Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Értelek. Ezt átgondolom még és lehet leteszteljük. Szép az állományod, majd csinálok én is képet ha jobb idő lesz. Az agyagos földbe valószínűleg már áll a víz ennyi eső után
Nem vagyok devrinol párti sok kell belőle 1ha ra, drága is, és nem találtam elég eredményesnek. Csak commandot használok állományba. Virágzásig állítólag simán lehet, utána már dob el kötést az okosak szerint. ( Volt már olyan hogy virágzásban is fújtam, nem vettem észre semmit.)
Sziasztok paprikások!:)
Tudom fűszeres szoba, de egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy kápia paprika mit szólna állományban való gyomirtáshoz? Valaki esetleg termeszti és így csinálja.. Command+devrinolra gondolok ezügyben. Május 24-én lett kiültetve (kb 1,6 ha)
Üdv
Gyönyörű tiszta......én az enyémet 5 napja még biztos ami tuti alapon megkínáltam egy Command +Devrinol kombóval -kapálás után, azonnal beöntözve.......
Na végre. Azt hiszem, a célt amit év elején kitűztem magam elé elértem. Június végére záródnak a sorok, a napszúrást a dús lombozattal kivédem. Az állományom tegnap kapta a 2. Calbit -C kezelést, tutira megyek, már előre feltöltöm a növényeket. :)
Köszönöm!
Mielőtt olvastam volna voltam a gazdaboltban, vettem Dithane gombaölőt. Mospilan van itthon. Remélem ezek jók lesznek. Egyben kijuttathatóak?
Javasolták, hogy virágzáskor szokták bórral fújni (illetve foszforos tápanyagot lehet neki adni). Erről esetleg vélemény?
A bórnak utánanézve olvastam, hogy "A levelek aprók maradnak, rajtuk világos színű besodródás figyelhető meg. Idővel deformálódnak, a szélük fonák írányba kezd pödrődni. Súlyos bórhiánynál a levelek barnára színeződnek és elhalnak. ...A gyökerek tenyészőcsúcs növekedése is leáll. " http://www.csoppmix.hu/bor-hiany/
-Ezek a tünetek hasonlítanak az enyéimre.
Mindenhol száraz, elvileg egyenletesen nedves. Átnéztem megint és 3-4 sorban láttam csak rozsdát. Csepegtetővel öntözök és ez pont az elején van. Nem tudom, hogy kap-e jelentősen több vizet, vagy lehet-e összefüggés.
Sziasztok!
Első évem a fűszerpaprikával ezért a nálam tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy az alábbi képen levő rozsdásodás jellegű tünetet mi okozza? Néhány tövön láttam több-kevesebb ilyen levelet, volt ezek közt, ami be volt kissé pöndörödve is.
És mit lehet tenni ellene, mivel lehet kezelni?
(Az előbb lemaradt a kép)
Sziasztok!
Első évem a fűszerpaprikával ezért a nálam tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy az alábbi képen levő rozsdásodás jellegű tünetet mi okozza? Néhány tövön láttam több-kevesebb ilyen levelet, volt ezek közt, ami be volt kissé pöndörödve is.
Törpieket kérdezném, hogy idén milyen K túlsúlyos fejtrágyát adtok ki?
2 éve Yara Cropcare 8-11-23-at adtam neki, tavaly viszont kombinátorozás előtt szórtam ki 4q/ha 0-10-28-at, amit aztán elvitt az árvíz. Ezért idén nem szórtam alaptrágyát, megint sor mellé adnám 1 hónap múlva.
sziastok nalam az eso miat eldoltek a paprikak mar jo nagyok palantarol ultetem meg csepegtetorendszerel van megoldva...a foldre nem er le mert a bakhat megtartja es a tokseg kifele dolt volt mar valakinek ijen?es ha igen mi a tapasztalat muszaj viszaalitanom oket vagy gond nelkul mehet igy tovab?
sziasztok hogy altok a paprikakal nem betegszenek ezegben a nedves idokben?wolna egykerdesem tudja e valaki vagy latot e mar hogy egy bogar belefur egy kicsi lukat/jarotot a torzsbe es ot hagy egy tojast?ha igen mit lehet elene csinalni vagy hogy tud e nagy karokat okozni?a potolasra meg az a velemenyek hogy azt amit most ragsz ki nem nagy valami lesz belole de azeret tobet hoz mint a semi...szoval ha megvan a palantad akor dobd ki de szerintem azert ne vegyel palantat(ez csak az en velemenyem)
Szegedi 178-as, az volt a baj... hogy ugye a panterát elvileg 4-6 valódi levéltől lehet fújni... a 4 levelest perzselte, megcsípte, de a 6 levelest is fogta... szóval stresszben volt a papper..
