Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A hibrid egyébként magas,ágas-bogas,tövenként most kb 12 bogyó és ugyanannyi virág.Ha
úgy számolom,hogy a termés tövenként 20 db lesz,az 40 deka.Vagyis: 300-350 mázsa/ha.Isten adja!
meteorit:jó közepes,kicsit megkapta a xanthomónas,hibrid kiváló,de mivel nem palántázva volt,így nem esztétikus a térhatása,mert van ahol 14 cm-re vannak egymástól,hanem pl 28,de majd a mázsa lesz a lényeg.Most volt itt a holland delegáció,akik feldolgozzák,nekik tetszett.A Kalóz (szintén erős paprika) a legnagyobb meglepetést okozta,eszméletlen sok rajta a virág és a bogyó is,színe haragoszöld.Szóval eddig nincs nagy gond.
Sziasztok kamaszok!Vége a nyaralásnak,itt a munka dandárja!Láttam a képeket!Szépek az állományok!Én akkor teszek fel képeket,ha majd létráról szedik a napszámosok
Eddig 1000 m2-en 1t öntözés nélkül. Most 0,5 ha öntözve. Én is megrendeltem a Stewardot, bár nálam nem nagyon van bagolylepke, viszont a csemegekukoricámon már találtam hernyós csöveket...
Nekem ez az első évem.
Ma elkezdtem permetezni a fűszert Amistar+Kasumin, és a gazos részeken rengeteg a gyapottok bagolylepke. Léptem egyet, felrepült 10, léptem még egyet, újabb tíz repült fel. Én ilyen sokat egy rakáson még életemben nem láttam. Holnap megyek a Steward-ért.
a Stewardon kivül minden más hizlalja őket.Csak nem gondoljátok hogy 3-4ezer ft/ha költséggel ki lehet védeni öket mikor 14000ft/ha-os szer is van ami csak az amerikai bagolytok lepkét viszi föleg ha van a közelben csemege kukorica.
Ez a paprika amin 26 bogyó van, külön az alsó és külön fényképezve a felső része. Ami ritkábban van az sokkal jobban köt mint ami sűrűbben van vetve, úgyhogy jövőre ha úgy döntök hogy tovább akarok kínlódni, akkor min 18cm tőtávot fogok hagyni, Kollárnak meg adok egy sallert.
Köszi. Ez a Steward a bagolylepke mely alakjait pusztítja? A Match-t azért szerettem, mert az összes fejlődési stádiumát elpusztítja a bagolylepkének, csak ezt hajtatott papr-ra ajánlják, bár lehet ezt fogom erőltetni, mert ahogy látom a Mospilan mellé is hajtatott van írva.
Kollár csak egy csinovnyik, nem ő határozza meg az árakat, a megbízók meg sztem nagy vadkapitalisták, egy fillérrel nem fognak többet adni. Nem tudom mennyire köt a szerződés, de nem hiszem hogy nagyon ugrálhatunk.
Ki milyen szert használ bagyolylepke ellen?
Ma találtam olyan paprikát, amin 26 bogyó volt
Holnapra lefényképezem, bár sztem felét sem fogja kinevelni.
Csaba az állományodban nincs elfajzott paprika?
Nálam néhol van hegyes és almapaprika alakú.
ZZ 1-8db között ingadozik,csak jó lenne ha a második kötést is megfogná,nemcsak eldobálná.
Igen, a felső levelek egészségesek mind. Csak alul van 1-2 sárga, itt-ott. 1 hete fújtam Amistar+zöldpajzs kombóval. Amíg nem kell újra öntözni, addig már permetezni se fogok, ezt a hetet kihagyom. Most szépen megkapáltuk, betöltögettük, egyelőre csak gyönyörködök benne minden nap.
Válasz #1839. hozzászólásra
zsoca a felső levelek azok okék?
nálam foltokban van itt ott sárga levél alól és néhol van a lombozat felső részén egy-két barna pont a leveleken.
178-as paprikások az állományotokban néhol nincs elfajzás(néhol olyanok a papik mintha hegyes paprika lenne)?
6390 hozzászólás
Válasz #1889. hozzászólásra
Zsoltee ajánlott egy jót,kérdezd meg tőle.
Válasz #1887. hozzászólásra
Milyen szert javasolsz?
Válasz #1885. hozzászólásra
40 mázsa/ha
Válasz #1886. hozzászólásra
mindenképpen!
