Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A 8400-as sorozat gépeinek ott volt az orrán felül 4munkalámpa azokat lehet kapcsolni azzal a gombbal, csak nem gyártottak 8féle kapcsolópanelt így a tiedben meg enyémben csak ottvan de nem kapcsolsz vele semmitsem.
Plusz ahogy mézga is írta challengerekben akad ott felül lámpa
Az van rajta, működ is és az a kedvenc munkalámpám. Bitang faszául világít. Ritkán kényszerülök éjszakába vele, de akkor nagyon hasznos. Pláne ha duplával vonulok.
Tudja valaki hogy ennek a gombnak mit kellene kapcsolnia? Nem írja hogy opció lenne, de semmi extra világító dolgot nem találok rajta elől. Mellső munkalámpa, de hol kellene lenni-e?
Azthiszem b-c és d-e között vált bolygóművet a váltó azért lehet benne az a kis lüktetés.
Mondjuk ha levan rakva a tárcsa és akkor kapcsolok akkor elsímul jobban, én leginkább 4-es csoportban veszem észre amikor vonulok a géppel ezt a b-c közötti kevésbé simulékony kapcsolást.
GTA van a mienkben is, csak azon az 1000 órás nagy szerviz van beállítva. Bár ebbe nem folytam bele olyan nagyon részletesen anno és azóta meg elmaradozott.
Én is ezt tapasztalom, csak én a D-ből E-be váltáskor ránt nagyobbat meg csattanósabb. De azt mondták nagyobb az áttétel.
Most kicsit megnyugodtam megmondom őszintén, csak tényleg maradjon is így.
Előszöris a napi üzemóra számláló nekünk is buziskodik újkora óta, de nem is érdekel mert van GTA monitorom a gépben amiben belehet programozni az olajcere intervallumokat és 50 órával a beállított következő csere előtt már jelem minden indításkor és írja is ki, hogy mennyi van még hátra.
Talán mintha 3C-ben a 6,2-es IH tárcsát húzva ennek is nyígósabb a hangja, meg nekünk kb újkora óta az létezik, hogy B-ből C-be kapcsolva egy picit lüktetősebb a váltás mint bármelyik másik fokozatok között kapcsolva.
Nem vészes semmi kemény dolog, csak a-b között vagy c-d, d-e, e-f váltásokkor szinte észre sem venni semmit ollyan símán átkapcsol, de b-ből C-be mint egy átlagos powershiftes traki kicsit meglüktet.
A Claas Hexashift elvileg ugyanez a váltó, csak ott a betűk és a számok talán fordítva vannak.
Úgy mondom, hogy a mienkben a powershift páros fokozatainak új koruk óta van egy sivítósabb hangjuk, de ez a szerviz szerint semmi problémát em jelent, ez ilyen.
Hát nagyon remélem. Nem tudom pontosan mióta csinálja, becsukott ajtóval nem tűnt fel különösebben csak most valahogy kibukott a napokban. És kicsit idegessé tett. Csak pont a C-ben, az megy a legtöbbet úgy veszem észre mert nagy tárcsával 3/C az olyan 9-10 km/h pont ideális, altalajjal meg 2/c olyan 4-5 km/h. Pont ez megy mindig szinte.
Ráadásul most pimaszkodik a gép, kinullázta az olajcsere intervallum mérőmet. 999.9 üzemórát mutatott, szóval jelenleg nem tudni mikor lenne esedékes az olajcsere. De az őszi talajmunkákat már megcsinálja és majd ha most nagyon szaporodik majd beiktatunk egyet. Valakinek csinált már ilyet?
Válasz #18392. hozzászólásra
Köszi a gyors választ. Még annyi érdekelne, hogy valóban van hallani lehet valami zörgést mikor elindítjuk a gépet, de amint megindul a vízhőmérő azaz üzemi hőmérsékletet elérjük elhallgat. De ha valóban a váltóval valami nincs rendben, akkor nem kéne végig hangot adnia?
