Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz tibor.bakai #5689. hozzászólásáraÉn úgy tudom, hogy a Commandot a talaj felszínre kell kijuttatni és ha kap csapadékot akkor ott filmréteget képez. Vagy tévedek?
Válasz LalRed #5684. hozzászólásáraAttól függ milyen zöld fóliára gondolsz, mert ha a vékony fekete minőségűre gondolsz, de zöldben akkor semmivel sem különb. Nekem volt francia zöld sajna a nevét nem tudom, de az nagyon erős és jó volt, dinnyéhez használták. Nekem végülis csak darabok voltak s ezeket próbáltam ki 1 évben paprikában. Viszonyítási alapom nincs, mert azóta sem használok talajtakarást. Gyomírtózás és kultivátorozás elég jól bevált.
Válasz Magister #5674. hozzászólásáraÉn nem sajnálom tőlük, de akkor legalább valami kis segítséget kapjunk mi is. A nyáron adtunk be egy kisebb támogatásra pályázatot, de nemhogy mi, de akik a tavaszal adták be erre a pályázatra azok sem katak egy árva sort sem róla. Persze nem erre alapoztuk a jövő évet, de jól jönne. Most olvastam, hogy egy település 5 millás mobilhűtőt kapott s most meg 100 millás tejfeldolgozót... egy 200 fős faluról beszélünk, persze nincs semi munkalehetőség, de akkor is.
Válasz tibor.bakai #5673. hozzászólásáraSajnos ez ÍGY van,..nálunk is büszkén kihúzták magukat a lángeszű vezéreink, hogy a kb 30 közmunkással sikerült 15mázsa zöldpaprikát termeszteni.. Nálunk, mindent agyonvágnak a közmunkával!!!
aki termel valamit azt azért a ...t meg arra predesztinálják, hogy ne menjen másfelé dolgozni..
Valamelyik este beszéltem a fémtárcsás őrlő feltalálójával, érdeklődtem az árakról....hát nem olcsó. Nem is erről akartam írni, azt mondja sok önkormányzat veszi a közmunkaprogramba. Azért eléggé felment a pumpa bennem, fizeti az állam az emberek bérét, vetőmagot, eszközöket ez kicsit a versenyhelyzetet egy csöppet ferdíti... Mi a véleményetek?
Van egy paprika szeletelőm ami 1cm karikákra vágja a paprikát szárításra. Egy bajom van, hogy egyesével kell beletenni, valaki gépész nem tudná megmondani, hogyan lehetne a paprikát kényszeríteni, hogy csak vízszintesen essen a vágóba?
Válasz ND #5667. hozzászólásáraA CE egyébként az Európai megfelelést bizonyítja, a kereskedelmi forgalomba így hozható (már a kínai gagyiba is belerakják sztem), nem az élelmiszerhez van köze.
Pl a kocsi lámpabúrájába is bele van fröccsöntve, hogy bizonyítsa, az európai szabványoknak megfelel, különben nem lehetne forgalomba hozni. Saját gyártás - saját szabvány :-)
AS szabvány szerint csinálj magadnak vmit: Ahogy Sikerül :-)
Válasz traktorosbubumaci #5648. hozzászólásáraSzia,
én nem paprikázok, gyümölcsfeldolgozásra kértünk kistermelőit.
Nem érdekelte őket, milyen géppel (akkor még nem is volt, amikor kértük).
Annyit mondtak, h. mosható padló, lehetőleg mosható fal, ne legyen kosz, legyen folyóvíz, és akkor ne csináljak mást a helyiségben amikor szörpöt/lekvárt/levet főzök.
Az edényzet meg legyen mosható, a gépek meg rozsdamentesből. Mi a prést magunknak építettük, mert nem kapható megfelelő célgép.
Max bele tudom ütni, hogy CE, de nem tanúsítvány :-)
Gondolom ennyi idő alatt megtaláltátok a darálót,nem azt mondom,hogy aki hektár számon termeszt paprikát annak is jó,de ők megtudják venni a drágábbat is viszont aki eddig kuktás darálóval dolgozott és legalizálni szeretné magát szerintem arra tökéletes.Másik dolog mivan akkor ha saját maga szeretné megszárítani,szerintem a daráló lesz a legkisebb gondja.
