Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó ára új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Őstermelői adószám, számla, nyugta, igazolvány, pecsételés stb.... új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
Szarvasmarhatartók, figyelem! Így alakul ennek a két támogatásnak az összege
Nyilvánosak a 2024-es keretösszegek és a bázisjogosultságonkénti támogatások.
Sajtóközlemény
1179 hozzászólás
A pom meteor és zeta ugyanaz?
Mennyi a kapa osztása ezeknél?
Milyen széles a lúdtalpkapa?
Ki forgalmazza a szalagro és az agristaron kívül? Ezek tipikus kereskedők, nem tudnak semmit, nem is válaszolnak csak ide a pénzt, oszt vidd.
Szabi ???
Válasz ZZ #924. hozzászólásáraNálunk tavaly a nagyok pont fordítva csinálták.Először meg kombinátorozták mélyen,majd vetés előtt a műtrágyát bedolgozták simítós hengerrel.Többször is meg vakargattam később a földjüket,és nekik 5 centis mélységben vizes volt,még a sajátom (amit kombinátoroztam vetés előtt is)az 10-12 centi mélységben.
Válasz ZZ #926. hozzászólásáraSzerintem az oda kevés lesz.
Válasz szanberg #925. hozzászólásárade ha a talajállapot engedi, akkor sztem van értelme
a szántáskor kialakult egyenetlen felszínit egyengetni kis mértékben illetve tömörítene
kb 1 hónapig így állna, majd vetés előtt rugókapás kombinátor és vetés
Válasz ZZ #924. hozzászólásáraTalaja válogatja, mi itt nemtudnánk hengerezni tavasszal. Próbáltuk régebben de agyag a főd töve, egyszerűen az nem megoldás.
Főleg most minden 110%-ig vizes, azon gondolkodom, hogy a kongskilde kombiról is ledobom azokat a kis dróthengereket mert befog tapadozni még azis
van értelme, ha az őszi szántást most lehúznám gyűrűshengerrel és a kukorica vetés előtt a magágykészítést megcsinálnám rugókapás kombinátorral ?
a gyűrűshengert a kombinátor kiváltására gondoltam
mivel símító nincs, így a helyett is kombinátor ment tavasszal, amint rá lehetett menni a földre, tehát 2-szer kombinátorztam
igazából a gyűrűshengerrel az időt és az üzemanyagot szeretném megspórolni
jaa, az ősszel kombinátorral behúztam a szántás borozdáit
Válasz ermike #920. hozzászólásáraVegyed megfele!
ez lenne az!https://youtu.be/adNyYOz9xE8
Válasz Gusztáv_31078 #919. hozzászólására sima ékgyűrűs is kb azt tudja mint a spirál, szóval azt vedd, ami jobban tetszik
ismeri valaki az expom wektor kultivatort?
Válasz emcett #918. hozzászólásáraTudom csak ketdeztem melyik a jobb :D
Toluk szeretnem megvenni. Ha adnak el hengert kulon.
Válasz Gusztáv_31078 #914. hozzászólásáraA Busákon mintha lenne ilyen is a kínálatban.
Válasz Gusztáv_31078 #914. hozzászólásáraa spirál henger ritka, mint a fehér olló Synchrogerm-en láttam, ott kettő járt egymással szinkronban. Jól néz ki, és nem is dolgozik rosszul, de feleslegesen bonyolult megoldásnak tűnik.
Válasz Gusztáv_31078 #915. hozzászólásáraMindenki látott
de
Mindenki -- majdnem mindenki!!!!-- tojik a fejedre
spirál az semmire se való mondhatjuk
Válasz Gusztáv_31078 #914. hozzászólásáraSenki nem látott még ilyet?
Sziasztok!
Melyik a jobb henger magágykészítésre és tömörítésre? Ékgyűrűs vagy spirálhenger?
Válasz #912. hozzászólásra
Mi 4.2 kombinátort húzunk a 952-el, igaz nekünk kisebbik rúgós-kapa van rajta, de meg van a gépnek a súlya is((emelgeti az elejét), és szépen is dolgozik!
Válasz #904. hozzászólásra
A helti szerintem jobb választás.
3.8 méter már sok a 90Le_höz.
