Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Figyel csak! Nem tévesztettél pályát véletlenül? Politikusnak elsőrangú lehetnél!
Amilyen fejlődésen átmentél az elmúlt időszakban a kleibert ekétől a condiskig, követni sem egyszerű!
Gruberezett(ősszel) talajba kuki vetés..........5q/ha, mellette szántott 8q/ha. Van itt ezen vidék határ szegletében ilyen termés de itt mind ilyen. Még ami kinézett 30-40-nek is ilyen lett. A dűlőn kívül csak a szár van, 1 csutkát nem találtam 8 hekiben........itt, ezen tájan, ami kultizott, nitrózott, töltögetett az a legxarabb
nem kimagasló annyira mint tavaly, amit a minap mondtam az jobb volt mint ezek de 9-11között voltak a csávók, akadt dél feletti tudású is köztök azért.
5 kés van rajta, középmély lazító kések 35centiig mennek le.
Ma este meghúztam szója tarlókon. Leraktam a késeket 30centi alá, 9-körül vitte lapos normális talajon a nagyobbik szépen. Ha belegondolok hogy valamikor mindezt ekével oldottuk meg juuuuuujjjjjjjjjjjjjj
Egy sima grubber nem egyenértékű egy ilyennel. Azt dobálja a nehéz főd, könnyű eszközök azok, akarmilyen hengert tesznek rájuk nemtudnak azok olyat nyomni mint egy vontatott gép ami ezen gurul munka közben. Azt látom azok a jó cuccok amit hashúzón kell húzni. Nehéz talajművelőkről beszélek alapművelni.
Ez is rögel egy cseppet nyílván, viszont az elsősor tárcsa belebír menni 15cetni körül, húzza bele magát ugye az egész nomeg jó nehéz is. Szóval ez a felső 10-15centit már átdolgozza, a kések mondjuk 30centin alulról dolgozzák át azt a 15centi elevent még a végén pedig egyenget röget vág a hátsó tárcsasor majd a henger végez a művelettel. Tehát egyszerre több irányból és nem egy művelőeszközzel egy mélyre megy hanem megfelezi a munkát. Igaz ez a topdownra solora tigerre akármire is.
Az biztos, hogy síma kis függesztett grubbert nem nézek én már, azok a könnyű középkötött talajokra valók, nálunk kevés területen és szűk idő keresztmetszetben tudom jól húzni
Válasz #16855. hozzászólásra
a condisk-en hány kés van a 3 méterben?
Mi most 45 centis lazítás után húzzuk a terranot 28 centin, de még így is óriási az ellenállása a talajnak. Ilyenkor látja az ember hogy hiába az átrepesztés a lazításnál azért a talaj lazultsága nem olyan mint amikor a 3 vagy 4 gerendelyes kultivátor teljesen átdarálja a szelvényt.
fogyasztást nemtudtam kimérni sajnos.
EGy 20hektáros táblában húzom a képeken de nemfogom tudni befejezni, sajnos elviszik az orrom elől nembírnak várni egykét napot sem már bakker... pedig különböző körülmények között mélységekben is megszerettem volna húzni dehát...
Persze ittvan egy hete majdnem dehát esett és összesen 3-4órát húztuk a gépet ennek a felében majdnem tapadós nem jó nedvességi állapotok mellett.
No mindegy, a lényeg hogy kiakartam mérni 20hektáron szegéssel mindennel bruttóban mennyit fogyaszt. Kb kitudom majd ígyis számolni csak a hektárt sem mértük pontosan eddig de majd kiszámolom nagyjából.
Az biztos hogy nem lesz túl sok ,mivel ha pl 20litert enne akkor 10hektár után féltankon kéne állnia az óramutatónak, namost 15-után áll félen kb de lehet még felette is.
11.-fokozatban húztam 1850 motorfordúlat körül 8,5-9km/h-val laposon, parton felfelé 7,8-8-al lefelé 9-9,2-vel. Bírná egyel magasabban is laposon vígan de itt van hoszabb part is és nem akarok kapcsolgatni így jó volt ez prímán.
mondjuk nálunk a tárcsa ekkora rögeket nemtud felszedni mert ha ennyire kemény akkor inkább bele sem megy összecsukva sem, csak karcol és csíkokat húz a tetején a 6,2-es is zárva.
