Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.84 FtUSD388.95 FtCHF440.33 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz istvan0423 #1127. hozzászólásáraFrakombunk van.
Nem oda való.
Kreator framest.
Agresszív koppintás.
Erős megbízható ahogy kéred úgyszerlik össze.
Hengerel anélkül bárhogy.
Üdv! Tapasztalatokat szeretnék kérdezni kompaktor témában. Olyan fajtát keresek ami forgatás nélküli technológiában is jól használható ősszel és tavasszal is. Nem csúcskategóriában keresek, pl. Farmet, Frakomb, Agromasz amikről találtam ezt-azt, de esetleg más gyártó eszköze is szóba jöhet, ha jó a tapasztalat.
Köszönöm előre is!
Válasz mtz1221 #1123. hozzászólásáraAzért kérdeztem meg a helyieket ők mit tapasztaltak mert ha nekik is csak kicsit nem fasza gép már nem vettem volna meg . Sz.ptam már eleget kisipari gépek miatt .
Válasz Hús Futár #1122. hozzászólásáraNekem is meglepő volt, rengeteg van itt belőle teszik a dolgukat. Mint mondtam (majd látod miért) nem lehet hengeren fordulni, mert nem forognak a tagok külön hanem körnökkel kapcsolódnak. Más semmi nem szokott lenni. És azok a körmök eltörnek forduláskor.
Végén csak megegyeztem a Satex Germinátorra mert helyben van egy 4,5 méteres Germinátor CC és egy 6,3-as függesztett fél Germinátor ls mind két gazda jókat mondott a gépekről és még hiba egyiken sem volt pedig 2-300 Ha-kat mennek évente .Nekem meg 50-60 Ha-ra kellene évente .
Válasz Traktoros30 #1110. hozzászólásáraOrsújt soha a hátsókeréksújt mindég!
12145 4.5méteres heger borona
Aliglehetne vele megfordulni.
Minélnagyobb a kombi annálnehezebb húzni.
A vonóerő többet tapos mint az önsúj.
Inkább kiseb kombi mint szélesebb. A gép meg összeszarjamagát,tapos olyat,hogy csak az eke vagy a lazító veszi fel! A kombi csak behúza a nyomot.
Válasz mtz1221 #1116. hozzászólásáraEzek bírják biztos, csak függesztett gépnél nincs elől annyi hely, hogy elférjen.
Én ilyenekre gondoltam, de ezek szerintem törnek. Van amelyik bírja a strapát?
Az a jobb szerintem amelyik gyengébb, mert akkor jobban tud hajolni.
Válasz MTZ1221.3 #1113. hozzászólásáraSzerintem meg kell egy rendes keréknyom lazítót tenni a kombinátorra, és 20 centit bele ereszteni . Van a fenének ideje játszani a keréknyomással meg a suúyokkal is.
Válasz Traktoros30 #1110. hozzászólásáraHello
Erdemesebb volna a guminyomassal jatszani inkabb. Mert kulonosebben nem hinnem, hogy szamit hogy 7 vagy 8 tonnas gep tapos (ha van egy tonna az orrsuly). Tobbet szamit, hogy 2bar van a kerekekbe vagy 1.2 esetleg 0.8bar.
Válasz Traktoros30 #1110. hozzászólására Ha nem nagy munka, és nem kívanja a munkagép miatt, akkor érdemes levenni. Én személy szerint kombinátorozáshoz, csak a súly tartó bakot hagyom fenn, az olyan 80-100 kg
Köszönöm a tippeket akkor nagyon elgondolkodom rajta mert jónak tűnik ez 5 éves gép amit néztem de 2-3 szezont ment mert felszámolják a gazdaságot . Néztem egy Syncrogermet is ma de az meg elég viharvert hiába jó gép kellene vele foglalkozni is szezon előtt .
