Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
Cikkajánló
Hirdetés
![Mit hagy maga mögött a tél? Hogyan készüljünk a kalászosok tavaszi gyomirtására? – Heti Körkérdés Mit hagy maga mögött a tél? Hogyan készüljünk a kalászosok tavaszi gyomirtására? – Heti Körkérdés](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9212/cikk_79212/HKK_0210_index_750x417_fill_540x300_0.jpg)
Mit hagy maga mögött a tél? Hogyan készüljünk a kalászosok tavaszi gyomirtására? – Heti Körkérdés
Számítanunk kell további gyomnövények megjelenésére?![Napraforgós “fun fact”-ek a történelem, a tudomány és a magyar agrárium világából Napraforgós “fun fact”-ek a történelem, a tudomány és a magyar agrárium világából](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9102/cikk_79102/napraforgo1_fill_540x300_0.jpg)
585 hozzászólás
Válasz Mtz 550E #332. hozzászólásáraVegyél fuvókákat ha régi!!!! És pirosat, amivel 6-8km-es sebességgel is kimegy 2 baron a 250liter!!!!
Válasz csoppika #330. hozzászólására250000 volt 4-5éves a gép!
Válasz Tekergőkee #329. hozzászólásáraÉn a kékeket eladtam 5 év után(sose használtam), egy ipsének, aki kékkel kezdte, fújt vele 16 évet, 1 garnitúrával, krumplit...A fia mesélte, hogy...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
3.-on kezdte újan, aztán a végére ugyanahhoz a 500 liter léhez nyolcadikon kellett veretni...féltek hogy szétesik a betlehem, azért vette meg a fuvókasort...
Válasz Tekergőkee #329. hozzászólásáraGergő!
Te milyen nyomáson használod a kék fúvókát??
Ha egy-egy szakaszt ki kell zárni hogyan oldod meg hogy a nyomás ne menjen feljebb?
Válasz Mtz 550E #328. hozzászólásáraÉs hány éves a fúvóka v hány ha van benne?
Lehet már szét van kopva és olyan rés van rajta mint Marinénin.
Akkor meg hugyozik oszt megy a liter..
Válasz Mtz 550E #328. hozzászólásáraMennyit adtál érte?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Annyiért én is odaadtam volna, reverberi szivattyúval, új szórófejekkel, ój csövekkel, meg egy ilyen vadi új szakaszolóval...
Válasz csoppika #320. hozzászólásáraFuvókák se bírják 4 felett.
5 nél mar sugárban priccolnak a lengyel kékek. 4 től fel fele már csúnya a szórás képe.
Válasz csoppika #326. hozzászólásáraÚgy vettük magánszemélytől!
Válasz Mtz 550E #325. hozzászólásáraNo ez 4 barnál elfossa magát mindenhol...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz Mtz 550E #323. hozzászólásáraBalfasz vagy, hogy nem olyannal kérted!!!!
Válasz csoppika #322. hozzászólásáraEhhez hasonló van rajta!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190421211100_wp_20170310_13_31_03_pro_1024x576.jpg)
Válasz csoppika #322. hozzászólásáraHa mégse olyan, akkor a recept:Teljes keret VI. fokozat 1400-1500 fordulat.
Ha 3 szakaszos, akkor...
1. szélső zárva, VII. 1200 ford körül, ha csak a közepe nyitva, akkor VIII. alapjárat...körül.
Válasz csoppika #322. hozzászólásáraDe nekem nem olyan szakaszoló van rajta!
Válasz Mtz 550E #319. hozzászólásáraMonyorrú...ami fotót betettél, azon lehet...![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz medikus #317. hozzászólásáraHosszú VI.sebesség!
Válasz Tekergőkee #314. hozzászólásáraEbben annyi a szépséghiba, hogy a szuper lengyel szakaszoló(a régebbi legalábbis) orrán száján folyatott 4 bar körül...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz csoppika #316. hozzászólásáraNekem a szakaszoknál külön nem lehet állítani a nyomást!
Válasz medikus #313. hozzászólására12méteres a keret!
Válasz Mtz 550E #305. hozzászólásáraMilyenVI. sebesség?Felezett?Úgy lehet!
Válasz Mtz 550E #305. hozzászólásáraNa... Kezdem az elején...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
A kezelésit elolvastad???
Első lépés.
Feltöltöd vízzel. Átkapcsolod keverésről permetezésre. Bekapcsolod a kardánt. A fordulatot beállítod pl 1300-ra. A nyomást 2.5bar-ra a nagy zöld tekerő kifele forgatásával.
Ha ez megvan, akkor elcsuksz egy szakaszt. Annak a csapjánál levő kis zöld tekerőt addig forgatod kifele, míg megint 2.5bar lesz az órán. Aztán eljátszod ezt mindegyik szakasszal. Ha mindet elzártad, és lelőtte a nyomócsövet, (vagy szétnyomta magát)megkeresed a tömítést a fűben és újra összerakod
Ha ezek készen vannak, akkor keresel a muszkán egy olyan fokozatot(kb V. fokozat lesz), ahol olyan 5és6km/h között megy a szekér 1300-as fordulaton...
Ezek után a placcon teszteld újra, mennyire elég a 600 liter lötty...
Válasz Tekergőkee #314. hozzászólására12 méteres kereten 24 fuvókával.
Válasz Gandhy #310. hozzászólásáraNekem 5,1-5,2 km/h nál jön ki a 300l/ha ilyen nyomáson. Én is így szoktam, 110-03 as kék fuvókával.
Válasz csferri #307. hozzászólásáraKéken nem megy át,de lehet a keret 18 méteres!!Arról nincs szó,hány fúvóka van!
