Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem akarok belemagyarázni de túl sokat permeteztek feleslegesen. Ez az állandó rezezés is.... full lefogja a papit főleg mikor még csak a szárat növeszti a növény. Pár napig megáll a növésben mikor befestitek kékre.
Idén paprikában permetezővel csak akkor jártam mikor a commandot kifújtam palántázás után.
Telcsi, szép az állományod. Ki lett ritkítva, vagy úgy hagytad, ahgoy el lett vetve? Én az enyémben ma fejeztem be a permetezést, van pár növény ami már hónaljig ér. Nem tudom meddig fog még nőni, talán az égig?
Elvileg úgy kellene minden védekezést, hogy kontakt mellé egy felszívódó szert társítani. Tehát Cu+Kasumin. Ahyogy kiskertész is írta a réz megelőz, a kasumin gyógyít, de a cu csak akkor az igazi, ha teljesen befedi a leveleket a kontakt hatás miatt.
Szia!
Ne haragudj, hogy beleszólok a szekemberek dolgába, de valami nem stimmeleht ott. En amatőr kertész vagyok, idén kezdtem főszerpaprikát, 2x fújtam réz hidroxiddal azt hiszem (champion), párszor wuxallak, meg 2 hetente Linzi tápsőval, néhány paprikán van csak folt, már rég érik. Sajat magam csináltam a palántákat. Valamit át kellen egondolni. Elővetemény, vagy hasznos növénytársításokkal gondolkodni. Nekem kukorica után ment. Szóval kizért, hogy ennyit kelljen vele foglalkozni.
a beteg leveleid nem fognak meg gyógyulni,lehullanak, jön rá az eső, felveri a növényre, újra fertőz, ezért nehéz megszabadulni tőla, ha megteheted , eső után egyből fujjad, akkor is ha nem telt el a 7-10 nap.
7-10 naponta, de mivel a tied beteg, neked a 7, a dupla tózisu rézzel meg több kárt csinálsz mint hasznot, persze lehet majd a "kolléga" mond vmi okosabbat.
a jó isten áldja már meg, mennyit kell még ezt a nyomorult paprikát szórnom
1 rézoxiklorid
2 kénpor+dithane
3 rézoxiklorid
4 cuproxat
5 cuproxat
6 rézoxiklorid
7 cuproxat
jól van, ügyes vagy (csak annyit sántit, hogy a benalaxil az nem réz, de az igaz hogy felszívódik, viszont a paprikában semmi értelme, akkor már inkább amistar)de mostmár tényleg kiszálok.
Hatóanyag: 4 % benalaxil + 33 % rézoxiklorid
Ja igazad van! rézoxidklorid ++ benalaxil! eeeeeeeeeeeez a kombináció eggyüt már be is szívódik a növénybe!! ennnyi......
Kolléga, ha gondolod akkor nyugodtan permetezzél csak cuprxattal, de csak az eredmény az átmeneti lesz. A felszívódó réz, amilyen mondjuk a galben, az a sejtekbe szívódik be, " belülről " gyógyít és megelőz, s szerintem én itt megálltam, mert nem kiokítani akarlak...
A kontakt szerek lemosódnak , meg csakis úgy fogják a védelmet ellátni, hogy a teljes levélfelületet beborítják. De ez kivitelezhetetlen. Na ennyit.
Kolléga, és mégis mire kell az a galben a paprikára? a papit kevéssbé a gomba, inkább a baktérium cseszteti, a réz mindkettőt viszi nincs szükség semmi hókuszpókuszra, csak nem akkor kell kezdeni permetezni mikor már benne van, hanem megelőzésképpen... kb ennyi a titok.
Milyen dózissal nyomod? (akárhányszor mehet egymásután a réz, mi csak azt használunk, semmi mást, és az idén még nem láttam bacit), persze a mienk nem fűszer, hanem étkezési...
cuproxattal való permetezés a paprikánál hasztalan pénzkidobás. Az csak sima réz semmi felszívódó tartalma sincs. A sima kontakt szerek csak is kiegészítésre valóak, az igazi növényvédelemre sajnos önmagában kevés.
