Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz tibor.bakai #5639. hozzászólásáraNálunk (Miskolc) a falugazdász irodában szoktak lenni ingyenes kiadványok, a jó múltkorában találtam egy kistermelői tevékenységről szólót, abban minden részletesen le van írva.
Mi egyébként bementünk a NÉBIH-hez, és a hatósági főállatorvos (hozzá tartozik a téma) mindent készségesen elmondott.
A lakhely szerint illetékes NÉBIH-hez kell benyújtani a nyilvántartásba vételi kérelmet és ő adja ki az engedélyt szemle után.
Növényi termék feldolgozásánál egy egyszerű konyha és folyóvíz már elég, állati termék feldolgozásánál már komolyabb előírások vannak.
Mint egy kolléga már korábban írta, csak sajátot lehet feldolgozni, ha vásárolt az alapanyag, akkor vállalkozás / üzem kell, és annak sokkal komolyabbak a feltételei.
Válasz traktorosbubumaci #5634. hozzászólásáraőstermelői s be kell íratnod a fűszerpaprikát meg amit akarsz termelni (persze föld is kell hozzá) semmi más nem kell. Adószámot kapsz s utánna nyugta számla...
Válasz tibor.bakai #5633. hozzászólásáraMint kistermelő (Őstermelő) kinek és hová kell bejelenteni ilyen irányú tevékenység megkezdését? Engedély beszerzés NÉBIH? NAV? És ez mennyibe kerül?
Válasz vargaberci1 #5629. hozzászólásáraTeteje egy kukta, egy kés pengével.
Az alja szerintem valami fazék, egy motorral. Nem tudom a fordulatot. kb. 1 perc alatt őröli meg a kuktában lévő mennyiséget.
Darálás ... jut eszembe, hogy nem tud valaki olyan helyet ahol malomkövet öntenek, mert van egy ősrégi köves darálóm, de a köve odavan teljesen. Persze csak magyarországit, mert a vajdaságban találtam sőt tavaly le is beszéltem velük, de nem jutottam el odáig...
(Az előző darálóhoz még annyit, hogy kb 8500 fordul.)
Válasz medikus #5625. hozzászólásáraMost dobtunk össze egyet, 380/2,2 kw 2880/ min motor 10 l tejes kanna két fűnyíró kés s olyan mint egy beton keverő csak nem a dob forog...
Sziasztok!Megszeretném kérdezni,hogy volt-e már valakinek horgosi 6-os fűszerpaprikája.Vagy esetleg hallott róla valaki. Véleményetekre vagyok kíváncsi.
Az idén elég sok fűszerpaprika a száradása alatt belülről megpenészesedett de nem a magházak hanem a héjaknál helyenként. Milyen vegyszerrel kell ezt kivédeni? Köszönöm.
Válasz vargaberci1 #5615. hozzászólásáraA legjobb az igencsak szubjektív. Remény, Szegedi 80, Mihálytelki , Boleróra nagyon jókat mondanak. Én palántázok belőle jövőre. Persze más mást mond, kinek mi vált be.
Válasz Deniel #5613. hozzászólásáraNekünk még nem volt a felálló fajtából,mert nagyon nehéz szedésű paprika nem igazán akar elválni a azárától. Így azt nem tudom,hogy a nap tud-e benne kárt tenni de gondolatom szerint igen hiszen a csüngősök között is van olyan amit nem takar a levél,hogy a nap meg égeti.
sziasztok szeretnem megkerdezni a velemenyeteket a csungo es a felalo paprika fajtakrol...pontosabban hogy a felalo nem e kap napszurast nem e feheriti ki a nap es hogy nincs e vele gond ha egy kicsit hagyod utoerlelodni a novenyen mikozben porkul a nap.?elore is koszonom
Válasz pazsitjanos #5603. hozzászólásáraSzerintem jó az is bár elég vastag húsú nehezebb megszárítani. Eddig nem volt, az idén csináltam én is cseresznyét s eléggé eltérő véleményeket mondtak. Egy paprikás cégnél azt mondták, hogy nem alkalmas őrölt paprikának, mert hamar kifakul. Egy ismerősöm aki régóta paprikázik azt mondta, hogy nagyon jó és különleges aromája van szeretik. Én még nem őröltem le várok még vele, mert elég sok erősünk van még.
Hali. Azután érdeklődnék, hogy az óriás cseresznyepaprika jó-e őrölt paprikának?
(a normál cseresznyepaprika nagyon haladatlan szedéskor; illetve amikor a kocsányát kell leszedni szárítás előtt)
Jövőre szeretnék elkezdeni paprikàzni érdeklődnék a tehnológia irànt! Kérlek Titeket osszàtok meg Velem gyakorlati tapasztalataitokat! Minden informàció hasznos lenne szàmomra! Van 1 0,1 ha-os kertem annak a felét szeretném beültetni az 1. Év csak igazàból tapasztalatszerzés lenne. Előre is köszi a segítséget!
