Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR415.8 FtUSD399.84 FtCHF445.63 FtGBP503.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz misimokus #2431. hozzászólásáraSemmit sem szoktam tenni, se telepítés előtt, se állományban. A csapadék lényegesebb (csak az ugye nem rajtuk múlik..)
Válasz misimokus #2431. hozzászólására1-2q Timac Physiomax sokat segíthet az egyenletesebb kelésben.
Vagy ha van pénzed akkor még az Eurofertil top 45 szintén Timac-os cucc is jó lehet.
Válasz oprita #2425. hozzászólásáraA rendszer ezt nem tudja értelmezni, vagy szálastakarmányként hasznosítod, vagy magot fogsz, a kettő egy éven belül nem beírható.
Válasz K__K #2427. hozzászólásáraSzia, én azt figyeltem, hogy amit tavasszal ültettem és nem kapott egész évben rendesen esőt még az is most kel nálam homokon.
Az a lucerna, ami szept. elején lett telepítve, és azóta nem kapott esőt, (nincs csíra, és a talajban sincs egy szikra nedvesség sem) az tavasszal kikelhet?
Jól értelmezem?
Lucerna,tera.+zöldítés,Efa.Ha júli 31-ig háromszor megkaszáltam,az utolsó lehet magfogás vegyszer nélkül?Nem a gyakorlati kivitelezhetőség,hanem a szabályoknak való megfelelés miatt kérdezem.
Válasz marko07 #2422. hozzászólásáraha csak munkálni rossz miatta,ne bántsd semmivel.a tél is zömít-simít rajta és idővel vályúsodik úgyis.nyomos-rázós-eszköz elmászik rajta, mi a probléma vele?
Kedves Fórumozók!
A segítséget szeretnék kérni.
Adott 11ha egyéves lucerna. Most került le róla a negyedik kaszálás. Sajnos a talaja nagyon rossz egyenetlen. Van egy Cambridge hengerem azt szeretném rávinni hogy javítsak a talaj állapotán. Kérdésem lenne hogy járható út lenne-e ez és hogy mikor lehetne/szabadna rámenni hengerezni?(Én kétmenetben gondoltam, ősszel és tavasszal meghengerezni)
Válasz Radocz #2419. hozzászólásáraCsak azt mondtam, amit a falugazdász nekem. Semmi kedvem vitázni. Ha akarja valaki, megfogadja, ha nem , hát nem. Ennyi.
Válasz SzDeni #2417. hozzászólásáraNem vállaltam. Nélküle is megfelelek a támogatás feltételeinek. falugazdász mondta, bármikor bármit vetek bele, be kell mennem bejelenteni, felviszik a támogatási kérelembe. Ha nem teszed és ellenőrzést kapsz, gondod lehet belőle. (f.gazdász szerint)
Válasz SzDeni #2415. hozzászólásáraMert aktuálisan annak kell lenni a földben, amit a kérelembe írsz. Nekem is be kellett jelenteni a takaró növény vetést gabona után.
Válasz mgbiztositas #2408. hozzászólásáraÉn is így tapasztaltam, aratás után olyan volt mintha mohás lenne a talaj, annyi volt az árvakelés de tavaszra semmi nem maradt meg belőle.
Válasz endypapa #2399. hozzászólásáraÉn nem szoktam felülvetni.Nekem magfogáshoz a ritka állomány jobb.Az 1% amúgy úgy jött ki, hogy pl tavaly aratás után azért szór valamennyit a kombájn és egyből esőt kapott ki is kelt, de tavaszra nem sok minden maradt meg belőle.
Tavaszi felülvetés azért nem jó, mert már a öreget kaszálni kell, mikor az új vetés még nem bírja el a taposást, kaszálást sodrást.
Válasz endypapa #2404. hozzászólásáraEsetleg egy hengerrel ha van rá lehetőség rá lehet menni. De ki kell kelnie neki. Mi mindig szórva vetettük és még soha nem volt gond a keléssel.
Válasz endypapa #2402. hozzászólásáraIgen. Mi amikor új területet vetünk azt is szórva vetjük. Most vetettem 3,5 hektàr vörös herét, már szépen ki van kelve :)
Válasz endypapa #2396. hozzászólásáraMi csináltuk jópár éve ahol foltos volt kézzel szortunk rá. Szinte 100%ban megmaradt. Igaz azt meg nem tudom mondnani hogy ősszel vagy tavasszal csináltuk.
Válasz endypapa #2399. hozzászólásáraEngem is érdekelne, nekem is nagyon megritkult. Én arra gondoltam, hogy tavasszal, míg jó nedves a talaj tárcsás(IH6200) rávetnénk és hátha bejön, vagy ősszel megtárcsázni egy nyommal és tavasszal szintén rávetés
A frissen kikelt lucit mekkora korában lehet először traktorral megtaposni
Mert ez egy felül vetés gyengén kelt tavaszi vetésre a múlt heti esővel szépen ki is kelt csak ugye ami tavasszal ki kelt azt lassan lehetne vágni
Válasz antalocz #2386. hozzászólásáraFoltkezelés: pl kaszával, vagy perzselővel, vagy deszikálószerrel.