Itt a napratarlókat a rövidtárcsával csináltam, hogy ne szaggasson ki nagy rögöket de így is előkerültek jó sárgadinnyényi darabok. Akik sima tárcsával csinálták azoknak tele van emberfejnyi rögökkel.
jójó a képen jó nedves mert eső után mentem ki szó szerint, egyébként amikor elhoztam és beállítottuk ugyanitt egy gramm nedvesség sem volt a fődben 25centi mélyen, ugyanis kiástunk ásóval a gép után altalajt nézni.
Akkor rögesebbet csinált nyílván de meglepően kevés volt belőle akkoris, mondom a 6,2-es tárcsa olyanokat szaggatott mint a két öklöm egyben
A grúberek csak játékszerek egy ilyesmihez képest.
Nagy géphez nagy eszköz kell és mindkettő legyen jó nehéz. A Farmet duolentje ami prímán működött de akkoris csak egy kis függesztett könnyű eszköz az összes, csörög zörög ha nehezebb a meló.
Ezt lerakom és ottvan ahová teszem és amilyen mélyre. Nem lökdösi fel a rög a hengerénél fogva, plusz a szárat is egymenetben kivégzi úgy hogy jól néz ki utána a placc.
Megfogalmazódott az bennem pár év és néhány letesztelt eszköz után hogy azok nem ide valók.
Ezt egyébként 35centin is lehet húzni egymenetben, és húznám is tavaszi kapás alá majd. Grubberek nemtudják ezt közelsem
A grubber projekttel akkor mi lesz? Ezt is - azt is luxus tartani a portán ennyi pénzért.
Egy jó grubber ennek töredékébe kerül és az is lemegy 20-25 centi mélyre, tavaszi alá meg úgyis lazítasz.
kukoricában is jólenne ha jól használható eszközt kapnánk. Ez szerintem csak a geringhoff után működne jól, elég közel vannak a kések és a régi SA zúzós oros után szerintem tapadósabb körülmények között nem biztos hogy átömlene. De ha mégis akkor nem szóltam.
Kikéne próbálni, de ettől jobb munkát végezni nemigen lehetne. Olyan puha fínom kondicionált talajt hagy maga után mint a fene! Pedig egyébként rögesedős talaj, a 6,2-es IH tárcsa mellette kétsorral is még olyan betyár durva volt mint az állat. Igaz levettem kis szárny szögre ezt meg nem engedem a tárcsákat túl mélyre így lehet a rögfrakciót lefinomítani, de nem gyengén zsíros a munkája.
A ConDisk 8 körül lenne?? Tegyél hozzá még kettőt, aztán vedd meg a TopDown-t 80-as MixIn késekkel. Össze se tudod majd hasonlítani a munkáját a FraMest-el.
Viszik tovább mert demógép és így lett üzembe állítva ez az eszköz.
EGyébként jövőre lesz ennek létjogosultsága nálam leginkább. Most is vannak területek melyeket jólenne lehúzni vele, de idén még be kell fejeznem a lazításokat. A gabona tarlók mind lazító+tárcsa kombinációval megy a télnek és készen vannak. Napraforgók után legtöbb helyen kukorica kerül és már megvannak a talajok, a maradékot pedig megkéne lazítanom 50centin mert még sosem volt aztán most jól adná a lehetőség. Ahol pedig lazítok oda ez feleslegesnek tartom húzni, mert egyrészt gyorsabb másrészt kevesebb gázolajból megvan ha a nehéz IH tárcsával előtárcsázok és kész.
Viszont jövőre az összes területet ilyennel lehetlessz csinálni 30centin alapművelésként, mivel már az összes szántó át lessz akkorra roppantva.
Viszont ki szeretnék próbálni egy Vader Topdown-t is 3méteresben, az is hasonló történet, persze egészen más de mégis tárcsasor aprításnak elővágásnak majd lazítókapák végén hengerek. Lényege ugyanaz a többi csak sajátosság kérdése.
Bízom benne kapok egyet hogy most tudjam itt frissen összeállítani a kettőt és élesben megnézni melyiket hogyan bírnám üzemeltetni milyen munkaminőség mellett
Egyébként mámma belecsíptem egy kis parcellába a telephely mellett közvetlen, jó erős fél hektár a terület.
Körbe száradt kukinak nézett ki de ahogy körbevágtam kétszer tisszta zöld anyag volt belül. Levettem kellett a birkának a kukitarló meg a gépet is kikellett próbálni.
[kep1]
A portfólió kísérletet meg holnap vágjuk erről is egy kép:
Egyébként mámma belecsíptem egy kis parcellába a telephely mellett közvetlen, jó erős fél hektár a terület.
