Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Meg nekem nem szimpi a rotációs kapa, hisz gyakorlatilag talajmaró, kiszárad a föld a munka mélységéig. Toli kapa, vagy kultivátor, szerintem. ezért is jó a 75cm, kényelmesen befér egy átlag kistraktor, vagy nagy traktorral a kukoricánál használt sorközművelő kulti.
Fiúk!Nekem volt Honda kapálógépem.Nagyon nehezen lehetett irányítani munka közben,úgyhogy túl is adtam rajta.Apropó:akit érdekel precíziós kézi vetőgép(egyszer használt!),Hermex márkájú,jelezze!Nem lesz drága.
Válasz #3079. hozzászólásra
tudod hogy a sortávolságban nem egyezik a véleményünk
viccet félretéve én ilyenbe gondolkozom
http://aprod.hu/hirdetes/robi-55-kapalogep-toltoekevel-egyutt-IDKX4w.html#58fd6a3ac1;r:;s:
Nekem már két teljes szettem van ilyen traktorból, masszív, 150kg, 8le. Brutál árat kérnek érte sokan, de én pl. ősszel vettem 60k-ért egyet kompletten pótkocsival, ekével, rotával, kultival, súlyokkal. Mondjuk amit most vettem, csak 5 pacis, 150 cm3-es, a másik 250-es. Van rajta 2+1 sebesség, praktikus jószág.
Valamire jó, de paprika kultizásra én biztos nem használnám. Munka szélesség: 36cm. Ráadásul a talajmaró kiszárítja a talajt 10cm mélyen. Vegyél egy sima 2 járókerekes, Honda motoros kistraktort, meg egy kultivátort hozzá és hajrá. Nekem Terrából már kettő is van.
Én akkor szórok ki alap műtrágyát, mielőtt eldolgoztatom a földet. A gyakorlatban 2-3 hét. Szerintem ennyi bőven elég, a pétisó azért viszonylag gyorsan oldódik. Nem olyan gyorsan, mint az ammónium-nitrát, de még a foszforos, káliumos műkakikank is elég 3 hét.
Válasz #3061. hozzászólásra
én a Phylazonitra gondoltam,hogy azt nyomunk ki paprika és kuki alá.
Mesterek a pétit paprika vetés előtt mikor célszerű kijuttatni?
Válasz #3053. hozzászólásra
kombinátorozással egy menetben lesz kijuttatva a baci.kukorica alá is teszek(tavaly láttam két kukitáblát ahol alkalmazták és egészen jól tartotta magát)
Ha legalább 3000-ért el tudnám adni az őrleményt, nem aggódnék a költségeken, de 2400-2600Ft-os árszínvonal mellett nagyon meg kell gondolni, mert hipp-hopp ott vagyunk 50% költséghányad környékén, aztán a kockázat meg teljes...
megtaláltam az árlistát, azt írja, 2545Ft a 25kg-os zsák. ha jól veszem ki, akkor 1/5 hatóanyagot tartalmaz, mint a 15-15-15 NPK hagyományos műtrágya. Na most ugyanannyi hatóanyagra számolva 12725Ft-ra jön ki ebből ugyanaz, mint egy 25kg-os NPK műtrágya. Hát nem tudom...
eddig kézzel szórtam, vagy traktorost kértem meg, hogy szórja ki, de tavaly se ért oda időben... úgyhogy idén felfújtam a pofámat, és veszek egy műtrágyaszórót. Nem könyörgök én senkinek, meg nem szeretem, ha másra vagyok utalva. Megyek majd az agromash expóra, nézek valamit, hátha lesz akciós. Elég nekem egy 300-400 literes.
Még nem. Még meg se jött. Én majd akkor szórom ki, mielőtt jön a nagy gép a kombinátorral. Ültetés előtt 1 hónappal úgyis be lesz dolgozva, mert csemegekukoricát már április 1-től vetem, ha engedi az idő. Jó a Yara, csak baromi drága, inkább veszek Genezis 3x15-öt, az is klórmentes.
6390 hozzászólás
Válasz #3085. hozzászólásra
Milyen sortáv lesz 2013-ban !?
Válasz #3088. hozzászólásra
akkor jó. veszel hozzá járókereket, aztán hajrá.
Válasz #3087. hozzászólásra
de én nem rotálni akarok vele,hanem a kulikapát utána rakni és nyomatni neki.
