Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
1080 hozzászólás
Baktofil helyett lehetne szenesíteni a kukoricaszárat a tarlón, ami 1ha kukoricaszár 3 tonna szenet hoz. A keletkezett szén lehet biochar, de lehet grillszén is. s egy mintaparcellában ha gondolkozol én intézem a szenesítést.
A „biochar” kiváló talajerő pótló, több mint trágya
1ha –on termett kukoricaszár szenesítve – beszántva 6 tonna CO2 mennyiséget von ki a légkörünkből
Biochar kiváló talajerő pótló, több mint trágya, különösen gyenge termőképességű termőföldeknél talajjavításra hasznosítható. pl. már 1kg biochar 1m2 talajon bekeverve kétszeresére emelheti a terméshozamot. A bioszén (biochar) a terméketlen talaj mikro flóráját termékennyé teszi, a termőföld vízháztartását, vízmegtartó képességét szabályozza. Jó bázist képez a növény növekedéséhez szükséges mikroorganizmusoknak. A biochar összetétele: C 77.58%, Illóanyag 12.92%, SiO2 3,5%, Al2O3 1.9%, CaO 1,9%, K2O 0,1%, Na2O 0,5.%, Fe2O3 0,75%, MgO 1.3%, P2O5 0,17%)
bővebben: http://gumienergia.hu
lombtrágya kiméréshez ki mit használ?
Idén használtam kukoricára Huminisz technológiát: Kondisol+Solvitis...nem volt kontroll hagyva, így nem tudom mit ért...
Gabonára Mikramid és Epso Top szokott menni, kezdetben Wuxal Réz Top és Wuxal Cink 1-1 liter.
Mikramid és Epso top 5-10 kg között /ha.
Epso Top fontos bokrosodáskor és kalászhányáskor...de minden fújásnál lehet bele tenni 5kg-t...
Illetve ennek is vannak már továbbfejlesztett változatai: Combitop+Microtop+Bortop.
Repcére ezek is mehetnek és még sok más Wuxal Sulphur, Boron Plus, Ascofol....
Felénk a Wuxalok bizonyítanak már sok éve...
Válasz Földönfuto #976. hozzászólásáranálunk gabonára phylazonit, mikramid, keserűsó, azoter, előbbi 2 2x permetezve.
(de valszeg 1-2 ibc tartály folyékony nitrogént kénytelenek leszünk venni, ha már szilárdat nem vettünk)
kukorica szerves trágya, mikramid és phostart zn, és majd meglátjuk mit találok.
[bruttó 1000ft/l már nagyon semmit, de jó lenne még vmit keríteni, ami több szentelt víznél].
Válasz ASRFeri #973. hozzászólásáraNemrég vettem a jövő évi kukoricára egy Ekolist nevű NPK 6-10-3 plusz mikroelemek lombtrágyát nettó 750ft-Dózis 2-3 l/ha,úgyhogy nemigen drágább mint az epso+mikramid.Aztán,hogy mit tud az más kérdés.Majd tavasszal meglátjuk.
Válasz A.I. #970. hozzászólásáraElőször az epso-t teszem ki,ha nem jönne az eső,akkor megy a mikramid etetésnek. Epso után meghajtva a növény anyagcseréje,nem át neki csapadék,had egyen,vegye fel a tápanyagot,pláne a nitrogént.
Válasz Földönfuto #972. hozzászólására25kg/ha 3 részben epso. Valamint 12 kiló mikramid/ha 2 részben elosztva.
Válasz Földönfuto #972. hozzászólásáratudsz ettől olcsóbbat?
mikramid köbö 15eft 25 kg, keserűsó 25 kg 5 eft
én inkább a dózist sokallom.
mi 6 kg teszünk 600 literbe, ami 2 hektárra elég.
gyak. 2 hektárra 50 kg, nem perzsel???
Válasz Vinkó #965. hozzászólásáraNem drága ez most már?
Válasz Sk Laci #968. hozzászólásáraKöszi
Válasz Vinkó #965. hozzászólására12,5-12,5 kg/ha(200 liter/ha oldatban mondjuk?)
Válasz sulla #967. hozzászólásáraKösz
Válasz Vitális #966. hozzászólásáraFőleg cink tartalmút.
De ha igéretes a kukorica, akkor talán megéri még Amalgeronnal is megkínálni, mikor a bagolylepke hernyói esetlek kukoricabogarak ellen van inszekticídel kezelve.