Ha jót akar minden paprika termesztő kolléga , akkor az én receptem szerint fog eljárni: galben / a rezessel / szerrel 2 -szer 15 nap elteltével, majd a szer rotáció miatt 2-szer ridomil gold / szintén rezessel/ .
Hát ennyi a titokról, ha eddig még ezt a kombinációt még nem próbáltátok, akkor bátran fogom ajánlani mert nálam már régóta bevált, semmi vírus és fertőzés !!!!
Ja!!! még annyit, hogy ezek a szerek nem olcsóak! Kimondottan méreg erősek, de megéri.. én csak jót akarok mindenkinek aki paprikát termeszt.
Sziasztok!!!!!!!!!!
egymás után háromszor nem ajánlott ugyanaz a szer,pedig a cuproxat kiváló és nem árt virágzáskor sem.Keverj hozzá Kasumint!Nincs mese,nyomj rá dupla adagot!
Kihat,mert a levélhullással csökken a fotoszinzézist biztosító felület.De az igazi nagy baj ilyenkor,hogy hullik a virág szárastól és az apró bogyókezdemények is.
6390 hozzászólás
Válasz #1988. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ilyet nem is láttam még. Ez a 178-as mag is fertőzött volt már szerintem. ![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Jáááj.
Válasz #1984. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
semmi rossz szándékból, de kérdezem tőled, ha tiéd is így nézne ki akkor mit csinálnál vele?? szerintem te is fújnád
bánom már annak idején miért nem kombinátoroztam ki
tönkretesz ez a paprika anyagilag, de legfőbb idegileg
nem elég a xhantoma, még ilyen is lett
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120729143053_DSC00401_(2).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120729143135_DSC00402_(2).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120729143245_DSC00403_(2).jpg)
ez mi korság már?
hihetetlen hogy 2 nap alatt hogy tönkreteheti a xhantoma
Válasz #1986. hozzászólásra
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Pfff.
Én is reggel óta kapálok, kb. 30%-a kész. Most pihenek egy kicsit, aztán neki ugrok megint. Betöltöm, mint a krumplit.
de gondolom neked nem ez a szar szegedi 178-as van
mert nekem az életemben nem lesz többet ilyen, van még2 kg vetőmagom, még azt is elpusztítom a háztól
ma reggel ismét mentem kapálni
egy sor után hazmanetem és kimentem lefújni
tiszta xhantoma-s, az alsó levelek hullanak le és egy csomó bogyó is már le van hullva
most szórtam 8.jára
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Ezért nem vagyok híve annak se, hogy virágzáskor rézzel permetezzünk. Én csak akkor védekezek, ha van mi ellen. kékre még sosem fújtam a paprikát.
Nem akarok belemagyarázni de túl sokat permeteztek feleslegesen. Ez az állandó rezezés is.... full lefogja a papit főleg mikor még csak a szárat növeszti a növény. Pár napig megáll a növésben mikor befestitek kékre.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Idén paprikában permetezővel csak akkor jártam mikor a commandot kifújtam palántázás után.
Válasz #1981. hozzászólásra Csaba nem lett ritkítva, sokat segített az öntözés.
Válasz #1981. hozzászólásra Csaba nem lett ritkítva, sokat segített az öntözés.
Telcsi, szép az állományod. Ki lett ritkítva, vagy úgy hagytad, ahgoy el lett vetve? Én az enyémben ma fejeztem be a permetezést, van pár növény ami már hónaljig ér.
Nem tudom meddig fog még nőni, talán az égig?
Válasz #1979. hozzászólásra
Ja igen ezt kifelejtettem: hiába fújod dupla vagy tripla dózissal, ha maradnak olyan levelek, amelyek nem kapnak a jóból.