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz atisgyulai #299. hozzászólásáraA tempomat gombot rá kell nyomni...
Válasz Gandhy #310. hozzászólásáraLECHLER_ST_110
Válasz Mtz 550E #305. hozzászólására8 km/h sebességnél, kb annyit megy az mtz VI/1600 fordulaton? a kék fuvóka:
3,5 bar-on 192-t fúj ki
Válasz csferri #307. hozzászólásáraMost h mondod, így is lehet értelmezni.
A 6bar meg főleg sok, nem?
Válasz csferri #307. hozzászólásáraJól írtam 3.6Bar a nyomás! És a kék fúvókákat használtam!
Válasz ND #306. hozzászólásáraSzerintem úgy éreti hogy kék fúvóka 3-as, és 6 bar. Ha 3,6 bar lenne akkor ott valami nem kerek mert a kéken annyi nem megy át, az tuti.
Válasz Mtz 550E #305. hozzászólásáraCsökkented a nyomást v kisebb fúvókát teszel bele v gyorsabban mész.
A 3,6 amúgy is lehet sok. Nem porlasztott túlságosan?
Üdv!
Ha valamelyik oldalt kizárjátok nektek is feljebb megy a nyomás?
Másik dolog 600L-ből 1.4Ha tudtam lefújni kék fúvóka 3.6Bar nyomás és VI.sebesség 1600fordulat! Hogy tudnék még visszább venni a fogyasztáson?
Válasz medikus #300. hozzászólásáraÉn is, de egy két kisebb domb akad azért táblán belül, és ott a párhuzamvezetőn észrevenni a sebesség különbséget.
Kiszórt lémennyiségen ilyen kicsiben nem észrevehető ez az eltérés.
Àldom az eszem, hogy nem lengyelt vettem, hanem egy használt hardit.
Válasz medikus #301. hozzászólásáraVan GPS-em,de nem használom erre!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz atisgyulai #299. hozzászólásáraA 80 liter különbség az 1/3 lé mennyiség!!!Nem plusz minusz 1!!!Durván 250 liter/hektár?![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz atisgyulai #299. hozzászólására"lent vagyok az Alföld tenger sík vidékén" Nincs hegy völgy!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz medikus #287. hozzászólásáraMajd ha lesz egyszer gps-ed, rájössz, hogy nem így van. Elég egy kis emelkedő, vagy puhább talaj ami fogja a gépet (nem csúszik meg a kerék, nem kapar, csak fogja) és máris 1km/h-val lassabban mész ugyan azon motorfordulatnál és fokozatnál. Picit meggurulva dombról lefelé, meg jön a +1km/h. Csak nem ordítva forog iván 1600-at, hanem kis gázon, könnyedén szaladva.
A beállítotthoz képest +1, és -1 között meg egy átlagos permetezésnél van kb 80 liter lémennyiség különbség Ha-onként.
Válasz medikus #297. hozzászólásáraAmi plusz keverő van(vagyis a szivató síp), az pont ereszt(ferdén kapattak rá a hollandert..). De annak a bypass szelepe van szinte teljesen kitekerve...így tudtam 2-2.7bar közé levinni a nyomast...
Válasz csoppika #295. hozzászólásáraValamelyik keverőt nyitva hagyod kissé,állandóra!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz csoppika #294. hozzászólásáraAz enyém sima fix keretes akkor csak ilyen volt készletes.
Ismerős a csepegés, jó rá húztam de azért néha cseppen így is...
A nyomás szabályzó az egy lutri majd ha úgy lesz kap egy normálisat szivattyúval együtt.
Válasz medikus #290. hozzászólásáraÉn is ott fujnek, ha le tudnam venni a nyomast 2 barra...
Válasz Tekergőkee #292. hozzászólásáraJa a "szintezős" keret, mh nélküli... Akkor szintezett, ha ráakasztottam a végére egy 3 kilós kalapácsot.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Tekergőkee #285. hozzászólásáraEn szoptam a szívószűrővel 3 évet, mindig túlméretes O gyűrűt tettem bele, hiaba. Aztan elrepedt, ledobtam. Vettem katalógból egy 100 literes arag szűrőt, ami nem tudott annyit, azt is ledobtam. Ment így 3 évet kb. Aztan a szivattyú elezdte azt játszani, hogy ahogy ürült a tartály, ment le a nyomas. Szétszedtük, a szelepeket políroztuk fogkrémmel(a rendelt pótszelepek kritikán aluliak voltak), pár tartályig jó volt. Újra szetszedés ujra polír. Akkor meg elrepedt a szelepház, meg lett hegesztve, ment. Pár tartály, nem ment. Gáz hogy fél tartálynál vissza kell kapcsolgatni...
Meguntam, vettem rá egy reverberi szivattyút, meg ahhoz egy arag szűrőt. Akkor lett jó...
Válasz medikus #291. hozzászólásáraAzok jók![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Azért kell nekem mellé ez is. Nekem a permetező ad kicsit nagyobb kihívást. Majd ha úgy alakul kap egy normális szabályzót.
Válasz Tekergőkee #289. hozzászólásáraNem elektromos!Spirálos!
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Tekergőkee #288. hozzászólásáraMeg bizony!Jó az.1600 fordulaton permetezek,ott már nem kalimpál!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Tekergőkee #288. hozzászólásáraRáadásul még elektromos is![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz medikus #287. hozzászólásáraMegbízna az orosz fordalatszám mérő órában?![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Tekergőkee #286. hozzászólásáraAdott sebességben ha a fordulatod állandó,akkor a sebességed is az!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz medikus #281. hozzászólásáraAz se rossz de sebbeség és fordulat együtt jobban szimpatizál.