Körbe száradt kukinak nézett ki de ahogy körbevágtam kétszer tisszta zöld anyag volt belül. Levettem kellett a birkának a kukitarló meg a gépet is kikellett próbálni.
24434 hozzászólás
Válasz #16875. hozzászólásra
Figyel csak! Nem tévesztettél pályát véletlenül? Politikusnak elsőrangú lehetnél!
Amilyen fejlődésen átmentél az elmúlt időszakban a kleibert ekétől a condiskig, követni sem egyszerű!
Válasz #16883. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Aki nem érti az miért jár ide ???
Minden esetre nagy vóóótttt............
Válasz #16882. hozzászólásra
nemtudom trendi e, nem akarom hogy mindenki értse hehe
Válasz #16879. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Ez a trendi mostanság ????
(Már, mit ez a bújtatott duma.)
Válasz #16877. hozzászólásra
. Van itt ezen vidék határ szegletében ilyen termés de itt mind ilyen. Még ami kinézett 30-40-nek is ilyen lett. A dűlőn kívül csak a szár van, 1 csutkát nem találtam 8 hekiben........
itt, ezen tájan, ami kultizott, nitrózott, töltögetett az a legxarabb![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Gruberezett(ősszel) talajba kuki vetés..........5q/ha, mellette szántott 8q/ha
Válasz #16876. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
ez megvolt töki
ettül kvalitisebb uzelt akajuuunk
Valéria aki 74-ben született, meg a nambörvan azért nem hazuttolják meg magukat
Válasz #16877. hozzászólásra
nem kimagasló annyira mint tavaly, amit a minap mondtam az jobb volt mint ezek de 9-11között voltak a csávók, akadt dél feletti tudású is köztök azért.
Válasz #16875. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Lényeg a lényeg ....számokat tonnákat várunk
Válasz #16874. hozzászólásra
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=uzel%20agri&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CCcQjBAwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.uzelagri.com%2Foprema.htm&ei=-VVjUMXaFOnQ4QSg34HwBA&usg=AFQjCNGoTuG_Ww1NqYEbvaw-ubjfxF-DWQ bameg te a romakat nekem török köl
Válasz #16860. hozzászólásra
5 kés van rajta, középmély lazító kések 35centiig mennek le.
Ma este meghúztam szója tarlókon. Leraktam a késeket 30centi alá, 9-körül vitte lapos normális talajon a nagyobbik szépen. Ha belegondolok hogy valamikor mindezt ekével oldottuk meg juuuuuujjjjjjjjjjjjjj
Egy sima grubber nem egyenértékű egy ilyennel. Azt dobálja a nehéz főd, könnyű eszközök azok, akarmilyen hengert tesznek rájuk nemtudnak azok olyat nyomni mint egy vontatott gép ami ezen gurul munka közben. Azt látom azok a jó cuccok amit hashúzón kell húzni. Nehéz talajművelőkről beszélek alapművelni.
Ez is rögel egy cseppet nyílván, viszont az elsősor tárcsa belebír menni 15cetni körül, húzza bele magát ugye az egész nomeg jó nehéz is. Szóval ez a felső 10-15centit már átdolgozza, a kések mondjuk 30centin alulról dolgozzák át azt a 15centi elevent még a végén pedig egyenget röget vág a hátsó tárcsasor majd a henger végez a művelettel. Tehát egyszerre több irányból és nem egy művelőeszközzel egy mélyre megy hanem megfelezi a munkát. Igaz ez a topdownra solora tigerre akármire is.
Az biztos, hogy síma kis függesztett grubbert nem nézek én már, azok a könnyű középkötött talajokra valók, nálunk kevés területen és szűk idő keresztmetszetben tudom jól húzni
Válasz #16873. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Minden fekete romalány a tied lehet csak pakolj valahova uzeltárcsás bazi képgalériát ......
Válasz #16872. hozzászólásra
van ahol neked nincs?5000e
mert te 1fekete szulejmános csajt nem hümögné meg akinek pont ott
Válasz #16871. hozzászólásra
olja ammeegmi
mióta vesz 1 magyar szulejmános vasakat? hehee
mibe kerül hm?
Válasz #16870. hozzászólásra
bameg ez 1 török uzel 2500kilova 45ös tengelye meg olja csapágyazásal hogy még neked is uj lenne
Válasz #16864. hozzászólásra
Milyen tárcsa eze?
