Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR410.17 FtUSD376.93 FtCHF436.3 FtGBP487.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bzsr #5535. hozzászólásáraVetőmag nem volt csávázott, de boltban vettem.
Reggel bevittem ezeket a leveleket a gazdaboltba, ahol Amistart adtak rá szerintük ez gomba. volt előző hozzászólásban írtam hogy este hirtelen kleszórtam pár szerrel, azért azokkal mert az volat itthon.
Válasz Choexy #5533. hozzászólásáraXanthomonas! A réz nem elég neki! Kasumin és réz valamint cimoxanil (hogy legyen egy kis szisztematikus is).
De ha megnézed a jobb oldali levelet akkor látod, hogy xanthomonas mellet még vírus is van. Vetőmag csávázott volt?
Válasz Choexy #5533. hozzászólásáraxantomonas ez egy baktérium okozta betegség szereti a meleget és a párát alulról indul lepotyognak a levelek,felkopaszodik a szár réz az jó neki, remélem jól látom.
Válasz AGROKID #5531. hozzászólásáraSzerintem Mas Mas a fold strukturaja es ijen szarazsagban meglatszik ma noveny Pl szoja is helyenkent kiseb ijenkor
Válasz conrad #5526. hozzászólásáraHát nem tudom, hogy szántási baj mert nagy gèppel lett szántva ami minimum 35 cm-en dolgozott. Nem én szántottam de én is a gêpben voltam.
Vetőmag probléma?
Válasz Deniel #5528. hozzászólásáraKöszönöm Deniel,igazad van megnéztem a naptáramat a tavalyit,és tényleg július végén volt a rajzás.Csak biztos akartam lenni benne,hogy jó időpontot írtam-e fel.
Válasz tóthsine #5527. hozzászólásárajulius vegen szokot kezdodni.legalab is tavaj ugy volt.
az elot ne szord permetez semi ijesmivel szerintem folosleges
Válasz AGROKID #5525. hozzászólásáraszántási hiba, ott ahol kicsi az állomány ott bizony nem szántott jó mélyen az eke. Mert nekem is volt korábban ilyen problémám, és én most már odafigyelek az ilyen apróságokra is.
Akkor nem csak a burgi ér combig Akrokid?
De ha írod majd hogy bíz én talajlazítóztam..... na az nem jó .
Sziasztok!
Készítettem egy fűszerpaprika szárító asztalt, hátha valakit érdekel itt közületek. Itt az oldalon a hirdetéseknél megtaláljátok, képekkel együtt.
Sziasztok !
Saját részre termelek fűszerpaprikát, kb. 1200 tő palántázott paprikám van. A vasárnap esti jég 30 % hajtást, levelet levert róla. Segítsetek, hogy mivel tudnám mielőbb regenerálni a növényeket ! Már szép kis paprikák is voltak rajta. Köszönöm a segítségeteket előre is.
Válasz zolee154 #5507. hozzászólásáraazért szerintem a föld minősége sem egyforma .....így lehetnek kisebb nagyobb lemaradások. de ha rám halhatsz akkor használod amit írtam. De nem kötelező semmi persze.
Válasz conrad #5506. hozzászólásáraKöszi a választ, nem az összes tő ilyen csúnya. Nem értem, hogy a másik területen egyáltalán nincs ilyen bajom? Amit annyira azért nem sajnálok. Tavaj is volt hasonló. Lehet a szőlős gazda a szomszédba gyomírtózott és rá mehetett?.... Van tő amelyik már ki kúpálodott. Teppekivel meg flumite-vel meg gomba ölővel ja meg lombtrágyával szórtam már.
Válasz zolee154 #5504. hozzászólásáravan neki minden baja sajnos, van egy kis gombafertőzés, megkockáztatom a tetveket is, és mindez párosul a szélveréssel.
A helyedben én sürgősen elkezdeném helyrehozni az állományt, mert az enyém is ilyesmi volt. Pár tanács:
Adjál neki tápot , Master 20-20-20, 50 kg/ha dózisban, Majd permetezzél Bravo -val + Megafol , + Mospilan kombinációval. Ha ez nem hozza helyre akkor semmi.
Válasz laca9210 #5497 hozzászólásár
igen palotas hat egyelore nincsen mivel fenykepeznem mert elromlot ezt nem en fenykepeztem hanem az ismerosomnek adtam paprikat es o rakta fel a kozosegi oldalra.te foliaban vagy szabadfoldon csinalod?
Válasz M Feri #5494. hozzászólásáraÜdv!
Április 16.-án vetettük. Most kezd éledezni. Hideg miatt nagyon nehezen kelt ki,de most már szépen sorol. Remélem a meleg fel rántja. Már látszik a lombkezdemény is a töveken.
