Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szép napot mindenkinek!
Szeretnék vásárolni egy MF 500 típusú parcella kombájnt. Csak az a baj hogy nem ismerem. Ha valaki tudna nekem mondani valamit róla, azt megköszönném.
Dombtetőn próbáltam rá s ott éppen jó volt!
Van benne nedvesség de nem kenődik és emel hullámzik a főd. Megkell lazítani mert előírás is ezen a táblán, ez megmaradt programban, meg egyébként sem volt még, van is eketalp nem egyszerre kap a főd alá hanem a talpallásnál egy pillanatra megcsúszik majd úgy kap alá.
Most sem bírna megmozdúlni se a 130-as gép pedig mondom most jó volt lazítani nem rángatta a gépet símán húzott de végig dolgozott a gép megnyugodhatsz.
még a t180-as is megríkatódna, mivel könnyűűűűűűűűűűűűűűűűűűű
Elővettem ma a lazítót.
Jó vele most csinálni, dombtetőn húztam nem is saras de nem is felszáradt a talaj, így emel is reped is de húzni is "könnyű"
Na most érzem a két nagygép között a különbséget!
Ez ilyen durva munkáralazításra ilyesmire jobb, erősebb nagyobbak a gumik nagyobbat fog nehezebb ésatöbbi...
és mivel nincsen nagy tempó nomeg a lazítós ls lefelé húzza a gépet a fődhöz szépen símul a szerkezet, tárcsa előtt gyorsan menve ha rázós azt nemszeretem ezzel az Xtrával mert bebólogat ugye, a másikon a hídrúgó az aranyat ér.
Van néhány terület ami még nemvolt lazítva, a héten lehet nemlesz időm de jövőhéten lehúzom ezeket is.
de de cimbora sajnos az alföldi homokos löszös barátaink tudják csak igazán mi az a száraz talaj a te száraz talajod minimálisan is több vizet raktároz mint az ő talajaik! iTT magasabb jóval a júliusi 14 órás relatív páratartalom mint arrafelé, tehát hidd el az amikor azthiszed hogy csontszáraz akkor se az!!
No-no! Tavaly ősszel 50cm mélyen is porzott az agyag is!!!
Ezzel egyetértek egyébként hogy párologtatni párologtat, viszont nem gyengén talajjavító a történet főleg ha pl bükkönnyel csinálom ami meg pillangós ugye.
Ha rövidtárcsázzuk többször az is szárítja a fődet, minden egyes mozgatással vizet veszít!
Nyílván ha kapillárisok vannak repedések meg minden akkor ezt elvágni szükséges a fizika behatás és összességében vízmegtartó szerepe is lesz neki, de akkoris minden egyel lépés és talajmozgatás soksok vízveszteséggel párosúl.
Tavaszi kultúrák kerülnek ezekbe, több rá az esély hogy majd ősszel télen feltöltődik nedvességgel minha őszi vetésű anyag alá vetném, mert ezt nem is tenném többekközött a vízmegtartás végett sem.
Így végülis megfogom csinálni, kíváncsi agyok őszig mennyire jönne fel eseteg a különböző zöldtrágyának vetett kultúra, mekkora zöldtömeget tud hozni ésatöbbi. Mustár a leggyorsabb de nincsen belőle, viszont most még idő van akárminek kipendűlni majd ősszel tárcsát neki és ráhúzom a lazítót, kész.
Itt a talajok a legszárazabb nyáron se szikkadnak ki teljesen esetleg a felső pár centi, az agyag tartja a vizet, jó lesz az a cimborának, én a tavasszal vetettem bérbe szudáni füvet nagyon kíváncsi lennék rá! azt mondják hogy jó takarmány lett belőle!
Az a fehér folt az 500 alatt már a 60években tanultuk földrajzból, valahogy így.. az Alföld déli részéről felnyúlik egy sáv Kisköréig amiért több vízlépcsőt kell építeni a Tiszán.. valahogy így.Rég volt. Ja nekem esnek bele földjeim.
Amúgy lazítank ezerrel csak nincs meg egy golyóm hehe
Harmadik pont függesztőorsóhoz való golyót nem lelek a telepen, pedig volt...
A másik gép meg odavan bérbe tárcsázni röviddel, azonvan a meglévő golyóóóóóóó.
