést,csak azt a traktor levegőrendszerére kell kötni
Az az ülés többet ér