Hirdetés
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
1179 hozzászólás
Válasz #28. hozzászólásra
őszre kéne mert a fogasborona nem csinál jó talajt, tavasszal tökéletes. őszi szántás után tavasszal 2 sor borona és lehet vetni,de ősszel tárcsázás két sorral boronálás és tiszta rög a föld, le kellett egy gyűrűshengerezni, további taposás......... ha egy komolyabb géppel lett volna csinálva akkor nem 55 mázsa lett volna búza hanem 60
Válasz #27. hozzászólásra
Az nem forgólemez hanem becsületes nevén nevezve forgókapa. Összel jó gép de száraz tavasszal rá nem engedném a földemre.
Válasz #26. hozzászólásra
A vertikum oldalán láttam 2 sor forgólemez, egy sor simító, egy vagy két sor rögtörő henger
Válasz #25. hozzászólásra
Mire gondolsz?
Mert ha a forgóelemesre gondolsz az jól dolgozik csak nagyon szárítja a talajt ami a magágykészítésnél nem biztos hogy előny.
Üdv!
a forgólemezes magágykészítőt ismeri valaki??használt már valaki olyat??
Szia!
95 lóhoz lehetőség: 420-as kombi, vagy 330-as, 360-as 390-es kompaktor, vagy attól függ, hogy a skandináv rendszerű kombinátorok ( 4 vagy több rugókapasorral, merev vázszerkezettel, rögtörővel, rugós fésűvel.
Végül is bármelyiket tudjuk csinálni.
Válasz #22. hozzászólásra
Akkor vegyél egy nagy öreg föggesztett 6,6-os rau kombit és vedd le a szárnyait az tuti gép és elég olcsón megkaphatod sőt a két szárnyat összehegeszted és eladod majdnem ingyen lesz a kombi . De csak olyat vegyél aminek a váza sértetlen
Válasz #21. hozzászólásra
itt senki nem használ ásóboronát, egy rába húz egy rabewerket de attól szebb munkát csinál a borona simítóval, kombinátorokat használnak a nagyok meg az összetett egymenetű gépeket, szerintem kombinátor lesz belőle de hogy milyen meg h milyen gyártmány az még nincs meg
Válasz #19. hozzászólásra
Én 2,8-as ásóboronát ajánlok lehetőleg vontatottat
Válasz #19. hozzászólásra
ásóborona
Üdv!
95 lóerős géphez ki milyen magágykészítőt ajánl őszi magagykészítéshez? eddig fogasborona volt használva simítóval de nem csinál jó munkát, a talaj közép kötött borsod megye miskolc környékén
Válasz #17. hozzászólásra
Ja, bocs! Azt nem írtad, hogy szántás után.
Azért volt gyanus.
De kiszáradhat tökig is.
Válasz #16. hozzászólásra
közép kötött! Míért szerinted ha egy szántást nem optimális időben munkálok le az nem száradhat bizonyos mértékben ki?
Válasz #15. hozzászólásra
Milyen kötött talaj az, ahol száraz időben repce alá kompaktorral lehet magágyat készítenii?????
Alapesetben, szerintem az egyik jó választás a Lemken System korund 750L (simító,rugóskapa, 2 sor pálcáshenger), egy probléma van fele, hogy függesztett kivitelben kapható.
Kötött talajon, száraz időben nekünk bevált a LEMKEN kompaktora (K600, félig függesztett), repce alá nagyon jó magágyat készíteni vele. De próbáltuk a SOKORÓ nehézkombinátorát is az is tudja ezt a munkaminőséget, masszív erős gép. Ha túl nedves a talaj akkor viszont használhatatlan mindkettő.
Válasz #13. hozzászólásra
Kultúra kérdése is. Az osztrák hatás érződik a nyugati határszéleken. Ausztriában mindent ásóboronával kombinálnak..
Szijjas kötött, vályogtalajokra inkább kompaktort ( ÉK-Magyarország csücskében Záhony-Lónya térségében, Nádudvar térségében, Komádi-Zsadány térségében ),
homokos talajokra inkább kombinátort.
Somogyban, Zalában viszont inkább az ásóboronát használják szívesebben.
4.42-ES ÉS 6.6-OS TÉTI KOBINÁTOROK A LEGJOBBAK ÁR ÉRTÉK MEGBÍZHATÓSÁG
Nálunk kötött réti agyagos talaj van és a kombinátor a nyerő!!!
Sztem az ásóborona "galuskázná" a földet nedves körülmények között. Legalábbis ezen a talajon.
kombinátor homokra, vagy laza szerkezetű talajra. (általában ott is használják, homokra nemnagyon vetnek kukoricát felénk, mondjuk kevés is a homok)
Ásóborona kötött talajra, homokot csak összetúrja ha beleengeded rendesen
Válasz #8. hozzászólásra
ásóborona a kötöttebb talajra.
Melyik a jobb magágykészítő gép kombinátor vagy ásóborona?
Vagyis melyik milyen talajra készült?
Errefelé nem igazán jött be senkinek a kompaktor felépítésű gép. A kötött területeken a kultivátorkapák könnyen felgancázzák a talajt, a pálcás- meg egyéb hengerek meg egyrészt beragadnak, másrészt úgy bedöngölik a könnyen tömörödő földet, hogy nincs gép, ami beletegye magot. Van egy vogel@noot kompaktor egy cégnél, azt mondja a tarktoros, hogy az 5m-es kompaktort nehezebben húzza a gép, mint a 7,2-es tárcsát. A hengerek meg fullra beragadnak. Még a 30-40 aranykoronás földeken se nagyon van senkinek kompaktorja. Egy könnyű kis kombinátor, ami csak fellazítja meg elsimítja a talajt, annak errefelé nincs párja. Pl. sokan használnak errefelé kongskilde vibro mastert. Igen bevált, még a legkötöttebb területeken se volt törés gond. Kinézetéhez képest roppant erős szerkezet. Nekem nagyon bejön.
Válasz #5. hozzászólásra
Van abban minden...
Válasz #1. hozzászólásra
A Framest Kombija a a csehek Farmet kompaktorja alapján van készitve.
Válasz #2. hozzászólásra
Szerinzem is tavasszal nehéz szerkezet!
Válasz #2. hozzászólásra
Jó sok benne a művelő elem, de elég egyszerűek- lásd a farkasfogas simítót benne. Régebben eladtam egy hasonló gépet és ki kellett benne szeréljük a pálcás hengereket dupla crosskillra, mert állandóan eltömődött a nedves földtől
Válasz #1. hozzászólásra
Én ismerem. Nagyon jól felépített gép, és szerencsés időben jöttek vele elő. Ugyanis az ilyen nehéz gépek nagyon jól mennek száraz körülmények között. De kiváncsi leszek, hogy a frakombosok hogyan fognak most magágyakat csinálni ezek után a nagy esők után.
Ha valaki ismeri a framest frakomb magágyelőkészítőt kérném a véleményét róla.