Válasz Lac83 #964. hozzászólásáraKalászosoknál 2x pár hét különbséggel, napraforgónál is 2x 4 nap különbséggel de csak azért mert ha tovább húzom nem tudtam volna már belemenni .
Kukoricáhot milyen lombtrágyát ajánlotok?
Válasz ddadda #961. hozzászólásáraKeserűsó-Mikramid.
Válasz sulla #962. hozzászólásáraHelló ezt egy alkalommal juttattad ki vagy többször ismételve?
Válasz sulla #962. hozzászólásáraKöszi szépen Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok!
Válasz ddadda #961. hozzászólásáraIdén ugyan ezt a kombinációt használtam búzára árpára és napraforgóra. Egy tankkeverékben 200 l vízhez 1 hektárra kiment 12,5 kg karbamid és ugyanennyi keserűsó, azért ennyi mert 25 kg-os volt a zsák és nem kellett méricskélni. Kicsit tartottam tőle, hogy éget de nagyon minimális volt amit megcsípett.
Jó estét fórumozók! Olcsó megoldású lombtrágyán gondolkodom árpára,búzára.
keserűsó+karbamid feloldva vízben. miből mennyi kiló mehet 1 hektárra? esetleg így összekeverve? Szép estét!
Válasz Hali Laci #959. hozzászólásáraköszi, agyalunk erősen, ez az agrobios termék is játszik, plusz a pylazonit és az azoter, meglátjuk mi lesz, de qrva gyorsan kellene lépni, egyelőre gabona alé szánunk vmit.
Válasz ASRFeri #958. hozzászólásáraMi baktofil cellt hasznàjuk több éve és a kukoricatarót szépen elrendezi de csa ha van nedvesség a talajban. Porban csak szenteltvíz. Ja és azonnal bedogozva és nem csapvízzel fújva.
nem biztos hogy itt a helye, de csak megkérdem, talajoltó és/vagy szárbontó baktériumot, készítményt használ vki?
Ha igen, milyen készítményt, és ér e valamit?
https://ru.wikipedia.org/
<a href="https://ru.wikipedia.org/">сайт</a>
[URL=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/URL]
[url=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/url]
[urln=https://ru.wikipedia.org/]Joy[/urln]
[link=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/link]
GrowGreen termékekről felhasználói tapasztalat,vélemény?
Válasz Földönfuto #954. hozzászólásáraÉn egy gyomirtást tervezek Adengo-val. Vessen egy pillantást az új oldalamra https://www.slotozilla.com/free-slots/eye-of-horus - köszönöm a visszajelzéseket.
Válasz ASRFeri #952. hozzászólásáraJól megugrott ott is.A gyomírtó árakra már rá se merek kérdezni,pedig lassan muszáj lesz.
Válasz lala #920. hozzászólásáraSzia plasma és active ez a két termék jó ár érték arányban is. Mást nem használtunk.a monoelemek külön viccesek...
Válasz Földönfuto #951. hozzászólásáraaz bezony nettó. nekem tegnap 7.900 nettót mondtak osztrák és román pétisóra...
Válasz Bálint1989 #950. hozzászólásáraA műtrágyaár a 8000ft az bruttó vagy nettó?Mert én novemberben rendeltem bruttó 8000-ért,ugyanott most 10900,egy kőzeli gazdaboltban meg 11900-ért adják.Pétisó kis zsákos.
Válasz Földönfuto #949. hozzászólásáraIgen, de mostani áron a műkaki is 8000/q,
1 szó mint 100 minden ku....a drága.
Válasz Bálint1989 #945. hozzászólásáraÉn is kipróbálok sok mindent,de a végén mindig odajutok,hogy 1q műtrágyával többre mentem volna.Meg az árakat nem tartom reálisnak,minden ilyen készítmény a 10000ft/ha körül van belőve.
Válasz Bálint1989 #947. hozzászólásáraJó köszi.
Én évek óta olvasgatok ezekről a nitrogén lombtrágyákról. (Azospeed, Turbó Nitrogén) ideje látni is valamit.
Apósék tavaly vettek Azospeed Aminot +wuxal Cink-et kukoricára, de végül sok eső volt, nem fújták ki.
Hát igen hinni kell benne.
Felénk szinte minden permetezéskor valamilyen lombtrágya kimegy..
Válasz Devyd #938. hozzászólásáraÉn is Adengoval gyomirtok
Hidassal szoktam fujatni virágzás kezdetén, általában a kísérletet.
10 liter Turbó Nitrogént+2 liter Turbó Cinket.
De amíg nem törik menj bele, a többi táblát én is akkor szoktam fújni.
