Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
1022 hozzászólás
Igaz nem magról hanem magra vetett hagyma de ahhoz képest talán nem lett rossz (csíra dönti el)
Ma vitték el az utolsó rekesz apró lilát hajtatni.
Összességében egészen jó volt az idei szezon, ahhoz képest, hogy milyen nehezen indult.
De nagy itt a csend!
Van némi remény, hogy jó ára lesz idén a hagymáknak.
Sokaknak lett rossz az áttelelő, de úgyis az import óhagyma fogja meghatározni a zsákos árát.
Februárban lefagyott szinte teljesen a levele az enyémnek. Aztán máciusban megint. Azt hittem nem lesz belőle semmi.
Egy hónappal el van maradva a normál fejlettséghez képest.
De aztán sokat öntöztem és nekijött. Ami pozitív, hogy talán ha öt felmagzottat látok az egész táblában.
Sziasztok !
Kinek hogy alakul a tavaszi vetésű hagyma ? Nálam még sajnos nem kelt ki.
2021.11.06.Jászladány
Áttelelő hagyma tábla
Üdv!
Ezt a fórumot találtam,így ide írom.
A fel szedett hagymám ilyen belülről! Mitől ilyen?
Legalább jövőre ne legyen.
Üdv! Egy ki segítség kellene!
A hagymámban valamiféle rothadás jelentkezik! Nagyon ritka de van benne! A gyökértől rothad visszafelé! Leveleken semmi nem látszik! Belül szürkéssé válik a hagyma mag! Megpróbálok képet feltenni később! Nagyon ritka benne ez a tünet de ha lehet védekezni megtenném hogy az egészségesek azok is maradjanak!
Válasz imre0320 #910. hozzászólására Rossz bor nincs csak rossz borivó a must meg ha édes eladható a piacon de te tudod
Válasz szazol0213 #912. hozzászólásáraBocsi a kérdőjelért véletlen volt
Válasz kissviktor1000 #911. hozzászólásáraKöszi a videót ????
3 cég, áttelelő fajtái. Üdv.
Válasz Mihály #908. hozzászólásáraA szôlô mar nagyon règi, alig van rajta ès nem tùl jó a minôsège, nem vèletlen adtàk el a területet. Nem tudtak màr gondozni ès el is öregedett sajnos.
Màskülönben megcsinàlnànk, komplett eszközpark van hozzà. De sajnos az alapanyag nem jó.
Válasz tusalevi #907. hozzászólásáraSzia. Nagyon köszönöm a vàlaszt.
Válasz imre0320 #906. hozzászólásáraJobban jársz ha gondozod a szőlőt és a mustott pasztörzöd s árulhatod a piacokon egész télen van a Lidl-ben 25 literes készülék tökéletes hozzá
Válasz imre0320 #904. hozzászólásáraSzia. Mi Erdélyben gazdálkodunk.
Nekünk a burgonya a fő növény. Az idén 3 hektár dughagyma es 7 hektár maghagyma van.
A dughagyma ha kezdő vagy sokal egyszerübb ( könyebb a gyomirtása, nem igényel öntözést), viszont kevesebbet terem. Ha nem tudsz öntözni akkor elég rizikos a maghagyma( nem lesz egyöntetű kelésed, szárazságban meg sem fejezzik)
A magyarországi árakat nem tudom, de itt nálunk 1100€ a vetőmag, kell ra 300-400€ mütrágya, a gyomirtás még kb 100-150€. Itt minden harmadik évbe hoz valamit.
Tippek, ötletek esetleg?
Hagymatermesztés, tud valaki segíteni?
Létrehozta: imre0320, 2021-06-02 19:50:45
Új hozzászólás Frissítés
Válasz » #1 imre0320 | 2021-06-02 19:50:45
#1399185. hozzászólás
Van 1 ha földünk és gondolkodunk a hagyma termesztésben. Érdekelne, hogy mennyi önköltséggel járna mekkora hozamot lehet belőle kihozni? Milyen talaj kell hozzá?
