Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
![A napraforgó vízhasznosítása A napraforgó vízhasznosítása](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9079/cikk_79079/napraforgo2_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó vízhasznosítása
Az öntözés minimalizálhatja a termésveszteséget, és növelheti a vízfelhasználás...
Hirdetés
![Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban? Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9086/cikk_79086/napra_upl_ind_fill_540x300_0.jpg)
585 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Szeretnék új vegyszerezőt venni, ami megfelel a kor követelményeinek.
Ki melyiket ajánlaná márka, típus, ár szerint?
Mik a tapasztalatotok?
Horror összegű nem jöhet szóba!
25 ha-t fújnék vele.
82-es Mtz-vel használnánk.
Függesztettet szeretnék, kb 700-800 literes tartállyal, 12-14 méteres szárnyakkal.
A traktorból sem esik nehezemre kiszállni a szárnyakat, nyitni, csukni!
A segítséget előre is z!
Válasz vén cigány #382. hozzászólásáraFars levegőt szívott, vacak a golyós csap és a tartály mosó felől levegőt szívott!
Válasz vén cigány #382. hozzászólásáraSzerintem szelepben rugótörés.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz pamek #381. hozzászólásáraMi volt a hiba?
Sziasztok! Meg lett a hiba,köszi a segítséget!
Válasz pamek #377. hozzászólásáraAz előttem szólók által említetteken túl, ingadozó nyomást az is csinálhat, ha a kimosó tartály üres, és a csapját nyitva felejtettük. Ilyenkor levegőt szív be, amit "gyömöszöl", és idő, míg újra felépül a nyomás.
Válasz pamek #377. hozzászólásáraNYOMÁSSZABÁLYZÓ SZELEP nincs kicsípva,vagy a keverőre átváltó szelep ???
Válasz pamek #377. hozzászólásáraLeváló műanyag darabkák csinálnak ilyet.Szelepekhez,kalibrált furatokhoz,alkalmilag beállva.
Üdv a Gazda társaknak! Segítséget szeretnék kérni!Van egy Lengyel vegyszerezőm 4. szezonját dolgozza évi 25ha-on.Ez eddig tökéletes volt,mindig ki jött a számított lé mennyiség.Nem is értettem mások miért szidják sok portálon.Tegnap permetezés közben elkezdett a nyomás ingadozni.Volt,hogy 0 volt de max 2bar .Négy bárra volt belövell de ezt azóta sem éri el.Meg jöttem nekiálltam szét dönteni,menbránok,szelepek,nyomás szab.Látszólag minden rendben.Az a baj lövésem sincs,hogy mi a baj.Közbe menni kéne tovább melózni mert eszi a bogár az árpát.Kérem akinek van ötlete ne tartsa vissza írjon,vagy csörgessen meg vissza hívom.Számom. 70/572 9982
Válasz Mtz 550E #374. hozzászólásáraFotózd már le a problémás részt...
Válasz Mtz 550E #372. hozzászólásáraMiért akarod hogy befelé álljon a keret?
Próbálj meg a rugón állítgatni, utána meg esetleg próbálkozhatsz súlyok ráaggatásával a keret vére, láttam már ilyet, amúgy meg sokat ne várjál tőle e téren.
Válasz csoppika #373. hozzászólásáraNem zsíroztam kézzel billengetve mozog könnyen! Igen vízszintes a gép! Ahogy néztem a keretnek a rugóját lehet mozgatni a vázon lehet azon kellene állítani!
Válasz Mtz 550E #372. hozzászólására1: Bezsíroztad?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
2: Totál vízszintes a gép?
Amúgy ha olyan a kereted, mint nekem, híresen szarul "önbeállnak"
Üdv!
Nektek a lengyel vegyszerezőn a keret önbeállása működik rendesen? Mert nekem a bal oldala mindig lejjebb van nem akar befelé állni!
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Válasz Mtz 550E #368. hozzászólásáraEzt
Válasz Mtz 550E #368. hozzászólásáraBasszus....beregisztrálsz, aztán lesz ár!!!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Tekergőkee #367. hozzászólásáraGergő te hol vettél hozzá fúvókákat? Amit 1221 linkelt ott nem ír árat! Tied is légbeszívásos?
Válasz csoppika #366. hozzászólására![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Mtz 550E #365. hozzászólásáraNézd meg, amit mtz1221 linkelt...Mert ezek szerint azt sem tetted meg!!!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz csoppika #357. hozzászólásáraLégbeszívásos fúvókák mind ilyen hosszúak!
Válasz csoppika #357. hozzászólásáraHonnan rendeljek akkor?
Válasz Rabó001 #362. hozzászólásáraMár a 267 hsz-nél megmondtam mit tegyen!Ismerjük!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Mtz 550E #346. hozzászólásáraÖrömmel látom hogy nem tanultál semmit 2 fórumbejelentkezés között. Gépkönyv? Beállítási táblázat? Mérés? Próba?![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Nagyon leegyszerűsítve (neked az is sok) adott fúvókához nyomást és sebességet választasz, persze olyat amit a gépeden be is tudsz állítani.
Válasz Tomi81 #360. hozzászólásáraÉn légbeszívásost használok mindenre, mióta megvan. A kivétel a mák gombázás volt pár éve, mert azt a port, amit kaptam, 500 literrel kellett fújni, azt hagyományossal nyomtam...éjjel...
Válasz csoppika #359. hozzászólásáraItt is fújni szokott, de olyan 18óra körül elindulunk kifelé, ott szépen megvárjuk míg eláll a szél(félhét/hét/fél nyolc) aztán fújjuk, míg látunk, meg míg van. De volt olyan, hogy nem állt el a szél és hazajöttünk. Nem idegeskedünk rajta, sajna ez ilyen.