Válasz pazsitjanos #5488. hozzászólásáraSzia. Egy ismerősöm használta fél literrel és nagyon szépen lefogta a gyomokat. Paprikának semmi baja!!!! Tegnap előtt láttam a táblát.
Sziasztok, 5.-én került beültetésre a fóliám bolero, délibáb és palotás fajtával. Mai nap a következőre lettem figyelmes sajnos jó pár palántánál, én tripszre gyanítok, ti hogyan vélekedtek?, ,
6390 hozzászólás
Sziasztok! Mivel védekezzek lepke ellen?
Válasz Bzsr #5535. hozzászólásáraVetőmag nem volt csávázott, de boltban vettem.
Reggel bevittem ezeket a leveleket a gazdaboltba, ahol Amistart adtak rá szerintük ez gomba. volt előző hozzászólásban írtam hogy este hirtelen kleszórtam pár szerrel, azért azokkal mert az volat itthon.
Válasz tóthsine #5534. hozzászólásáraTényleg lepotyognak a levelek, hirtelen leszórtam Thiovit jet ( kén ) Rézgálic + lombtrágya Wolldünger Linz comboval.
Válasz Bzsr #5535. hozzászólásáraÉs Kasumint hol lehet kapni engedély nélkül?
Válasz zolee154 #5523. hozzászólásáraBokrosodás (újhitűség)! Megoldás tőszelekció!
Válasz Choexy #5533. hozzászólásáraXanthomonas! A réz nem elég neki! Kasumin és réz valamint cimoxanil (hogy legyen egy kis szisztematikus is).
De ha megnézed a jobb oldali levelet akkor látod, hogy xanthomonas mellet még vírus is van. Vetőmag csávázott volt?
Válasz Choexy #5533. hozzászólásáraxantomonas ez egy baktérium okozta betegség szereti a meleget és a párát alulról indul lepotyognak a levelek,felkopaszodik a szár réz az jó neki, remélem jól látom.
Meteorit Fűszerpaprika
mi lehet baj?
segítséget előre is köszi.
Válasz AGROKID #5531. hozzászólásáraSzerintem Mas Mas a fold strukturaja es ijen szarazsagban meglatszik ma noveny Pl szoja is helyenkent kiseb ijenkor
Válasz conrad #5526. hozzászólásáraHát nem tudom, hogy szántási baj mert nagy gèppel lett szántva ami minimum 35 cm-en dolgozott. Nem én szántottam de én is a gêpben voltam.
Vetőmag probléma?
Válasz Deniel #5528. hozzászólásáraKöszönöm Deniel,igazad van megnéztem a naptáramat a tavalyit,és tényleg július végén volt a rajzás.Csak biztos akartam lenni benne,hogy jó időpontot írtam-e fel.
Válasz conrad #5526. hozzászólásáraMi?nem jo a talajlazitas?
miert job ahol melyeben van szantva a gyoker nem megy bele a kemeny foldbe vagy?
Válasz tóthsine #5527. hozzászólásárajulius vegen szokot kezdodni.legalab is tavaj ugy volt.
az elot ne szord permetez semi ijesmivel szerintem folosleges
Szerintetek mikor lessz a bagoly lepke invázió?Vagy elmúlt már?
Szórtam már méreggel,de még egyszer akarom.
Válasz AGROKID #5525. hozzászólásáraszántási hiba, ott ahol kicsi az állomány ott bizony nem szántott jó mélyen az eke. Mert nekem is volt korábban ilyen problémám, és én most már odafigyelek az ilyen apróságokra is.
Akkor nem csak a burgi ér combig Akrokid?
De ha írod majd hogy bíz én talajlazítóztam..... na az nem jó .
Mi lehet a baja a paprikának ha nagy része nekem combig ér de vannak részek ahol nem nagyobb 30 cm-nél?
Sziasztok!
Készítettem egy fűszerpaprika szárító asztalt, hátha valakit érdekel itt közületek. Itt az oldalon a hirdetéseknél megtaláljátok, képekkel együtt.
Szevasztok!
Mi lehet vele?
Köszönöm!
Válasz zolee154 #5520. hozzászólásáraNekem tetünek tűnik. Felszívódót nyomj rá met a fonákon is hatni kell. Idén rendkívül sok a tetű MINDENEN !
Válasz s z e k k a #5515. hozzászólásáraÜdv!
Ezt a Megafolt hol szerzitek be?
Vagy ez tetű?
Üdv!
Tripsz ellen mit szórjak?