Link http://www.astralis.hu/01p-tipusu-ipari-nagykonyhai-kave-paprika-es-fuszerdaralo-gep.html
Válasz Jano67 #5656. hozzászólásáraPersze, hogy nem hülye, de nem hiszem, hogy mindenki, aki legálisan árul paprikát be tud ruházni egy minősített darálóra. De ha tudsz megfizethető áron ilyet, kérlek szólj!
Válasz tibor.bakai #5651. hozzászólásáraHa jól tudom a CE egy hatósági tanúsítvány jele, mely bizonyítja, hogy a gép élelmiszer feldolgozására alkalmas. A NÉBIH embere szerint már 3 mikulás körül kapható egész jó daráló.:'(
Válasz ND #5646. hozzászólásáraPénteken beszéltem a NÉBIH okos emberével. Elméletileg elfogadhatónak tűnik a feltételrendszer. Csak még a feldolgozáshoz használt gépek beszerzése egy kérdőjel. A mostani kalapácsos darálóm nem rendelkezik CE minősítéssel.Szóval kellene keresni valami olcsó és minősített darálót.Persze nem használni, csak megmutatni. Valami jó ötlet??
Válasz medikus #5645. hozzászólásáraÉn olyat láttam hogy sütőben melegítették,szárították. De ízre, színre más volt, mint az amit mi napon, szobahőmérsékleten szárítunk.
Válasz traktorosbubumaci #5641. hozzászólásáratudtommal 40km-en belül lehet boltoknak és vendéglátóhelyeknek eladni + BP, de az ország egész területén vásározhatsz vele, és a házhozszállítás is OK. Bár ebben nem vagyok biztos
Válasz ND #5640. hozzászólásáraKöszönöm kollégák az infókat, most már tudom merre induljak. Az még érvényben van, hogy termőterület 40 km-es körzetében és BP-en árulhatom az őrleményemet? Ebben nincs valami kiskapu?
6390 hozzászólás
Válasz tibor.bakai #5689. hozzászólásáraÉn úgy tudom, hogy a Commandot a talaj felszínre kell kijuttatni és ha kap csapadékot akkor ott filmréteget képez. Vagy tévedek?
Válasz molnar zsolt_5915 #5688. hozzászólásáraÉn mindkettőt vetés előtt bekombi és kelés előtt egy totállal én is lehúzom.
Válasz tibor.bakai #5687. hozzászólásáraHogyan és mikor rakod ki a Devrinolt? Én vetés előtt bekombizom, a Commandot pedig kelés előtt totálisan egy menetben
Válasz Bzsr #5682. hozzászólásáraVetetthez Devrinol-Command páros premergens...nekem bevált persze nyáron a tarlón totális gyomitás
Válasz LalRed #5684. hozzászólásáraAttól függ milyen zöld fóliára gondolsz, mert ha a vékony fekete minőségűre gondolsz, de zöldben akkor semmivel sem különb. Nekem volt francia zöld sajna a nevét nem tudom, de az nagyon erős és jó volt, dinnyéhez használták. Nekem végülis csak darabok voltak s ezeket próbáltam ki 1 évben paprikában. Viszonyítási alapom nincs, mert azóta sem használok talajtakarást. Gyomírtózás és kultivátorozás elég jól bevált.
Válasz tibor.bakai #5683. hozzászólásáraA kút után egy hidrociklon van amiben van egy durva és egy finom szűrő
Zöld színű talajtakaróval van valakinek tapasztalata? Jobb-e,mint a fekete? Vagy nem?
Válasz LalRed #5681. hozzászólásáraMi Torot használunk,meg vagyok elégedve vele sajnos nekünk víz gondunk van.. salétrom. Neked milyen szűrőd van?
Így télvíz idején...gyomírtást ki hogy rakja össze (ki mit használ)?
Nem mechanikai gyomírtásra gondolok, hanem vegyszeresre!
Sziasztok!
Cseppszalagból kinek milyen tapasztalata van? Netafim, Aquatape, Toro stb. Melyiket érdemes kerülni és miért?
Megfelelő szűrés van a rendszerbe, eddig netafim volt,elégedett vagyok vele...
Üdv Laller
Válasz medikus #5679. hozzászólásáraTettem ilyet, de nemigen volt válasz.
