Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A vízben szerintem elkapta a fertőzést, nem tudom, szerintem cuproxat + kasumin, vagy ez a voligopos kence. Legalább is itt felénk tavaly a mozaikos uborka vírus tarolt, ezeket mondták utólag erre de én ezeket szórom éjjel-nappal és nem igazán volt sikeres.......
250 ml Gamit volt az adag állományban egyszeri alkalommal 0,57 ha területre. Állítólag evvel a dózissal 3 szor lehet lehet egy évben kezelni a paprikát károsodás nélkül. Ilyet még nem láttam de akik tavaly 2szer permeteztek ezzel az adaggal és utána ősszel búzát vetettek azok tavasszal igen csak elcsodálkoztak mert foltokban a búzán is hasonló tünetek voltak mint előző évben a gyomnövényeken (elfehéredett).
De az egyszeri kezelés meg csak időhúzás mert a fejlettebb kétszikű gyomnövények visszazöldülnek egy bizonyos idő után
először majd megdöglöttem, mert tényleg baromi nehéz tartani, 170kg. Aztán rájöttem én barom, hogy van egy 25kg-os orrsúly hozzá. Azt rátettem, és hopp, máris olyan lett, mint a mérleghinta, játszi könnyedséggel lehet vele dolgozni, ha berakom kettesbe, akkor szaladni kell utána, de tartani már nem kell.
Tibor:
50cm széles a gép, a rövid tengely van rajta, a hosszabb kihajtással 70cm lenne a szélessége. 75cm a sortáv, amire vetettem a paprikát, így kényelmesen elfér a sorok között.
Válasz #1262. hozzászólásra
Szia Tibor vagyok azt szeretném megtudni hogy hány centire van összevéve a kerék vagy mennyi a sortávolságod köszi üdv szoszitibi@hotmail.com
Nem rázkódik,könnyű tartani?Nekem anno volt Hondám körmös kerékkel,de a derekam majd szétment kultivátorozáskor.Nem rázkódott az,de nagyon nehéz volt tartani.
Lécci,mondd meg nekem,hogy állományban mennyit szórtál rá?Nagyon szépnek,egyöntetűnek tűnik a hatása.Kapott-e a paprika kelés előtt is ebből?Jó lenne bővebben!Előre is köszönöm.
0,2 tolom ha nagyon időben elkapom, ha megkések duplája de az már nem viszi el a gazat csak vissza fogja. Nem valami jó ez a commandosdi, nem hiszem, hogy nincs rá jobb xar............nézegetem Dél-Amerikában 200-400 hekis táblák vannak, tutti nem kapálják...........
Szia Szabi!
Állományban mennyivel mész Commanddal?Én a totálgyomírtóval együtt szórtam 4 dl/ha,látszik szépes a hatása.Csak állományban nem próbáltam még.
Hogy áll a paprikátok? mennyire gazos és mekkora (hány levélben van).
Azt szeretném megkérdezni, hogy a bilindek (csattanó maszlag) milyen vegyszer van ami kiviszi a gazt, vagy csak a kapazin az ami kiviszi?
2010-ben nem annyira a sok nitrogén, mint inkább a rengeteg eső és hűvös idő miatt maradhatott sok éretlen a töveken. Persze a sok nitrogén miatt elhúzódhat az érés az tény. Én még nem szórok nitrogént, most a két sziklevélen kívül két valódi levele van, kicsit megállt ebben az időjárásban.
hát nemtudom éltek, meg nem is a gazak és már egyszer tolikapáztam a sorában meg hagytam hogy hátha kiviszi majd a gyomírtó, de azóta rá se néztem. majd holnap
nitrogén mekkorra korába érdemes a sor mellé szórni és mennyit ??
enyszer kb 10 cm-es korában szórtam neki, de még szeptemberben is tök zöld volt mindegyik, azmondták az okosok hogy a nitrogén miatt
Nálam elfogadható a terület,pedig hektáronként kapott 50 tonna istállótrágyát.A Devrinol-Command-Glifozát egyelőre megtette a hatását.Hét végén kultivátorozás védőtárcsával,aztán kapazin,de nagyon kéne a meleg.
6390 hozzászólás
Válasz #1289. hozzászólásra
A vízben szerintem elkapta a fertőzést, nem tudom, szerintem cuproxat + kasumin, vagy ez a voligopos kence. Legalább is itt felénk tavaly a mozaikos uborka vírus tarolt, ezeket mondták utólag erre de én ezeket szórom éjjel-nappal és nem igazán volt sikeres.......
vagyis ez vírus vagy csak a víz miatt van?
akkor ez tovább terjed szabi?