Állománykezelésben: nyugalmi állapotban vagyszerrel Stomppal lehet
Vagy magfogáskor szoktunk glifozátot fújni 0,6l/ha
De amúgy ha kaszáló akkor a kaszálástól is pusztul.
3136 hozzászólás
Helló!Szarvasi As6-os lucernával van valakinek
tapasztalata??Van olyan jó mint elődei?Köszönöm!
Válasz misimokus #2431. hozzászólásáraSemmit sem szoktam tenni, se telepítés előtt, se állományban. A csapadék lényegesebb (csak az ugye nem rajtuk múlik..)
Válasz misimokus #2431. hozzászólására1-2q Timac Physiomax sokat segíthet az egyenletesebb kelésben.
Vagy ha van pénzed akkor még az Eurofertil top 45 szintén Timac-os cucc is jó lehet.
Válasz Radocz #2432. hozzászólásáraTrágyázást (bocsika).
Válasz misimokus #2431. hozzászólásárami nem szoktunk semmilyet. Trágáyást ír a szakma, de
Üdv!
Tavaszi lucerna vetést tervezek,milyen műtrágyát szórjak neki és mikor?
Köszönöm a tanácsokat
Valakinek tapasztalata,véleménye a VITAL-FEED Kft által forgalmazott POWER 4.2 lucernával kapcsolatba?
Válasz oprita #2425. hozzászólásáraA rendszer ezt nem tudja értelmezni, vagy szálastakarmányként hasznosítod, vagy magot fogsz, a kettő egy éven belül nem beírható.
Válasz K__K #2427. hozzászólásáraSzia, én azt figyeltem, hogy amit tavasszal ültettem és nem kapott egész évben rendesen esőt még az is most kel nálam homokon.
Üdv.!
Az a lucerna, ami szept. elején lett telepítve, és azóta nem kapott esőt, (nincs csíra, és a talajban sincs egy szikra nedvesség sem) az tavasszal kikelhet?
Válasz oprita #2425. hozzászólásáraAz idén a negyedik kaszálás is beérett.
Ha nem tilos, akkor talán szabad. De a naplóba ne írd be, mert nem ilyen céllal írták a jogszabályt.
Jól értelmezem?
Lucerna,tera.+zöldítés,Efa.Ha júli 31-ig háromszor megkaszáltam,az utolsó lehet magfogás vegyszer nélkül?Nem a gyakorlati kivitelezhetőség,hanem a szabályoknak való megfelelés miatt kérdezem.
Válasz marko07 #2422. hozzászólásáraha csak munkálni rossz miatta,ne bántsd semmivel.a tél is zömít-simít rajta és idővel vályúsodik úgyis.nyomos-rázós-eszköz elmászik rajta, mi a probléma vele?
Válasz marko07 #2422. hozzászólásáraAzt még vetés előtt kellett volna megcsinálni. Most már hiába mész rá nem fog egyenesedni.
Kedves Fórumozók!
A segítséget szeretnék kérni.
Adott 11ha egyéves lucerna. Most került le róla a negyedik kaszálás. Sajnos a talaja nagyon rossz egyenetlen. Van egy Cambridge hengerem azt szeretném rávinni hogy javítsak a talaj állapotán. Kérdésem lenne hogy járható út lenne-e ez és hogy mikor lehetne/szabadna rámenni hengerezni?(Én kétmenetben gondoltam, ősszel és tavasszal meghengerezni)
El vethetem még a lucernát?
Válasz Radocz #2419. hozzászólásáraCsak azt mondtam, amit a falugazdász nekem. Semmi kedvem vitázni. Ha akarja valaki, megfogadja, ha nem , hát nem. Ennyi.
Válasz endypapa #2418. hozzászólásáraAz őszi búza vetést mi májusban jelentjük.
És Te? (októberben)?
Mióta Netparaszt megjelent, azóta vetek takarónövényt. Ezt eddig nem jelentettem, csak a feleségemnek. Akkor rosszul csinálom?
Ha tavasszal nem lesz benne a lucerna (mert láttunk már ilyet), akkor visszajelented és beírod a tavaszi vetésű növényt.
Válasz SzDeni #2417. hozzászólásáraNem vállaltam. Nélküle is megfelelek a támogatás feltételeinek. falugazdász mondta, bármikor bármit vetek bele, be kell mennem bejelenteni, felviszik a támogatási kérelembe. Ha nem teszed és ellenőrzést kapsz, gondod lehet belőle. (f.gazdász szerint)
Válasz endypapa #2416. hozzászólásáraMert az takarónövény és azt vállaltad. De ha csa simán a következő kultúra akkor minek?! Repcét sem jelented...
Válasz SzDeni #2415. hozzászólásáraMert aktuálisan annak kell lenni a földben, amit a kérelembe írsz. Nekem is be kellett jelenteni a takaró növény vetést gabona után.
Válasz endypapa #2414. hozzászólásáraMit? Miért?