Mégis azért kérdezem, hogy Békés vagy Csongrád megyében merre kötnek szerződést csöves paprikára?
Kinek milyen erős paprika vált be, csípősségre gondoltam?
Köszönöm
Válasz tibor.bakai #5678. hozzászólásáraAkkor miért nem írsz,kérdezel valami értelmeset?
Elég halott ez a fórum pedig uborka vagyis paprika szezon van......
Szép napot, és boldog új évet mindenkinek!
Van valaki, aki használja ezt a fémtárcsás csodadarálót? Érdekelne a tapasztalata, véleménye.
Boldog és Békés ünnepeket mndenkinek! Egy sikeresebb 2017 -es évet!
Válasz Magister #5674. hozzászólásáraÉn nem sajnálom tőlük, de akkor legalább valami kis segítséget kapjunk mi is. A nyáron adtunk be egy kisebb támogatásra pályázatot, de nemhogy mi, de akik a tavaszal adták be erre a pályázatra azok sem katak egy árva sort sem róla. Persze nem erre alapoztuk a jövő évet, de jól jönne. Most olvastam, hogy egy település 5 millás mobilhűtőt kapott s most meg 100 millás tejfeldolgozót... egy 200 fős faluról beszélünk, persze nincs semi munkalehetőség, de akkor is.
Válasz tibor.bakai #5673. hozzászólásáraSajnos ez ÍGY van,..nálunk is büszkén kihúzták magukat a lángeszű vezéreink, hogy a kb 30 közmunkással sikerült 15mázsa zöldpaprikát termeszteni.. Nálunk, mindent agyonvágnak a közmunkával!!!
aki termel valamit azt azért a ...t meg arra predesztinálják, hogy ne menjen másfelé dolgozni..
Moderátor által módosítva: 2016-12-30 11:00:40
Valamelyik este beszéltem a fémtárcsás őrlő feltalálójával, érdeklődtem az árakról....hát nem olcsó. Nem is erről akartam írni, azt mondja sok önkormányzat veszi a közmunkaprogramba. Azért eléggé felment a pumpa bennem, fizeti az állam az emberek bérét, vetőmagot, eszközöket ez kicsit a versenyhelyzetet egy csöppet ferdíti... Mi a véleményetek?
Van egy paprika szeletelőm ami 1cm karikákra vágja a paprikát szárításra. Egy bajom van, hogy egyesével kell beletenni, valaki gépész nem tudná megmondani, hogyan lehetne a paprikát kényszeríteni, hogy csak vízszintesen essen a vágóba?
Válasz medikus #5670. hozzászólásáraMagyar fűszerre gondoltam legfőképpen, de Bhut Jolokia erősebb
Válasz tibor.bakai #5669. hozzászólásáraHabanero red!
Szegedi178 és Hírös csípősöm volt, de nem volt valami erős az örlemény idén. Kinek mi a tapasztalata valami erősebb van forgalomban?
Válasz ND #5667. hozzászólásáraA CE egyébként az Európai megfelelést bizonyítja, a kereskedelmi forgalomba így hozható (már a kínai gagyiba is belerakják sztem), nem az élelmiszerhez van köze.
Pl a kocsi lámpabúrájába is bele van fröccsöntve, hogy bizonyítsa, az európai szabványoknak megfelel, különben nem lehetne forgalomba hozni. Saját gyártás - saját szabvány :-)
AS szabvány szerint csinálj magadnak vmit: Ahogy Sikerül :-)
Válasz traktorosbubumaci #5648. hozzászólásáraSzia,
én nem paprikázok, gyümölcsfeldolgozásra kértünk kistermelőit.
Nem érdekelte őket, milyen géppel (akkor még nem is volt, amikor kértük).
Annyit mondtak, h. mosható padló, lehetőleg mosható fal, ne legyen kosz, legyen folyóvíz, és akkor ne csináljak mást a helyiségben amikor szörpöt/lekvárt/levet főzök.
Az edényzet meg legyen mosható, a gépek meg rozsdamentesből. Mi a prést magunknak építettük, mert nem kapható megfelelő célgép.