Válasz Mézga #1105. hozzászólásáraArra emlékszem de azt hittem kötött a talajod. Akkor egyértelműen szarok, vagy a magyar forgalmazó megbeszélte vele menyibe kell hogy beleférjen, nem baj ha szar is lesz.
Válasz mtz1221 #1103. hozzászólásáraitt elég sok minden bírja nincsenek nagyon nehéz talajok. de volt satexes vadi új grubberem. 2szer örültem neki, másodjára jobban, mikor elvitték
Válasz Hús Futár #1095. hozzászólásáraSatex gépeknek a közelébe se menj. Én egy tárcsába nyúltam bele, a kisipari hulladék dícsérő szó rájuk.Nagyon gyenge anyagminőség, vékony falú zártszelvények, a hengersor ami utánuk van meg 200 hektár után elkezd széthullanni. Szívesen részletezem a saját tapasztalataimat, ha kell.
Egy ehhez hasonlo agromasz au kombinatort arultak nem nagy penzert 5m-es verzioban. Nekem is ilyen van. 1221-es mtz 8-10cm-es melysegben is viszi 14km/h-val. 45x10-es rugoskapa van rajta forgatas nelkuli muvelesben siman jol megy. Tarlo hantasra is jo lenne ha picit magasabb volna a vaza. 5l/ha alatti fogyasztassal el lehet dolgozgatni vele. Egy jo nap alatt 50ha megvan kenyelmesen 15darabba.
Szerintem még 4-5 méteres vontatott gépekkel kín forgózni...
Itt 25 lóerő kell 1 méterre a kombinátor-nál a kompaktornál meg 35.
Értelem szerűen arányosan több a fogyasztás is a kompaktorozásnál hektáronként viszont a napi területteljesítmény meg kis területeknél még fele is lehet... (persze azonos géppel)
Válasz mtz1221 #1084. hozzászólásáraNálam a szántásokon elsőnek mindig a simítós henger megy és csak vetés előtt van egy magágykészítés . Most kisebb grubert is keresek majd így majd hátha ott is jobban lesz majd tempo és akkor azt sem kell majd javítgatni
Válasz mtz1221 #1084. hozzászólásáraIgen ilyen , van egy 4 méteres a faluban azt már vagy 15 éve húzzák 200Ha-n ősszel tavasszal meg egy 7 méterest tudok a szomszéd városban és elég jó munkákat csinál .
Válasz mtz1221 #1080. hozzászólásáraHülye vagyok, most látom germinátort írtál. Az új nagyfogú 7 centis osztásúról beszélsz, vagy a régi kis rugós 5 centisről ??? A második nem való csak második munkának, és kéri a lovakat is. Régebben sokat húztam tszből kértet répa alá, 136 lóerő mögé ideális volt.
1179 hozzászólás
Válasz istvan0423 #1127. hozzászólásáraFrakombunk van.
Nem oda való.
Kreator framest.
Agresszív koppintás.
Erős megbízható ahogy kéred úgyszerlik össze.
Hengerel anélkül bárhogy.
Válasz istvan0423 #1127. hozzászólásáraKompaktorokat adják elfele aki igy termel.
Megveszik az öt soros erős kombinatorokat inkabb.
Üdv! Tapasztalatokat szeretnék kérdezni kompaktor témában. Olyan fajtát keresek ami forgatás nélküli technológiában is jól használható ősszel és tavasszal is. Nem csúcskategóriában keresek, pl. Farmet, Frakomb, Agromasz amikről találtam ezt-azt, de esetleg más gyártó eszköze is szóba jöhet, ha jó a tapasztalat.
Köszönöm előre is!
Válasz mtz1221 #1123. hozzászólásáraAzért kérdeztem meg a helyieket ők mit tapasztaltak mert ha nekik is csak kicsit nem fasza gép már nem vettem volna meg . Sz.ptam már eleget kisipari gépek miatt .