Válasz #1286. hozzászólásra
Igen, a vízállás miatti a gond akkor !!!
ez a beteg terület ott van ahol elárasztotta a víz+még a jég is adott neki.Kapott most amalgerolt.Ez amúgy tovább terjed?
Válasz #1284. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Fürdetni pl olajos rezes cuccosba(pl.:voligop)bár ehhez még nem értek.......
Válasz #1283. hozzászólásra
Ellenszer?
Válasz #1282. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Ez már vírusos, nem ???
néhol a sorok elején kicsit béngásak a paprikáim,de fogalmam sincs mi lehet a gond.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120529204813_paprika14.JPG)
Válasz #1280. hozzászólásra
még várok vele,mert ki tudja mi jöhet,de persze majd ritkítok rajta.
tejcsi ezt ilyen sűrűre fogod meghagyni, vagy kiritkítod?
Kapálás után!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120529194607_paprika13.JPG)
én is kapálok, meg a szomszédok is, meg napszámos is. Iszonyúan hajt az apró szulák...![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Válasz #1276. hozzászólásra
Én most a 2. tolikapa+gyomlálásnál tartok. Remélem az enyém is ilyen lesz.
Válasz #1275. hozzászólásra
command+totál gyomírtó
rá 2 hétre tolikapa
rá 2 hétre azaz 2 napja tolikapa+gyomlálás, ennyi
Bakker ZZ mit csináltál a paprikával, hogy ilyen gyönyörű gyommentes?
Válasz #1273. hozzászólásra
de ha rakok azért gondolom nem haragszik meg a paprika, vagy csak a gazakat táplálom vele ?
Válasz #1271. hozzászólásra
Lombtrágyát csak virágzás után ajánlott kiadni,addig inkább fejtrágyát ajánlanak,beöntözéssel.
Válasz #1265. hozzászólásra
250 ml Gamit volt az adag állományban egyszeri alkalommal 0,57 ha területre. Állítólag evvel a dózissal 3 szor lehet lehet egy évben kezelni a paprikát károsodás nélkül. Ilyet még nem láttam de akik tavaly 2szer permeteztek ezzel az adaggal és utána ősszel búzát vetettek azok tavasszal igen csak elcsodálkoztak mert foltokban a búzán is hasonló tünetek voltak mint előző évben a gyomnövényeken (elfehéredett).
De az egyszeri kezelés meg csak időhúzás mert a fejlettebb kétszikű gyomnövények visszazöldülnek egy bizonyos idő után
maiképek
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120524211639_DSC00313.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120524211710_DSC00314.jpg)
szombaton permetezés
lombtrágyát érdemes már ilyen kis korában adni neki ??
Válasz #1268. hozzászólásra
Én kipróbálnám az Affirmot a helyedben, de a Bi 58 is jó lehet, meg a karate is.
Válasz #1266. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
először majd megdöglöttem, mert tényleg baromi nehéz tartani, 170kg. Aztán rájöttem én barom, hogy van egy 25kg-os orrsúly hozzá. Azt rátettem, és hopp, máris olyan lett, mint a mérleghinta, játszi könnyedséggel lehet vele dolgozni, ha berakom kettesbe, akkor szaladni kell utána, de tartani már nem kell.
Tibor:
50cm széles a gép, a rövid tengely van rajta, a hosszabb kihajtással 70cm lenne a szélessége. 75cm a sortáv, amire vetettem a paprikát, így kényelmesen elfér a sorok között.
nekem van sok zöld kukac, ami rágja a paprika levelét és szárát
mivel szórjam ?
kaiso-t vettem / Karate hatóanyagával egyező / vagy esetleg a Bi 58 jobb lenne ?
Szia Tibor vagyok azt szeretném megtudni hogy hány centire van összevéve a kerék vagy mennyi a sortávolságod köszi üdv szoszitibi@hotmail.com
Nem rázkódik,könnyű tartani?Nekem anno volt Hondám körmös kerékkel,de a derekam majd szétment kultivátorozáskor.Nem rázkódott az,de nagyon nehéz volt tartani.
