Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kicskagazda #2462. hozzászólására Egy mód van rá ne vesd újra.Növényi és állati kártevőktől hemzseg a határ,talán,ha elég könnyű föld,pici kinyitással kapást bele.
Válasz UE-28 #2458. hozzászólásáraFene tudja, itt hó már lassan 2 hete nincs semmi. Több napja 16-17 fokokat mérek nappal, éjszakára sem megy -2 alá. 5 fok körüli talajhőmérsékletek vannak reggelente.
Igaz felénk a völgyekben a bokorsorok mentén még kevés hó is van sz árnyékos részeken mutatóban, de hétvégére is mond éjszakára akár -10 alattit is vagy 2 napig.
Üdv!
A szomszéd megkért vessem be a kertjét, én lucernára gondoltam. Eddig konyhakert volt+kukorica. Elég homokos hely,locsolni nem lehet. Milyen fajtát ajánlanátok? Vessek-e mellé valamit? Mikor a legjobb?
Válasz kleiberzoltan #2443. hozzászólásáraKiritkult lucernáról magot fogtunk az ősszel. Aratáskor nyílván volt szemveszteség. Olyan sűrű árvakelés lett belőle, hogy már kezdtem áttervezni a vetésforgókat a fejemben, mert mondom ha ilyen sűrűn megmarad akkor kár lenne kiszántani.
Tavaszra egy szál se maradt meg az árvakelésből. De ha meg is maradt volna se lett volna hosszú életű szerintem a hereuntság miatt.
A helyedben valami perjével vetném föllül, hogy legalább egy jó kaszáló legyen belőle.
Sziasztok!Véleményeteket szeretném kikérni abban ha az öregedő lucernára tavaszal,kézzel elszórnánk csak a föld tetejére akkor mikor lehet elősször kaszálni?Nem foja a rendsodró kikaparni a frissen kelt lucit?
Válasz Gatti #2439. hozzászólásáraÓvatosan a gyomirtással ha gabona után veted.nem ismerem az Express nevű lucernát.Heves megyében termelt vetőmagot/Kompolti/ könnyebb,Békés megyeit/Anna/ kötöttebb talajba vetném.Ha pacinak kell Hunor 40.Mi inkább koptatjuk a lucernát mint telepítenénk.
Válasz misimokus #2431. hozzászólásáraSemmit sem szoktam tenni, se telepítés előtt, se állományban. A csapadék lényegesebb (csak az ugye nem rajtuk múlik..)
Válasz misimokus #2431. hozzászólására1-2q Timac Physiomax sokat segíthet az egyenletesebb kelésben.
Vagy ha van pénzed akkor még az Eurofertil top 45 szintén Timac-os cucc is jó lehet.
Válasz oprita #2425. hozzászólásáraA rendszer ezt nem tudja értelmezni, vagy szálastakarmányként hasznosítod, vagy magot fogsz, a kettő egy éven belül nem beírható.
Válasz K__K #2427. hozzászólásáraSzia, én azt figyeltem, hogy amit tavasszal ültettem és nem kapott egész évben rendesen esőt még az is most kel nálam homokon.
Az a lucerna, ami szept. elején lett telepítve, és azóta nem kapott esőt, (nincs csíra, és a talajban sincs egy szikra nedvesség sem) az tavasszal kikelhet?
Jól értelmezem?
Lucerna,tera.+zöldítés,Efa.Ha júli 31-ig háromszor megkaszáltam,az utolsó lehet magfogás vegyszer nélkül?Nem a gyakorlati kivitelezhetőség,hanem a szabályoknak való megfelelés miatt kérdezem.
Válasz marko07 #2422. hozzászólásáraha csak munkálni rossz miatta,ne bántsd semmivel.a tél is zömít-simít rajta és idővel vályúsodik úgyis.nyomos-rázós-eszköz elmászik rajta, mi a probléma vele?
Kedves Fórumozók!
A segítséget szeretnék kérni.
Adott 11ha egyéves lucerna. Most került le róla a negyedik kaszálás. Sajnos a talaja nagyon rossz egyenetlen. Van egy Cambridge hengerem azt szeretném rávinni hogy javítsak a talaj állapotán. Kérdésem lenne hogy járható út lenne-e ez és hogy mikor lehetne/szabadna rámenni hengerezni?(Én kétmenetben gondoltam, ősszel és tavasszal meghengerezni)
Válasz Radocz #2419. hozzászólásáraCsak azt mondtam, amit a falugazdász nekem. Semmi kedvem vitázni. Ha akarja valaki, megfogadja, ha nem , hát nem. Ennyi.
Válasz SzDeni #2417. hozzászólásáraNem vállaltam. Nélküle is megfelelek a támogatás feltételeinek. falugazdász mondta, bármikor bármit vetek bele, be kell mennem bejelenteni, felviszik a támogatási kérelembe. Ha nem teszed és ellenőrzést kapsz, gondod lehet belőle. (f.gazdász szerint)
Válasz SzDeni #2415. hozzászólásáraMert aktuálisan annak kell lenni a földben, amit a kérelembe írsz. Nekem is be kellett jelenteni a takaró növény vetést gabona után.