Válasz mtz1221 #1124. hozzászólásárahttps://youtu.be/iKay8Ec95eI
Válasz mtz1221 #1123. hozzászólásárahttp://EZ egyik ismerősé 10+ éve húzzák nem kevésen.
Válasz Hús Futár #1122. hozzászólásáraNekem is meglepő volt, rengeteg van itt belőle teszik a dolgukat. Mint mondtam (majd látod miért) nem lehet hengeren fordulni, mert nem forognak a tagok külön hanem körnökkel kapcsolódnak. Más semmi nem szokott lenni. És azok a körmök eltörnek forduláskor.
Végén csak megegyeztem a Satex Germinátorra mert helyben van egy 4,5 méteres Germinátor CC és egy 6,3-as függesztett fél Germinátor ls mind két gazda jókat mondott a gépekről és még hiba egyiken sem volt pedig 2-300 Ha-kat mennek évente .Nekem meg 50-60 Ha-ra kellene évente .
Válasz VMisi #1117. hozzászólásáraÉn ilyenekkel nem bajlódok. A régin ráhegesztettem 1-1 U vasat arra szál 50x12re amelyik a traktor közepén ment, és raktam rá ehhez hasonlókat.
https://www.google.com/search?q=kultiv%C3%A1tor+rug%C3%B3skapa++70x12&tbm=isch&ved=2ahUKEwj9z6GV47-EAxUQk_0HHQhwBeQQ2-cCegQIABAA&oq=kultiv%C3%A1tor+rug%C3%B3skapa++70x12&gs_lp=EgNpbWciHWt1bHRpdsOhdG9yIHJ1Z8Ozc2thcGEgIDcweDEySJgrUPELWK8dcAB4AJABAJgBeqAB5AKqAQMwLjO4AQzIAQD4AQGKAgtnd3Mtd2l6LWltZ8ICBBAjGCfCAgQQABgeiAYB&sclient=img&ei=8azXZb2TIJCm9u8PiOCVoA4&hl=hu
Válasz Traktoros30 #1110. hozzászólásáraOrsújt soha a hátsókeréksújt mindég!
12145 4.5méteres heger borona
Aliglehetne vele megfordulni.
Minélnagyobb a kombi annálnehezebb húzni.
A vonóerő többet tapos mint az önsúj.
Inkább kiseb kombi mint szélesebb. A gép meg összeszarjamagát,tapos olyat,hogy csak az eke vagy a lazító veszi fel! A kombi csak behúza a nyomot.
Válasz Lali05 #1118. hozzászólásáraAz erősített sokszor tört az erősítés végénél. Ha csak magában van akkor nem törik.
Válasz VMisi #1117. hozzászólásáraÉs kombinátor kapában a merevített vagy a sima kapa a jobb?
Válasz mtz1221 #1116. hozzászólásáraEzek bírják biztos, csak függesztett gépnél nincs elől annyi hely, hogy elférjen.
Én ilyenekre gondoltam, de ezek szerintem törnek. Van amelyik bírja a strapát?
Az a jobb szerintem amelyik gyengébb, mert akkor jobban tud hajolni.
Válasz VMisi #1115. hozzászólásáramajd rakok képet, ha végre sikerül felraknom őket. https://www.google.com/search?sca_esv=dcfe5edb8f188ebf&rlz=1C1GCEA_enRS933RS933&q=Neh%C3%A9zkultiv%C3%A1tor+kapasz%C3%A1r,+rug%C3%B3s&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwii8c_xu76EAxXG0AIHHcamBtkQ0pQJegQIChAB&biw=1117&bih=505&dpr=1.72
Válasz mtz1221 #1114. hozzászólásáraLétezik olyan rugós nyomlazító ami bírja is?
Válasz MTZ1221.3 #1113. hozzászólásáraSzerintem meg kell egy rendes keréknyom lazítót tenni a kombinátorra, és 20 centit bele ereszteni . Van a fenének ideje játszani a keréknyomással meg a suúyokkal is.