Válasz #16867. hozzászólásra
Bizok benne, eddig amit ő csinált meg rajta az jo maradt és rosszabb nem lett . :D
Válasz #16867. hozzászólásra
Kolegája!
Válasz #16827. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Az enyémet is ők csinálták,lelkiismeretes megbízható szerelő,a Feri.
Válasz #16865. hozzászólásra
Valamennyi rög van,de vethető.Nem tárcsáztam előtte.Volt egy gyenge zúzás.
Válasz #16861. hozzászólásra
A grúber nem rögez fel? Tárcsáztál elé a napra szárral mi lesz?
Válasz #16863. hozzászólásra
mtz?????
Kéne egy jo traktor. hehe![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #16841. hozzászólásra
Egyszerűbb,meg olcsóbb gép.
Az én grúberom is csinál ilyen munkát,egy menetbe.
Válasz #16860. hozzászólásra
Én most napra tarlót csinálok 3 méter,11 kapás grúberral,30 cm mélyen.Szuper a talaj,de húzni kell rendesen.7 km/ha-val max.
a condisk-en hány kés van a 3 méterben?
Mi most 45 centis lazítás után húzzuk a terranot 28 centin, de még így is óriási az ellenállása a talajnak. Ilyenkor látja az ember hogy hiába az átrepesztés a lazításnál azért a talaj lazultsága nem olyan mint amikor a 3 vagy 4 gerendelyes kultivátor teljesen átdarálja a szelvényt.
Válasz #16858. hozzászólásra
pedig különböző körülmények között mélységekben is megszerettem volna húzni dehát...
fogyasztást nemtudtam kimérni sajnos.
EGy 20hektáros táblában húzom a képeken de nemfogom tudni befejezni, sajnos elviszik az orrom elől nembírnak várni egykét napot sem már bakker...
Persze ittvan egy hete majdnem dehát esett és összesen 3-4órát húztuk a gépet ennek a felében majdnem tapadós nem jó nedvességi állapotok mellett.
No mindegy, a lényeg hogy kiakartam mérni 20hektáron szegéssel mindennel bruttóban mennyit fogyaszt. Kb kitudom majd ígyis számolni csak a hektárt sem mértük pontosan eddig de majd kiszámolom nagyjából.
Az biztos hogy nem lesz túl sok ,mivel ha pl 20litert enne akkor 10hektár után féltankon kéne állnia az óramutatónak, namost 15-után áll félen kb de lehet még felette is.
11.-fokozatban húztam 1850 motorfordúlat körül 8,5-9km/h-val laposon, parton felfelé 7,8-8-al lefelé 9-9,2-vel. Bírná egyel magasabban is laposon vígan de itt van hoszabb part is és nem akarok kapcsolgatni így jó volt ez prímán.
Válasz #16857. hozzászólásra
Milyen fogyasztással és mekkora sebességgel húztad ezt a frazt?
Válasz #16856. hozzászólásra
mondjuk nálunk a tárcsa ekkora rögeket nemtud felszedni mert ha ennyire kemény akkor inkább bele sem megy összecsukva sem, csak karcol és csíkokat húz a tetején a 6,2-es is zárva.
Itt a napratarlókat a rövidtárcsával csináltam, hogy ne szaggasson ki nagy rögöket de így is előkerültek jó sárgadinnyényi darabok. Akik sima tárcsával csinálták azoknak tele van emberfejnyi rögökkel.
Válasz #16852. hozzászólásra
jójó a képen jó nedves mert eső után mentem ki szó szerint, egyébként amikor elhoztam és beállítottuk ugyanitt egy gramm nedvesség sem volt a fődben 25centi mélyen, ugyanis kiástunk ásóval a gép után altalajt nézni.
Akkor rögesebbet csinált nyílván de meglepően kevés volt belőle akkoris, mondom a 6,2-es tárcsa olyanokat szaggatott mint a két öklöm egyben
Válasz #16851. hozzászólásra
A grúberek csak játékszerek egy ilyesmihez képest.
Nagy géphez nagy eszköz kell és mindkettő legyen jó nehéz. A Farmet duolentje ami prímán működött de akkoris csak egy kis függesztett könnyű eszköz az összes, csörög zörög ha nehezebb a meló.
Ezt lerakom és ottvan ahová teszem és amilyen mélyre. Nem lökdösi fel a rög a hengerénél fogva, plusz a szárat is egymenetben kivégzi úgy hogy jól néz ki utána a placc.
