Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Maradsz a meteoritnál? Mondom én, hogy átverés a hibrid. Figyeld csak meg, szednél belőle magot, semmivel se lenne rosszabb. Viszont nagy pénzt kaszálnak rajta, mindig lesz, aki kipróbálja.
Na erre szokás mondani a tudás hatalom de ha visszaélünk vele...az már diktatúra ! A diktátoroknak pedig nem igazán küldött még a nyugdíj folyósító lovettát
Vagy szemenkénti kézi vetőgéppel vettetem el,vagy lecsökkentetem a vetőgépen a magszámot,vagy nekiállok az asszonnyal kiritkítani az egy hektárt
Nekem Kollár elvtárs azt mondta,hogy 75 hektárra kötött szerződést.Tekésen kívül egy faszit ismerek aki 178-ast termeli,de az államtitokként kezeli az 178 technológiát.
ZZ leadtad a paprikát?
Nagy a valószínűsége,hogy nem vonom be a gazdálkodásba.Most kezd pirosodni,a csövek nagyobbak az átlagnál,de nem akkorák,mint az ismertetőben írják.Most kiderült,hogy az átlagtermések sem valami nagyok,legalábbis nem hibridhez méltóak.
Én azon gondolkodom,jövőre 4 kg/ha -al vetem.Láttam ilyen állományt tavaly egy vetőmagtermelőnél.Csodálatosan töltötte ki a teret,minden a helyén volt.Ő akkor azon agyalt,idén 3kg-al fog dolgozni.
nálam is van apró bőven, nálam a sűrűség lehet az oka. Ma lógott a levele rendesen, ahol még nem kapott vizet. Most először a széleit öntözöm. Macerásabb átszerelni, de a széleken nagyon sürgős. Szombat reggelre érek a végére. Egy helyen 10-12 órát mennek, óránként 5mm-t juttatnak ki.
Ez igaz Zsékó, mondtat Te is meg Szabi is,de a szerződést még márciusban megkötöttük. Mindegy bukni nem fogok rajta, mert eddig az összktg 120e ft, ennyi akkor is lejön róla, ha csak fél kézzel szedem 2 napig, de a jövőre nézve ez jó tapasztalat volt.
Ehhez még annyit, hogy én kikérdeztem Kollárt a paprikáról, mindja el mit kell róla tudni, mennyire fogékony betegségekre, mennyire macerás, mindent megkérdeztem amit úgy gondoltam fontos, de ő csak elbagatellizálta a kérdést, olyan semmitmondó dolgokat hajtogatott, hogy nem kell félni ha az őz átrohan rajta , mert akkor is marad elég, meg csípős, ezért az etnikum nem lopja,meg nincs különösebb gond vele, stb. Most már tudom hogy nem ért hozzá, csak palira vett engem(minket), mert valakivel ezt a fajtát is meg kell termeltetni.
Ma alaposan átnéztam az állományt,szépen érik.Tagadhatatlan,hogy vannak apróbbak is.Én nem adtam annyi vizet,mint Zsoltee,az aprósodást annak tudom be.Most a végén nagyon megnyomtam vízzel,látszik is a zöld csöveken,azok tényleg jó darabosak.Racionálisan kell pedig nézni:egy odanyúlással mennyi súlyt szakítasz!
Úgy tűnik Csongrád megyét elkerülte a csapadék, mert nálunk kb 60 mm volt,a többi 320 az öntözés 25mm-es adagokban, tehát kb 13x. Keresem az okát miért ilyen aprók a paprikáim és úgy tűnik hogy a túl sűrű állomány, a szar homokos talaj mellett még a vízórám is csal, de erre csak most jöttem rá, mert csapadékmérővel mindig kb 6-8 mm-el kevesebbet mértem mint az elméletileg kiadott. Egyébként ez a 178-as tényleg nagyon vízigényes lehet, egész egyszerűen nem győzőm öntözni ebben a kánikulában és minden öntözés után 3 nappal már igen erősen lankadnak a paprikáim.