Válasz tibor.bakai #5594. hozzászólásáraHali, bocs, hogy ilyen későn írok, de sajna már az utolsó cső paprikáig el adtam.
Egyébként én minden évben veszem a magot még magamnak se hagyok.
Válasz conrad #5587. hozzászólásáraAz se javít rajta, ha a csumáját benne hagyják, de a szárát ... ugyan már !!!Szar lesz, egyszer lesz piacod többet sem
6390 hozzászólás
Válasz tibor.bakai #5639. hozzászólásáraNálunk (Miskolc) a falugazdász irodában szoktak lenni ingyenes kiadványok, a jó múltkorában találtam egy kistermelői tevékenységről szólót, abban minden részletesen le van írva.
Mi egyébként bementünk a NÉBIH-hez, és a hatósági főállatorvos (hozzá tartozik a téma) mindent készségesen elmondott.
A lakhely szerint illetékes NÉBIH-hez kell benyújtani a nyilvántartásba vételi kérelmet és ő adja ki az engedélyt szemle után.
Növényi termék feldolgozásánál egy egyszerű konyha és folyóvíz már elég, állati termék feldolgozásánál már komolyabb előírások vannak.
Mint egy kolléga már korábban írta, csak sajátot lehet feldolgozni, ha vásárolt az alapanyag, akkor vállalkozás / üzem kell, és annak sokkal komolyabbak a feltételei.
Válasz ND #5638. hozzászólásáraNo igaz, de a falugazdász vagy akárhogyan is hívják tudja és segít
Válasz tibor.bakai #5637. hozzászólásáraazért egy kistermelői bejelentés és nyilvántartási szám sem árt a NÉBIH-től.
Ingyen van.
Válasz traktorosbubumaci #5634. hozzászólásáraőstermelői s be kell íratnod a fűszerpaprikát meg amit akarsz termelni (persze föld is kell hozzá) semmi más nem kell. Adószámot kapsz s utánna nyugta számla...
Válasz medikus #5632. hozzászólásáraSzia Medikus,
Képet kapunk a gépről? Vagy titkos még a gépezet.
Válasz medikus #5632. hozzászólásáraNekem porszivó motoros van, ha darálok vele akkor olyan hangja van mint egy Jumbó jetnek...
Válasz tibor.bakai #5633. hozzászólásáraMint kistermelő (Őstermelő) kinek és hová kell bejelenteni ilyen irányú tevékenység megkezdését? Engedély beszerzés NÉBIH? NAV? És ez mennyibe kerül?
Válasz traktorosbubumaci #5631. hozzászólásáraŐstermelői bejelentett paprika termesztése (csak sajátot őrölhetsz) - vállalkozóként az más tészta - számlatömb
Válasz vargaberci1 #5630. hozzászólásáraRajta vagyok,hasonló megoldással!Porszívó motor!!
Mi kell hozzá, hogy számlával, legálisan értékesíthessek fűszerpaprika őrleményt?
Válasz vargaberci1 #5629. hozzászólásáraTeteje egy kukta, egy kés pengével.
Az alja szerintem valami fazék, egy motorral. Nem tudom a fordulatot. kb. 1 perc alatt őröli meg a kuktában lévő mennyiséget.
Válasz medikus #5625. hozzászólásáraHát így néz ki.
Válasz tóthsine #5624. hozzászólásáraVajdaságban Bezdán szerintem van én csak újságban olvastam.
Darálás ... jut eszembe, hogy nem tud valaki olyan helyet ahol malomkövet öntenek, mert van egy ősrégi köves darálóm, de a köve odavan teljesen. Persze csak magyarországit, mert a vajdaságban találtam sőt tavaly le is beszéltem velük, de nem jutottam el odáig...
(Az előző darálóhoz még annyit, hogy kb 8500 fordul.)
Válasz medikus #5625. hozzászólásáraMost dobtunk össze egyet, 380/2,2 kw 2880/ min motor 10 l tejes kanna két fűnyíró kés s olyan mint egy beton keverő csak nem a dob forog...
Válasz vargaberci1 #5622. hozzászólásáraMiből,hogy,mint!Fotó?Kellene egyet csinálni!
Sziasztok!Megszeretném kérdezni,hogy volt-e már valakinek horgosi 6-os fűszerpaprikája.Vagy esetleg hallott róla valaki. Véleményetekre vagyok kíváncsi.
Az idén elég sok fűszerpaprika a száradása alatt belülről megpenészesedett de nem a magházak hanem a héjaknál helyenként. Milyen vegyszerrel kell ezt kivédeni? Köszönöm.
Válasz medikus #5617. hozzászólásáraNekünk forgókéss van.
Válasz tibor.bakai #5616. hozzászólásáraKöszi a választ. Nekünk szegedi 80-as volt. szépen adta
Válasz tibor.bakai #5616. hozzászólására
Válasz tibor.bakai #5618. hozzászólásáraHázilag!!!!!!!!!
Válasz medikus #5617. hozzászólásáraGondolom fűszerpaprikát szeretnél.... Kalapácsos, forgókéses vagy köves malom stb
Daráljunk,de mivel?