Válasz #3085. hozzászólásra
Meg nekem nem szimpi a rotációs kapa, hisz gyakorlatilag talajmaró, kiszárad a föld a munka mélységéig. Toli kapa, vagy kultivátor, szerintem. ezért is jó a 75cm, kényelmesen befér egy átlag kistraktor, vagy nagy traktorral a kukoricánál használt sorközművelő kulti.
Válasz #3084. hozzászólásra
anyós ilyet használ sorközművelésre:
http://www.szerszambolt.net/index.php/172-honda-mini-kapalogepek/honda-fg-201-mini-kapalogep/flypage_new.tpl.html?_link
Kicsit gyenge, meg a kések se valami masszívak, viszont keskeny, az tény.
Fiúk!Nekem volt Honda kapálógépem.Nagyon nehezen lehetett irányítani munka közben,úgyhogy túl is adtam rajta.Apropó:akit érdekel precíziós kézi vetőgép(egyszer használt!),Hermex márkájú,jelezze!Nem lesz drága.
Válasz #3083. hozzászólásra
Az MTD se egy Honda, de 60k körül zsír újat tudsz venni:
http://www.barkacsonline.hu/termek.php?termek_ID=5505
Válasz #3081. hozzászólásra
ha tudsz olyat ami elfér 45-50cm sortávnál és legalább 4 lovas akkor írd már meg légyszi.
Válasz #3066. hozzászólásra
Én ezt minimum megdupláznám...Na ZSÉK Ó "hazatalált",biztos eddig tartott a zsé amit nyáron keresett,bizony bizony drága (jó)dolog a síelés...
Válasz #3080. hozzászólásra
Azért ennyire ne add le... a Robi 50-55 a legalja... Legalább 4 lóerős legyen.
Válasz #3079. hozzászólásra
tudod hogy a sortávolságban nem egyezik a véleményünk
viccet félretéve én ilyenbe gondolkozom
http://aprod.hu/hirdetes/robi-55-kapalogep-toltoekevel-egyutt-IDKX4w.html#58fd6a3ac1;r:;s:
Válasz #3078. hozzászólásra
Ja persze, tényleg. Akkor tárgytalan, ezek a gépek 50cm szélesek kb. de akkor is Honda.
Válasz #3077. hozzászólásra
nekem olyan kellene,ami elfér 45,de max 50cm sortávnál.
olyanokat nézz, amin járókerekek vannak, van hozzá rota.
http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/Honda_f400_kapalogep__kistraktor_7725105.htm?first=1
Válasz #3075. hozzászólásra
úgy van, az f400 is jó, a legtutibb az f600, f720, de ezek már drágák.
Az enyém pont ilyen:
http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Jo_allapotu_kistraktor_6471438.htm
Nekem már két teljes szettem van ilyen traktorból, masszív, 150kg, 8le. Brutál árat kérnek érte sokan, de én pl. ősszel vettem 60k-ért egyet kompletten pótkocsival, ekével, rotával, kultival, súlyokkal. Mondjuk amit most vettem, csak 5 pacis, 150 cm3-es, a másik 250-es. Van rajta 2+1 sebesség, praktikus jószág.
Válasz #3074. hozzászólásra
Ilyenre gondolsz zsoca?
http://szerszampiac.hu/mezogazdasag_kert_allattartas/kerti_gep/elado_honda_f400_kapalogep_erden
Válasz #3073. hozzászólásra
Valamire jó, de paprika kultizásra én biztos nem használnám. Munka szélesség: 36cm. Ráadásul a talajmaró kiszárítja a talajt 10cm mélyen. Vegyél egy sima 2 járókerekes, Honda motoros kistraktort, meg egy kultivátort hozzá és hajrá. Nekem Terrából már kettő is van.
kultizásra ez megfelelne szerintetek paprikában?
http://szerszampiac.hu/mezogazdasag_kert_allattartas/kerti_gep/straus_uj_benzinmotoros_kapalogep_kapagep_5_5le_2x2
Válasz #3069. hozzászólásra
Szevaaaa
Mi örülünk, hogy vissza tértél!
Üdv mindenkinek!Örülök,hogy itt lehetek köztetek!
Válasz #3067. hozzászólásra
adok ki ha anyagilag úgy fogok állni,de ha beüt a krakk mint tavaly akkor necces lesz
Válasz #3066. hozzászólásra
terméskötődés után már nem adsz ki műtrágyát? K túlsúlyos fejtrágyára gondoltam.