Válasz #1978. hozzászólásra
Elvileg úgy kellene minden védekezést, hogy kontakt mellé egy felszívódó szert társítani. Tehát Cu+Kasumin. Ahyogy kiskertész is írta a réz megelőz, a kasumin gyógyít, de a cu csak akkor az igazi, ha teljesen befedi a leveleket a kontakt hatás miatt.
és ha minden nap vagy 2-3 naponta van eső akkor mindig kéne fújni ?
persze nincs eső, csak egy kérdés volt
Válasz #1973. hozzászólásra
Szia!
Ne haragudj, hogy beleszólok a szekemberek dolgába, de valami nem stimmeleht ott. En amatőr kertész vagyok, idén kezdtem főszerpaprikát, 2x fújtam réz hidroxiddal azt hiszem (champion), párszor wuxallak, meg 2 hetente Linzi tápsőval, néhány paprikán van csak folt, már rég érik. Sajat magam csináltam a palántákat. Valamit át kellen egondolni. Elővetemény, vagy hasznos növénytársításokkal gondolkodni. Nekem kukorica után ment. Szóval kizért, hogy ennyit kelljen vele foglalkozni.
Válasz #1975. hozzászólásra
Nekem is ez a tapasztalatom!Jól beszélsz!
a beteg leveleid nem fognak meg gyógyulni,lehullanak, jön rá az eső, felveri a növényre, újra fertőz, ezért nehéz megszabadulni tőla, ha megteheted , eső után egyből fujjad, akkor is ha nem telt el a 7-10 nap.
Én a dupla dózist úgy gondoltam:teljes adag réz és teljes adag kasumin egyszerre.Nekem ez bevált!
Válasz #1972. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
kárt ?
csezhetem a dulpa dózist mégis beteg, ha normál dózist adnék akkor meg milyen volna
Válasz #1971. hozzászólásra
7-10 naponta, de mivel a tied beteg, neked a 7, a dupla tózisu rézzel meg több kárt csinálsz mint hasznot, persze lehet majd a "kolléga" mond vmi okosabbat.
már 7 alkalommal permeteztem a paprikát
a jó isten áldja már meg, mennyit kell még ezt a nyomorult paprikát szórnom
1 rézoxiklorid
2 kénpor+dithane
3 rézoxiklorid
4 cuproxat
5 cuproxat
6 rézoxiklorid
7 cuproxat
azt ugyan hol lesz a vége a számoknak
Válasz #1969. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
na látod, az a lényeg, hogy ne veszítsük el a jókedvünket, meg egészség legyen...a többit meglehet venni a bótban
jól van, ügyes vagy (csak annyit sántit, hogy a benalaxil az nem réz, de az igaz hogy felszívódik, viszont a paprikában semmi értelme, akkor már inkább amistar)de mostmár tényleg kiszálok.
Válasz #1964. hozzászólásra
igen van felszívódó réz!!!
Válasz #1964. hozzászólásra
igen van felszívódó réz!!!
Válasz #1961. hozzászólásra
Hatóanyag: 4 % benalaxil + 33 % rézoxiklorid
Ja igazad van! rézoxidklorid ++ benalaxil! eeeeeeeeeeeez a kombináció eggyüt már be is szívódik a növénybe!! ennnyi......
Felszívódó réz![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
, egyre jobb, inkább kiszálok, nem akarom azeszet osztani
Válasz #1961. hozzászólásra
a kontakt része réz oxiklorid, van benne felszivódó is, perenoszra..
Válasz #1959. hozzászólásra
akarlak...