Válasz Traktoros30 #1110. hozzászólásáraHello
Erdemesebb volna a guminyomassal jatszani inkabb. Mert kulonosebben nem hinnem, hogy szamit hogy 7 vagy 8 tonnas gep tapos (ha van egy tonna az orrsuly). Tobbet szamit, hogy 2bar van a kerekekbe vagy 1.2 esetleg 0.8bar.
Válasz Sz_Pisti #1111. hozzászólásáraNem kívánja, mert a munkagép egy kategóriával kisebb, mint a traktor. Nsm nagy munka, max egy óra.
Válasz Traktoros30 #1110. hozzászólására Ha nem nagy munka, és nem kívanja a munkagép miatt, akkor érdemes levenni. Én személy szerint kombinátorozáshoz, csak a súly tartó bakot hagyom fenn, az olyan 80-100 kg
Sziasztok!
Szerintetek tavaszi talajmunka miatt érdemes lenne levenni az orrsúlyt, hogy ne tömörítse annyira a földet? Ti leszoktátok?
Köszönöm a tippeket akkor nagyon elgondolkodom rajta mert jónak tűnik ez 5 éves gép amit néztem de 2-3 szezont ment mert felszámolják a gazdaságot . Néztem egy Syncrogermet is ma de az meg elég viharvert hiába jó gép kellene vele foglalkozni is szezon előtt .
Válasz Mézga #1105. hozzászólásáraArra emlékszem de azt hittem kötött a talajod. Akkor egyértelműen szarok, vagy a magyar forgalmazó megbeszélte vele menyibe kell hogy beleférjen, nem baj ha szar is lesz.
Sziasztok!
Sasformos magágykészítőkről tapasztalat esetleg?
Válasz toth.vili1982 #1104. hozzászólásárahasonlóan nálam is széthullott nagyon hamar
Válasz mtz1221 #1103. hozzászólásáraitt elég sok minden bírja nincsenek nagyon nehéz talajok. de volt satexes vadi új grubberem. 2szer örültem neki, másodjára jobban, mikor elvitték
Válasz Hús Futár #1095. hozzászólásáraSatex gépeknek a közelébe se menj. Én egy tárcsába nyúltam bele, a kisipari hulladék dícsérő szó rájuk.Nagyon gyenge anyagminőség, vékony falú zártszelvények, a hengersor ami utánuk van meg 200 hektár után elkezd széthullanni. Szívesen részletezem a saját tapasztalataimat, ha kell.
Válasz Mézga #1102. hozzászólásáraTe földjeiden van olyan keleti \déli\északi gyártó akinek nevenincs gépei bírják a kiképzést ?
Válasz Hús Futár #1095. hozzászólásárasatexet felejtsd el!
Válasz Hús Futár #1095. hozzászólásáraHello
Egy ehhez hasonlo agromasz au kombinatort arultak nem nagy penzert 5m-es verzioban. Nekem is ilyen van. 1221-es mtz 8-10cm-es melysegben is viszi 14km/h-val. 45x10-es rugoskapa van rajta forgatas nelkuli muvelesben siman jol megy. Tarlo hantasra is jo lenne ha picit magasabb volna a vaza. 5l/ha alatti fogyasztassal el lehet dolgozgatni vele. Egy jo nap alatt 50ha megvan kenyelmesen 15darabba.
Válasz Hús Futár #1099. hozzászólásáraHa rám hallgatsz ide ne vegyél olyan magágykészítő eszközt amin elöl henger van.
Szerintem még 4-5 méteres vontatott gépekkel kín forgózni...
Itt 25 lóerő kell 1 méterre a kombinátor-nál a kompaktornál meg 35.
Értelem szerűen arányosan több a fogyasztás is a kompaktorozásnál hektáronként viszont a napi területteljesítmény meg kis területeknél még fele is lehet... (persze azonos géppel)
Fogyasztás kombi 5-6,5 liter kompaktor 8-10 liter/ha
Kompaktor csapágycsere 2 embernek minimum fél nap egy kis életveszélyt bevállalva...