Nekem 3.6-os csukható Helti van és
első soron szántáson birkózik vele a 90-es mtz.A Heltinél meglesz a tömege is a gépnek ha kötöttebb a talaj,meg a sebességed is nagyobb lesz, szebben fog dolgozni.
Sziasztok! Milyen kombinátort ajánlanátok MTZ 82.1 es géphez? Agyagos dombos talajra kéne (Bocsi ha már kérdezték)
Válasz #909. hozzászólásra
Újonnan kicsit húzós az ára, a legszimpatikusabb egy függesztett 4 méteres lenne, 3 sorban a kapákkal.
Válasz #905. hozzászólásra
Jót szúrtál be, itt ez a busa vedd meg!
Bár nemtudom mekkora való a valtra után!?!?
Ūdvözöllek.
Egy forgòboronàt kène szètszereljek javìtàs céljából de elakadtam a reduktor alatti tengelynèl.Ha valaki tudna segíteni megköszönnèm .Kèpeket is tudok kūldeni.
Van valakinek ilyen kompaktor?Az ára barátságos.http://http://vagro.hu/wp-content/uploads/2013/05/DSC_1293logo.jpghttp://vagro.hu/wp-content/uploads/2013/05/DSC_1293logo.jpg
Sziasztok!
Valaki nem tud 4-5m közötti forgókapás magágykészítőt használtban eladót??
Magágykészítőt keresgetek. Valami olyasmit mint a régi orosz szántóföldi kultivátor, de kicsit ritkábban több sorban elhelyezett masszívabb kapákkal. Nagy szívkapák 3 vagy 4 sorban, utána valami fésű majd henger. Átfollyon közte a napraszár, és vágja a nagyobb gyomokat is.
Olyasmit mint a jd410a vagy a busa könnyű szántóföldi kultivátor http://www.busabt.hu/termekek_szantofoldi.kultivatorok_konnyu.html
Használtok hasonlót?
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a választásba:
Rugókapás kombinátor:
Helti (90Le) 4 sor kapás 3,3 méter(fix), dupla rögtörő+ 2 db simító, 4 nyomlaz
1.1 Mill - 1160kg
Vagy
MetalWolf (80Le) 4 sor kapás 3,8 méter(csukható), dupla rögtörő+ 1 db simító, 4 nyomlaz
1.15 Mill.- 800 kg
A választottat kérlek indokoljátok. Köszi! 90 Le mtz a munkagép.
Válasz #886. hozzászólásra
Szia!
Ez itt készült nálunk a szomszéd faluban, mármint a videó.
Jó kis szerszám a frakomb kicsinyített kisgépes változata.
Ha jól rémlik akkor a váz egy univerzális technika, tárcsatagokat is lehet alá venni így rövid idő alatt tárcsára szerelhető a kombinátor és ugyanez vissza is persze.
Ha ilyet keresel és venni akarsz nézd meg, nem fogsz másikat keresni nagyon jó eszközök
Válasz #901. hozzászólásra
A tegnapi nap sikerült rákérdeznem az általad keresett üggesztett 4 m-es Farmet kompaktorra is. 10 000 eurós ajánlatot mondott a kereskedő erre a 4 m-es kivitelre.
Válasz #900. hozzászólásra
Köszi az információt, most ránézek ezekre a Strom gépekre is.
Válasz #899. hozzászólásra
Nem tudom milyen árban vannak, jelenleg nem vagyok kapcsolatban a Farmet gépeket forgalmazó céggel. Az ismerősöm tavaly vett egy 6 m-es féligfüggesztett kompaktort annak az árát megkérdezhetem, de ha 4 m-es kell azzal nem segítek. Valahol itt mozog a Strom ára is, szerintem a 12 000 eurós ár még alkuképes. Nefélj alkudni, nagy a konkurencia.
Válasz #898. hozzászólásra
Nálatok mennyi az ára, mert én a 4 méteres függesztettre 12000 euros ajánlatot kaptam.
Válasz #896. hozzászólásra
Megbízható gép, minőségi anyagból, elfogadható áron a nagy neves cégekhez képest. Nem kell tartanod a hajlástól, töréstől. Nekem is van termékjük, 17 éve húzzák 180-300 Le traktorok de a ráma olyan mint új korában.
Miben különbözik a frakomb-tól?
Sziasztok!
Farmet kompaktort használ valaki? Vélemények érdekelnének.