Válasz vargaberci1 #5615. hozzászólásáraA legjobb az igencsak szubjektív. Remény, Szegedi 80, Mihálytelki , Boleróra nagyon jókat mondanak. Én palántázok belőle jövőre. Persze más mást mond, kinek mi vált be.
Sziasztok,
Ki milyen fajtával dolgozik?
Melyik a legjobb? Palántázni szeretném.
Köszönöm a válaszokat előre is.
Válasz Deniel #5613. hozzászólásáraNekünk még nem volt a felálló fajtából,mert nagyon nehéz szedésű paprika nem igazán akar elválni a azárától. Így azt nem tudom,hogy a nap tud-e benne kárt tenni de gondolatom szerint igen hiszen a csüngősök között is van olyan amit nem takar a levél,hogy a nap meg égeti.
sziasztok szeretnem megkerdezni a velemenyeteket a csungo es a felalo paprika fajtakrol...pontosabban hogy a felalo nem e kap napszurast nem e feheriti ki a nap es hogy nincs e vele gond ha egy kicsit hagyod utoerlelodni a novenyen mikozben porkul a nap.?elore is koszonom
Létrehoztam egy fb csoportot "Minden ami fűszerpaprikával kapcsolatos" akinek van kedve jelentkezzen.
Válasz tibor.bakai #5606. hozzászólására20ár = 2000m2 szóval 0,2 ha !!
Válasz tibor.bakai #5609. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz vargaberci1 #5608. hozzászólásáraÉdes 2500-tól 3500 -ig, csípős 2800 -tól 3800-ig is ... A 2500 környéki persze csumástól (esetleg szárastól ) 100% , nálunk a csumázott tisztán paprikából házi paprika édes 3200 , csípős 3600 persze kistételben.
Sziasztok,
Mennyiben megy most az őrlemény?
Köszi a választ.
Válasz Pozsonyi #5605. hozzászólásáraja, bocsi, de ezt a területmértéket még hallottam... szóval 2000 m2 -en akkor viszont igen jó termés volt
Válasz Pozsonyi #5605. hozzászólásáraSzia, az áron az mit jelent, mert ha hektáron-t akkor elég sz@r termés
volt .... cseresznye vagy fűszer volt ???
Mi 20 áron termeltünk és 750kg őrölt paprika jött le róla tisztán, nyersen nemszámoltuk mennyi, de rengeteg tápot és öntözést kapott :)
Válasz pazsitjanos #5603. hozzászólásáraSzerintem jó az is bár elég vastag húsú nehezebb megszárítani. Eddig nem volt, az idén csináltam én is cseresznyét s eléggé eltérő véleményeket mondtak. Egy paprikás cégnél azt mondták, hogy nem alkalmas őrölt paprikának, mert hamar kifakul. Egy ismerősöm aki régóta paprikázik azt mondta, hogy nagyon jó és különleges aromája van szeretik. Én még nem őröltem le várok még vele, mert elég sok erősünk van még.
Hali. Azután érdeklődnék, hogy az óriás cseresznyepaprika jó-e őrölt paprikának?
(a normál cseresznyepaprika nagyon haladatlan szedéskor; illetve amikor a kocsányát kell leszedni szárítás előtt)
Válasz tibor.bakai #5601. hozzászólására
Válasz AGROKID #5600. hozzászólásáraKöszi
Válasz tibor.bakai #5596. hozzászólásáraKüldtem mailt!!
Válasz s z e k k a #5597. hozzászólására188 q/ha a vége.
Sziasztok kedves termelők!
Jövőre szeretnék elkezdeni paprikàzni érdeklődnék a tehnológia irànt! Kérlek Titeket osszàtok meg Velem gyakorlati tapasztalataitokat! Minden informàció hasznos lenne szàmomra! Van 1 0,1 ha-os kertem annak a felét szeretném beültetni az 1. Év csak igazàból tapasztalatszerzés lenne. Előre is köszi a segítséget!
Kinek mennyi lett a mennyiség / ha 2016??
Válasz AGROKID #5595. hozzászólásáraOké, de akkor azt mond meg honnan szerzed be, mert nem találtam Mihálytelki magot. Köszi
Válasz tibor.bakai #5594. hozzászólásáraHali, bocs, hogy ilyen későn írok, de sajna már az utolsó cső paprikáig el adtam.
Egyébként én minden évben veszem a magot még magamnak se hagyok.
Válasz AGROKID #5586. hozzászólásáraSzia! Vetőmagot nem tudnál a Mihálytelkiből, nem kellene nagy mennyiség ??? Köszi.....
Válasz conrad #5587. hozzászólásáraAz se javít rajta, ha a csumáját benne hagyják, de a szárát ... ugyan már !!!Szar lesz, egyszer lesz piacod többet sem
Válasz molnar zsolt_5915 #5591. hozzászólásáraBékés megye, tavaly azért jobb volt.
Válasz AGROKID #5586. hozzászólásáraGratula! Ez szép. Hogy csináltad? Merre termelsz?