Ittmeg egy pihentetett fődet húztam le. Dombtetőn van erdő között tipikus erdei ritka főd. Olyan laza hogy csak dúr a tárcsa de még a fű sem nőtt meg rajta olyan gyenge. 12hektár 30pár aranykorona. Plusz olyan vadkáros hogy alig tudtam menni rajta géppel szanaszét van túrva mindenhol.
Jövőhéten minden tarlót meg ilyen tárcsázott fődet zöldtrágyázni fogok, olajretekkel repcével bükkönnyel melyikbe mi mehet az utóveteményeket tekintve.
Egyébként valami olyan jó fű kéne bele ami igénytelen bír mindent és kaszálnám szénának... Hol lehet ilyen magot kapni???
Tárcsázgattam vele a napokban. Pihentetett fődeket is illetve idén tavasszal minden egyes helyrajzi számról kikértem a térképszelvényt GPS koordinátákat meg mindent és gatyába lett rázva a földhasználat, így volt ahol az eddig művelt területünkből elment aztán másikhoz meg hozzájött. Persze a mienk szép tarlóként lett otthagyva leszecskázva, ami meg idejött gordonyos libatopos perlyés gazos mindenes évekóta elhanyagolt terület... Megfogom lazítani még, igaz pár hektár csak de legyen rendben aztán ezt ki is szántjuk ősszel a gyomok végett kicsit alakuljon illetve könyebb legyen jövőre.
Sziasztok!
Akarok a közel jövőben osztrákból venni egy 4345-ös Fergusont. Tud róla valaki véleményt? Mit kell megnézni egy használtnál? Ropi közel lakik hozzám, nem tudja valaki a tel számát?
És egy utolsó: A fergusonoknak lehet visszafelé forgatni a tlt tengelyét?
Én tavaly kérdeztem rá, akkor alapkivitel 15mft(kb.), ami meg nekem kellett volna (Lapított orr+homlokrakodó+fronthidr+TLT) így 20milla volt. Tényleg jó gépek, én 45-öset hajtottam, rakodásra kiválló a powercontrol miatt elsősorban. Egy ismerősnek van valtra+MF5445, Ő is az MF-re esküszik, (pedig már sokféle gépet kipróbált), Állíttólag az MF-el még sohasem volt semmi gondja, bezzeg a Valtrával...
24427 hozzászólás
GREVEN-el mi lett?
Törölve van a regisztrációja
Válasz #16425. hozzászólásra
Mert a kolléga nőtt területben, és az udvaron ott áll egy 90-es.
Válasz #16424. hozzászólásra
Sajnos semeddig.
Július elsején a gyártás befejződött. A kereskedőknél lévő raktárkészlet elérhető. Az AD-nél nincs egy sem.
7624-Dyna6
Ez meg mé van piacra dobva?
Meddig lehet még kapni 6499est ?
Szép napot mindenkinek!
Szeretnék vásárolni egy MF 500 típusú parcella kombájnt. Csak az a baj hogy nem ismerem. Ha valaki tudna nekem mondani valamit róla, azt megköszönném.
Sziasztok!
MF 5460-ról kinek milyen véleménye van?
Előre is köszi a válaszokat.
Válasz #16420. hozzászólásra
Dombtetőn próbáltam rá s ott éppen jó volt!
Van benne nedvesség de nem kenődik és emel hullámzik a főd. Megkell lazítani mert előírás is ezen a táblán, ez megmaradt programban, meg egyébként sem volt még, van is eketalp nem egyszerre kap a főd alá hanem a talpallásnál egy pillanatra megcsúszik majd úgy kap alá.
Válasz #16418. hozzászólásra
Annyi eső után lazítasz ?????
Válasz #16418. hozzászólásra
svédacél az svédacél,fergád itt letérdelne
Válasz #16417. hozzászólásra
Most sem bírna megmozdúlni se a 130-as gép pedig mondom most jó volt lazítani nem rángatta a gépet símán húzott de végig dolgozott a gép megnyugodhatsz.
még a t180-as is megríkatódna, mivel könnyűűűűűűűűűűűűűűűűűűű
Válasz #16416. hozzászólásra
na ja,de én csak a 130-assal merem húzni mert a 180-as széttépi
Elővettem ma a lazítót.
Jó vele most csinálni, dombtetőn húztam nem is saras de nem is felszáradt a talaj, így emel is reped is de húzni is "könnyű"
Na most érzem a két nagygép között a különbséget!