Válasz mtz1221 #1098. hozzászólásáraOK köszi a tippet mert simán fordultam volna vele úgy mint a hengerrel .
Válasz Hús Futár #1097. hozzászólásáraHa megveszed arra vigyáz, gyűrűk nem bírják a rajtuk végző táblavég fordulást. Kerékre emelve nincs gond.
Válasz mtz1221 #1096. hozzászólásáraMost csak ilyen van használtan és újra nincs keret .
Válasz Hús Futár #1095. hozzászólására5 méterest nézz belőle, a 4 nagyon kicsi lesz.
Válasz mtz1221 #1093. hozzászólására Egy ilyen kialakítású 4 méteres Satexet nézek még csak 1 sor rögtörő hengerrel
Válasz mtz1221 #1093. hozzászólásáraPöpec cucc
Válasz Hús Futár #1092. hozzászólásárahttps://youtu.be/q6TQEv-KHLk
Válasz mtz1221 #1091. hozzászólásáraNeked milyen van ?
Válasz mtz1221 #1089. hozzászólásáraEnyémet láttad már, az sem kutya.?
Válasz mtz1221 #1089. hozzászólásáraAzért is gondolkodom az 5 méteresben mert a Fiat 110-90és NH 6050 csak játszott a 4 méterrel
Válasz Hús Futár #1086. hozzászólásáraHa láttad a munkáját, akkor nem szóltam. 5 méteres jó lesz a 4 hengeres mögé is.
Válasz mtz1221 #1084. hozzászólásáraNálam a szántásokon elsőnek mindig a simítós henger megy és csak vetés előtt van egy magágykészítés . Most kisebb grubert is keresek majd így majd hátha ott is jobban lesz majd tempo és akkor azt sem kell majd javítgatni
Válasz mtz1221 #1085. hozzászólásáraIgazából vagy egy Kongskilde 5 méteres vagy egy Satex germinátor 4 méteresbe amik most elérhetők számomra árban
Válasz mtz1221 #1084. hozzászólásáraIgen ilyen , van egy 4 méteres a faluban azt már vagy 15 éve húzzák 200Ha-n ősszel tavasszal meg egy 7 méterest tudok a szomszéd városban és elég jó munkákat csinál .
Válasz mtz1221 #1084. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/results?search_query=imt+germinator
Válasz Hús Futár #1083. hozzászólásáraha ehhez hasonló kis S rúgósat, hagyd a fenébe. Apró magvak elé való hogy a felső 5 centis réteget, homokká munkálja. Szármaradványt semmire nem tolerálja az 5 centis osztás, és kis fogak miatt. Meg csak akkor lehet ráhúzni érdemben a földre, ha előtte ment egy rendes kombinátor.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/raktaron-fop-vogel-noot-germinator-6m-kompaktor-veteselokeszito-germinator-magagykeszito/h_7095790
Válasz mtz1221 #1081. hozzászólásáraA régi SP jelölésű vagy milyen régi vontatott 5 méteres gépet nézegetek .
Válasz mtz1221 #1080. hozzászólásáraHa teljesen le eresztem a símítókat akkor a 210-est is megfogta de normális munkát hagyok magam mögött .
Válasz mtz1221 #1080. hozzászólásáraHülye vagyok, most látom germinátort írtál. Az új nagyfogú 7 centis osztásúról beszélsz, vagy a régi kis rugós 5 centisről ??? A második nem való csak második munkának, és kéri a lovakat is. Régebben sokat húztam tszből kértet répa alá, 136 lóerő mögé ideális volt.
Válasz Hús Futár #1079. hozzászólásáraAkkor a 6.1 est nézegesd, ha az 5.4es hengerrel megy leeresztett simítókkal.