Szerintem az igazi megoldás:
http://www.youtube.com/watch?v=2x58MfyRt_g
http://www.youtube.com/watch?v=wpuSQhG6XYA
http://www.youtube.com/watch?v=tif_ae1Wxo4
Mi használjuk szerintem nagyon jó. Eszméletlen milyen talajt asztal simává alakítja. És jobb lesz a kelés is mert nem szárítja ki a talajt.
Sziasztok!
Kongskilde germinátorról tunátok véleményt mondani? Köszi előre is.
Válasz #891. hozzászólásra
Az a borona szét fog hajlani ha megsúlyozod.
Válasz #888. hozzászólásra
És mi a véleményed erről?
Válasz #890. hozzászólásra
Marad az eredeti terv, de akkor tuti le kell súlyozni a fogasokat, hogy azért a 8 cm-es mélységben átdolgozza a földet, és megfelelő magágy alakuljon ki...
A 874 hozzászólás szerinti képről van szó.
Válasz #889. hozzászólásra
Lecsúsztam róla, mire utána jártam, hogy kb mennyi a piacon, addigra elkelt...
Barkácsolók figyelem!
Ha kombinátort építetek, szerintem nagyon jó áron vannak!
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/5146071/Kombinator-alkatreszek.html
Azok a kapák eldugulhatnak.Ez a tuti.
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy ti kukorica szántás után milyen eszközzel készítetek el földet vetésre? Leszoktuk zúzni a kukorica szárat és úgy a szántás,van aki leis permetezi a szárat ami lebontja.(tudjuk a szár lebomlik..)Ám ha vetni akarok akkor forgókapás eszköz szükséges.Véleményem szerint.Rugós kapa nem a legjobb mivel a kapák felhozzák a föld tetejére a kukorica szárat és vetésnél is akadék lehet.Legutóbb egy olyan eszközzel dolgoztunk,amely forgókapa elven működött- majdnem csipkés tárcsalevélhez lehetne hasonlítani,csak kisebb. Nem a busára gondolok!Kisebb traktor után szeretnék egy olyan 2m -2m20cm körülit.Ha van ötletetek meghallgatom,érdekel saját elkészítés,csak anyagkiírás kell hozzá vagy meglévő munkaeszközt átalakítani.Köszi addig is!
Erről a gépszerszámról valaki hallott már valamit? Ilyen mulcsos témába, hogyan működhet ez? Milyen osztása lehet a kombi kapáknak?
http://www.youtube.com/watch?v=aio5kM58mQg
Válasz #881. hozzászólásra
ebből 3,6 métert nem fog elhúzni a 82-es
Én a boronát nagyon kicsinek vélem. Könnyű nagyon, ez csak ilyen magtakaró borona féleség. Bár annak lehet picit nehéz, de lényeg, hogy nem fog tudni elég mély magágyat csinálni vetés elé egy menetben.
rakd mind a három kicsit hátra és kész,elöl ezek közül hantos szántáson egyik sem csinál semmit(max kiemelgeti a boronát)őszi szántáson meg egy rögtörővel is szép munkát végezne
Szerintem csinálj egy dupla fogasboronát, ezek a rögtörős valamik csak beragadnak meg közéjük szorul a hant vagy kő.
A nehéz dupla borona van olyan mint egy kombinátor.
Először is köszönöm a válaszokat, és a tippeket!
Mivel fogasborona van kéznél, így ebből tudom megépíteni, és ezen én is gondolkoztam, hogy úgy legyen megépítve, hogy később rugóskapát is rá lehessen rakni!
Kérdés: miért legyen combosabb rögtörőhenger előre? A henger elé még menne egy simító is, meg esetleg nyomlazító is. Egyenlőre egy 82-es húzná a 3,6métert, de szeretek minden munkaeszközt kicsit túlméretezni, ha esetleg a közeljövőben összejönne egy 100-110 lóerős traki, így nem kell újból beruházni...
Ez a rögtörő már combosabb? Ezt éppen a leendő tárcsámra tervezem, de ha meggyőztök, akkor ezt rakom fel!
Válasz #874. hozzászólásra
Még egy dolog. Úgy készítsd el a gépet, hogy rugóskapát is be lehessen rakni alá utólag, ha a borona kevés lenne.