Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR410.17 FtUSD376.93 FtCHF436.3 FtGBP487.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz molnar2 #5237. hozzászólásáraActarát lepkére vagy lárvára?? Én Karate Zeonnal védekezek lárva ellen rajzáskor pedig Affirral.
Jó a Bio Fluid. itt gyártják a szomszédban :)
Válasz zolee154 #5234. hozzászólásáraHali,nem raktam ki csapdát még nem vettem.Én Actarát szoktam használni,és Bio Fluidot ez egy vagány szer,baktérium!
Jó napot mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, olyan palántázó gépet keresek a mivel bakhátra is lehet iker sorba palántázni vennék elsősorban használtat vagy esetleg bérmunkába is eljönne bács megyébe.köszönöm
Sziasztok!
Ez az idei első fűszerpaprika termesztésünk.
Azt szeretném kérni tőletek,hogy véleményezzétek.
Minden fajta kritikát el fogadok. Abból lehet tanulni. Nulla tudással kezdtünk neki. Vért és verejtéket izzadunk vele,hogy jó legyen.
Szegedi 178-ast vetettünk.A képek nem idő rendi sorrendben vannak.Köszönöm!
Válasz molnar2 #5227. hozzászólásáraFóliafektető 110-es fólia. 70-es bakhátszélesség. 20 cm-es csepegtető középen. 20 cm tőtávolság, kb 45 sortáv. 1 ha-ba 6000 méter szalag megy be, tehát 60000 tő/ha. Szulfátos komplex és pétisó tavasszal kiszórva, nem sávosan. Mi nem égeti meg? A műtrágyát felénk szórás után talajba dolgozzuk :)
Válasz robotkaimre80 #5225. hozzászólásárahello hat erre nem igazan tudok valaszolni mert mifelenk csak ilyen foliazok vannak a lyukakat en lyukaztottam a sparga meg azert van hogy tartsa az 1m+ novenyt igy is sok a kar a swzel miat...
Válasz Deniel #5164. hozzászólásáraKöszönöm a szemléltetést.Valóban jól néz ki!Nem tudtam hogy a sikfóliazó ilyen bakhátat csinál,vagy ez speciális,meg tudnád mondani milyen adapterrel csináltad?A szélein mi célt szolgál a kifeszitett "sparga"?A lyukakat is a gép csinálta?Köszi a választ előre is!Szép napot!
Sziasztok!
A képek mindent elárulnak, tanácsot szeretnék kérni mivel fújjam mi lehet a baj. Minden segítséget meghallgatok.
Kapott eddig championt és hogy most virágzik dithant.
Válasz laca9210 #5219. hozzászólásáraValahol azt olvastam, hogy a kalciumos problémák az első terméseken jönnek elő később már nem. Ezek az első termések más más tövekről ??
Szeretném kérdezni tőletek,tudna segíteni valaki abban ,hogy a bakhátas fólia alatti termesztés és tápoldatozás felől! Hol tudnék fóliát,csepegtetőt gazdaságosan venni,és kit-kiket kereshetek a tápoldatozással kapcsolatban?
Lenne egy kérdésem.Ki milyen mélyen szánt a fűszerpaprika alá? és mikor,ősszel vagy tavasszal?Mert az egyik ismerősöm szerint ez sem mindegy.Már 14-éve paprikázunk,de ez az utolsó 3-om év gyenge.Vetésforgó betartva,mindig tritikálé megy utána.Ja és eddig mindig közepes mélyen lett szántva,és ősszel.Eddig jó volt?Nem értem.Elég aránytalan mostanában,pedig a palánta egészséges.
Hali,ha beleszólhatok szerintem egyszerre sok volt a műtrágya ez lehet az oka!! Én 13 héten keresztül minden héten juttatok ki fejtrágyát,szépek és jó kondiban vannak,"sok kicsi sokra megy"
Ez igen!!! Táp oldatozod is?Milyen fajta csepegtető szalagot használsz? Ismered a Bio Fluid baktériumot,én azt használom rendkívüli módon megvédi a növényt kártevők és gombák ellen...
6390 hozzászólás
Válasz zolee154 #5239. hozzászólásáraErre Én is nagyon kíváncsi vagyok az enyém is pont ilyen. :(
Szevasztok!
Ez milyen betegség?
Válasz molnar2 #5237. hozzászólásáraActarát lepkére vagy lárvára?? Én Karate Zeonnal védekezek lárva ellen rajzáskor pedig Affirral.