Sziasztok olyan kérdésem volna, hogy az MF8480 v Challenger MT665B hez error code leírást ami nem olasz spanyol vagy orosz nyelven van, hanem mondjuk magyar német vagy angol, olyat lehet valahol találni neten?
Kiírta T41A1 Errort és fordítóval pontosan sajnos nem tudom mi a baja neki, Huntraco csapat meg képtelen gyorsan reagálni...
dlg tesztbe 91,9 és 93,5 kw-ot írnak rá. De ugyanez a motor a 3655ös fergába 115kw. az 155 paci. Eddig ezzel a motorral ebben találtam a legerősebb verziót. A 160 pacisokban már valmet motor van.
Többek között EZ a hirdetés is elbizonytalanított. A Magtár Kft-nél már csak tudják hogy mi hány Le és ők 142-nek írják, a Tractordata-n viszont csak 120 van.
Egyébként meg a 4hengeresek többet fogyasztanak szerintem, főleg a perkins motorosok!
Mondjuk a régi 100ló alatti adagolós perkinsek nem zabálnak annyit, de a commonrail-es igen!
Persze nem vészes, azért tűnik annyinak, mert kicsi a tankja, eleve nemnagy gép de sokkal többet produkál mint aminek kinéz ezért is kér jobban anyagot.
Tudja e valaki, hogy a 6280-as pontosan hány lóerő? Sok hirdetésben 110-nek írják, de sok helyen 130 körülinek. Én a 110-re gondolok.
Ennek a szériának van e valamilyen típushibája? Mennyire megbízható gép?
24427 hozzászólás
Válasz #18424. hozzászólásra
Pirosból lett sárga, mert challenger traktor csak hevederes létezett anno ferga traktor meg van 1950óta kb
Válasz #18424. hozzászólásra
A 8400-as sorozat gépeinek ott volt az orrán felül 4munkalámpa azokat lehet kapcsolni azzal a gombbal, csak nem gyártottak 8féle kapcsolópanelt így a tiedben meg enyémben csak ottvan de nem kapcsolsz vele semmitsem.
Plusz ahogy mézga is írta challengerekben akad ott felül lámpa
Válasz #18425. hozzászólásra
Az van rajta, működ is és az a kedvenc munkalámpám. Bitang faszául világít. Ritkán kényszerülök éjszakába vele, de akkor nagyon hasznos. Pláne ha duplával vonulok.
Szoktak tenni lépcső elé/közé is .
Válasz #18423. hozzászólásra
Piroson még egyen se láttam ilyet. Joggal merül fel a kérdés, hogy a tyúk vagy a tojás volt akkor előbb? Sárgából lett piros vagy fordítva?
Válasz #18422. hozzászólásra
nekem a sárgán van elöl a motortetőn kétoldalra világító munkalámpa
Tudja valaki hogy ennek a gombnak mit kellene kapcsolnia? Nem írja hogy opció lenne, de semmi extra világító dolgot nem találok rajta elől. Mellső munkalámpa, de hol kellene lenni-e?
Mf Pisti !
Nagyon szétkaptátok a nagy gépet Ko...on ,!
Mi van vele ?
Ezt még nem is láttam nekik , nem is lehet régi gép...
Válasz #18419. hozzászólásra
Hát én mit csináljak plusz kettővel?? Add le a méhbe, felétek többet adnak a vasért mint itt
Válasz #18418. hozzászólásra
akkor is 50e mit csináljak a tartóval,az első trakimra (V6400)túl nagyot adtak fent volt 2 napig
Válasz #18417. hozzászólásra
Tartó van, csak az egyik műanyag tört el. De ha ideadod a két sárvédőt külön akkor érdekel.
Válasz #18416. hozzászólásra
van 1 pár tartóstól, 50e
Válasz #18415. hozzászólásra
Majdnem, a Fergáé 35x125 Azért köszi.
Válasz #18414. hozzászólásra
Ez a 920-asé
Válasz #18413. hozzászólásra
A 820.2-esét néztem, az nagy rá. Ha ennyire drága, akkor inkább megcsináltatom lemezből, az meg örökélet...