200mm volt a természetes csapadék és 6. alkalommal öntözöm jelenleg. 50mm-t kap, tehát összesen kb. 450mm-t kapott, de ennél jóval többet elbírt volna.
Válasz #2367. hozzászólásra
én 4x adtam adagonként 25-3Omm körül,meg ma is öntöztem egy óra hosszat,a természetes csapadékot meg csak egy darabig mértem,mert eltörtem a mérőt.Kollár bácsinak leszedetem még a 3cm paprikát is.Az állomány sűrűségét jövőre nagy odafigyeléssel fogom beállítani,mert szerintem amiatt sok mázsát buktam.5-6 körül szedem és utána kálium bombert neki és remélem okt elején búcsút intek a 178-nak.A 178-ra már a múltkor írtam,hogy szerintem ez iszonyúan vízigényes.
neheeem. Döbröközön lakom, gyakorlatilag az egész kertészet a Kapos árterében van, csak 1942 óta nem volt árvíz.... Bereknek hívják felénk a Kapos völgyét, a mélyebben fekvő területeket.
Amennyiben foglalkozik fűszerpaprika termelésével, akkor bizonyára érdekelni fogja az ajánlatom.
BIO és hagyományos FŰSZERPAPRIKA BÉRSZÁRÍTÁS CSUMÁZÁS és ŐRLÉS.
Számlával HACCP kisüzemben napi 1000 kg nyersanyag feldolgozási kapacitással.
Szállítóeszközzel rendelkezünk (1.6 t zárt kisteherautó).
Előzetes időpont-egyeztetéssel.
Bérmunka díja őlemény-kilónként: 450 Ft ÁFÁval.
Tisztelettel: Csordás István
BIO-CSÍRA KFT Érsekcsanád
TEL:0630-228-3438
Írjátok már be légyszíves, hogy vetés óta hány mm csapadékot kapott a paprikátok (eső+öntözés) . Én ma összeadtam, összesen 380 akárhány, de kb 2x ennyi is kevés lett volna elnézve az állomány sűrűségét.
Hát tejcsi a te 178-asod gyönyörű darabos az enyémhez képest. Beszéltem Kollárral, azt mondta mint neked, hogy szept 1.-től lesz átverés, de előtte még beszél mindenkivel. Én sajnos csuta nélkül szerződtem, tehát úgy is kell szednem, nem lehet csutásan. Alig várom már hogy véget érjen ez a rémálom....
Válasz #2362. hozzászólásra
de itt szedés napján 18-19 óráig oda kell érned az átvevőhöz és már kalodázni kifelé.
kukihoz nem igen kell hozzá érni,ha a 178-ast vizsgálgattad előtte
Válasz #2345. hozzászólásra
Annyi hibája van ennek a táblának,hogy a kép baloldalán a fák kb 7-8 soromat leárnyékolták és az gatya,meg az alsó forgómat pedig a hengerezés vágta haza(mindig ott fordult meg)és ott nagyon kicsi lett.
Biztos, hogy nem kell már többet az idén öntözni(már mint paprikát....) !!!!!!???????????
Semmi esőt nem mondanak, még hosszú távon sem !!!!
Eléggé érdekes lesz itt az ősziek vetése is.........
Mostanában olvastam egy tanulmányt különféle paprikabetegségek kisérleteiről és a Meteoritot hozták az első háromban,hogy milyen ellenálló.Sajna nem mentettem el.Csak mi lennénk ennyire szerencsétlenek?
6390 hozzászólás
sok az apró és nem halad az istennek sem
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120821220408_DSC00490.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120821220446_DSC00491.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120821220532_DSC00492.jpg)
nálam az össz csapadék 2 felhőszakadás, ami után megállt a víz 3-4 órahosszát ennyi
Válasz #2387. hozzászólásra
ezt most annyira nem vágom
mesterek jövőre ugyan ide vetek paprikát:véleményetek érdekelne?