3163 hozzászólás
Válasz kicskagazda #2462. hozzászólására Egy mód van rá ne vesd újra.Növényi és állati kártevőktől hemzseg a határ,talán,ha elég könnyű föld,pici kinyitással kapást bele.
Sziasztok!összel vetettem lucernát hát nem igazán kelt ki és nem is lett max 1 cm az összel lesz abbol valami vagy tárcsa és ujravetés!
Válasz UE-28 #2458. hozzászólásáraFene tudja, itt hó már lassan 2 hete nincs semmi. Több napja 16-17 fokokat mérek nappal, éjszakára sem megy -2 alá. 5 fok körüli talajhőmérsékletek vannak reggelente.
Válasz csoppika #2459. hozzászólásáraAha!?!?
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Te is csak hallomásból tudod!?
Válasz atisgyulai #2453. hozzászólásáraAhogy hallani, a hazainál fordul csak elő...idegen földön sose![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz ..MZ/X.. #2455. hozzászólásáraNem korai még?
Igaz felénk a völgyekben a bokorsorok mentén még kevés hó is van sz árnyékos részeken mutatóban, de hétvégére is mond éjszakára akár -10 alattit is vagy 2 napig.
Válasz Maszek Zs #2456. hozzászólásáraA pilótának, hogy egyenesebben menjen a vetőgéppel!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz atisgyulai #2452. hozzászólására
és hova tegyem? A zákra vagy mellé? Vagy öntsem a vetőgépbe?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Vetésen agyal már valaki?![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Felénk a hét vége felé megbírja a gépet, lehetne magágyat csinálni.
Válasz atisgyulai #2452. hozzászólására![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz MFM #2448. hozzászólásáraEz a "hereuntság", valami női betegség?![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Maszek Zs #2451. hozzászólásáraEgy felest, meg egy sört.![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz ..MZ/X.. #2450. hozzászólásáraValami kísérőt tegyek mellé?
Válasz Maszek Zs #2449. hozzászólásáraAS3 a bikácsi vakoló homokban jónak tűnik.
Üdv!
A szomszéd megkért vessem be a kertjét, én lucernára gondoltam. Eddig konyhakert volt+kukorica. Elég homokos hely,locsolni nem lehet. Milyen fajtát ajánlanátok? Vessek-e mellé valamit? Mikor a legjobb?
Válasz kleiberzoltan #2443. hozzászólásáraKiritkult lucernáról magot fogtunk az ősszel. Aratáskor nyílván volt szemveszteség. Olyan sűrű árvakelés lett belőle, hogy már kezdtem áttervezni a vetésforgókat a fejemben, mert mondom ha ilyen sűrűn megmarad akkor kár lenne kiszántani.
Tavaszra egy szál se maradt meg az árvakelésből. De ha meg is maradt volna se lett volna hosszú életű szerintem a hereuntság miatt.
A helyedben valami perjével vetném föllül, hogy legalább egy jó kaszáló legyen belőle.
Válasz kleiberzoltan #2446. hozzászólására1980-ban a TSZ-ben direkt vetőgéppel felül vetettük. Az többé kevésbé sikeres volt.
Ott ahol teljesen kiment a lucerna esetleg ki kél az új.
Ha véletlen kikel, azt meg a bogár szokta meg enni.
Próbáld herével vegyesen rávetni a lucerna magot. Vagy azt nem engedélyezik?
Védett területről van szó amit úgy kaptunk meg 2014 -ben:"lucernavetéssel visszavadítani"Már nem sok lucerna van benne és nem engedik az újból vetést.
Válasz kleiberzoltan #2443. hozzászólásáraKár volna a magért,vess máshová.
Válasz kleiberzoltan #2443. hozzászólásáraDe
Feltéve ha kikel a föld felszínen
Sziasztok!Véleményeteket szeretném kikérni abban ha az öregedő lucernára tavaszal,kézzel elszórnánk csak a föld tetejére akkor mikor lehet elősször kaszálni?Nem foja a rendsodró kikaparni a frissen kelt lucit?
Válasz sanyi1965 #2441. hozzászólásáraKöszi az infót, búza után menne
Válasz Gatti #2439. hozzászólásáraÓvatosan a gyomirtással ha gabona után veted.nem ismerem az Express nevű lucernát.Heves megyében termelt vetőmagot/Kompolti/ könnyebb,Békés megyeit/Anna/ kötöttebb talajba vetném.Ha pacinak kell Hunor 40.Mi inkább koptatjuk a lucernát mint telepítenénk.
Válasz Gatti #2439. hozzászólására*Ajánlanál*
Válasz sanyi1965 #2437. hozzászólásáraNekünk mit ajánlanak? Augusztus környékén lenne a telepítés és lovaknak lenne főként.