Válasz #18412. hozzászólásra
Mtzjé kell rá 38 cm széles nekem a jd is az van a gyári párban 200e
lett volna a mtz meg 30e 1 pár.
Nem tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy első sárvédő az 5400-asra?? 35 centi széles azthiszem.
Válasz #18410. hozzászólásra
1850-es fordulaton szoktam vele dolgozni ŕltalŕban.
Válasz #18409. hozzászólásra
MfPista bátyjád szavaival élve: "tekerd fel a rádiót"
meg taposs jobban a gázra oszt jónapot
(nehéz munkánál egyébként is 1900 körül dolgozz vele inkább, főleg mert kisebb a motorod is)
Válasz #18408. hozzászólásra
Igen terhelés alatt simábbak a kapcsolások én is úgy érzem.
Olyan 1700-1750-es fordulaton hallom a legjobban hogy olyan sírós hangja van.
Válasz #18407. hozzászólásra
Azthiszem b-c és d-e között vált bolygóművet a váltó azért lehet benne az a kis lüktetés.
Mondjuk ha levan rakva a tárcsa és akkor kapcsolok akkor elsímul jobban, én leginkább 4-es csoportban veszem észre amikor vonulok a géppel ezt a b-c közötti kevésbé simulékony kapcsolást.
Válasz #18405. hozzászólásra
GTA van a mienkben is, csak azon az 1000 órás nagy szerviz van beállítva. Bár ebbe nem folytam bele olyan nagyon részletesen anno és azóta meg elmaradozott.
Én is ezt tapasztalom, csak én a D-ből E-be váltáskor ránt nagyobbat meg csattanósabb. De azt mondták nagyobb az áttétel.
Most kicsit megnyugodtam megmondom őszintén, csak tényleg maradjon is így.
Nálunk is "sírósabb a c mint pl a b és ennél is észre lehet venni h nem minden fokozat közt ugyan úgy vált mint ahogy szanberg is mondta
Válasz #18404. hozzászólásra
Előszöris a napi üzemóra számláló nekünk is buziskodik újkora óta, de nem is érdekel mert van GTA monitorom a gépben amiben belehet programozni az olajcere intervallumokat és 50 órával a beállított következő csere előtt már jelem minden indításkor és írja is ki, hogy mennyi van még hátra.
Talán mintha 3C-ben a 6,2-es IH tárcsát húzva ennek is nyígósabb a hangja, meg nekünk kb újkora óta az létezik, hogy B-ből C-be kapcsolva egy picit lüktetősebb a váltás mint bármelyik másik fokozatok között kapcsolva.
Nem vészes semmi kemény dolog, csak a-b között vagy c-d, d-e, e-f váltásokkor szinte észre sem venni semmit ollyan símán átkapcsol, de b-ből C-be mint egy átlagos powershiftes traki kicsit meglüktet.
Válasz #18395. hozzászólásra
Szanberg, neked esetleg valami hasonló tapasztalat dyna 6-tal?
Válasz #18401. hozzászólásra
a sárga nem kommunikál a ferga laptoppal
Válasz #18401. hozzászólásra
No mia franc hö?
Nemtermett idén vagywas?
Válasz #18400. hozzászólásra
És miért?
nekem a váltó nem sír, csak én
Válasz #18398. hozzászólásra
...vagy pont a páratlanoknak? Bocs, most elbizonytalanodtam.
De a jelenség létezik.
Válasz #18397. hozzászólásra
A Claas Hexashift elvileg ugyanez a váltó, csak ott a betűk és a számok talán fordítva vannak.
Úgy mondom, hogy a mienkben a powershift páros fokozatainak új koruk óta van egy sivítósabb hangjuk, de ez a szerviz szerint semmi problémát em jelent, ez ilyen.