Válasz sörhas #2413. hozzászólásáraBe.
Üdv.
Kérdésem az lenne,hogy vetettem nemrég lucernát,szépen ki is kelt kapot esőt is pont jókor.
Bekell ezt jelenteni a falugazdásznak vagy valakinek?
Válasz mgbiztositas #2408. hozzászólásáraÉn is így tapasztaltam, aratás után olyan volt mintha mohás lenne a talaj, annyi volt az árvakelés de tavaszra semmi nem maradt meg belőle.
Napközben kimentem megnézni. Mindnek 0.5 cm-s csírája van. Kb. 50%-nak a csírája fúródik a földbe, a többi vízszintesen "kúszik.
Válasz endypapa #2409. hozzászólásáraNem lesz vele semmi gond :) nyugodtan aludhatsz :)
Válasz mgbiztositas #2408. hozzászólásáraNa megint:
Válasz endypapa #2399. hozzászólásáraÉn nem szoktam felülvetni.Nekem magfogáshoz a ritka állomány jobb.Az 1% amúgy úgy jött ki, hogy pl tavaly aratás után azért szór valamennyit a kombájn és egyből esőt kapott ki is kelt, de tavaszra nem sok minden maradt meg belőle.
Tavaszi felülvetés azért nem jó, mert már a öreget kaszálni kell, mikor az új vetés még nem bírja el a taposást, kaszálást sodrást.
Válasz endypapa #2404. hozzászólására1-2 sor nehézfogassal bele piszkálni aztán hengerezni.
Válasz endypapa #2404. hozzászólásáraEsetleg egy hengerrel ha van rá lehetőség rá lehet menni. De ki kell kelnie neki. Mi mindig szórva vetettük és még soha nem volt gond a keléssel.
Válasz gyorfy10 #2403. hozzászólásáraEz nagyságrenddel jobban hangzik mint az 1%. Akkor bizakodok. Letruttyant kaszálóba 10 ha kiszórtam 75kg lucit.
Válasz endypapa #2402. hozzászólásáraIgen. Mi amikor új területet vetünk azt is szórva vetjük. Most vetettem 3,5 hektàr vörös herét, már szépen ki van kelve :)
Válasz gyorfy10 #2401. hozzászólásáraCsak simán, föld tetején hagyva, nem bedolgozva?
Válasz endypapa #2396. hozzászólásáraMi csináltuk jópár éve ahol foltos volt kézzel szortunk rá. Szinte 100%ban megmaradt. Igaz azt meg nem tudom mondnani hogy ősszel vagy tavasszal csináltuk.
Válasz endypapa #2399. hozzászólásáraEngem is érdekelne, nekem is nagyon megritkult. Én arra gondoltam, hogy tavasszal, míg jó nedves a talaj tárcsás(IH6200) rávetnénk és hátha bejön, vagy ősszel megtárcsázni egy nyommal és tavasszal szintén rávetés
Válasz mgbiztositas #2397. hozzászólásáraHogy szoktátok a lucerna felülvetést csinálni, ahol ritkult az állomány?
Válasz mgbiztositas #2397. hozzászólására Bakker! Az nem sok.
Válasz endypapa #2396. hozzászólásáraKb 1% ha megmarad
Lucerna felülvetés simán földre szórva. Mekkora % kelésre lehet számítani? Esőt folyamatosan kapja, már 20 mm lejött 4 nap alatt.
Válasz Szalai A P #2393. hozzászólásáraSzerintem meg vágjad.Idén még nő egyet,jövő tavasszal meg adja amit kell.
Válasz Szalai A P #2393. hozzászólásáraNE TAPOSD,VAN ANNAK ELÉG BAJA!
A frissen kikelt lucit mekkora korában lehet először traktorral megtaposni
Mert ez egy felül vetés gyengén kelt tavaszi vetésre a múlt heti esővel szépen ki is kelt csak ugye ami tavasszal ki kelt azt lassan lehetne vágni
Így tanácstalan vagyok
Valakinek hasonló tapasztalata van e a témában?
Válasz ND #2391. hozzászólására44 esről jönnék lucernanagot vinnék leadni.
Válasz pityesz2318 #2390. hozzászólásáraAttól függ hogy áll. Szembe vagy oldalvást, de mindkét esetben lehet jobbról vagy balról.
Jó estét!segítséget szeretnék kérbi abban a kérdésben hogy szarvast traktorral merre lehet kikerülni?
Válasz colizoli #2388. hozzászólásáraBár mindenütt azt irják, hogy mély termörétegü talaj kell neki, itt mag 30 cm után sárga agyag van, meg homok.
Válasz Jago #2380. hozzászólásáraA Platot már több helyen látam dicsérni.
Válasz antalocz #2386. hozzászólásáraFoltkezelés: pl kaszával, vagy perzselővel, vagy deszikálószerrel.
Állománykezelésben: nyugalmi állapotban vagyszerrel Stomppal lehet
Vagy magfogáskor szoktunk glifozátot fújni 0,6l/ha
De amúgy ha kaszáló akkor a kaszálástól is pusztul.