Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak621 FtBenzin árak608 FtEUR409.5 FtUSD388.65 FtCHF439.37 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
"Kacsa nevelés, tudsz segíteni? (3322021. kérdés)
www.gyakorikerdesek.hu › Állatok › Madarak
2012. aug. 15. - Mi a kicsi kacsákat apróra vágott csalánlevéllel elkevert kukoricadarával etetjük minden évben kb.6-8 hetes korukig,aztán átállunk fokozatosan .."
Én is ilyet hallottam.
A "Metrós" csirkét, amikor megvesszük úgfy állítják át, hogy előbb egy kevés tengerit keverünk a korábbi kajához.
A kukorica adagot óvatosan emeljük.
Most a kecskénél a megszokott tengerit akartam átállítani "keverékre"
Talán több tejet fog adni.
A keveréket nem szereti. Viszont magába az árpát megeszi.
Ma adok neki górés tengerit, szárított tengerit és árpát.
Külön külön edénybe. A negyedikbe egyenlő arányban összekeverem.
Amelyik elsőr kliürűl a jövő héttől úgy fogja kapni. Ettől még nemfog több tejet adni, de ha a tengerit válassza, akkor zsíros lesz a húsa.
A táp úgy van kitalálva, ízesítve, ahogy az állatok zöme szereti.
Jó estét. Kaptam 5 db némakacsát + az anyukat,másfél hetesek kb. A tulaj azt mondja hogy indító tápot ad neki illetve 3 hét múlva adjak nekik nevelőt mert ha nem besülnek, kicsik maradnak. Anno gyerekkoromba tartottunk akkor kukoricát és vegyes darát kaptak. Szerintetek mit adjak nekik enni, nem akarom tápozni őket, hogy szoktassam le őket a tápról? Köszi
Üdv! Egy kis segítséget szeretnék kérni: mi csirkeneveléssel foglalkozunk Szeged mellett és szeretnénk ehhez egy állattartó fóliát. A fólia vázunk nemsokára elkészül, de mi sajnos nem értünk a fólia felhúzásához. Esetleg nem tudna valaki segíteni abban ,hogy hol találok egy olyan szakembert, aki felhúzná a fóliánkat, ill. hol-milyen cégnél lehetne beszerezni magát a fóliát a legolcsóbban Csongrád megyében vagy esetleg a szomszédos megyékben? A segítséget előre is köszönöm!!! Robi
Sziasztok! Kikeltek a kislibuk 5-en annak, egészségesek nagyon cukik. A kotlós szépen vigyáz rájuk, de a gúnár alig enged a közelébe, nagyon fúj, ideges.
Még bent tartom az ólban őket, féltem az udvaron nehogy valami elkapja.
Jól tudod a kelési időt. Ha megült és végig ül akkor kikelti őket. Az nem gond, ha leszáll. A lényeg az, hogy visszaüljön.
Tojás mennyiségét meg beszéld meg vele. Majd jövőre jobban fog tojni. Januártól érdemes nekik vitamint, kicsivel több fehérjét adni akkor jobban tojnak.
Apró trükk, ha beraksz nekik egy teknőt, kádat amiben tudnak pancsolni és pár naponta tudod benne cserélni a vizet akkor több lesz a termékeny tojás. A liba tiszta állat, szeret a vízben kefélni.
Már régóta tartok tyúkokat, kacsákat, de tavaly vettem 2 hetes kislibákat 5db-ot.
Óriásiak lettek, meghagytam egy párt és már van is hat tojás a fészekben.
A tojóm két napja megülte, kicsit agresszív azóta de az érthető.
Úgy tudom 30 nap a kelési idő. Van esély, hogy ki is költi,mert van hogy nappal kijön egy fél órára. Nem hűlnek ki a tojások?
Miért csak 6 tojás van, úgy hallottam 15 is tojik a liba?
Ez a sztenderd válasz integrátoroknál, kevés a napos állat.Ha a keltető törzsállomány tartó céget kérdezed.Tudnánk tizszerennyit nincs megrendelés.Takarmányellátónk meg tavalyi áron adja a tápot mert igy is fogy elég.Ezért lenne jó valami olyan ahol nekem is marad.