Sziasztok, voltam ma kinn a paprikába, ahol sűrű és össze van borulva 4-5 lépés után 4-5 bagolylepke szállt fel. Szerintetek permetezzek ellene?
és mennyi volt a legrosszabb termésátlagok ?
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
csak hogy tudjam viszonyítani az én ratyi paprikámból mire számíthatok
Válasz #1883. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Jól hangzik!
Válasz #1881. hozzászólásra
A hibrid egyébként magas,ágas-bogas,tövenként most kb 12 bogyó és ugyanannyi virág.Ha
úgy számolom,hogy a termés tövenként 20 db lesz,az 40 deka.Vagyis: 300-350 mázsa/ha.Isten adja!
Válasz #1881. hozzászólásra
meteorit:jó közepes,kicsit megkapta a xanthomónas,hibrid kiváló,de mivel nem palántázva volt,így nem esztétikus a térhatása,mert van ahol 14 cm-re vannak egymástól,hanem pl 28,de majd a mázsa lesz a lényeg.Most volt itt a holland delegáció,akik feldolgozzák,nekik tetszett.A Kalóz (szintén erős paprika) a legnagyobb meglepetést okozta,eszméletlen sok rajta a virág és a bogyó is,színe haragoszöld.Szóval eddig nincs nagy gond.
Válasz #1880. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Milyen a hibrid?
Na vééégre előkerültél!
Képeket kérünk, de izibe' !
Sziasztok kamaszok!Vége a nyaralásnak,itt a munka dandárja!Láttam a képeket!Szépek az állományok!Én akkor teszek fel képeket,ha majd létráról szedik a napszámosok![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #1877. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Eddig 1000 m2-en 1t öntözés nélkül. Most 0,5 ha öntözve. Én is megrendeltem a Stewardot, bár nálam nem nagyon van bagolylepke, viszont a csemegekukoricámon már találtam hernyós csöveket...
Válasz #1877. hozzászólásra
Nekem ez az első évem.
Ma elkezdtem permetezni a fűszert Amistar+Kasumin, és a gazos részeken rengeteg a gyapottok bagolylepke. Léptem egyet, felrepült 10, léptem még egyet, újabb tíz repült fel. Én ilyen sokat egy rakáson még életemben nem láttam. Holnap megyek a Steward-ért.
korábbi években kinek milyen terméseredményei voltak
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-24 12:21:33
Válasz #1868. hozzászólásra
a Stewardon kivül minden más hizlalja őket.Csak nem gondoljátok hogy 3-4ezer ft/ha költséggel ki lehet védeni öket mikor 14000ft/ha-os szer is van ami csak az amerikai bagolytok lepkét viszi föleg ha van a közelben csemege kukorica.
Azért nem kell bexarni, sajnos nekem se ilyen , csak ezt raktam be érdekességképen.
Válasz #1869. hozzászólásra
mindenkinek ilyen lenne a paprikája,akkor nem is igen lenne témánk
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Jópofa, hogy ilyen emeletes lett. Nagyon szép!
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
szép
Válasz #1868. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Én nem találtam kártételt, eddig csak mospilant fújtam, de most Kohinor 200 SL-t teszek majd, a szerrotáció miatt. Ez van itthon.
Ez a paprika amin 26 bogyó van, külön az alsó és külön fényképezve a felső része. Ami ritkábban van az sokkal jobban köt mint ami sűrűbben van vetve, úgyhogy jövőre ha úgy döntök hogy tovább akarok kínlódni, akkor min 18cm tőtávot fogok hagyni, Kollárnak meg adok egy sallert.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120721132946_P3280021.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120721133016_P3280022.JPG)
Válasz #1862. hozzászólásra
Köszi. Ez a Steward a bagolylepke mely alakjait pusztítja? A Match-t azért szerettem, mert az összes fejlődési stádiumát elpusztítja a bagolylepkének, csak ezt hajtatott papr-ra ajánlják, bár lehet ezt fogom erőltetni, mert ahogy látom a Mospilan mellé is hajtatott van írva.