Hagyj kontrollt és meg tudod nézni a különbséget.
Válasz MrPoke #936. hozzászólásáraSzemmel látható a változás, szoktam hagyni kontrollt de hat ahogy a dal is mondja mindenki másképp csinálja.
Amugy én a saját tapasztalatomat mondom el, semmi többet.
Válasz Földönfuto #940. hozzászólásáraAz az egy biztos hogy helyre pofozza a növényt.
Ebben is hinni kell mint a huminsavban, szárbontó baktérium van stb.
Esős időben sokkal jobb a 27-és de amikor nincs eső....
Válasz Nyomasek Bobo #943. hozzászólásáraKár,hogy nem te beszéltél az üzletkötővel.
Válasz Bálint1989 #935. hozzászólásáraHát árban biztosan
Válasz bandigh #941. hozzászólásáraNem is rossz a lombtrágya,de inkább mikroelem pótlásra jobb,na meg a reklámot egy kicsit túl tolják a forgalmazók.Most a Radistartot akarom kipróbálni 15kg/ha,még nem szórtam mikrostartert.Az elsö gépaljnál egy sor üres lesz,ha szemre nem lesz kűlönbség a szórthoz képest,akkor ejtem a mikrostartert.
Válasz Földönfuto #940. hozzászólásáraHát igen, 3 kiló van benne. Amúgy én is lombtrágyapárti vagyok, de valami jót szoktam amiben van többminden, olyan 2/3 dózisban, aztán a N meg kipótolom karbamiddal, némileg olcsóbb, és többszöröse így a hatóanyag. Föleg ha a direkt kéntartalmuval felturbozod
Válasz Bálint1989 #935. hozzászólásáraHát ha belegondolsz,hogy 100kg pétiben van 27kg N hatóanyg,akkor 10l lombtrágyában nem biztos,hogy összejön annyi.Pedig jó lenne.Senki nem venne pétit többé.
Válasz blonde.zsj #934. hozzászólásáraAmalgerol starter cc 1200 ft/kg és nincs "veszteség".
Válasz Bálint1989 #935. hozzászólásáraMég annyi lenne a kérdésem. kukoricára akkor mennyit szoktál és miből?
Én egy gyomirtást tervezek Adengo-val.
Utána amíg bele lehet menni egy lombtrágya akkor Fitohorm Turbo Nitro + Turbo cink?
Szoktunk használni Epso Top keserűsót, de minden félét gondolom nem kell összekeverni....
A szerves trágya ősszel történő kijuttatása során általában lassabban bomlik le, és a humuszba való beépítés folyamata intenzívebb, ami nagyobb mértékben hozzájárul a talaj termékenységének kialakulásához. A szerves trágya tavasszal történő kijuttatásakor gyorsabban lebomlik, és jobban ellátja a növényeket oldható tápanyagokkal. Tavasszal és nyár elején a növények bőséges táplálékot igényelnek, mivel ez az aktív növekedésük időszaka. Így az őszi trágyázás javítja a talaj termékenységét, míg a tavaszi trágyázás a növények táplálkozását. Szabadidőmben pedig gyakran megállok
https://vulkanvegas.com/hu nél, mert mindig pihenésre van szükségem.
Válasz Bálint1989 #935. hozzászólásáraJa meg létezik örökmozgó is, és ingyen energia. Azért vegyük már elő a józan paraszti észt. És ne düljünk be a marketing dumának....
Válasz Devyd #931. hozzászólásáraIgen 10 liter 1 q pétinek felel meg.
Azért szeretem mert 3 hétig táplálja a növényt, nem mint mondjuk a Mikramid, hogy azonnal szívódik.
650 Ft körül van literje, én minden kultúrára ezt fújom 3 éve.
Keresd meg az üzletkötő és segít neked.
Üdv! Amalgerolt szerintetek, hogy hatásosabb használni kukoricánál? Vetés előtt a talajba dolgozni, vagy utána esetleg a növényre fújni? Esetleg valamivel keverve ütősebb-e? Köszönöm a válaszokat!
Válasz Magister #922. hozzászólásáraNem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet, ezért is kérdezlek Titeket.
Válasz Devyd #925. hozzászólására700 literrel megyek ha onként.
Válasz Bálint1989 #929. hozzászólásáraSzáraz időben tényleg kiváltja a Pétisót?
1 mázsa 10 liternek felel meg?
Meglátjuk milyen lesz a május, ha jó ára lesz a tengerinek, akkor nem lesz spórolás.