én ha most kezdeném akkor töméssel próbálkoznék megnéznem van-e érzékem hozzá ill az éjszakázást mennyire bírom stb. aztán ha nem tudok kiemelkedő eredményt elérni akkor lehet nevelni.
Libatartással szeretnék foglalkozni. Láttam az előző hozzászólásoknál hogy vannak integrátorok libatartásra. Mi kell hozzá hogy bekerülhessek? Milyen anyagi és egyéb feltétel kell?
Létrehozta: kkatka55, 2014-12-08 17:37:22
Új hozzászólás Frissítés
Válasz » #1 kkatka55 | 2014-12-08 17:37:22
#869457. hozzászólás
[ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
kkatka55
Sziasztok!
I.oszt. Libamaj (friss v. vakum) erdekel. Hol lehet vasarolni? Nagykerar? Probaltam neten rakeresni, de smmi! Horvato-bol irok ezert jo lenne Zala-megye v Nagykanizsa, de Balaton, Pest is jo...
Term. kisker is jo, hentes vagy ilyesmi, ahol "jo aron" nem kereskedelmi forgalomra gondolok, de "allando" vasarlo lennek!
Elore is koszonom... :)
Segítséget szeretnék kérni, a párommal szeretnék libázni. Ehhez keresnénk liba integrátor céget. Ha tudok telefonszámokkal vagy esetleg cég nevekkel segíteni, azt nagyon megköszönnénk. Előre köszi a segítségeteket!
Üdv Barbi
télen fűteni hőmérséklettől függően 3-4 hetes koráig kell a libára. persze az első 10-12 nap a kemény utána már nem kell olyan meleg. az elhullás az elején biztos felette lesz mert olyan helyekre bebújnak meg felakasztják magukat ami eszedbe nem jutna meg a gyakorlatlanság miatt későn veszed észre a betegség tüneteit stb. aztán a tömő is válogat (csontos nyakú meg görbe lábú stb) akkor is esik ki de azt a végén háztól el lehet adni.
ha nagy betegség jön ki rajtuk akkor pestre kell küldeni és ha a laborvizsgálatok visszavezetik a törzsre vagy a keltetői hiányosságra a betegséget akkor azt jóváírják neked.
akik tudom hogy keresnek embereket az az Integrálgroup kft Marschalek Zoltán a nevelésért felelős. biztos megkeresném kérnék egy találkozót aztán tavasszal márciusban hoznék libát mert akkor jobban tudsz szellőztetni nem kell annyit fűteni. addig meg elmennék megnézni 2-3 helyre ki hogyan csinálja ötleteket tanácsokat begyűjteni.
ja a Zoltán telefonszáma 30háromhathét61négykettő
szerződést kell kötni egy céggel ők adják a napost meg a takarmányt Te meg állod a többit. (rezsi, vitaminok ha kell állatorvosi költség gyógyszerek)
nyilván vannak elvárások a tartási körülményekre a minimum súlyra ill mennyi lehet az elhullás.
Először is arra lennék kiváncsi,hogy egész évben lejet neveni vagy csak tavasztól ősszig érdemes.Milyen tartástechnológiát igényelnek?Mikortól lehet őket legeltetni?Szükség van nagyobb víz felületre?Črdemes előre leszerződni vagy eladás elött érdemesebb keresni vevőt?
ugyan olyan mint bármi más a mezőgazdaságban lehet vele keresni de nagyot bukni is.
az a legjobb ha van ismerős a közelben aki napi szinten tud segíteni ill átmegy megnézni a helyet tanácsokkal segít stb-stb
293 hozzászólás
Válasz Radocz #192. hozzászólásáraBocs de ez elég zavaros hozzá szólás volt
Válasz mormogipapa #191. hozzászólásárahttps://www.google.com/search?q=n%C3%A9makacsa+etet%C3%A9se&ie=utf-8&oe=utf-8
https://www.google.com/search?q=n%C3%A9makacsa+etet%C3%A9se&ie=utf-8&oe=utf-8
Még jó hogy aludtam a válaszra egyet.
