Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz molnar zsolt_5915 #5439. hozzászólásáraIdén én még nem kaptam infót, hogy lesz támogatás.
Fémzárolt mag kell a támogatáshoz illetve ha jól tudom 1 ha termesztett földterület.
A fémzárolt magnak a nettó értékének a 70%-át fizették vissza és ki is fizették.
Válasz s z e k k a #5438. hozzászólásáraIdén is lesz a fémzárolt vetőmag vételéhez támogatás?
Mi kell a vetőmag támogatáshoz?
Mennyit fizettek? Egyáltalán mi a tapasztalat, fizettek?
Válasz polej #5437. hozzászólásáraEz most komoly? Kaptál már valami határozatot?
( jó hogy még annyit se adnak rá mintha semmivel sem vetettem volna be )
Szisztok!
Csak most szembesültem vele, hogy a beígért 400€/ha termeléshez kötött támogatásból lehúztak potom 191€-t így kb.66.000.ft/ha támogatásra számíthatunk. Kicsivel többet mint egy fehérje növényes kb. 10.000.ft...... a q....a anyukat....
Válasz polej #5435. hozzászólásáraIgen, a fogott mag tud néha tréfás lenni aki ezt választja + egy-két rizikófaktor...
A rezisztencia is érdekes téma. Az időjárási körülmények majd "meghatározzák" egy adott paprika-fajta fene nagy rezisztenciáját, nem ám a kutatóintézet szakvéleményei...
Válasz s z e k k a #5432. hozzászólásáraMár kezdtem azt hinni, hogy velem van a gond. Persze nem vészes, de mégis esz a penész, hogy miért van egy kis enyhe csípős utóíze! Mihálytelki fajtánál is van ilyen csípős utóíz??
Sziasztok!Akinek szokott lenni őrölt paprikája,az szárítás előtt vagy után csumázza?Én most utána csumáztam,de elég macerás szerintem.Talán szárítás előtt egy kicsivel könnyebb.Nem?Ja,ha esetleg valakit érdekel,akkor van eladó szegedi 80-as őrlemeny.2400ft/kg. Nagyobb tétel vásárlása esetén engedmény.
Sziasztok! A KAlorezből készült őrleménynek miért van enyhe csípős utóíze?
Először azt gondoltam az enyémmel van gond, de másnak is daráltam és ott is érezhető volt némi mentolosság :-)!
Válasz s z e k k a #5419. hozzászólásáraszegedi80 őrleménynek , meteoritom volt de kalorez, nem volt ,de láttam, elég rózsaszín húsú a tövön... ,mintha ez maradt volna meg
Válasz traktorosbubumaci #5416. hozzászólásáraHazánkban nehéz teljes mértékben belföldi termesztésű, illetve feldolgozású fűszerpaprikához jutni, mivel ezeknek az őrölt fűszereknek a döntő többsége igen magas arányban tartalmaz import őrölt paprikát. Ezen őrlemények áraival lehetetlen felvenni a versenyt. Sajnos ennyi...
Válasz Karika111 #5405. hozzászólásáraÉn nagyon kis hal vagyok hozzátok képest, de a kolbászomba , pörköltömbe a saját őrleményem teszem. Szóval a 140 tövet kihúztam tövestül és ágdarálóval komposztáltam a többi nem fűszerpaprika fajta is volt még vagy 40 tő azt is komposztáltam.
Válasz traktorosbubumaci #5416. hozzászólásáraHa már kezdünk belemerülni, én úgy csinálom hogy amit leszedünk azt utána kiválogatjuk amiből őrlemény lesz, a többi megy a felvásárlónak
Csumásan szárítok utána csumázás akkor is dobsz még ki belőle... és utána darálás. Nálam ez móka akkor is kijön 1400Ft körül.
Válasz s z e k k a #5411. hozzászólásáraAzért azt gondolom te is tudod, hogy a nyers paprika amíg eljut a szárítóba egy-két munkafolyamatot igényel. Ennek is van költsége. Nálunk a válogatás és a csumázás után számolva kb 9-10 kg nyersanyagból jön ki 1 kg őrlemény. Mindent kiszámolva 2000 ft alatt nem tudom, hogy milyen paprikát lehet előállítani???
Majd ha megint kipattan valami AFLATOXIN botrány akkor majd szopunk ezek miatt mi is!
Csak én a tényleg nagy mennyiségi - magyar mentalitású - termeléssel szemben elfogult vagyok...