Válasz #2385. hozzászólásra
Maradsz a meteoritnál? Mondom én, hogy átverés a hibrid. Figyeld csak meg, szednél belőle magot, semmivel se lenne rosszabb. Viszont nagy pénzt kaszálnak rajta, mindig lesz, aki kipróbálja.
Válasz #2386. hozzászólásra
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Na erre szokás mondani a tudás hatalom de ha visszaélünk vele...az már diktatúra ! A diktátoroknak pedig nem igazán küldött még a nyugdíj folyósító lovettát
Vagy szemenkénti kézi vetőgéppel vettetem el,vagy lecsökkentetem a vetőgépen a magszámot,vagy nekiállok az asszonnyal kiritkítani az egy hektárt![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Nekem Kollár elvtárs azt mondta,hogy 75 hektárra kötött szerződést.Tekésen kívül egy faszit ismerek aki 178-ast termeli,de az államtitokként kezeli az 178 technológiát.
ZZ leadtad a paprikát?
Válasz #2384. hozzászólásra
Nagy a valószínűsége,hogy nem vonom be a gazdálkodásba.Most kezd pirosodni,a csövek nagyobbak az átlagnál,de nem akkorák,mint az ismertetőben írják.Most kiderült,hogy az átlagtermések sem valami nagyok,legalábbis nem hibridhez méltóak.
Zséko a Palotás állományod változott valamit? Még midig alacsony? Egy tőn átlagban mennyi paprika van.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz #2382. hozzászólásra
Én azon gondolkodom,jövőre 4 kg/ha -al vetem.Láttam ilyen állományt tavaly egy vetőmagtermelőnél.Csodálatosan töltötte ki a teret,minden a helyén volt.Ő akkor azon agyalt,idén 3kg-al fog dolgozni.
Válasz #2378. hozzászólásra
nálam is van apró bőven, nálam a sűrűség lehet az oka. Ma lógott a levele rendesen, ahol még nem kapott vizet. Most először a széleit öntözöm. Macerásabb átszerelni, de a széleken nagyon sürgős. Szombat reggelre érek a végére. Egy helyen 10-12 órát mennek, óránként 5mm-t juttatnak ki.
Válasz #2378. hozzászólásra
Ez igaz Zsékó, mondtat Te is meg Szabi is,de a szerződést még márciusban megkötöttük. Mindegy bukni nem fogok rajta, mert eddig az összktg 120e ft, ennyi akkor is lejön róla, ha csak fél kézzel szedem 2 napig, de a jövőre nézve ez jó tapasztalat volt.
Válasz #2375. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ehhez még annyit, hogy én kikérdeztem Kollárt a paprikáról, mindja el mit kell róla tudni, mennyire fogékony betegségekre, mennyire macerás, mindent megkérdeztem amit úgy gondoltam fontos, de ő csak elbagatellizálta a kérdést, olyan semmitmondó dolgokat hajtogatott, hogy nem kell félni ha az őz átrohan rajta , mert akkor is marad elég, meg csípős, ezért az etnikum nem lopja,meg nincs különösebb gond vele, stb. Most már tudom hogy nem ért hozzá, csak palira vett engem(minket), mert valakivel ezt a fajtát is meg kell termeltetni.
Válasz #2377. hozzászólásra
Dehogynem,nekem!Mondtam is,hogy hisztis,hülye paprika,de Tejcsiék felé másra nem szerződnek.
Válasz #2376. hozzászólásra
Ma alaposan átnéztam az állományt,szépen érik.Tagadhatatlan,hogy vannak apróbbak is.Én nem adtam annyi vizet,mint Zsoltee,az aprósodást annak tudom be.Most a végén nagyon megnyomtam vízzel,látszik is a zöld csöveken,azok tényleg jó darabosak.Racionálisan kell pedig nézni:egy odanyúlással mennyi súlyt szakítasz!
Válasz #2376. hozzászólásra
Csak azt nem értem, hogy miért nem valami megbízhatóbb édes fajtát? Senkinek nem volt tapasztalata a 178-cal itt a fórumon?
jólvanna.