Jó a Bio Fluid. itt gyártják a szomszédban :)
Válasz zolee154 #5234. hozzászólásáraHali,nem raktam ki csapdát még nem vettem.Én Actarát szoktam használni,és Bio Fluidot ez egy vagány szer,baktérium!
Jó napot mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, olyan palántázó gépet keresek a mivel bakhátra is lehet iker sorba palántázni vennék elsősorban használtat vagy esetleg bérmunkába is eljönne bács megyébe.köszönöm
Válasz molnar2 #5233. hozzászólásáraRajzákor a petét lerakja,és akkor méreggel lepermetezzük,és megöli a petét.8-napig jó a méreg.
Válasz molnar2 #5233. hozzászólásáraRaktatok ki csapdát? Nálunk még csak heti kettő 3 repült bele. Még nincs rajzás.
Válasz tóthsine #5232. hozzászólásáraHelo,te mit használsz rajzáskór?
Válasz Kgábor #5231. hozzászólásáraMég én nem láttam őket,úgy sejtem augusztus elején rajzanak,de figyelem őket.
Üdv!
Valaki találkozott már bagolylepkével vagy hernyójával? Lassan rajzanak ha jól tudom, de én még nem találkoztam velük..
Sziasztok!
Ez az idei első fűszerpaprika termesztésünk.
Azt szeretném kérni tőletek,hogy véleményezzétek.
Minden fajta kritikát el fogadok. Abból lehet tanulni. Nulla tudással kezdtünk neki. Vért és verejtéket izzadunk vele,hogy jó legyen.
Szegedi 178-ast vetettünk.A képek nem idő rendi sorrendben vannak.Köszönöm!
Válasz Bzsr #5228. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod,esetleg a tápoldatról tudnál adatokat adni?
Válasz molnar2 #5227. hozzászólásáraFóliafektető 110-es fólia. 70-es bakhátszélesség. 20 cm-es csepegtető középen. 20 cm tőtávolság, kb 45 sortáv. 1 ha-ba 6000 méter szalag megy be, tehát 60000 tő/ha. Szulfátos komplex és pétisó tavasszal kiszórva, nem sávosan. Mi nem égeti meg? A műtrágyát felénk szórás után talajba dolgozzuk :)
Válasz Bzsr #5119. hozzászólásáraSzerbusz,szeretnélek megkérni segítenél e nekem abban,hogy a bakhátas termesztést hogyan végezted,hány cm a bakhát teteje,ikersoros e,mivel tápoldatozod,mennyi tövet raksz 1 hektárba,a pétisót a bakhátra rakod a takarás előtt??nem égeti meg?? Kérlek segíts nekem,köszönöm szépen!!
Válasz robotkaimre80 #5225. hozzászólásárahello hat erre nem igazan tudok valaszolni mert mifelenk csak ilyen foliazok vannak a lyukakat en lyukaztottam a sparga meg azert van hogy tartsa az 1m+ novenyt igy is sok a kar a swzel miat...
az uveghaz venlo es 50x50
Válasz Deniel #5164. hozzászólásáraKöszönöm a szemléltetést.Valóban jól néz ki!Nem tudtam hogy a sikfóliazó ilyen bakhátat csinál,vagy ez speciális,meg tudnád mondani milyen adapterrel csináltad?A szélein mi célt szolgál a kifeszitett "sparga"?A lyukakat is a gép csinálta?Köszi a választ előre is!Szép napot!
Szeretném kérdezni,hogy lehet e virágzásban felszívódó gombaölövel permetezni,??? Ha tud valaki segíteni köszönöm!
Sziasztok!
A képek mindent elárulnak, tanácsot szeretnék kérni mivel fújjam mi lehet a baj. Minden segítséget meghallgatok.
Kapott eddig championt és hogy most virágzik dithant.
Előre is köszönöm.
Igen az elsők és kúlön növényeken, köszönóm
Válasz laca9210 #5219. hozzászólásáraValahol azt olvastam, hogy a kalciumos problémák az első terméseken jönnek elő később már nem. Ezek az első termések más más tövekről ??
Válasz Deniel #5056. hozzászólásáraDeniel megtudnad adni ennek a cegnek a nevet?meg hogy mijen szeles es hosszu az ijen uveghaz.elore is koszonom.
Sziasztok!
Tudja valaki, jogy ponzosan mi ez?
Kap calciumnitrátot és gombaölőt is folyamatosan.
Válasz ZZ #5215. hozzászólásáraEzt én is megfogadtam és többet sosem :D
Xanthomonas-al hogy állsz? Nincs foltokban?