Válasz #18396. hozzászólásra
Hát nagyon remélem. Nem tudom pontosan mióta csinálja, becsukott ajtóval nem tűnt fel különösebben csak most valahogy kibukott a napokban. És kicsit idegessé tett. Csak pont a C-ben, az megy a legtöbbet úgy veszem észre mert nagy tárcsával 3/C az olyan 9-10 km/h pont ideális, altalajjal meg 2/c olyan 4-5 km/h. Pont ez megy mindig szinte.
Ráadásul most pimaszkodik a gép, kinullázta az olajcsere intervallum mérőmet. 999.9 üzemórát mutatott, szóval jelenleg nem tudni mikor lenne esedékes az olajcsere. De az őszi talajmunkákat már megcsinálja és majd ha most nagyon szaporodik majd beiktatunk egyet. Valakinek csinált már ilyet?
Szerintem semminek,nekem az E sír picit,de újkorától
Dyna 6-os váltónál minden csoportba a C sebességnek sírósabb hangja van, főleg terhelés alatt. Ez minek lehet a kezdete?
Válasz #18392. hozzászólásra
Köszi a gyors választ. Még annyi érdekelne, hogy valóban van hallani lehet valami zörgést mikor elindítjuk a gépet, de amint megindul a vízhőmérő azaz üzemi hőmérsékletet elérjük elhallgat. De ha valóban a váltóval valami nincs rendben, akkor nem kéne végig hangot adnia?
Válasz #18390. hozzászólásra
bocs, valahogy nem vettem észre
nagyon jó volt
Válasz #18391. hozzászólásra
41A1 TR18 Transmission control module
The angle of rotation is mechanically
limited, but not by the TR24 speed limiting
solenoid valve.
vagy léptető motor, vagy a rudazat/görgők a váltóba
Sziasztok olyan kérdésem volna, hogy az MF8480 v Challenger MT665B hez error code leírást ami nem olasz spanyol vagy orosz nyelven van, hanem mondjuk magyar német vagy angol, olyat lehet valahol találni neten?
Kiírta T41A1 Errort és fordítóval pontosan sajnos nem tudom mi a baja neki, Huntraco csapat meg képtelen gyorsan reagálni...
Válasz #18389. hozzászólásra
És mennyire voltál vele megelégedve?
Válasz #18380. hozzászólásra
125 paci. nekem volt olyan
dlg tesztbe 91,9 és 93,5 kw-ot írnak rá. De ugyanez a motor a 3655ös fergába 115kw. az 155 paci. Eddig ezzel a motorral ebben találtam a legerősebb verziót. A 160 pacisokban már valmet motor van.
Válasz #18386. hozzászólásra
http://www.konedata.net/Traktorit/MF6260.htm
Válasz #18384. hozzászólásra
Nézd meg a KONE DATA-t ott mást ír 125 és 132le
Válasz #18383. hozzászólásra
Többek között EZ a hirdetés is elbizonytalanított. A Magtár Kft-nél már csak tudják hogy mi hány Le és ők 142-nek írják, a Tractordata-n viszont csak 120 van.
Válasz #18383. hozzászólásra
Ezt én is ismerem, de itt is találtam már hibát.
Válasz #18380. hozzászólásra
MF 6280 adatok
Egyébként meg a 4hengeresek többet fogyasztanak szerintem, főleg a perkins motorosok!
Mondjuk a régi 100ló alatti adagolós perkinsek nem zabálnak annyit, de a commonrail-es igen!
Persze nem vészes, azért tűnik annyinak, mert kicsi a tankja, eleve nemnagy gép de sokkal többet produkál mint aminek kinéz ezért is kér jobban anyagot.
Válasz #18374. hozzászólásra
Amit 540-el kell hajtatni azt hajtsad ezres forulatú kardánsebességben kisebb gázzal és megvan oldva
Tudja e valaki, hogy a 6280-as pontosan hány lóerő? Sok hirdetésben 110-nek írják, de sok helyen 130 körülinek. Én a 110-re gondolok.
Ennek a szériának van e valamilyen típushibája? Mennyire megbízható gép?
Válasz #18378. hozzászólásra
A baranyai (ha nem tévedek) tudja mi kell a baranyainak
Bár sok lehetőség már nem maradt