Válasz #2375. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Hát zsoltee ha mondtad volna hogy ilyen vacak, nem szerződünk rá
egyébként, ti, akik 178-at termeltek, miért szerződtetek erre a vacakra?
Úgy tűnik Csongrád megyét elkerülte a csapadék, mert nálunk kb 60 mm volt,a többi 320 az öntözés 25mm-es adagokban, tehát kb 13x. Keresem az okát miért ilyen aprók a paprikáim és úgy tűnik hogy a túl sűrű állomány, a szar homokos talaj mellett még a vízórám is csal, de erre csak most jöttem rá, mert csapadékmérővel mindig kb 6-8 mm-el kevesebbet mértem mint az elméletileg kiadott. Egyébként ez a 178-as tényleg nagyon vízigényes lehet, egész egyszerűen nem győzőm öntözni ebben a kánikulában és minden öntözés után 3 nappal már igen erősen lankadnak a paprikáim.
Csapadék:
200mm volt a természetes csapadék és 6. alkalommal öntözöm jelenleg. 50mm-t kap, tehát összesen kb. 450mm-t kapott, de ennél jóval többet elbírt volna.
Válasz #2371. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
nem sok apró szar, hanem kevesebb telt paprika van az állományon.
paprika állományánál mit jelent az hogy darabos?
Válasz #2367. hozzászólásra
én 4x adtam adagonként 25-3Omm körül,meg ma is öntöztem egy óra hosszat,a természetes csapadékot meg csak egy darabig mértem,mert eltörtem a mérőt.Kollár bácsinak leszedetem még a 3cm paprikát is.Az állomány sűrűségét jövőre nagy odafigyeléssel fogom beállítani,mert szerintem amiatt sok mázsát buktam.5-6 körül szedem és utána kálium bombert neki és remélem okt elején búcsút intek a 178-nak.A 178-ra már a múltkor írtam,hogy szerintem ez iszonyúan vízigényes.
Válasz #2365. hozzászólásra
neheeem. Döbröközön lakom, gyakorlatilag az egész kertészet a Kapos árterében van, csak 1942 óta nem volt árvíz.... Bereknek hívják felénk a Kapos völgyét, a mélyebben fekvő területeket.
Tisztelt BIOTERMELŐ /TERMELŐ !
Amennyiben foglalkozik fűszerpaprika termelésével, akkor bizonyára érdekelni fogja az ajánlatom.
BIO és hagyományos FŰSZERPAPRIKA BÉRSZÁRÍTÁS CSUMÁZÁS és ŐRLÉS.
Számlával HACCP kisüzemben napi 1000 kg nyersanyag feldolgozási kapacitással.
Szállítóeszközzel rendelkezünk (1.6 t zárt kisteherautó).
Előzetes időpont-egyeztetéssel.
Bérmunka díja őlemény-kilónként: 450 Ft ÁFÁval.
Tisztelettel: Csordás István
BIO-CSÍRA KFT Érsekcsanád
TEL:0630-228-3438
Írjátok már be légyszíves, hogy vetés óta hány mm csapadékot kapott a paprikátok (eső+öntözés) . Én ma összeadtam, összesen 380 akárhány, de kb 2x ennyi is kevés lett volna elnézve az állomány sűrűségét.
Hát tejcsi a te 178-asod gyönyörű darabos az enyémhez képest. Beszéltem Kollárral, azt mondta mint neked, hogy szept 1.-től lesz átverés, de előtte még beszél mindenkivel. Én sajnos csuta nélkül szerződtem, tehát úgy is kell szednem, nem lehet csutásan. Alig várom már hogy véget érjen ez a rémálom....
Válasz #2333. hozzászólásra
Ez durva...a Balaton mellett vagy?Nagyberek az ott van
Válasz #2363. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Akkor mindegy, aznap kibírja, de másnap már necces lehet.