Valami újabb fajta van? Az express elvileg gyorsan nő, arról van tapasztalatod?
Moderálási elveink miatt törölve: 2019-02-04 11:48:40
Válasz tulkostibor #2436. hozzászólásáraHasznosítás-gépesítettség-hely alapján válassz fajtát.
Helló!Szarvasi As6-os lucernával van valakinek
tapasztalata??Van olyan jó mint elődei?Köszönöm!
Válasz misimokus #2431. hozzászólásáraSemmit sem szoktam tenni, se telepítés előtt, se állományban. A csapadék lényegesebb (csak az ugye nem rajtuk múlik..)
Válasz misimokus #2431. hozzászólására1-2q Timac Physiomax sokat segíthet az egyenletesebb kelésben.
Vagy ha van pénzed akkor még az Eurofertil top 45 szintén Timac-os cucc is jó lehet.
Válasz Radocz #2432. hozzászólásáraTrágyázást (bocsika).
Válasz misimokus #2431. hozzászólásárami nem szoktunk semmilyet. Trágáyást ír a szakma, de
Üdv!
Tavaszi lucerna vetést tervezek,milyen műtrágyát szórjak neki és mikor?
Köszönöm a tanácsokat
Valakinek tapasztalata,véleménye a VITAL-FEED Kft által forgalmazott POWER 4.2 lucernával kapcsolatba?
Válasz oprita #2425. hozzászólásáraA rendszer ezt nem tudja értelmezni, vagy szálastakarmányként hasznosítod, vagy magot fogsz, a kettő egy éven belül nem beírható.
Válasz K__K #2427. hozzászólásáraSzia, én azt figyeltem, hogy amit tavasszal ültettem és nem kapott egész évben rendesen esőt még az is most kel nálam homokon.
Üdv.!
Az a lucerna, ami szept. elején lett telepítve, és azóta nem kapott esőt, (nincs csíra, és a talajban sincs egy szikra nedvesség sem) az tavasszal kikelhet?
Válasz oprita #2425. hozzászólásáraAz idén a negyedik kaszálás is beérett.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Ha nem tilos, akkor talán szabad. De a naplóba ne írd be, mert nem ilyen céllal írták a jogszabályt.
Jól értelmezem?
Lucerna,tera.+zöldítés,Efa.Ha júli 31-ig háromszor megkaszáltam,az utolsó lehet magfogás vegyszer nélkül?Nem a gyakorlati kivitelezhetőség,hanem a szabályoknak való megfelelés miatt kérdezem.
Válasz marko07 #2422. hozzászólásáraha csak munkálni rossz miatta,ne bántsd semmivel.a tél is zömít-simít rajta és idővel vályúsodik úgyis.nyomos-rázós-eszköz elmászik rajta, mi a probléma vele?
Válasz marko07 #2422. hozzászólásáraAzt még vetés előtt kellett volna megcsinálni. Most már hiába mész rá nem fog egyenesedni.![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Kedves Fórumozók!
A segítséget szeretnék kérni.
Adott 11ha egyéves lucerna. Most került le róla a negyedik kaszálás. Sajnos a talaja nagyon rossz egyenetlen. Van egy Cambridge hengerem azt szeretném rávinni hogy javítsak a talaj állapotán. Kérdésem lenne hogy járható út lenne-e ez és hogy mikor lehetne/szabadna rámenni hengerezni?(Én kétmenetben gondoltam, ősszel és tavasszal meghengerezni)
El vethetem még a lucernát?
Válasz Radocz #2419. hozzászólásáraCsak azt mondtam, amit a falugazdász nekem. Semmi kedvem vitázni. Ha akarja valaki, megfogadja, ha nem , hát nem. Ennyi.
Válasz endypapa #2418. hozzászólásáraAz őszi búza vetést mi májusban jelentjük.
És Te? (októberben)?
Mióta Netparaszt megjelent, azóta vetek takarónövényt. Ezt eddig nem jelentettem, csak a feleségemnek. Akkor rosszul csinálom?
Ha tavasszal nem lesz benne a lucerna (mert láttunk már ilyet), akkor visszajelented és beírod a tavaszi vetésű növényt.
Válasz SzDeni #2417. hozzászólásáraNem vállaltam. Nélküle is megfelelek a támogatás feltételeinek. falugazdász mondta, bármikor bármit vetek bele, be kell mennem bejelenteni, felviszik a támogatási kérelembe. Ha nem teszed és ellenőrzést kapsz, gondod lehet belőle. (f.gazdász szerint)
Válasz endypapa #2416. hozzászólásáraMert az takarónövény és azt vállaltad. De ha csa simán a következő kultúra akkor minek?! Repcét sem jelented...
Válasz SzDeni #2415. hozzászólásáraMert aktuálisan annak kell lenni a földben, amit a kérelembe írsz. Nekem is be kellett jelenteni a takaró növény vetést gabona után.
Válasz endypapa #2414. hozzászólásáraMit? Miért?
Válasz sörhas #2413. hozzászólásáraBe.