Magyarországon a mennyiség könnyen a minőség rovására tud menni. Sajátos betegség - magyarhonban -,de nagyban, ahol már a mennyiség a fontos, megnyomják mindennel... (itt gondoljon mindenki arra amit kiadhat a fantáziája az embernek )
Válasz traktorosbubumaci #5408. hozzászólásáraHa végiggondoljátok 140 Ft/kg körül veszel nyers paprikát elviszed 500 Ft/kg áron szárítják+darálják akkor kb 1400-1500 Ft az előállítás. Szóval aki erre van berendezkedve és tegyük fel 10 Ha paprikája van Kalocsa környékén, az nyilván olcsóbban előállítja.
Sziasztok! Nézegetem a jófogást és elképedve látom, hogy többen 1200 ft/kg áron meg 1400 ft/ kg áron árulnak Kalocsán termesztett házi paprika őrleményt.
Nem tudom ezek hogyan csinálják de nekem, az önköltség ott van 2000ft/kg-nál. Én vagyok a dilettáns, vagy ezek a varázslók?????
Nem épp a legszerencsésebb kukorica után paprika..(de ezt csak én gondolom) mindenképp káli foszfor kell az őszi szántás alá! De a legjobb szerves trágya lenne, vagy kellett volna Előbb elcímeztem
Válasz zolee154 #5392. hozzászólásáraNem épp a legszerencsésebb kukorica után paprika..(de ezt csak én gondolom) mindenképp káli foszfor kell az őszi szántás alá! De a legjobb szerves trágya lenne, vagy kellett volna
Válasz laca9210 #5401. hozzászólásáraHeló, elnézést de sajnos mostanában kevés az időm ide feljönni. minél előbb fogok feltenni képet az eddigiek elkeltek de a jövő héten meglessz az új! Az eddigiek nagyon szépek lettek!! Ha 25 kilót elviszel 2400 /kg,és kilós vagy félkilós zacskóba kérheted, igényesen csomagolva!
Válasz molnar2 #5395. hozzászólásáraEngem is érdekelne egy 20-25 kg. Tudsz képet felrakni mert elég nagy távolság van köztünk éa azért lássam előtte. Ilyen esetben mennyi lenne az ára?
Válasz Deniel #5396. hozzászólásáraSzerinted valamelyik hibrid fűszerpaprikát,Palotás,Délibáb,Bolero, hideg hajtatással fóliasátor alatt lehetséges egy remek termést elérni vele?
Felvásárlót keresek Kb: 100 kg őrleményre,szegedi 80 és mihálytelki.Ebből 40 kg első szedés,a többi másodlagos! 8 hetet utóérleltem ,15 napig szárítom.Az első szedés nagyon szép de a másodlagos szedés sem marad le színanyagban és illatban! Édes paprika!Aki egyben elviszi 2000Ft/kg.
Van egy egyenes, feke fődem. Ezt fel akarom mostanában szántani és jövőre papit belevetni. Az lenne a kérdésem, hogy a szántás előtt szórjak valami műganét? Káliumot mint a kukorica
Alá? 200kg/ha? Vagy csak zúzzam le a kuki tarlót és kész?
6390 hozzászólás
Válasz molnar zsolt_5915 #5439. hozzászólásáraIdén én még nem kaptam infót, hogy lesz támogatás.
Fémzárolt mag kell a támogatáshoz illetve ha jól tudom 1 ha termesztett földterület.
A fémzárolt magnak a nettó értékének a 70%-át fizették vissza és ki is fizették.
Válasz s z e k k a #5438. hozzászólásáraIdén is lesz a fémzárolt vetőmag vételéhez támogatás?
Mi kell a vetőmag támogatáshoz?
Mennyit fizettek? Egyáltalán mi a tapasztalat, fizettek?
Válasz polej #5437. hozzászólásáraEz most komoly? Kaptál már valami határozatot?
( jó hogy még annyit se adnak rá mintha semmivel sem vetettem volna be )
Szisztok!
Csak most szembesültem vele, hogy a beígért 400€/ha termeléshez kötött támogatásból lehúztak potom 191€-t így kb.66.000.ft/ha támogatásra számíthatunk. Kicsivel többet mint egy fehérje növényes kb. 10.000.ft...... a q....a anyukat....
Válasz polej #5435. hozzászólásáraIgen, a fogott mag tud néha tréfás lenni aki ezt választja + egy-két rizikófaktor...
A rezisztencia is érdekes téma. Az időjárási körülmények majd "meghatározzák" egy adott paprika-fajta fene nagy rezisztenciáját, nem ám a kutatóintézet szakvéleményei...
Sziasztok! Csak a fogott Kalorez erősödik vissza. Ne sajnáld a pénzt a genetikára! Egyébként visszafogáskor a rezisztencia is gyengül......
Válasz s z e k k a #5432. hozzászólásáraMár kezdtem azt hinni, hogy velem van a gond. Persze nem vészes, de mégis esz a penész, hogy miért van egy kis enyhe csípős utóíze! Mihálytelki fajtánál is van ilyen csípős utóíz??