"Kacsa nevelés, tudsz segíteni? (3322021. kérdés)
www.gyakorikerdesek.hu › Állatok › Madarak
2012. aug. 15. - Mi a kicsi kacsákat apróra vágott csalánlevéllel elkevert kukoricadarával etetjük minden évben kb.6-8 hetes korukig,aztán átállunk fokozatosan .."
Én is ilyet hallottam.
A "Metrós" csirkét, amikor megvesszük úgfy állítják át, hogy előbb egy kevés tengerit keverünk a korábbi kajához.
A kukorica adagot óvatosan emeljük.
Most a kecskénél a megszokott tengerit akartam átállítani "keverékre"
Talán több tejet fog adni.
A keveréket nem szereti. Viszont magába az árpát megeszi.
Ma adok neki górés tengerit, szárított tengerit és árpát.
Külön külön edénybe. A negyedikbe egyenlő arányban összekeverem.
Amelyik elsőr kliürűl a jövő héttől úgy fogja kapni. Ettől még nemfog több tejet adni, de ha a tengerit válassza, akkor zsíros lesz a húsa.
A táp úgy van kitalálva, ízesítve, ahogy az állatok zöme szereti.
Kivételek mindig vannak.
Jó estét. Kaptam 5 db némakacsát + az anyukat,másfél hetesek kb. A tulaj azt mondja hogy indító tápot ad neki illetve 3 hét múlva adjak nekik nevelőt mert ha nem besülnek, kicsik maradnak. Anno gyerekkoromba tartottunk akkor kukoricát és vegyes darát kaptak. Szerintetek mit adjak nekik enni, nem akarom tápozni őket, hogy szoktassam le őket a tápról? Köszi
Válasz Viki91 #188. hozzászólásáraháztáji méretbe simán meg vannak együtt,nekem 21 kacsa 12 liba van együtt.
Az orosz szigor..........
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, nevelt e már valaki kacsát és libát együtt (egy keltetés) mik a tapasztalatok? Vagy mindenképpen külön kell?
Válasz #186. hozzászólásra
kraftplastkft@gmail.com
Papp Attila, folit forgalmaznak eleg baráti áron, silofolia a neve
Üdv! Egy kis segítséget szeretnék kérni: mi csirkeneveléssel foglalkozunk Szeged mellett és szeretnénk ehhez egy állattartó fóliát. A fólia vázunk nemsokára elkészül, de mi sajnos nem értünk a fólia felhúzásához. Esetleg nem tudna valaki segíteni abban ,hogy hol találok egy olyan szakembert, aki felhúzná a fóliánkat, ill. hol-milyen cégnél lehetne beszerezni magát a fóliát a legolcsóbban Csongrád megyében vagy esetleg a szomszédos megyékben? A segítséget előre is köszönöm!!! Robi
Sziasztok! Ismeritek a bütykös libát, mennyivel másabb méretre, jellemre, hízásban, mint a többi?
Válasz #183. hozzászólásra
inkább a gúnár nehogy elkapjon Titeket! nagyon el tud hamisodni
Válasz #182. hozzászólásra
Sziasztok! Kikeltek a kislibuk 5-en annak, egészségesek nagyon cukik. A kotlós szépen vigyáz rájuk, de a gúnár alig enged a közelébe, nagyon fúj, ideges.
Még bent tartom az ólban őket, féltem az udvaron nehogy valami elkapja.
Válasz #181. hozzászólásra
Jól tudod a kelési időt. Ha megült és végig ül akkor kikelti őket. Az nem gond, ha leszáll. A lényeg az, hogy visszaüljön.
Tojás mennyiségét meg beszéld meg vele. Majd jövőre jobban fog tojni. Januártól érdemes nekik vitamint, kicsivel több fehérjét adni akkor jobban tojnak.
Apró trükk, ha beraksz nekik egy teknőt, kádat amiben tudnak pancsolni és pár naponta tudod benne cserélni a vizet akkor több lesz a termékeny tojás. A liba tiszta állat, szeret a vízben kefélni.
Hello!
Már régóta tartok tyúkokat, kacsákat, de tavaly vettem 2 hetes kislibákat 5db-ot.