40-es kút tudja adni a vizet a Thomosnak simán...
Válasz bbarni #5205. hozzászólásáraVerticilliumos hervadás
Szeretném kérdezni tőletek,tudna segíteni valaki abban ,hogy a bakhátas fólia alatti termesztés és tápoldatozás felől! Hol tudnék fóliát,csepegtetőt gazdaságosan venni,és kit-kiket kereshetek a tápoldatozással kapcsolatban?
Válasz tejcsi #5212. hozzászólására1/3-a szegedi 178-as
de egyenlőre nagyon szép
pedig megfogadtam hogy az életembe nem vetek olyan magot
Válasz s z e k k a #5208. hozzászólásáraIgen,fonnyad.
Lenne egy kérdésem.Ki milyen mélyen szánt a fűszerpaprika alá? és mikor,ősszel vagy tavasszal?Mert az egyik ismerősöm szerint ez sem mindegy.Már 14-éve paprikázunk,de ez az utolsó 3-om év gyenge.Vetésforgó betartva,mindig tritikálé megy utána.Ja és eddig mindig közepes mélyen lett szántva,és ősszel.Eddig jó volt?Nem értem.Elég aránytalan mostanában,pedig a palánta egészséges.
ZZ tesó pofás kis állományod van
remélem nincs benne 178-as
valami gyors öntözést ki kellene találni
a közepén van egy fúrt 40-es kút
Thomas szivattyú is van, de az a kis szar kút kevés a szivattyúnak
3-ik kapa-toli-permetezés után
Ki gyárt a szárításhoz, az őrlésig cuccokat ?
Mondjuk pár 10 tonna megoldásához.....
Válasz bbarni #5205. hozzászólásáraMaga a növény mit csinál fonnyadozik?
Ez pítium gomba lesz.
Barni én a helyedbe adnék ki rovarra és strobin hatóanyagot gombára.Persze töldsd is fel,mert a sérűlt szár miatt dölni fog.
Ennél már volt jobb az állományom,
Sziasztok!Szerintetek mi lehet a baja a paradicsompaprikamnak a foliasatorba?
(fuzarium? esetleg drotfereg?vagy valami mas?)
Válasz zambi #5203. hozzászólásáraÉn 13 héten keresztűl juttatok ki fejtrágyát minden héten egyformán,szépek edzettek a paprikák!
Válasz molnar2 #5199. hozzászólásáraValószínűleg az volt a baj igen:)
Válasz Deniel #5201. hozzászólásáraAzt akarod mondani veszteséges a paprikád???
Válasz molnar2 #5200. hozzászólásárameg idaig 2 szezont minuszba mentem az ideit nem tudom
Válasz Deniel #5164. hozzászólásáraSzia,csöpögtetőt használsz? És ha tápoldatozól és bevált megosztanád velem? Köszönöm.
Válasz zambi #5177. hozzászólásáraSzerintem egyszerre sok volt a műtrágya !!
Válasz Maszek Zs #5194. hozzászólásáraMospilan + decis nálam egy kezeléssel megoldotta a hangya gondot.
Válasz ZZ #5196. hozzászólásáranibex vetőgéppel vetettem , 50 cm sortáv
picit sűrű lett, idén vettem a vetőgépet
szóval kicsit elcsesztem a tőtáv beállítást
majd mikor a kelés előtti totális gyomirtóval kiértem, akkor már csomó helyen kikelt, így maradt a mechanikus gyomirtás
én így állok
sajnos öntözés nélkül
3 fajta van vetve a 3000 m2-be
szegedi 80
szegedi 178
horgosi
Szerintetek ebben a hideg időben kell hetente locsolni?Félek,hogy még jobban lehűtöm a földet.Igaz a paprika szereti a vizet,de úgy ha van rá jó idő.
Üdv!
Lenne egy nagy kérdésem mi a fenét csináljak a hangyákkal mert már 90%-os a károm???
Hali,ha beleszólhatok szerintem egyszerre sok volt a műtrágya ez lehet az oka!! Én 13 héten keresztül minden héten juttatok ki fejtrágyát,szépek és jó kondiban vannak,"sok kicsi sokra megy"
Ez igen!!! Táp oldatozod is?Milyen fajta csepegtető szalagot használsz? Ismered a Bio Fluid baktériumot,én azt használom rendkívüli módon megvédi a növényt kártevők és gombák ellen...
Válasz kachunor #5190. hozzászólásárakwizda.hu/15422
E szerint 2kg/ha , évi max háromszor.