Válasz molnar zsolt_5915 #5420. hozzászólásáraHa magadnak termeled még kevesebből is egyébként ezt az árat úgy írtam hogy veszed termelőtől és elviszed száríttatni és őröltetni.
Válasz molnar zsolt_5915 #5425. hozzászólásáraSajnos azért, mert a Kalorez ilyen, egyáltalán nem vészes, de sajnos ez van.
Sziasztok!Akinek szokott lenni őrölt paprikája,az szárítás előtt vagy után csumázza?Én most utána csumáztam,de elég macerás szerintem.Talán szárítás előtt egy kicsivel könnyebb.Nem?Ja,ha esetleg valakit érdekel,akkor van eladó szegedi 80-as őrlemeny.2400ft/kg. Nagyobb tétel vásárlása esetén engedmény.
Kiváló minőségű Édes fűszerpaprika eladó,2500/kg
Szegedi80
Mihálytelki
Remény fajták.
10 hétig érleltem
15 napig 45 fokon szárítottam
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-12-12 16:06:18
Válasz molnar zsolt_5915 #5427. hozzászólásáraIdén nem volt kalorez, de az előző éveken nem volt gond vele.
Válasz nyilasmisi1 #5426. hozzászólásáraNem tudom, hogy a közelbe lett volna erős. Nálad nem volt ilyen gond?
Válasz molnar zsolt_5915 #5425. hozzászólásáraNem kapott virágport csípős fajtából?
Sziasztok! A KAlorezből készült őrleménynek miért van enyhe csípős utóíze?
Először azt gondoltam az enyémmel van gond, de másnak is daráltam és ott is érezhető volt némi mentolosság :-)!
Válasz olvedi.attila #5421. hozzászólásáraS milyen jó is a saját, tudod honnan van , s mit is raksz a kolbászba. én is így vagyok vele.
Válasz s z e k k a #5419. hozzászólásáraszegedi80 őrleménynek , meteoritom volt de kalorez, nem volt ,de láttam, elég rózsaszín húsú a tövön... ,mintha ez maradt volna meg
Válasz traktorosbubumaci #5416. hozzászólásáraHazánkban nehéz teljes mértékben belföldi termesztésű, illetve feldolgozású fűszerpaprikához jutni, mivel ezeknek az őrölt fűszereknek a döntő többsége igen magas arányban tartalmaz import őrölt paprikát. Ezen őrlemények áraival lehetetlen felvenni a versenyt. Sajnos ennyi...
Válasz Karika111 #5405. hozzászólásáraÉn nagyon kis hal vagyok hozzátok képest, de a kolbászomba , pörköltömbe a saját őrleményem teszem. Szóval a 140 tövet kihúztam tövestül és ágdarálóval komposztáltam a többi nem fűszerpaprika fajta is volt még vagy 40 tő azt is komposztáltam.
Válasz s z e k k a #5419. hozzászólásáraMilyen nyersanyag árral számolva jön neked ki 1400ft-ból??
Válasz Karika111 #5418. hozzászólásáraFűszerből meteorit, szegedi80, kalorez.
Válasz s z e k k a #5417. hozzászólásáraMilyen paprika fajtával dolgozol?
Válasz traktorosbubumaci #5416. hozzászólásáraHa már kezdünk belemerülni, én úgy csinálom hogy amit leszedünk azt utána kiválogatjuk amiből őrlemény lesz, a többi megy a felvásárlónak
Csumásan szárítok utána csumázás akkor is dobsz még ki belőle... és utána darálás. Nálam ez móka akkor is kijön 1400Ft körül.
Válasz s z e k k a #5411. hozzászólásáraAzért azt gondolom te is tudod, hogy a nyers paprika amíg eljut a szárítóba egy-két munkafolyamatot igényel. Ennek is van költsége. Nálunk a válogatás és a csumázás után számolva kb 9-10 kg nyersanyagból jön ki 1 kg őrlemény. Mindent kiszámolva 2000 ft alatt nem tudom, hogy milyen paprikát lehet előállítani???
Majd ha megint kipattan valami AFLATOXIN botrány akkor majd szopunk ezek miatt mi is!
Válasz zolee154 #5392. hozzászólásáraEgy tuti jó vegyszeres technológia engem is érdekelne...
Csak én a tényleg nagy mennyiségi - magyar mentalitású - termeléssel szemben elfogult vagyok...
Magyarországon a mennyiség könnyen a minőség rovására tud menni. Sajátos betegség - magyarhonban -,de nagyban, ahol már a mennyiség a fontos, megnyomják mindennel... (itt gondoljon mindenki arra amit kiadhat a fantáziája az embernek )
Válasz s z e k k a #5411. hozzászólásáraS bizony itt is...