Na az itt is megy.... 2 éve... az egyik ilyen paprikás "gazda"(gizda) kinevetett, mert Ő többet költött a paprikájára mint mi... többet is termett neki... Tavaly viszont koppant mert többet költött, de rávertünk termésben.... azóta nem is kérdezi, hogy áll a paprikánk! :D
Az a baj, hogy fújás utáni napon már igen erőteljesen a felső levelek dörgölték a talajt.
Ki hívtam a növényvédőst megnézte és azt mondta menthetetlen, sajna.
6390 hozzászólás
Válasz #4489. hozzászólásra
kézi vagy gépi palántázás ?
szép
a meteorit az nem fűszer fajta?:)
nekünk is 75ös sortáv, 25-30 tőtáv, T112-es fajta. Műkaki nálunk is kiszórva az egyik felére, a másikra ha eláll az eső és bele tudok menni..
Értelek. Ezt átgondolom még és lehet leteszteljük. Szép az állományod, majd csinálok én is képet ha jobb idő lesz. Az agyagos földbe valószínűleg már áll a víz ennyi eső után
Hát az enyém nem olyan fullos mint itt egyeseké de majd csak lesz valami belőle:
Meteorit, 75ös sortáv 25ös tőtáv 2 szálával, 2,5dl/ ha command rajta, megkapálva meglazítva a sorköz, műkaki kiszórva a sor mellé.
Válasz #4482. hozzászólásra
Nem vagyok devrinol párti sok kell belőle 1ha ra, drága is, és nem találtam elég eredményesnek. Csak commandot használok állományba. Virágzásig állítólag simán lehet, utána már dob el kötést az okosak szerint. ( Volt már olyan hogy virágzásban is fújtam, nem vettem észre semmit.)
Moderálási elveink miatt törölve.
Mf-es (3146)
2014-06-25 11:31:23
milyen fejlettségig szoktad fújni? tavaly ki akartam próbálni, de nem mertem. Majd akkor lehet idén:) Devrinolt nem raksz mellé?
Válasz #4480. hozzászólásra
Nekem van kápiám is, nyomhatod neki a commandot.
Sziasztok paprikások!:)
Tudom fűszeres szoba, de egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy kápia paprika mit szólna állományban való gyomirtáshoz? Valaki esetleg termeszti és így csinálja.. Command+devrinolra gondolok ezügyben. Május 24-én lett kiültetve (kb 1,6 ha)
Üdv
Válasz #4473. hozzászólásra
Calbit -C lehet keverni bór tartalmú lombtrágyával?
Válasz #4477. hozzászólásra
Gyönyörű tiszta......én az enyémet 5 napja még biztos ami tuti alapon megkínáltam egy Command +Devrinol kombóval -kapálás után, azonnal beöntözve.......
Mai kép,80-as
Válasz #4471. hozzászólásra
Biztatóan néz ki
Válasz #4472. hozzászólásra
Holnap lefényképezem a palántázott Palotás F1 hibridet, az is el van maradva a nagyobb térállás miatt, de iszonyatosan virágzik.....
jókor jött a hajnali 38 mm csapadék
Na végre. Azt hiszem, a célt amit év elején kitűztem magam elé elértem. Június végére záródnak a sorok, a napszúrást a dús lombozattal kivédem. Az állományom tegnap kapta a 2. Calbit -C kezelést, tutira megyek, már előre feltöltöm a növényeket. :)
Ettől azért le vagyok maradva
Válasz #4470. hozzászólásra
Válasz #4469. hozzászólásra
Válasz #4468. hozzászólásra
Nna, a kép majdnem lemaradt :)
Válasz #4463. hozzászólásra
Meteorit. Helyrevetés. Vetés ideje: 2014.03.10.
Válasz #4466. hozzászólásra
Én rézhidroxidot (Pomurant vettem gombaölőnek még...) De még nem fújom amíg megafolozok és kendálozom, mert ezek a szerek nem kedvelik a rezet!
Egyébként szép a papperod!
Válasz #4464. hozzászólásra
Volt már fujva rézzel és egy kis lombtrágyával de a héten fujom megint
Válasz #4464. hozzászólásra
Köszönöm!
Mielőtt olvastam volna voltam a gazdaboltban, vettem Dithane gombaölőt. Mospilan van itthon. Remélem ezek jók lesznek. Egyben kijuttathatóak?
Javasolták, hogy virágzáskor szokták bórral fújni (illetve foszforos tápanyagot lehet neki adni). Erről esetleg vélemény?
A bórnak utánanézve olvastam, hogy "A levelek aprók maradnak, rajtuk világos színű besodródás figyelhető meg. Idővel deformálódnak, a szélük fonák írányba kezd pödrődni. Súlyos bórhiánynál a levelek barnára színeződnek és elhalnak. ...A gyökerek tenyészőcsúcs növekedése is leáll. " http://www.csoppmix.hu/bor-hiany/
-Ezek a tünetek hasonlítanak az enyéimre.
