Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szegedi 178
vetés március 28
kombinátorozás előtt 410 kg/ha 6-28-30 npk kiszórva, 2 napja 55 kg pétisó/ fél ha sorra szórva
3 szór pemetezve gombaölővel+ lombtrágyákkal..... ennyire volt képes már csak nevetek kínomba
bérelt terület, elővetemény kukorica, előtte gaztenger
Nekem is beteg volt a paprikám de már úgy néz ki, hogy kiheveri. Én csak amalgerollal szórtam le és kész hát ilyen lett én nagyon meg vagyok eddig elégedve vele, ez is 178-as mint a tiétek.
az enyém kicsit gazos, pedig egyfolytában kapáltuk, gazoltuk kézzel is. Eddig nem én használtam a földet, nagyon sok a gaz mag, meg évelő is van benne bőven...
Válasz #1372. hozzászólásra
jött a trakis zsoca és már nyomatta is neki.Nem akatam hátival lenyomni az egy hekit,mert még most is fújnám,meg mospi is volt benne,attól meg parázok
de iszonyó sűrű és elkezdett nőni mint az állat.
nem akarlak lebeszélni, csak örülök, hogy a jelek szerint helyre fog jönni.
Nekem a paradicsomot kapta el a fóliában valami fertőzés, pedig ilyenkor soha nem szokott előfordulni, leszedtem a beteg leveleket, megpermeteztem, 1 hete nincs látható tünet, remélem ennyi volt.
Ilyenkor mivel permeteztek, traktorral, függesztett permetezővel? Pocsékba megy a szer, alig van lombfelület. Pont azon gondolkodtam, hogy nekem a fél hektárra kellett volna kifújni 5L cuproxatot, ehhez képest 2,5dl elég volt, mert háti permetezővel végig nyomtam csak a sorokat.
szerintem felesleges ennyi szerrel fújni, növénynek is macera, nem is olcsó. Védekezni mindig valami ellen szoktam. Ha van rajta kártevő, akkor adok a pofájának, ha nincs, akkor feleslegesen nem fújom. Eddig 1szer permeteztem idén, és rovarölőt egyáltalán nem tettem bele. Folyamatosan figyelem, az első kártevő megjelenésekor lefújom mospilannal.
én is gondoltam rá, de fárasztóbb, mint kétszer annyit sétálni, ráadásul egy kannával precízebben lehet dolgozni, be tudtam vele dobatni a sorába, két kannára nem tudsz ennyire figyelni.
Üdv.De vajon miért is túr a vakond ? Mert a talaj tele van , talajlakó kártevőkkel (drótférgek,pajorok,stb) , a vakond csak tisztítja a talajt.
Egyébként dohányport szórj a járatba és ott fog hagyni.
Nem kell leölni !
gondolkodtam, hogy 2 kannával kéne, mivel két kezem van így 2 sort tudtam volna egyszerre, de a másik kannába víz volt , lusta voltam kiönteni és kitörölgetni, így maradt az egy kanna
Tőlem oké ,de fel kel hogy hívjam a figyelmed a vakond védet állat ,ahogy a veréb amiből én NEM lőttem le idén 27 darabot távcsöves slavia 631-esssel . Tehát se te ,se én, sem más nem bántja a védet állatokat.
6390 hozzászólás
Húú, gyönyörűek az állományok. Eddig mennyi vizet kapott öntözés +csapadék összesen?
ha már mindenki rakott képet, akkor én is
már csak nevetek kínomba
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120608224040_DSC00336.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120608224127_DSC00333.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120608224317_DSC00334.jpg)
szegedi 178
vetés március 28
kombinátorozás előtt 410 kg/ha 6-28-30 npk kiszórva, 2 napja 55 kg pétisó/ fél ha sorra szórva
3 szór pemetezve gombaölővel+ lombtrágyákkal..... ennyire volt képes
bérelt terület, elővetemény kukorica, előtte gaztenger
hogyan lehet képeket feltenni mert nekem nem engedi vagy nem sikerül![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120608222030_20120608125-400.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120608222054_20120608123-400.jpg)
már megvan.
ezek lemaradtak
Nekem is beteg volt a paprikám de már úgy néz ki, hogy kiheveri. Én csak amalgerollal szórtam le és kész hát ilyen lett én nagyon meg vagyok eddig elégedve vele, ez is 178-as mint a tiétek.