Óriásiak lettek, meghagytam egy párt és már van is hat tojás a fészekben.
A tojóm két napja megülte, kicsit agresszív azóta de az érthető.
Úgy tudom 30 nap a kelési idő. Van esély, hogy ki is költi,mert van hogy nappal kijön egy fél órára. Nem hűlnek ki a tojások?
Miért csak 6 tojás van, úgy hallottam 15 is tojik a liba?
Sziasztok! Napos mulard kacsa érdekel valakit?
Válasz #178. hozzászólásra
ne keresd a bajt:-)
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Dunántúlon tud valaki liba-kacsa integrátor céget? Előre is köszönöm.
Válasz #176. hozzászólásra
Ez a sztenderd válasz integrátoroknál, kevés a napos állat.Ha a keltető törzsállomány tartó céget kérdezed.Tudnánk tizszerennyit nincs megrendelés.Takarmányellátónk meg tavalyi áron adja a tápot mert igy is fogy elég.Ezért lenne jó valami olyan ahol nekem is marad.
Válasz #175. hozzászólásra
jelenleg kevés a liba én is várok már 2hete de lehet még kettőt kell
úgy tudom másik cégeknél is ez van
kacsáról nem tudok nyilatkozni
Válasz #174. hozzászólásra
Hello tudsz konkrétan olyat aki kacsa/liba nevelőt keres és még fizet is?
Válasz #173. hozzászólásra
én ha most kezdeném akkor töméssel próbálkoznék megnéznem van-e érzékem hozzá ill az éjszakázást mennyire bírom stb. aztán ha nem tudok kiemelkedő eredményt elérni akkor lehet nevelni.
Nevelni gondoltam, mert kezdésnek az talán egyszerűbb. A tömésnél gondolom nagyobb a rizikó kezdőnek?!
Válasz #168. hozzászólásra
nevelni vagy tömni?
Válasz #169. hozzászólásra
NA MIT TUDSZ?
anak idején megnéztem volna mit etek a családjuk mert mindenbe lehetne hibát találni miota unioba vagyuk
Válasz #168. hozzászólásra
Jókor akarsz ezzel foglalkozni, idéntől ennek az ágazatban vége. Köszönjük négymancs!
Libatartással szeretnék foglalkozni. Láttam az előző hozzászólásoknál hogy vannak integrátorok libatartásra. Mi kell hozzá hogy bekerülhessek? Milyen anyagi és egyéb feltétel kell?
Libamaj
Létrehozta: kkatka55, 2014-12-08 17:37:22
Új hozzászólás Frissítés
Válasz » #1 kkatka55 | 2014-12-08 17:37:22
#869457. hozzászólás
[ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
kkatka55
Sziasztok!
I.oszt. Libamaj (friss v. vakum) erdekel. Hol lehet vasarolni? Nagykerar? Probaltam neten rakeresni, de smmi! Horvato-bol irok ezert jo lenne Zala-megye v Nagykanizsa, de Balaton, Pest is jo...
Term. kisker is jo, hentes vagy ilyesmi, ahol "jo aron" nem kereskedelmi forgalomra gondolok, de "allando" vasarlo lennek!
Elore is koszonom... :)
Válasz #165. hozzászólásra
integrál group kft
félegyházi baromfi kft
integrál-hat kft
ezek bács megyei cégek
keleti részen
komlósi-lúd kft
green-divízió kft
google ad hozzá telszámot is
Sziasztok!
Tud valaki liba integrátor céget? Esetleg telefonszámokat is szívesen fogadok. Szeretnénk ezzel foglalkozni a férjemmel.
Köszönöm
Válasz #126. hozzászólásra
Az enyém is így járt, mi lehet a baja?????
Válasz #162. hozzászólásra
"Ezt a tartalmat nem a Google hozta létre, és nem is hagyta azt jóvá."
Ez áll a levél alján.