Válasz #4462. hozzászólásra
Ha lehetőséged van rá, fújd meg gombaölővel és Megafollal, de ha már fújod adj neki rovarölőt is...
Én a hétvégén szórtam az állományt felszívódó gombaölővel, rovarolővel, kendallal, megafollal és plantafollal...
Jól mutat, a hétvégén még meg is kultiztam, szombaton kapáljuk ! :)
Így néz ki most a délibáb f1
Válasz #4461. hozzászólásra
Magról lett, nem palántáról, tehát a kiültetéstől biztos nem stresszelt, max a nagy melegtől, de akkor meg az egész állományban lenne.
hat nem tudom mi lehet de ha az elso levelek lehet hogy a stresztol ahogy kiulteted
Válasz #4459. hozzászólásra
Mindenhol száraz, elvileg egyenletesen nedves. Átnéztem megint és 3-4 sorban láttam csak rozsdát. Csepegtetővel öntözök és ez pont az elején van. Nem tudom, hogy kap-e jelentősen több vizet, vagy lehet-e összefüggés.
van ahol vizenyosek ezek a foltok vagy mindenhol szaraz?
Elnézést a bénázásért
Sziasztok!
(Az előbb lemaradt a kép)
Sziasztok!
Válasz #4454. hozzászólásra
Nekem is fekszik 1-2, oda se neki. :)
Törpieket kérdezném, hogy idén milyen K túlsúlyos fejtrágyát adtok ki?
2 éve Yara Cropcare 8-11-23-at adtam neki, tavaly viszont kombinátorozás előtt szórtam ki 4q/ha 0-10-28-at, amit aztán elvitt az árvíz. Ezért idén nem szórtam alaptrágyát, megint sor mellé adnám 1 hónap múlva.
sziastok nalam az eso miat eldoltek a paprikak mar jo nagyok palantarol ultetem meg csepegtetorendszerel van megoldva...a foldre nem er le mert a bakhat megtartja es a tokseg kifele dolt volt mar valakinek ijen?es ha igen mi a tapasztalat muszaj viszaalitanom oket vagy gond nelkul mehet igy tovab?
Válasz #4452. hozzászólásra
lefújtam ma amalgerollal, meg 1 hete kapott egy kis pétisót sor mellé. Mást eddig nem adtam neki.
Válasz #4451. hozzászólásra
Köszi
Válasz #4450. hozzászólásra
Jó az állomány Zsoca
Válasz #4448. hozzászólásra
én még tegnap is pótoltam itt-ott, csak, hogy ne a csupasz földet öntözzem.
Idén rászántam magam, az egész paprika tábla be van telepítve mikroszóróval, 2 nap alatt leöntözöm az egészet.
sziasztok hogy altok a paprikakal nem betegszenek ezegben a nedves idokben?wolna egykerdesem tudja e valaki vagy latot e mar hogy egy bogar belefur egy kicsi lukat/jarotot a torzsbe es ot hagy egy tojast?ha igen mit lehet elene csinalni vagy hogy tud e nagy karokat okozni?a potolasra meg az a velemenyek hogy azt amit most ragsz ki nem nagy valami lesz belole de azeret tobet hoz mint a semi...szoval ha megvan a palantad akor dobd ki de szerintem azert ne vegyel palantat(ez csak az en velemenyem)
érdemes még most potolni a kihalt palántákat? nem késő még?
Válasz #4445. hozzászólásra
Szegedi 178-as, az volt a baj... hogy ugye a panterát elvileg 4-6 valódi levéltől lehet fújni... a 4 levelest perzselte, megcsípte, de a 6 levelest is fogta... szóval stresszben volt a papper..
Válasz #4444. hozzászólásra
Na az itt is megy.... 2 éve... az egyik ilyen paprikás "gazda"(gizda) kinevetett, mert Ő többet költött a paprikájára mint mi... többet is termett neki... Tavaly viszont koppant mert többet költött, de rávertünk termésben.... azóta nem is kérdezi, hogy áll a paprikánk! :D
Szánalmas az ilyen...
Válasz #4441. hozzászólásra
Milyen fajta paprika volt amit kicsit meg fogott a pantera? Tavaly én is fújtam vele de semmit nem tapasztaltam.
Válasz #4443. hozzászólásra
Inkább a balfasság, olcsóbban meg úsztam volna egy alkoholos filcel /sokan baxogattak is/.
Ez van.
Válasz #4442. hozzászólásra
Na akkor ez a méreg, nem a ciánkáli...
Válasz #4441. hozzászólásra
Az a baj, hogy fújás utáni napon már igen erőteljesen a felső levelek dörgölték a talajt.
Ki hívtam a növényvédőst megnézte és azt mondta menthetetlen, sajna.
Válasz #4433. hozzászólásra
Nekünk tavalya pantera fogta a paprikát kb ilyen tájt vagy még májusban... megafol szépen kirángatta az állományt egy hét alatt! Soha rosszabb évet!