Válasz #1264. hozzászólásra
Lécci,mondd meg nekem,hogy állományban mennyit szórtál rá?Nagyon szépnek,egyöntetűnek tűnik a hatása.Kapott-e a paprika kelés előtt is ebből?Jó lenne bővebben!Előre is köszönöm.
Válasz #1256. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Egyszerű a beszerzése mert én is "jugóba" vagyok
a két héttel ezelőtti jégverés nyomai![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120523212506_Ancsi21_042.jpg)
Ezzel tolikapázok. :)![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120523212237_Kep431.jpg)
Holnap én is megkultizom aztán a sorokat lefújom commanddal.
én már másodjára tolikapázom
commandal+totállal fújtam le, de hát nem tom..... nem a legjobb
Válasz #1258. hozzászólásra
0,2 tolom ha nagyon időben elkapom, ha megkések duplája de az már nem viszi el a gazat csak vissza fogja. Nem valami jó ez a commandosdi, nem hiszem, hogy nincs rá jobb xar............nézegetem Dél-Amerikában 200-400 hekis táblák vannak, tutti nem kapálják...........
Válasz #1257. hozzászólásra
Szia Szabi!
Állományban mennyivel mész Commanddal?Én a totálgyomírtóval együtt szórtam 4 dl/ha,látszik szépes a hatása.Csak állományban nem próbáltam még.
Válasz #1256. hozzászólásra
Magyarban is beszerezhető amúgy 1/1 command
Válasz #1255. hozzászólásra
Honnét tudtad beszerezni?Úgy tudom jugó (szerb) cég gyártja,és Szerbiában forgalmazzák.Hatásamechanizmusa egyezik a Commandéval.
Válasz #1252. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Igen az
Válasz #1253. hozzászólásra
Zöldpajzs
Cuproxat + Amistar Top,
Mospilan 20 SP
kéne lassan már fújni gomba ellen, fújt már valaki ?
ki milyen gomba, baktériumölőt, rovarölőt használ ???
Válasz #1251. hozzászólásra
Micsodát? Mi ez, posztemergens gyomirtó?
A múlt héten kapott egy kis Gamitot![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120522213440_Foto0873.jpg)
Válasz #1249. hozzászólásra
az a lényeg,hogy nem tett nagy kárt a fagy
Válasz #1247. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
nekem is a szulák okoz fejtörést, kapálgatjuk, aztán majd tarlón lehet, hogy adok neki egy brutál adag glifozátot. Más gaz hálistennek nem nagyon van.
Amúgy átlagban 4 levelesek. Múlt hét csütörtökön fagy volt, de a paprikát csak megtizedelte, nem fagyott el az egész.
Álományba milyen gyomírtok jók?
Válasz #1246. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
2-6 levélben van
gaz meg van dögivel,főleg a csattanó+folyondár.
Hogy áll a paprikátok? mennyire gazos és mekkora (hány levélben van).
Azt szeretném megkérdezni, hogy a bilindek (csattanó maszlag) milyen vegyszer van ami kiviszi a gazt, vagy csak a kapazin az ami kiviszi?
Válasz #1244. hozzászólásra
Még ki kell ritkítanom, mert sűrűn kelt, utána egy eső előtt szórok ki 50kg AN-t a fél hektárra a hónap vége felé, aztán megint 3-4 hét múlva.
és kb mikor mennyit fogsz neki adni majd ?
Válasz #1242. hozzászólásra
2010-ben nem annyira a sok nitrogén, mint inkább a rengeteg eső és hűvös idő miatt maradhatott sok éretlen a töveken. Persze a sok nitrogén miatt elhúzódhat az érés az tény. Én még nem szórok nitrogént, most a két sziklevélen kívül két valódi levele van, kicsit megállt ebben az időjárásban.
én glifozát+commandot nyomtam
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
hát nemtudom éltek, meg nem is a gazak és már egyszer tolikapáztam a sorában meg hagytam hogy hátha kiviszi majd a gyomírtó, de azóta rá se néztem. majd holnap
nitrogén mekkorra korába érdemes a sor mellé szórni és mennyit ??
enyszer kb 10 cm-es korában szórtam neki, de még szeptemberben is tök zöld volt mindegyik, azmondták az okosok hogy a nitrogén miatt
Nálam elfogadható a terület,pedig hektáronként kapott 50 tonna istállótrágyát.A Devrinol-Command-Glifozát egyelőre megtette a hatását.Hét végén kultivátorozás védőtárcsával,aztán kapazin,de nagyon kéne a meleg.