Válasz #1365. hozzászólásra
Nem gomba, baktérium ami neked van, vagy remélem csak volt.
Válasz #1381. hozzászólásra
nagyon szép és legalább nem olyan sűrű mint az enyém
Válasz #1382. hozzászólásra
Szegedi 178
vetés április 4
Válasz #1378. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Mikor vetetted, fajta ?
az enyém kicsit gazos, pedig egyfolytában kapáltuk, gazoltuk kézzel is. Eddig nem én használtam a földet, nagyon sok a gaz mag, meg évelő is van benne bőven...
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120608150811_P1050952.JPG)
ilyen az enyém:
Válasz #1378. hozzászólásra
úristen áááááááááá
ez nagyon szép
nekem még sok most kel
néhol még beteges![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120608125957_papi13.JPG)
Az állományom.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120608125815_papi10.JPG)
Válasz #1376. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
1ha hátival 10-12 tank, fél délután.
mospilantól pont nem félek, a karate zeon, actara és társai sokkal durvábbak. Egyébként van védőfelszerelésem, fullos.
Válasz #1372. hozzászólásra![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
jött a trakis zsoca és már nyomatta is neki.Nem akatam hátival lenyomni az egy hekit,mert még most is fújnám,meg mospi is volt benne,attól meg parázok
de iszonyó sűrű és elkezdett nőni mint az állat.
Válasz #1374. hozzászólásra
nem akarlak lebeszélni, csak örülök, hogy a jelek szerint helyre fog jönni.
Nekem a paradicsomot kapta el a fóliában valami fertőzés, pedig ilyenkor soha nem szokott előfordulni, leszedtem a beteg leveleket, megpermeteztem, 1 hete nincs látható tünet, remélem ennyi volt.
mert ha az új levelek nem betegek akkor nincs baj
megelőzés céljából is fújom
2,5L cuproxatot akartam írni, bocsi.
Válasz #1369. hozzászólásra
akkor ne aggódj szerintem.
tejcsi:
Ilyenkor mivel permeteztek, traktorral, függesztett permetezővel? Pocsékba megy a szer, alig van lombfelület. Pont azon gondolkodtam, hogy nekem a fél hektárra kellett volna kifújni 5L cuproxatot, ehhez képest 2,5dl elég volt, mert háti permetezővel végig nyomtam csak a sorokat.
Válasz #1370. hozzászólásra
az a lényeg
na
ZZ cuproxat 5L,mospilan,1l amalgerol nálam úgy néz ki hogy helyrehozta a dolgokat.
Válasz #1368. hozzászólásra
nem
Válasz #1367. hozzászólásra
azt tudom, az új leveleken is látsz betegséget?
Válasz #1366. hozzászólásra
már raktam föl róla képet
előszőr rézoxikloriddal fújtam másodjára dithane-nal
de beteg...
Válasz #1365. hozzászólásra
ennyi réz nem bántja?
mennyi cuproxatot tesztek 10L vízhez kb?
Válasz #1364. hozzászólásra
én már kétszer gombáztam és mind a 2 raktam bele KAISO-t / Karate hatóanyaga / és holnap ismét gomba ellen fújom
Válasz #1363. hozzászólásra
szerintem felesleges ennyi szerrel fújni, növénynek is macera, nem is olcsó. Védekezni mindig valami ellen szoktam. Ha van rajta kártevő, akkor adok a pofájának, ha nincs, akkor feleslegesen nem fújom. Eddig 1szer permeteztem idén, és rovarölőt egyáltalán nem tettem bele. Folyamatosan figyelem, az első kártevő megjelenésekor lefújom mospilannal.
minden permetezéskor raktok bele rovarölőt ?