Köszönöm a segítséget, holnap megyek veszek anyagot neki, és nyomom rá, hogy éledjen!
Köszi, és jó gazdálkodást nektek.
Válasz Deniel #5516. hozzászólásáraGyönyörű hát nekem még csak a fóliás ilyen :)
Válasz laca9210 #5497. hozzászólására
Válasz Tigris #5513. hozzászólásáraMegafolt nyomjad neki!
Válasz Tigris #5513. hozzászólásáraÉn egy kis amalgerolt és Kálium trágyát adnék neki.
Sziasztok !
Saját részre termelek fűszerpaprikát, kb. 1200 tő palántázott paprikám van. A vasárnap esti jég 30 % hajtást, levelet levert róla. Segítsetek, hogy mivel tudnám mielőbb regenerálni a növényeket ! Már szép kis paprikák is voltak rajta. Köszönöm a segítségeteket előre is.
Válasz Deniel #5511. hozzászólásáraNekem,ha időben kelt volna akkor el is fagyott az egész.
Válasz AGROKID #5503. hozzászólásáraakkor nagyon szep az idei tavazhoz kepest.
Válasz AGROKID #5509. hozzászólásáraAkkor gyönyörű!
Válasz zolee154 #5505. hozzászólásáraÌgy van.
Válasz zolee154 #5507. hozzászólásáraazért szerintem a föld minősége sem egyforma .....így lehetnek kisebb nagyobb lemaradások. de ha rám halhatsz akkor használod amit írtam. De nem kötelező semmi persze.
Válasz conrad #5506. hozzászólásáraKöszi a választ, nem az összes tő ilyen csúnya. Nem értem, hogy a másik területen egyáltalán nincs ilyen bajom? Amit annyira azért nem sajnálok. Tavaj is volt hasonló. Lehet a szőlős gazda a szomszédba gyomírtózott és rá mehetett?.... Van tő amelyik már ki kúpálodott. Teppekivel meg flumite-vel meg gomba ölővel ja meg lombtrágyával szórtam már.
Válasz zolee154 #5504. hozzászólásáravan neki minden baja sajnos, van egy kis gombafertőzés, megkockáztatom a tetveket is, és mindez párosul a szélveréssel.
A helyedben én sürgősen elkezdeném helyrehozni az állományt, mert az enyém is ilyesmi volt. Pár tanács:
Adjál neki tápot , Master 20-20-20, 50 kg/ha dózisban, Majd permetezzél Bravo -val + Megafol , + Mospilan kombinációval. Ha ez nem hozza helyre akkor semmi.
Válasz AGROKID #5503. hozzászólásáraKi lett eggyelve?
Mi baja lehet?
Köszi.
Válasz Deniel #5502. hozzászólásáraMinek látod?
Amúgy magról lett vetve!!
Válasz AGROKID #5501. hozzászólásáraez helrevetett vagy palanta?
Válasz zolee154 #5500. hozzászólására
Hogy állnak a helyre vetettek?
Képet raknátok fel?
Válasz Deniel #5498. hozzászólásáraMind a kettőben, e a szabadföldi kiültetése megcsúszott a két hetes folyamatos eső miatt.
Válasz laca9210 #5497 hozzászólásár
igen palotas hat egyelore nincsen mivel fenykepeznem mert elromlot ezt nem en fenykepeztem hanem az ismerosomnek adtam paprikat es o rakta fel a kozosegi oldalra.te foliaban vagy szabadfoldon csinalod?
Válasz Deniel #5496. hozzászólásáraPalotás? Nem semmi, az enyémek még zöldek, de méretben már stimmel :) :D Állományról tudsz felrakni képet? :)
Az iden koraban jott a mikulas
Válasz M Feri #5494. hozzászólásáraÜdv!
Április 16.-án vetettük. Most kezd éledezni. Hideg miatt nagyon nehezen kelt ki,de most már szépen sorol. Remélem a meleg fel rántja. Már látszik a lombkezdemény is a töveken.
Válasz zolee154 #5491. hozzászólásáraSzia sajnos elég gyenge. A tiéd hogy áll? Mikor vetetted?
Válasz pazsitjanos #5488. hozzászólásáraSzia. Egy ismerősöm használta fél literrel és nagyon szépen lefogta a gyomokat. Paprikának semmi baja!!!! Tegnap előtt láttam a táblát.
Sziasztok, 5.-én került beültetésre a fóliám bolero, délibáb és palotás fajtával. Mai nap a következőre lettem figyelmes sajnos jó pár palántánál, én tripszre gyanítok, ti hogyan vélekedtek?, ,
Szevasztok!
Kinek,hogy áll a helyrevetett paprikája?