Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
jaja tavaszal vetem én borsod megyébe vagyok hogy mien magot ajánlanátok hogy miet vesek bel meg tisztán vesem vagy valmivel !! Műtrágya igény ! vegyszer igénye sok van!
hol van ilyen föld, ami 8 éve szántatlan?
valamikor el kell vetni és ki si fog kelni és a rovaroktól se kell félned. ha gyomirtod és lesz elég csapadék is , akkor talán lesz idén belöle 2-3 kaszálás.
Azt szeretném kérdezni egy pár évig szántatlan volt a főld vagy 8 évig kb!És most vetni akarok bele lucernát hogy kifoge kelni nekem mert mondták hogy a kártevők meg ienek meg eszik vagy mi hogy jó e első évbe elvetni a lucernát Meg első évben hányszor tudom meg kaszálni a lucernát!!
3163 hozzászólás
Válasz #8. hozzászólásra
persze hogy jó !!!!!!!
mert a fejlődő lucerna növény az árnyékot igényli amit pl a az árpa vagy a zab megad neki mivel a gabonák gyorsabban fejlődnek
csak kérdem de nem vetem semivel akkor vetem tizstán ozt lesz valami
Válasz #8. hozzászólásra
szerintem nehezen vethető mással,a mag mérete miatt.
Válasz #6. hozzászólásra
Én tisztán vetem, fémzároltat és 26-30 kg hektáronként.
Gyomirtózni biztos kell.
A BASF vagy DuPont-os vegyszer van rá.
Válasz #7. hozzászólásra
mert ?
ahha értem akkor de jó amugy vetni valmivel !!
Válasz #6. hozzászólásra
nem kell annak vegyszer esetleg gyomírtó! ha zabbal vagy árpával veted, akkor idén nincs kaszálás.
jaja tavaszal vetem én borsod megyébe vagyok hogy mien magot ajánlanátok hogy miet vesek bel meg tisztán vesem vagy valmivel !! Műtrágya igény ! vegyszer igénye sok van!
Válasz #1. hozzászólásra
hol van ilyen föld, ami 8 éve szántatlan?
valamikor el kell vetni és ki si fog kelni és a rovaroktól se kell félned. ha gyomirtod és lesz elég csapadék is , akkor talán lesz idén belöle 2-3 kaszálás.
Válasz #1. hozzászólásra
Tavasszal veted, szerintem kétszer kaszálhatsz.
Én is vetek tavasszal, meg a nyár vége fele.
Gaucho-val, vagy Cruiser-el akarom kezelni a magot.
Válasz #1. hozzászólásra
Jó, de az első kaszálás főleg gaz lesz, de lehet, hogy a második is, de utána, letisztul.
Válasz #1. hozzászólásra
telepítjűk a lucernát
2 kaszálás esetleg 3
Azt szeretném kérdezni egy pár évig szántatlan volt a főld vagy 8 évig kb!És most vetni akarok bele lucernát hogy kifoge kelni nekem mert mondták hogy a kártevők meg ienek meg eszik vagy mi hogy jó e első évbe elvetni a lucernát Meg első évben hányszor tudom meg kaszálni a lucernát!!