Válasz #1358. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Szolnok környéki fűszerpaprika-termelőknek van egy jó ajánlatom.
ez remélem nem esik moderáció alá.
Válasz #1359. hozzászólásra
én is gondoltam rá, de fárasztóbb, mint kétszer annyit sétálni, ráadásul egy kannával precízebben lehet dolgozni, be tudtam vele dobatni a sorába, két kannára nem tudsz ennyire figyelni.
Válasz #1348. hozzászólásra
) , a vakond csak tisztítja a talajt.
Üdv.De vajon miért is túr a vakond ? Mert a talaj tele van , talajlakó kártevőkkel (drótférgek,pajorok,stb
Egyébként dohányport szórj a járatba és ott fog hagyni.
Nem kell leölni !
Válasz #1357. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
nem baj legközelebb majd rádverek időbe
gondolkodtam, hogy 2 kannával kéne, mivel két kezem van így 2 sort tudtam volna egyszerre, de a másik kannába víz volt , lusta voltam kiönteni és kitörölgetni, így maradt az egy kanna
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-06-07 17:00:56
Válasz #1356. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Nekem is van egy Slavia 631-em távcsővel.... :)))
ZZ lassú vagy, én egy óra alatt kiszórtam.
Válasz #1348. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Tőlem oké ,de fel kel hogy hívjam a figyelmed a vakond védet állat ,ahogy a veréb amiből én NEM lőttem le idén 27 darabot távcsöves slavia 631-esssel . Tehát se te ,se én, sem más nem bántja a védet állatokat.
ja, és elkezdtem tolikapázni, nem árt mozgatni mert jól leverte az eső
és a műkakit is legalább belekeveri a földbe
ja, pétisót szórtam
Válasz #1352. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120606222239_DSC00331.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120606222320_DSC00332.jpg)
ma szórtam rá 55 kg-ot a 0,45 ha-ra, majd virágzáselőtt megismétlem és utánna is
locsolókannával szórtam 2 óra alatt
Válasz #1351. hozzászólásra
jó kérdés, 10cm magas átlagosan.
Ma lefújtam cuproxat+zöldpajzs kombóval, itt-ott láttam pöttyös leveleket.
Válasz #1343. hozzászólásra
zsoltee83 mekkora volt a paprikád, mikor kinyomtad neki a műtrágyát??
Válasz #1346. hozzászólásra
köszi a kérdésed
hát nemtudom hogy áll, rá se néztem, kukorica kultivátorozás van ..
holnapután ráérek és már rögtön megyek is ki és szórom is le rézzel meg se nézem előtte hogy milyen
Válasz #1342. hozzászólásra
tuti hatás!![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Próbáljátok ki: sokol rádió,kossúth adón ,teljes gangra tekerve,20cm-re beásva!
Válasz #1345. hozzászólásra
A vakondcsapdát viszont biztosan kipróbálom, remélem véres péppé zúzza a kis rohadékot. Kb 1000m2 kitúrt a 0,5 ha paprikából.
Válasz #1344. hozzászólásra
A bodza ágat épp most akartam kipróbálni, de ezek szerint felejtős.
ZZ hogy áll már a paprikád a betegséggel kapcsolatosan?
Gázolajba mártott rongy darabka , bele a lyukba és lefedni a tetejét , vagy csapda http://www.argep.hu/trend/VAKO/Vakond-csapda.html
én már próbáltam bodza ágat, elektronikus, ultrahangos riasztót, gázosodó golyót, stb. még mindig vannak.
Válasz #1341. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
1 óra. 3,5km-t siettem vele összesen. Pont kiadta az 50kg a fél hektárt. Preciziós szóró.
Nem szorosan fűszerpaprika, de vakond ellen tudtok valami bevált módszert?
Válasz #1337. hozzászólásra
zsoltee!Meddig tartott kiszórni kannával az AN-t?