Válasz #3065. hozzászólásra
A 0,5 hekire adok ki 1q 8-24-24 és 1q pétit utána meg fejtrágyaként Ammónium-nitrátot legalább kétszer(ez a terv)
Válasz #3064. hozzászólásra
Én akkor szórok ki alap műtrágyát, mielőtt eldolgoztatom a földet. A gyakorlatban 2-3 hét. Szerintem ennyi bőven elég, a pétisó azért viszonylag gyorsan oldódik. Nem olyan gyorsan, mint az ammónium-nitrát, de még a foszforos, káliumos műkakikank is elég 3 hét.
Válasz #3061. hozzászólásra
én a Phylazonitra gondoltam,hogy azt nyomunk ki paprika és kuki alá.
Mesterek a pétit paprika vetés előtt mikor célszerű kijuttatni?
Válasz #3062. hozzászólásra
persze.
fészbúkon jelölj be nyugodtan: http://www.facebook.com/#!/kovacs.zsolt.925
Üdv Zsolti!
Válthatnánk pár szót privátban fűszerpapiról?
Válasz #3059. hozzászólásra
Melyiket?
Válasz #3059. hozzászólásra
akkor jó. nekem ehhez sincs felszerelésem, bérmunka nálunk macerás, zrt van, kis gazdák nem igen, meg mindenkinek nyilván a sajátja az első..
Válasz #3053. hozzászólásra
kombinátorozással egy menetben lesz kijuttatva a baci.kukorica alá is teszek(tavaly láttam két kukitáblát ahol alkalmazták és egészen jól tartotta magát)
Válasz #3057. hozzászólásra
Ha legalább 3000-ért el tudnám adni az őrleményt, nem aggódnék a költségeken, de 2400-2600Ft-os árszínvonal mellett nagyon meg kell gondolni, mert hipp-hopp ott vagyunk 50% költséghányad környékén, aztán a kockázat meg teljes...
hát ja !Válasz #3056. hozzászólásra
Válasz #3055. hozzászólásra
félreértés ne essék, én nagyon szeretnék magas technikai színvonalon, bióhoz közelítve termelni, csak a fogyasztók nem hajlandóak megfizetni.
Válasz #3054. hozzászólásra
és a hátamra kössem?
Válasz #3052. hozzászólásra
Az 500kg-os big bag bruttó 43815 ft
Válasz #3051. hozzászólásra
be tudod dolgozni, mielőtt a napsütés kinyírja őket?
Válasz #3049. hozzászólásra
megtaláltam az árlistát, azt írja, 2545Ft a 25kg-os zsák. ha jól veszem ki, akkor 1/5 hatóanyagot tartalmaz, mint a 15-15-15 NPK hagyományos műtrágya. Na most ugyanannyi hatóanyagra számolva 12725Ft-ra jön ki ebből ugyanaz, mint egy 25kg-os NPK műtrágya. Hát nem tudom...
az biztos,hogy a baktériumot az idén kipróbálom paprika alá.
http://tragyazas.hu/Lemaradt
Válasz #3048. hozzászólásra
Zöldségfélék (Szabadföldi) 1.2 - 1.5 t/ha Tribu npk 3-3-3 találtam 119 ft/kg de nyilván van kicsivel olcsóbb is.
Válasz #3047. hozzászólásra
tavaly egyszer utána olvasgattam, valami 400eFt a hektárköltség, ha jól rémlik. horribilis...
Pellet trágya ? Vélemények tapasztalat ?
Válasz #3045. hozzászólásra
kézzel, kesztyűben. meg sor mellé öntözőkannával.
Válasz #3044. hozzászólásra
kislapáttal nyomtad ki?
Válasz #3043. hozzászólásra
eddig kézzel szórtam, vagy traktorost kértem meg, hogy szórja ki, de tavaly se ért oda időben... úgyhogy idén felfújtam a pofámat, és veszek egy műtrágyaszórót. Nem könyörgök én senkinek, meg nem szeretem, ha másra vagyok utalva. Megyek majd az agromash expóra, nézek valamit, hátha lesz akciós. Elég nekem egy 300-400 literes.
Válasz #3042. hozzászólásra
Zsolti te tavasszal a műtrágyát kézzel szórod ki?
Válasz #3041. hozzászólásra
Még nem. Még meg se jött. Én majd akkor szórom ki, mielőtt jön a nagy gép a kombinátorral. Ültetés előtt 1 hónappal úgyis be lesz dolgozva, mert csemegekukoricát már április 1-től vetem, ha engedi az idő. Jó a Yara, csak baromi drága, inkább veszek Genezis 3x15-öt, az is klórmentes.
Válasz #3040. hozzászólásra
erre gondoltam én is vagy a 8-24-24 re és utána a sor mellé meg a AN kitolni.te aládolgoztál már a tiédnek?