Megfogalmazódott az bennem pár év és néhány letesztelt eszköz után hogy azok nem ide valók.
Ezt egyébként 35centin is lehet húzni egymenetben, és húznám is tavaszi kapás alá majd. Grubberek nemtudják ezt közelsem
Válasz #16849. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Terrano 4 m-est.
Válasz #16848. hozzászólásra
Azért ne felejtsd el, hogy felétek nyáron is és mostanában is sok eső volt (legalábbis hozzánk képest) és így azért már más művelni a talajt.
Válasz #16846. hozzászólásra
A grubber projekttel akkor mi lesz? Ezt is - azt is luxus tartani a portán ennyi pénzért.
Egy jó grubber ennek töredékébe kerül és az is lemegy 20-25 centi mélyre, tavaszi alá meg úgyis lazítasz.
kukoricában is jólenne ha jól használható eszközt kapnánk. Ez szerintem csak a geringhoff után működne jól, elég közel vannak a kések és a régi SA zúzós oros után szerintem tapadósabb körülmények között nem biztos hogy átömlene. De ha mégis akkor nem szóltam.
Tiger mt aztmondják szereti a kukoricát
Válasz #16847. hozzászólásra
Tiger MT ami a legjobban teccik egyébként de az is axiálos gép az a helyzet...
Válasz #16845. hozzászólásra
Kikéne próbálni, de ettől jobb munkát végezni nemigen lehetne. Olyan puha fínom kondicionált talajt hagy maga után mint a fene! Pedig egyébként rögesedős talaj, a 6,2-es IH tárcsa mellette kétsorral is még olyan betyár durva volt mint az állat. Igaz levettem kis szárny szögre ezt meg nem engedem a tárcsákat túl mélyre így lehet a rögfrakciót lefinomítani, de nem gyengén zsíros a munkája.
Válasz #16843. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Próbálj horsch-ot is !!!!!!!!
Válasz #16844. hozzászólásra
így ahogy van, hengerestől hidraulikus nonstop késekkel mindennel együtt 8forint körüli a történet
A ConDisk 8 körül lenne?? Tegyél hozzá még kettőt, aztán vedd meg a TopDown-t 80-as MixIn késekkel. Össze se tudod majd hasonlítani a munkáját a FraMest-el.
Mi a kikiáltási ára ennek a masinának amúgy?
Válasz #16842. hozzászólásra
de mégis tárcsasor aprításnak elővágásnak majd lazítókapák végén hengerek. Lényege ugyanaz a többi csak sajátosság kérdése.
Viszik tovább mert demógép és így lett üzembe állítva ez az eszköz.
EGyébként jövőre lesz ennek létjogosultsága nálam leginkább. Most is vannak területek melyeket jólenne lehúzni vele, de idén még be kell fejeznem a lazításokat. A gabona tarlók mind lazító+tárcsa kombinációval megy a télnek és készen vannak. Napraforgók után legtöbb helyen kukorica kerül és már megvannak a talajok, a maradékot pedig megkéne lazítanom 50centin mert még sosem volt aztán most jól adná a lehetőség. Ahol pedig lazítok oda ez feleslegesnek tartom húzni, mert egyrészt gyorsabb másrészt kevesebb gázolajból megvan ha a nehéz IH tárcsával előtárcsázok és kész.
Viszont jövőre az összes területet ilyennel lehetlessz csinálni 30centin alapművelésként, mivel már az összes szántó át lessz akkorra roppantva.
Viszont ki szeretnék próbálni egy Vader Topdown-t is 3méteresben, az is hasonló történet, persze egészen más
Bízom benne kapok egyet hogy most tudjam itt frissen összeállítani a kettőt és élesben megnézni melyiket hogyan bírnám üzemeltetni milyen munkaminőség mellett
Válasz #16841. hozzászólásra
Marad a gípezet??
ja és nehhány kép a condisk-ről, tegnap délután tudtam már húzni egy kicsit.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120925212622_20120924047.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120925212758_20120924046.jpg)
Válasz #16837. hozzászólásra
Nah ilyen táblát sem láttam mostanában erre felé... legutóbb 2 hónapja voltak ilyen zöldek azok amik a végsőkig kitartottak.
[kep1]
[kep2]
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120925211401_20120924042.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120925211508_20120924043.jpg)
Válasz #16835. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Már arra gondoltam, valamelyik inas rosszul lesz, megint a "főnök" ült a gépen.