Homokos földünk van, jelenleg szőlő van rajta. Őszi ültetésben gondolkodunk. Tudnátok tanácsokat adni? Kezdőként mire figyeljünk?
köszönöm
Válasz tusalevi #903. hozzászólásáraSzeretnénk hagymát termeszteni, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim, teljesen kezdőként. Homokos földünk van, 1 ha. Érdekelne mennyi lenne kb az önköltségünk, milyen bevételre lehet számítani?
Milyen buktatói vannak? Mire figyeljünk? Egyáltalán kezdőként bele merjünk-e vágni?
Válasz imre0320 #902. hozzászólásáraIgen?
Van itt még valaki? Lenne kérdésem hagyma témában. :)
Üdv! Van kb 700 négyzetméter területen hagymám. Stomp Aqua-val le lett kezelve, igaz nem közvetlenül vetés után, hanem 4-5 nappal később. Most sorol, de viszont a gyomok is jönnek rendesen. Az előírt dózis kiment, még picit több is. Ugye a leírásban az van hogy magról kelő egyszikű, meg néhány kétszikű. Melyek azok a kétszikűek amelyekre hat és mikre nem? Mert gondolom valami ilyesmi lehet a probléma.
Sziasztok!
Sok okos dolgot olvastam már itt,remélem nekem is tudtok segíteni.Magról vetett hagymát fólia alá most elvetni mennyire ördögtől származó dolog.Például Parade magra gondoltam.Úgy tudom ezeket főként szeptemberben vetik,de ha most vetném?
Válasz Tibor 81 #898. hozzászólásáraha nem kap 30-40 mmm csapadékot nyugodtan de szerintem nagyon erős lesz a szél ami a szomszédot nem fogja vigaszalni
Sos!! Üdv! Ma duggatott hagymát (0.1) holnap permeteznék (0.2) sharpen
330 ec vel! De sok esőt mondanak felénk! Kérdésem az lenne hogy nem gond ha holnap le permetezem utána meg ráesik a sok esső? Nem bántja a hagymát? Vagy haggyam a permetezést kelés utánra? Választ köszi!
Üdvözlet !
Olyan kérdésem lenne hogy ha kalászos után totális gyomirtást végzünk okozhat problémát az áttelelő hagymában keléskor ?
Válasz tusalevi #895. hozzászólására attól még szép nagy parlagfű nő a hagymaközt...,..,
Válasz nanna00 #893. hozzászólásáraGaligan
Válasz nanna00 #893. hozzászólásáraközmunkás
Üdvözlök mundenkit.
Dughagyma gyomirtàsâhoz kèrnék tanâcsot önkormànyzat rèszère. Mivel érdemes gyomîrtani a napokban elrakott dughagymàt? Egy ès kètszîkû növènyek ellen is kellene megoldàs. Olcsóbb, de hatèkony megoldàst keresünk. Köszönöm!
Üdvözlök mundenkit.
Dughagyma gyomirtàsâhoz kèrnék tanâcsot önkormànyzat rèszère. Mivel érdemes gyomîrtani a napokban elrakott dughagymàt? Egy ès kètszîkû növènyek ellen is kellene megoldàs. Olcsóbb, de hatèkony megoldàst keresünk. Köszönöm!
Üdv! Láttam egy "bio" kertészetben hogy geotextil alá volt ültetve a dughagyma! Le volt terítve kb 5×5 ös ixek voltak hasítva és ott volt benyomva a duhagyma! Kb 300 nm volt ebből! Egy részén már szépen ki volt kelve! Azt mondta az illető hogy a gyomok végett van így! Gyomirtani nem kell! Tápanyag pótlás lombon keresztül de volt hogy rászórtákna szemes műtrágyát a textíliára és belocsolták! Tavaszi duggatásrór beszélünk! Ez egy működő dolog vagy csak gondoltak eggyet és így csinálhatták!?? Csak azért kérdem mert van textíliám (valahonnan) és kipróbálnám! Jó lehet? Vagy hadjam a fenébe...??