Válasz #2362. hozzászólásra
de itt szedés napján 18-19 óráig oda kell érned az átvevőhöz és már kalodázni kifelé.
kukihoz nem igen kell hozzá érni,ha a 178-ast vizsgálgattad előtte
Válasz #2361. hozzászólásra
tápos zsákba?? de abban befülled. Ekkora ökörséget..
méterenként 0,7-0,8kg már kielégítő.
nekem is tápos zsákba kell szedni és utána kalodázni,ezt mondta az átvevő.
méterenként átlagban mennyi paprikának illik kg-ban lejönni?
Válasz #2358. hozzászólásra
a körmöm is oda van
amúgy egész nap prüszköltünk tőle
csíp mint az állat
nem akar haladni az istennek sem
csak apróból áll az egész
nagyon jól kötött, rengeteg van rajta de mind apró
Válasz #2357. hozzászólásra
miért tápos zsákba szeded? raschel zsákba kéne, abban tud szellőzni..
Válasz #2342. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
hát az nem sok. le kell csípned a szárát? jááj.
legalább csíp rendesen, ha megdörgölöd a szemed?
Válasz #2355. hozzászólásra
holnap délelőtt még szedegetek és délután elviszem a picsába
az a baj, hogy egyszerűen megfől a táposzsákban is
este belenyúltam és tiszta forró illetve vizes volt a papi
persze ma is volt 35 fok
köcsög időjárás
Válasz #2348. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
itten nagy baj lesz, ha ősszel se lesz csapadék.
Válasz #2351. hozzászólásra
Holnap fogod leadni?
100m sorol nem jött le 2Okg a qurva eget.
ez ótvar egy munka ez a csipedés
soha nem szedtem így, de többet nem is fogom
borzasztóan haladatlan ebben a 35 fokban
itt a kép Szabi.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120820214912_eres2.JPG)
Válasz #2345. hozzászólásra
Annyi hibája van ennek a táblának,hogy a kép baloldalán a fák kb 7-8 soromat leárnyékolták és az gatya,meg az alsó forgómat pedig a hengerezés vágta haza(mindig ott fordult meg)és ott nagyon kicsi lett.
Válasz #2343. hozzászólásra
áááá
87 sor van, ami 100 méter hosszú
20 sort csináltunk
kínomban nevetem az egész bohóckodást
Válasz #2349. hozzászólásra
píízzzzzzzzz ?
Minek ?????????
Válasz #2348. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
vetés nem gond
piz lesz e vagonszám az a kérdis?
Válasz #2335. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Biztos, hogy nem kell már többet az idén öntözni(már mint paprikát....) !!!!!!???????????
Semmi esőt nem mondanak, még hosszú távon sem !!!!
Eléggé érdekes lesz itt az ősziek vetése is.........
Moderálta: Szabi. (11018) 2012-08-20 21:45:12
Válasz #2341. hozzászólásra
Lehet, vagy a mag nem volt 100%-os. Mi lett volna vele, ha idén sok csapadék meg ködös, hávös idő lett volna?
Válasz #2331. hozzászólásra
Az is így adja csak, hát ott nincs ekkora fúvóka...............
Válasz #2334. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Vagy csalóka a kép, vagy a 178-ashoz kibaxott jó ez tejcsi, főleg az idén !!!!!!!!!
Mi voltunk így tavaly a 178-al.Nem is vetek belőle egy darabot se!
de a O,5 hekit áthajtottátok,vagy csak egy részét?
ma szedtük délelőtt és délután
..szóra sem érdemes az egész
össz 9 órát, 4-en
ez gusztustalan munka, sok apró szar és csipedni a szárát
fejenként 40 kg-ot szedtünk
Válasz #2340. hozzászólásra
Mostanában olvastam egy tanulmányt különféle paprikabetegségek kisérleteiről és a Meteoritot hozták az első háromban,hogy milyen ellenálló.Sajna nem mentettem el.Csak mi lennénk ennyire szerencsétlenek?