Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.39 FtUSD398.41 FtCHF442.67 FtGBP501.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz atisgyulai #2483. hozzászólásáraNekem úgy tűnt, mintha tapasztalatból beszélnél, mintha sokszor hallanád ezt nőktől miután a fejfájására már vettél neki gyógyszert.
Ma elvetettem a lucernát. Jöhet az eső!! De van egy kis gondom, a trelek szomszéd állandóan permetezi a szőlőt(mintha locsolná) lehet ebből gond? Ha kiszáritom marad benne vegyszer?
Válasz endypapa #2470. hozzászólásáraElnézést, hogy beleszólok, de nekem tisztán is nagyon szerették a juhok, ismerősöm kecskével is gond nélkül etette sőt van pozitív lovas tapasztalat is!
Válasz kicskagazda #2462. hozzászólására Egy mód van rá ne vesd újra.Növényi és állati kártevőktől hemzseg a határ,talán,ha elég könnyű föld,pici kinyitással kapást bele.
Válasz UE-28 #2458. hozzászólásáraFene tudja, itt hó már lassan 2 hete nincs semmi. Több napja 16-17 fokokat mérek nappal, éjszakára sem megy -2 alá. 5 fok körüli talajhőmérsékletek vannak reggelente.
Igaz felénk a völgyekben a bokorsorok mentén még kevés hó is van sz árnyékos részeken mutatóban, de hétvégére is mond éjszakára akár -10 alattit is vagy 2 napig.
Üdv!
A szomszéd megkért vessem be a kertjét, én lucernára gondoltam. Eddig konyhakert volt+kukorica. Elég homokos hely,locsolni nem lehet. Milyen fajtát ajánlanátok? Vessek-e mellé valamit? Mikor a legjobb?
Válasz kleiberzoltan #2443. hozzászólásáraKiritkult lucernáról magot fogtunk az ősszel. Aratáskor nyílván volt szemveszteség. Olyan sűrű árvakelés lett belőle, hogy már kezdtem áttervezni a vetésforgókat a fejemben, mert mondom ha ilyen sűrűn megmarad akkor kár lenne kiszántani.
Tavaszra egy szál se maradt meg az árvakelésből. De ha meg is maradt volna se lett volna hosszú életű szerintem a hereuntság miatt.
A helyedben valami perjével vetném föllül, hogy legalább egy jó kaszáló legyen belőle.
Sziasztok!Véleményeteket szeretném kikérni abban ha az öregedő lucernára tavaszal,kézzel elszórnánk csak a föld tetejére akkor mikor lehet elősször kaszálni?Nem foja a rendsodró kikaparni a frissen kelt lucit?
Válasz Gatti #2439. hozzászólásáraÓvatosan a gyomirtással ha gabona után veted.nem ismerem az Express nevű lucernát.Heves megyében termelt vetőmagot/Kompolti/ könnyebb,Békés megyeit/Anna/ kötöttebb talajba vetném.Ha pacinak kell Hunor 40.Mi inkább koptatjuk a lucernát mint telepítenénk.
3136 hozzászólás
Válasz atisgyulai #2483. hozzászólásáraNekem úgy tűnt, mintha tapasztalatból beszélnél, mintha sokszor hallanád ezt nőktől miután a fejfájására már vettél neki gyógyszert.
Válasz Maszek Zs #2484. hozzászólásáraBiztos nem használ a jószágnak semmilyen vegyszer a takarmányon.
Ma elvetettem a lucernát. Jöhet az eső!! De van egy kis gondom, a trelek szomszéd állandóan permetezi a szőlőt(mintha locsolná) lehet ebből gond? Ha kiszáritom marad benne vegyszer?
Válasz MFM #2481. hozzászólásáraMiért? Neked a férfiak?
Én csak asszociáltam a szóra!
Érdemes most elvetni a szarvaskerepet,vagy várjak egy kis esőre?A későbbi vetés nem lenne gond?
Válasz atisgyulai #2453. hozzászólásáraÉn nem dicsekednék el vele, hogy erről a szóról a nők jutnak eszembe
köszönöm a segítségeteket
Válasz Bán Zsolt #2477. hozzászólásáraAkkor mindenképp érdemes. A lehozható anyag biztosan több lesz, bármi is az.
Válasz Bán Zsolt #2475. hozzászólásáraHa van rá víz igen,mivel a nitrogéncsúcson 2-3 éves korában volt.
Válasz atisgyulai #2476. hozzászólásáraÖntözi a cimborám aki kérdezte tőlem is
Válasz Bán Zsolt #2475. hozzászólásáraRelatív!
Attól függ mennyi a tőállomány, meg legfőképp hogy lesz-e rá jó bemosó csapadék.
Sziasztok!
Utolsó éves lucernát érdemes megszórni 1q petivel?
Válasz UE-28 #2473. hozzászólásáraNálam tehenek nem ették.
Válasz endypapa #2470. hozzászólásáraElnézést, hogy beleszólok, de nekem tisztán is nagyon szerették a juhok, ismerősöm kecskével is gond nélkül etette sőt van pozitív lovas tapasztalat is!
Válasz t pisti #2469. hozzászólásáraHenger meg cambridge, csak vetés után.
Válasz t pisti #2469. hozzászólásáraHétfőn vetettük a porba. Az este kapott egy soványka 6mm esőt. Meglátjuk mi lesz belőle.
Válasz Földönfuto #2467. hozzászólásáraÖnmagában nem igen eszik az állatok.
szép estét !! aszt szeretném kérdezni ki mikor veti a lucernát és mivel hengerezi le ?? én vetés előtt sima hengerel vetés után gyűrűshengerel
Válasz UE-28 #2466. hozzászólásáraAkkor még várok vele,én Sz.SZ.B-ben vagyok.Kösz.