Válasz Tomi81 #358. hozzászólásáraItt olyan finom porlasztással meghalnál...mindig fúj a szél![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Mtz 550E #355. hozzászólásáraMegnéztem neked a füzetembe, a múltkor rosszul írtam, szóval kék fúvóka 3,5bar 6km/h 270l/ha.
Válasz Mtz 550E #355. hozzászólásáraRövidebb kellene, nem biztos, hogy elfér ez...
Üdvözlet!Lengyel vegyszerezővel aki jutat ki folyékony műtrágyát milyen fúvókát használ hozzá?
Válasz csoppika #349. hozzászólásáraÜdv!
Link: https://webshop.keletagro.hu/287_permetezo-fuvokak/permetezo-fuvoka-legbeszivasos-muanyag-04-lengyel_id24138?visit_source=itemlist
Link: https://webshop.keletagro.hu/286_szorofejek-es-alkatreszei/permetezo-szorofej-t-triplex-komplett-lengyel_id13016?visit_source=itemlist
Itt van link a piros fúvókáról ilyen kellene? És ezt bele lehet rakni ebbe a szórófejbe amit linkeltem mert nekem olyan van rajta!
nagyon régóta kék fúvókákat használok(légbeszívásos)geoline. sebesség 6,2km/h 225l/ha-ra jön ki.eelsodródással még nem volt gondom óriási szélben sem.azért jó a 225l/ha nekem mert egy tartállyal lefújok 5 ha-t
Válasz csferri #352. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Meglehet
Válasz csoppika #351. hozzászólásáraJa, de ha a 140ft-ost nézegeti szerinted 970-é nem sokalja?A másik meg szerintem ne merüljünk bele hogy mire-milyen fúvóka, csak még jobban összezavarjuk![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz csferri #348. hozzászólásáraAmit mtz1221 betett csak 970 huf, és azt nem viszi a szél...legalábbis 2 baron...
Válasz csferri #348. hozzászólására2.5 is elég, akkor nem viszi annyira...
Válasz Mtz 550E #344. hozzászólásáraDe most a kopott szarokon megy ki 2x annyi... Fogadd meg a tanácsom. Ha kéket veszel, a 250 lliterhez cammognod kell 3. v 4.en!!!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Mtz 550E #346. hozzászólásáraNe csak az árat nézd, normális fúvókát vegyél, ezek a lengyel-kínai vackok össze vissza spriccelnek rossz nézni,Teejet, lechler stb. alap lapossugarút nézz azok is csak pár100 forint és szépen szór. Meg ne kéket mert annak kell vagy 6 bár hogy kimenjen a 300l/ha és viszi a szél , pirosat nézz lődd be 3,5-4 barra. Az hülyeség hogy neked elfogyott 600l /ha 3,6 baron a kékkel vagy a nyomásmérőd nem jó ,vagy szarrá vannak kopva az amúgy vacak fúvókák ,vagy gyök2-vel mész, vagy elbasztad a számolást![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Mtz 550E #334. hozzászólásáraAzon gondolkodom'te milyen hasznon dolgozol. 265+fa akcios uj lengyel priccülő. Te ezen megsporoltad az àfàt. De kinlodsz'mert nem faxa. Jo esetben jövőre papirja sem lesz'ha most van is'arra is bizsereghetsz'hogy old meg az elfogadhato àllapotot. Az ujakat vizsgàval àrultàk.
mintha azt mondanànk'kèred Istentől az ostort.
Válasz csoppika #339. hozzászólásáraNem akarok én gyorsabban menni szerintem maradok a kék fúvókánál!
Milyen drágák mert a Keletagrónál néztem ott 140Ft a lengyelhez!
Válasz Mtz 550E #344. hozzászólásáraIgen és ezért tudsz gyorsabban menni...
Válasz csoppika #339. hozzászólásáraPedig a piroson ugyan olyan nyomáson több megy ki mint a kéken!
Válasz Mtz 550E #332. hozzászólására3,6 bár. Rá tolom a gyorsitót és fordulatot csökkentek.
Válasz csoppika #333. hozzászólásáraNekem alig fúj 10 ha/év meg is 5 év után cserés némelyik fuvóka. Tavaly kapott újakat, 24-ből 4 csak hugyozott..![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Néztem rá “normális” szakaszolót meg szivattyut, de akkor már mindegy ha eladom és veszek egy használt 600/12 es nyugatit.
Válasz Mtz 550E #332. hozzászólásáraVegyél bele 24 új fúvókát,
PL ILYENT..4-5 éves gép dolgozott már annyit,hogy 2x több lé ki menyen a kopott düzniken.
Válasz Gandhy #337. hozzászólásáraVagy igen, vagy nem.
Ekkora tapasztalattal...
Meg ez nem ugat!
Még...
Válasz Gandhy #337. hozzászólásáraHaver is aszonta, jól porlaszt a kék...csak mikor mutattam neki, a pirosomon fele volt a rés...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Mtz 550E #332. hozzászólásáraNem tudod kiküszöbölni! Csak a fordulat visszavételével és ugyanakkor feljebb kapcsolással... 10 évet nyomattam úgy...tudom...
Válasz ND #331. hozzászólásáraazt gondolom észrevenné, hogy sprickel össze-vissza és nem porlaszt![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Mtz 550E #334. hozzászólásáraAz enyém 2005-ös, 120ért vihetted volna![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)