Válasz #1866. hozzászólásra
Annak elég rövid az ideje, amíg véd, egyszer tegyél bele mospilant, az 14-20 napig véd.
folyamatosan
már írtam hogy 7 pemeteztem, egyszer nem raktam bele rovarölőt utánna egyből észrevettem, mert már egy csomó tövet elrágtak a hernyók
ugyhogy megtanultam, hogy soha nem hagyom ki permetezéskor a rovarölőt
én kaiso-t használuk, ugyanaz a hatóanyag mint a karate
Válasz #1864. hozzászólásra![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
hoppá ilyenem van
mikor kezd ez a dög petézni?
a lepke és hernyója
a bagolylepke hernyói azok mikor tűnek fel?
nézegettem nálam elég sok lepke van és sok fajta.
Válasz #1859. hozzászólásra
bagolylepke=STEWARD 170 gr/ha
meddig permezetezzem még a paprikát
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
1-2 hetente szórom, nem akarom hogy ismét megtámadja a xhantoma
már 7 alkalommal szórtam + 1 gyomírtás az elején
Válasz #1859. hozzászólásra
ettől félek én is,hogy nem mozdul elfelé az ár.
hogy néz ki az a bagolylepke?
Válasz #1857. hozzászólásra
![smile ohmy](/oldforum/images/smiles/ohmy.gif)
Kollár csak egy csinovnyik, nem ő határozza meg az árakat, a megbízók meg sztem nagy vadkapitalisták, egy fillérrel nem fognak többet adni. Nem tudom mennyire köt a szerződés, de nem hiszem hogy nagyon ugrálhatunk.
Ki milyen szert használ bagyolylepke ellen?
Ma találtam olyan paprikát, amin 26 bogyó volt
Holnapra lefényképezem, bár sztem felét sem fogja kinevelni.
Válasz #1857. hozzászólásra
nme beszélve arról, hogy emelkednek a költségek minden öntözéssel...
Válasz #1853. hozzászólásra
Csaba remélem Kollár elvtárs emel az áron,mert nem hiszem,hogy rekordtermések lesznek.
Válasz #1855. hozzászólásra
Nekem meg cseresznye paprika van közte, úgyhogy magot nem fogok belőle.
Válasz #1846. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nálam még fehér paprika is van a tövek közt
Válasz #1844. hozzászólásra
Most számoltam meg délelőtt, van olyan közepes erősségű tő, amin 11 db papi volt, de az átlag ennél kevesebb, persze még remélhetőleg fog kötni.
Válasz #1845. hozzászólásra
Reméltem hogy tudsz mondani olyan felvásárlót, aki nem ezt a szegedi 180 pv xanthomonas-t termelteti, hanem valami normális fajtát. Azért köszi.
Válasz #1851. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
ez az egyetlen
Válasz #1850. hozzászólásra
Naugye! Jó lesz ez!
ahogy átjártam és keseregtem, találtam egy ilyet![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120719224937_DSC00390.jpg)
Válasz #1848. hozzászólásra
Majd megerősödik.
tegnap este leszórtam cuproxat, lombtrágya+kaiso
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120719223135_DSC00387.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120719223206_DSC00388.jpg)
hát ilyen a paprikám
zsoca zsékó mestert facabukon nem tudod elérni,mert dobtam neki levelet,de nincs válasz![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Csaba az állományodban nincs elfajzott paprika?
Nálam néhol van hegyes és almapaprika alakú.
ZZ 1-8db között ingadozik,csak jó lenne ha a második kötést is megfogná,nemcsak eldobálná.
Válasz #1843. hozzászólásra
Meteorit és Szegedi 80. Nem vagyok leszerződve, kis piacra fogom vinni, ha nem fogy el, akkor nagybanira is és feldolgozásra is jut.
1 tő-n nálatok átlagba mennyi papi van?![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #1842. hozzászólásra
Zsolti, milyen fajtát termelsz és hova vagy leszerződve?
Válasz #1841. hozzászólásra
Igen, a felső levelek egészségesek mind. Csak alul van 1-2 sárga, itt-ott. 1 hete fújtam Amistar+zöldpajzs kombóval. Amíg nem kell újra öntözni, addig már permetezni se fogok, ezt a hetet kihagyom. Most szépen megkapáltuk, betöltögettük, egyelőre csak gyönyörködök benne minden nap.
Válasz #1839. hozzászólásra
zsoca a felső levelek azok okék?
nálam foltokban van itt ott sárga levél alól és néhol van a lombozat felső részén egy-két barna pont a leveleken.
178-as paprikások az állományotokban néhol nincs elfajzás(néhol olyanok a papik mintha hegyes paprika lenne)?