Válasz endypapa #2465. hozzászólásáraNem,AKG-ban lucerna helyett.
Válasz Földönfuto #2464. hozzászólásáraMi március 15 után szoktunk vetni, igaz mi borsodnak is az északi részén vagyunk.
Válasz Földönfuto #2464. hozzászólásáraMagnak veted?
Hello.A szarvaskerep vetését lassan meg lehetne kockáztatni?
Válasz kicskagazda #2462. hozzászólására Egy mód van rá ne vesd újra.Növényi és állati kártevőktől hemzseg a határ,talán,ha elég könnyű föld,pici kinyitással kapást bele.
Sziasztok!összel vetettem lucernát hát nem igazán kelt ki és nem is lett max 1 cm az összel lesz abbol valami vagy tárcsa és ujravetés!
Válasz UE-28 #2458. hozzászólásáraFene tudja, itt hó már lassan 2 hete nincs semmi. Több napja 16-17 fokokat mérek nappal, éjszakára sem megy -2 alá. 5 fok körüli talajhőmérsékletek vannak reggelente.
Válasz csoppika #2459. hozzászólásáraAha!?!?
Te is csak hallomásból tudod!?
Válasz atisgyulai #2453. hozzászólásáraAhogy hallani, a hazainál fordul csak elő...idegen földön sose
Válasz ..MZ/X.. #2455. hozzászólásáraNem korai még?
Igaz felénk a völgyekben a bokorsorok mentén még kevés hó is van sz árnyékos részeken mutatóban, de hétvégére is mond éjszakára akár -10 alattit is vagy 2 napig.
Válasz Maszek Zs #2456. hozzászólásáraA pilótának, hogy egyenesebben menjen a vetőgéppel!
Válasz atisgyulai #2452. hozzászólásáraés hova tegyem? A zákra vagy mellé? Vagy öntsem a vetőgépbe?
Vetésen agyal már valaki?
Felénk a hét vége felé megbírja a gépet, lehetne magágyat csinálni.
Válasz atisgyulai #2452. hozzászólására
Válasz MFM #2448. hozzászólásáraEz a "hereuntság", valami női betegség?
Válasz Maszek Zs #2451. hozzászólásáraEgy felest, meg egy sört.
Válasz ..MZ/X.. #2450. hozzászólásáraValami kísérőt tegyek mellé?
Válasz Maszek Zs #2449. hozzászólásáraAS3 a bikácsi vakoló homokban jónak tűnik.
Üdv!
A szomszéd megkért vessem be a kertjét, én lucernára gondoltam. Eddig konyhakert volt+kukorica. Elég homokos hely,locsolni nem lehet. Milyen fajtát ajánlanátok? Vessek-e mellé valamit? Mikor a legjobb?
Válasz kleiberzoltan #2443. hozzászólásáraKiritkult lucernáról magot fogtunk az ősszel. Aratáskor nyílván volt szemveszteség. Olyan sűrű árvakelés lett belőle, hogy már kezdtem áttervezni a vetésforgókat a fejemben, mert mondom ha ilyen sűrűn megmarad akkor kár lenne kiszántani.
Tavaszra egy szál se maradt meg az árvakelésből. De ha meg is maradt volna se lett volna hosszú életű szerintem a hereuntság miatt.
A helyedben valami perjével vetném föllül, hogy legalább egy jó kaszáló legyen belőle.
Válasz kleiberzoltan #2446. hozzászólására1980-ban a TSZ-ben direkt vetőgéppel felül vetettük. Az többé kevésbé sikeres volt.
Ott ahol teljesen kiment a lucerna esetleg ki kél az új.
Ha véletlen kikel, azt meg a bogár szokta meg enni.
Próbáld herével vegyesen rávetni a lucerna magot. Vagy azt nem engedélyezik?
Védett területről van szó amit úgy kaptunk meg 2014 -ben:"lucernavetéssel visszavadítani"Már nem sok lucerna van benne és nem engedik az újból vetést.
Válasz kleiberzoltan #2443. hozzászólásáraKár volna a magért,vess máshová.
Válasz kleiberzoltan #2443. hozzászólásáraDe
Feltéve ha kikel a föld felszínen
Sziasztok!Véleményeteket szeretném kikérni abban ha az öregedő lucernára tavaszal,kézzel elszórnánk csak a föld tetejére akkor mikor lehet elősször kaszálni?Nem foja a rendsodró kikaparni a frissen kelt lucit?
Válasz sanyi1965 #2441. hozzászólásáraKöszi az infót, búza után menne
Válasz Gatti #2439. hozzászólásáraÓvatosan a gyomirtással ha gabona után veted.nem ismerem az Express nevű lucernát.Heves megyében termelt vetőmagot/Kompolti/ könnyebb,Békés megyeit/Anna/ kötöttebb talajba vetném.Ha pacinak kell Hunor 40.Mi inkább koptatjuk a lucernát mint telepítenénk.
Válasz Gatti #2439. hozzászólására*Ajánlanál*
Válasz sanyi1965 #2437. hozzászólásáraNekünk mit ajánlanak? Augusztus környékén lenne a telepítés és lovaknak lenne főként.
Valami újabb fajta van? Az express elvileg gyorsan nő, arról van tapasztalatod?
Moderálási elveink miatt törölve: 2019-02-04 11:48:40
Válasz tulkostibor #2436. hozzászólásáraHasznosítás-gépesítettség-hely alapján válassz fajtát.