Válasz nyilasmisi1 #5410. hozzászólásáraItt is van igazság
Válasz traktorosbubumaci #5408. hozzászólásáraHa végiggondoljátok 140 Ft/kg körül veszel nyers paprikát elviszed 500 Ft/kg áron szárítják+darálják akkor kb 1400-1500 Ft az előállítás. Szóval aki erre van berendezkedve és tegyük fel 10 Ha paprikája van Kalocsa környékén, az nyilván olcsóbban előállítja.
Válasz traktorosbubumaci #5408. hozzászólásáraBizony varázslók. Ők azok akik föld nélkül is tudnak termelni.
Válasz traktorosbubumaci #5408. hozzászólásáraHm. Szerintem bizonyos értelemben varázslók... Reális és irreális elemekkel..
Sziasztok! Nézegetem a jófogást és elképedve látom, hogy többen 1200 ft/kg áron meg 1400 ft/ kg áron árulnak Kalocsán termesztett házi paprika őrleményt.
Nem tudom ezek hogyan csinálják de nekem, az önköltség ott van 2000ft/kg-nál. Én vagyok a dilettáns, vagy ezek a varázslók?????
Válasz Karika111 #5406. hozzászólásárabacsi-bacsinak akartam
Nem épp a legszerencsésebb kukorica után paprika..(de ezt csak én gondolom) mindenképp káli foszfor kell az őszi szántás alá! De a legjobb szerves trágya lenne, vagy kellett volna Előbb elcímeztem
Válasz olvedi.attila #5386. hozzászólásáraValamit azért csak csináltál neki...
Válasz zolee154 #5392. hozzászólásáraNem épp a legszerencsésebb kukorica után paprika..(de ezt csak én gondolom) mindenképp káli foszfor kell az őszi szántás alá! De a legjobb szerves trágya lenne, vagy kellett volna
Válasz laca9210 #5401. hozzászólásáraHeló, elnézést de sajnos mostanában kevés az időm ide feljönni. minél előbb fogok feltenni képet az eddigiek elkeltek de a jövő héten meglessz az új! Az eddigiek nagyon szépek lettek!! Ha 25 kilót elviszel 2400 /kg,és kilós vagy félkilós zacskóba kérheted, igényesen csomagolva!
Válasz molnar2 #5https://www.youtube.com/watch?v=WzCRZ7yQvSk398 hozzászólására
http://www.csipkar.ro/index.php?route=information/information&information_id=9
Válasz molnar2 #5395. hozzászólásáraEngem is érdekelne egy 20-25 kg. Tudsz képet felrakni mert elég nagy távolság van köztünk éa azért lássam előtte. Ilyen esetben mennyi lenne az ára?
Válasz Piros Tibor #5399. hozzászólásáraHeló,igen nagy része még megvan,de még darálás előtt! 707716193.
Válasz molnar2 #5395. hozzászólásáraMegvan-e még a paprika? Illetve kérhetnék egy telefonszámot?
Válasz Deniel #5396. hozzászólásáraSzerinted valamelyik hibrid fűszerpaprikát,Palotás,Délibáb,Bolero, hideg hajtatással fóliasátor alatt lehetséges egy remek termést elérni vele?
Válasz Deniel #5396. hozzászólásáraKecelen! De szerintem cseréltünk már telefonszámot!
Válasz molnar2 #5395. hozzászólásáraHol laksz?:)
Felvásárlót keresek Kb: 100 kg őrleményre,szegedi 80 és mihálytelki.Ebből 40 kg első szedés,a többi másodlagos! 8 hetet utóérleltem ,15 napig szárítom.Az első szedés nagyon szép de a másodlagos szedés sem marad le színanyagban és illatban! Édes paprika!Aki egyben elviszi 2000Ft/kg.
Válasz bacsi-bacsi #5393. hozzászólásáraIgen tegyél neki alaptrágyát csak ne kálisót!
Van egy egyenes, feke fődem. Ezt fel akarom mostanában szántani és jövőre papit belevetni. Az lenne a kérdésem, hogy a szántás előtt szórjak valami műganét? Káliumot mint a kukorica
Alá? 200kg/ha? Vagy csak zúzzam le a kuki tarlót és kész?
Üdv,
Érdeklődnék,hogy van-e olyan gazda közületek aki helyrevetett fűszerpaprikàt sorköz művelő kultivátorozza. Illetve tudna adni vegyszeres gyomirtó technológiàt? Köszönöm!
Válasz Thomas31 #5390. hozzászólásáraNagyon köszönöm