Kolléga, ha gondolod akkor nyugodtan permetezzél csak cuprxattal, de csak az eredmény az átmeneti lesz. A felszívódó réz, amilyen mondjuk a galben, az a sejtekbe szívódik be, " belülről " gyógyít és megelőz, s szerintem én itt megálltam, mert nem kiokítani
A kontakt szerek lemosódnak , meg csakis úgy fogják a védelmet ellátni, hogy a teljes levélfelületet beborítják. De ez kivitelezhetetlen. Na ennyit.
most nézem a gugliba
ez a galben = rézoxiklorid
meg nem is írja hogy paprikába felhasználható
Válasz #1959. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
hmmmm, a virust azt meg nem gondolod komolyan, hogy galbennel, meg ridommillal..., esetleg gázperzselővel
Válasz #1956. hozzászólásra
Kolléga, és mégis mire kell az a galben a paprikára? a papit kevéssbé a gomba, inkább a baktérium cseszteti, a réz mindkettőt viszi nincs szükség semmi hókuszpókuszra, csak nem akkor kell kezdeni permetezni mikor már benne van, hanem megelőzésképpen... kb ennyi a titok.
Válasz #1953. hozzászólásra
Milyen dózissal nyomod? (akárhányszor mehet egymásután a réz, mi csak azt használunk, semmi mást, és az idén még nem láttam bacit), persze a mienk nem fűszer, hanem étkezési...
Válasz #1950. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
cuproxattal való permetezés a paprikánál hasztalan pénzkidobás. Az csak sima réz semmi felszívódó tartalma sincs. A sima kontakt szerek csak is kiegészítésre valóak, az igazi növényvédelemre sajnos önmagában kevés.
Ha jót akar minden paprika termesztő kolléga , akkor az én receptem szerint fog eljárni: galben / a rezessel / szerrel 2 -szer 15 nap elteltével, majd a szer rotáció miatt 2-szer ridomil gold / szintén rezessel/ .
Hát ennyi a titokról, ha eddig még ezt a kombinációt még nem próbáltátok, akkor bátran fogom ajánlani mert nálam már régóta bevált, semmi vírus és fertőzés !!!!
Ja!!! még annyit, hogy ezek a szerek nem olcsóak! Kimondottan méreg erősek, de megéri.. én csak jót akarok mindenkinek aki paprikát termeszt.
Sziasztok!!!!!!!!!!
Válasz #1954. hozzászólásra
ez nem hiszem el hogy ez a rohadt betegség mindig gyötri a paprikát meg engem is
Válasz #1953. hozzászólásra
Akkor imádkozz,hogy legyen egy hét meleg,száraz idő!Az is gyógyítja.
Válasz #1952. hozzászólásra
így is mindig dupla dózissal nyomtam a cuproxatot
kasumint nem tudok venni, nincs
egymás után háromszor nem ajánlott ugyanaz a szer,pedig a cuproxat kiváló és nem árt virágzáskor sem.Keverj hozzá Kasumint!Nincs mese,nyomj rá dupla adagot!
Lehet nem csak 1 félével kéne lefújni!
cuproxattal szórtam az utolsó 3 alkalommal, még most is látom sok helyen tiszta kék a paprika levele és még is megtámadja a betegség![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
jaa, és Trend tapadót is használok mindig
Válasz #1948. hozzászólásra
Szép Tejcsi!Egészséges,erős,darabos termések lesznek.
sziasztok így néz ki most a papim![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120728214247_paprika.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120728214323_paprika1.JPG)
holnap délutánra esőt igér
, ha reggel leszórom akkor lemossa így csak leghamarabb hétfőn szórhatom![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Válasz #1944. hozzászólásra
Kihat,mert a levélhullással csökken a fotoszinzézist biztosító felület.De az igazi nagy baj ilyenkor,hogy hullik a virág szárastól és az apró bogyókezdemények is.
mármint úgy értem, hogy a xhantoma tud kárt okozni a termésekben ??
délután voltam kint kapálgatni
megint kezd foltosodni a levele, a xhantoma újra támadja
ezt nem hiszem el
ha ilyenkor lehullik a levele, az kihat majd a termésekre ???
Válasz #1942. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Kedves ZZ!
Majd később ha ráfújod a leírt koktélt paprira írd meg a tapasztalatodat. Nagyon érdekel!
Válasz #1940. hozzászólásra
eldobálni biztos nem fogja a virágot, meg termést ennyi nitrogéntől, nem fog vegetatív irányba eltolódni a fejlődése.