Max bele tudom ütni, hogy CE, de nem tanúsítvány :-)
Válasz LalRed #5665. hozzászólására20x40 ikersorban egymáshoz képest eltolva a sorok
Sziasztok! Palántázott Jubileumnak elég szerintetek a 19x40es térállás vagy jobb inkább 23x40 es? Vagy oly mindegy ez a 4 cm :)
Üdv
Válasz Jano67 #5663. hozzászólásáraJa ezt találtam én is, azt hittem valami komolyabb szerkezetet tudsz
Gondolom ennyi idő alatt megtaláltátok a darálót,nem azt mondom,hogy aki hektár számon termeszt paprikát annak is jó,de ők megtudják venni a drágábbat is viszont aki eddig kuktás darálóval dolgozott és legalizálni szeretné magát szerintem arra tökéletes.Másik dolog mivan akkor ha saját maga szeretné megszárítani,szerintem a daráló lesz a legkisebb gondja.
Link http://www.astralis.hu/01p-tipusu-ipari-nagykonyhai-kave-paprika-es-fuszerdaralo-gep.html
Válasz Jano67 #5660. hozzászólásáraErre én is kíváncsi vagyok, hogy hol ???
Válasz Jano67 #5660. hozzászólásáraHol lehet ilyet venni?
Válasz traktorosbubumaci #5657. hozzászólásáraGyári paprika őrlőt (nem darálót) 250.000 től lehet kapni.Persze megfelelőségi nyilatkozattal.Én nem tudom megfizetni.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:41:04
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:41:09
Válasz Jano67 #5656. hozzászólásáraPersze, hogy nem hülye, de nem hiszem, hogy mindenki, aki legálisan árul paprikát be tud ruházni egy minősített darálóra. De ha tudsz megfizethető áron ilyet, kérlek szólj!
A nébih nem hülye nem csak akkor megy ki mikor hívjuk őket
Válasz medikus #5654. hozzászólásáraÉs tud valaki valami olcsó (nem kell hogy használható legyen) egyszerű darálót ilyen minősítéssel?
Válasz traktorosbubumaci #5652. hozzászólásáraMegfelel mindenféle Unios előírásnak,kereskedelmi forgalomba hozható!!!!
Válasz traktorosbubumaci #5652. hozzászólására
Válasz tibor.bakai #5651. hozzászólásáraHa jól tudom a CE egy hatósági tanúsítvány jele, mely bizonyítja, hogy a gép élelmiszer feldolgozására alkalmas. A NÉBIH embere szerint már 3 mikulás körül kapható egész jó daráló.:'(
Válasz traktorosbubumaci #5648. hozzászólásáraMit jelent amúgy ez a CE, megnézném mennyi minősített gépet használnak őstermelők ????
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-04 12:20:11
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-04 12:20:18
Válasz ND #5646. hozzászólásáraPénteken beszéltem a NÉBIH okos emberével. Elméletileg elfogadhatónak tűnik a feltételrendszer. Csak még a feldolgozáshoz használt gépek beszerzése egy kérdőjel. A mostani kalapácsos darálóm nem rendelkezik CE minősítéssel.Szóval kellene keresni valami olcsó és minősített darálót.Persze nem használni, csak megmutatni. Valami jó ötlet??
Válasz medikus #5645. hozzászólásáraÉn olyat láttam hogy sütőben melegítették,szárították. De ízre, színre más volt, mint az amit mi napon, szobahőmérsékleten szárítunk.
Válasz traktorosbubumaci #5641. hozzászólásáratudtommal 40km-en belül lehet boltoknak és vendéglátóhelyeknek eladni + BP, de az ország egész területén vásározhatsz vele, és a házhozszállítás is OK. Bár ebben nem vagyok biztos
Válasz medikus #5644. hozzászólásárakemencében.
Válasz vargaberci1 #5643. hozzászólásáraZsákokban kiakasztva,a végső fázis kemence tetején!!
Válasz medikus #5642. hozzászólásáraNagyon jó! :-) A fűrészlap nálunk is játszik.
Száritsát hogy oldod meg?
Válasz vargaberci1 #5636. hozzászólásáraNincs még teljesen kész!Kapcsoló kell még bele,meg pár furat a hűtő levegőnek!Ez 2 kuktából van!
Válasz ND #5640. hozzászólásáraKöszönöm kollégák az infókat, most már tudom merre induljak. Az még érvényben van, hogy termőterület 40 km-es körzetében és BP-en árulhatom az őrleményemet? Ebben nincs valami kiskapu?