Sziasztok!Ha van 5 percetek kérlek válaszoljatok pár kérdésre,sokat segítenétek!Előre is köszi!
https://docs.google.com/forms/d/1Nm4S7z1n1QFqGb_4o1Q22-xhBb08azNkahmvcbeLjAM/viewform
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a párommal szeretnék libázni. Ehhez keresnénk liba integrátor céget. Ha tudok telefonszámokkal vagy esetleg cég nevekkel segíteni, azt nagyon megköszönnénk. Előre köszi a segítségeteket!
Üdv Barbi
Válasz #158. hozzászólásra
Köszi majd felhivom.
Válasz #158. hozzászólásra
olyan 1300-1500 között
Válasz #157. hozzászólásra
télen fűteni hőmérséklettől függően 3-4 hetes koráig kell a libára. persze az első 10-12 nap a kemény utána már nem kell olyan meleg. az elhullás az elején biztos felette lesz mert olyan helyekre bebújnak meg felakasztják magukat ami eszedbe nem jutna meg a gyakorlatlanság miatt későn veszed észre a betegség tüneteit stb. aztán a tömő is válogat (csontos nyakú meg görbe lábú stb) akkor is esik ki de azt a végén háztól el lehet adni.
ha nagy betegség jön ki rajtuk akkor pestre kell küldeni és ha a laborvizsgálatok visszavezetik a törzsre vagy a keltetői hiányosságra a betegséget akkor azt jóváírják neked.
akik tudom hogy keresnek embereket az az Integrálgroup kft Marschalek Zoltán a nevelésért felelős. biztos megkeresném kérnék egy találkozót aztán tavasszal márciusban hoznék libát mert akkor jobban tudsz szellőztetni nem kell annyit fűteni. addig meg elmennék megnézni 2-3 helyre ki hogyan csinálja ötleteket tanácsokat begyűjteni.
ja a Zoltán telefonszáma 30háromhathét61négykettő
Válasz #156. hozzászólásra
Tudsz ilyen cégget ajánlani?Nálad hány százalékos elhullás szokot lenni?Télen fűtödaz istálót?Kezdésnek milyen mennyiséget ajánlasz?
Válasz #152. hozzászólásra
szerződést kell kötni egy céggel ők adják a napost meg a takarmányt Te meg állod a többit. (rezsi, vitaminok ha kell állatorvosi költség gyógyszerek)
nyilván vannak elvárások a tartási körülményekre a minimum súlyra ill mennyi lehet az elhullás.
Válasz #154. hozzászólásra
akkor téptetek vagy három napig
Válasz #151. hozzászólásra
Nem vagy kispályás tömőbe,nekem tizezer vót tipőbe.
Válasz #151. hozzászólásra
Nem vagy kispályás tömőbe,nekem tizezer vót tipőbe.
Válasz #147. hozzászólásra
Erről az integrációról tudnál írni bővebben?
Válasz #150. hozzászólásra
Na igen én csak a enyémről tudok nyilatkozni ami tömő alapanyag 8 és 11 hét között mennek el.
Válasz #149. hozzászólásra
De nem mindegy pecsenye,14 hetes vagy töbször tepett,
Válasz #148. hozzászólásra
Ja ez 2-3ezer közötti létszám
Ha sokat legelteted akkor lejárja a rárakódott súlyt. Három négyezer négyzetméternél nem kell több de azon legy nagy zöldtömeg
Válasz #146. hozzászólásra
En egész évben nevelek és integrációban tehát adják a napost meg a tápot a többit én állom ill. van egy visszavásárlási ár
Válasz #145. hozzászólásra
Először is arra lennék kiváncsi,hogy egész évben lejet neveni vagy csak tavasztól ősszig érdemes.Milyen tartástechnológiát igényelnek?Mikortól lehet őket legeltetni?Szükség van nagyobb víz felületre?Črdemes előre leszerződni vagy eladás elött érdemesebb keresni vevőt?
Válasz #143. hozzászólásra
ugyan olyan mint bármi más a mezőgazdaságban lehet vele keresni de nagyot bukni is.
az a legjobb ha van ismerős a közelben aki napi szinten tud segíteni ill átmegy megnézni a helyet tanácsokkal segít stb-stb
kérdezz bátran amit innen tudok segítek
Válasz #141. hozzászólásra
igen