Persze nem hektárokról beszélünk hanem pár 100 nm ről!
Válasz vén cigány #889. hozzászólásáraLehet most is, de minél nagyobb méretű , annál nagyobb valószínűséggel felmagzik.
Dughagymát mikor kell ültetni? Mehet most vagy jobb várni vele??
Mennyire nehéz eladni ? Kell attól félni hogy a nyakamon marad ? Elsősorban áttelelő hagymába gondolkodok.
Válasz tusalevi #886. hozzászólásáraLesz öntözve is mindenképpen szerencsére van rá lehetőség
Válasz szazol0213 #885. hozzászólására
Szia. Mi itt Romániába a "Bejo" holland cégtől vesszük. Tavaszal vessük Daytona es Manas F1 szoktunk , ez olyan közepes árba van. Ha öntözni nem tudsz felejtsd el, nem fog kikelni és ha ki is nem fejezik meg. Ritka év , hogy öntözés nélkúl is lenne.
Sziasztok !
Idén ősszel szeretnék vöröshagyma termesztésbe fogni és az lenne a kérdésem, hogy a magot mikor érdemes beszerezni illetve tudtok fajta nevet ajánlani ? ( kötött talajba menne )
Előre is köszönöm a válaszokat ! ????
Ilyen jó talajt még sose sikerült csinálni.
Minden szemnek ki kell kelni.
Válasz juhaszsanyi #882. hozzászólásáraHát lehet a "brzil gépsor" szépen felpucolta és bezsákolta!
Válasz kissviktor1000 #881. hozzászólásáraMár csak arra lennék kíváncsi, hogy a kiemelés után a hagymák hogyan dobták el a szárukat, gyökerüket, és hogyan másztak be a zsákba.
Válasz Sk Laci #879. hozzászólásáraEl kell felejteni ha nem teszed meg érte ami jár neki.
Repce se csak vetés aratás vele kell lakni mindennel szinte.
Eladni meg... Az a valami.... konkurensed minden nagybanis cucc.... minden külföldi cucc.... Árat csak akkor mondod te ha.... Szinte soha
Információra lenne szükségem a hagymatermesztéssel kapcsolatban:
Vöröshagymát károsítja a vad /nyúl, őz, szarvas, vaddisznó/, vagy békén hagyja?
Olyan helyen, ahol nincsen öntözési lehetőség, ki lehet jönni hagymatermesztéssel plusszos számokban száraz évben is?
Milyen mennyiségü hagymamag megy ki egy Ha-ra, és kb mibe kerül Ha költsége.
Értékesítéssel szoktak gondok lenni, vagy mindig elfogy gond nélkül.
Mik azok a dolgok, amire oda kell figyelni a legjobban, nehogy bukta legyen?
Azért ezek a kérdések, mert jövőre nem tudom nem e lessz új fajta hozzáállás a Sk mezőgazdasági minisztériumnak a növénytermesztéssel kapcsolatban, mert a repce termesztése piszokul szúrja a szemüket. Ezért nem árt ha időben kezdek informálódni valamilyen kertészeti növénytermesztés után, amivel tudnám biztosítani a jövőmet. De nem tudom elképzelni azt sem, akik eddig repcét termeltek, hogy mindenki nekiáljon kertészkedni, mert mit csinál egy ország annyi gyümölcs és zöldségfélével.
Egy hete Early GoldRed Glamour
Válasz kissviktor1000 #876. hozzászólásáraNagyon szép.
De idén a mienk se rossz.
Újhagymát csináltok vlk?
Piacon milyen áron megy ez?
500 1000csomóért a kereskedő mennyit ad?
Sziasztok!
Szeretnék áttelelő hagymát vetni de még nincs vetőgépem ti milyen gépel vetitek ?
Szeretnék venni de még nem tudom milyet kéne vélemények ? Kis segítség jól jönne