Ez ilyen durva munkáralazításra ilyesmire jobb, erősebb nagyobbak a gumik nagyobbat fog nehezebb ésatöbbi...
és mivel nincsen nagy tempó nomeg a lazítós ls lefelé húzza a gépet a fődhöz szépen símul a szerkezet, tárcsa előtt gyorsan menve ha rázós azt nemszeretem ezzel az Xtrával mert bebólogat ugye, a másikon a hídrúgó az aranyat ér.
Van néhány terület ami még nemvolt lazítva, a héten lehet nemlesz időm de jövőhéten lehúzom ezeket is.
Válasz #16413. hozzászólásra
nemnagyon hallod
Válasz #16413. hozzászólásra
A zöld expressz ujságba van 6011-es 700000-ér
Szanberg véletlenségböl nem tudsz 4-5-6 soros oros szártépős kuki adaptert! elfogadható áron?
Válasz #16411. hozzászólásra
Azt szórd el magadnak!!!
Válasz #16410. hozzászólásra
ja nekem még van vagy 500 kg mustár vetőmag
Válasz #16407. hozzászólásra
de de cimbora sajnos az alföldi homokos löszös barátaink tudják csak igazán mi az a száraz talaj a te száraz talajod minimálisan is több vizet raktároz mint az ő talajaik! iTT magasabb jóval a júliusi 14 órás relatív páratartalom mint arrafelé, tehát hidd el az amikor azthiszed hogy csontszáraz akkor se az!!
Válasz #16390. hozzászólásra
gyaaaaaa ,,,nagyon jó képet csináltál... fasza,rajta van a leg lényegesebb az mf vezér gép,,a nagy erejével!!
gyaaaaaa ,,,nagyon jó képet csináltál... fasza,rajta van a leg lényegesebb az mf vezér gép,,a nagy erejével!!
Válasz #16406. hozzászólásra
No-no! Tavaly ősszel 50cm mélyen is porzott az agyag is!!!
Ezzel egyetértek egyébként hogy párologtatni párologtat, viszont nem gyengén talajjavító a történet főleg ha pl bükkönnyel csinálom ami meg pillangós ugye.
Ha rövidtárcsázzuk többször az is szárítja a fődet, minden egyes mozgatással vizet veszít!
Nyílván ha kapillárisok vannak repedések meg minden akkor ezt elvágni szükséges a fizika behatás és összességében vízmegtartó szerepe is lesz neki, de akkoris minden egyel lépés és talajmozgatás soksok vízveszteséggel párosúl.
Tavaszi kultúrák kerülnek ezekbe, több rá az esély hogy majd ősszel télen feltöltődik nedvességgel minha őszi vetésű anyag alá vetném, mert ezt nem is tenném többekközött a vízmegtartás végett sem.
Így végülis megfogom csinálni, kíváncsi agyok őszig mennyire jönne fel eseteg a különböző zöldtrágyának vetett kultúra, mekkora zöldtömeget tud hozni ésatöbbi. Mustár a leggyorsabb de nincsen belőle, viszont most még idő van akárminek kipendűlni majd ősszel tárcsát neki és ráhúzom a lazítót, kész.
Válasz #16405. hozzászólásra
nekem nincs bajom a zöld trágyával sőt!!!
Itt a talajok a legszárazabb nyáron se szikkadnak ki teljesen esetleg a felső pár centi, az agyag tartja a vizet, jó lesz az a cimborának, én a tavasszal vetettem bérbe szudáni füvet nagyon kíváncsi lennék rá! azt mondják hogy jó takarmány lett belőle!
Válasz #16396. hozzászólásra
Csak az az ökör-állat, aki az akg-ba ezt beletette, hol él ??????????
Válasz #16403. hozzászólásra
Ti is ott vagytok a szélén.
Válasz #16402. hozzászólásra
Pont a Tisza melett ilyen kevés essen Szinte hihetetlen de sajnos igaz
Válasz #16399. hozzászólásra
Az a fehér folt az 500 alatt már a 60években tanultuk földrajzból, valahogy így.. az Alföld déli részéről felnyúlik egy sáv Kisköréig amiért több vízlépcsőt kell építeni a Tiszán.. valahogy így.Rég volt. Ja nekem esnek bele földjeim.
nálunk a falu egyik széle most sem tart 100mm-nél
itt az idén is 4 tonnás repcések már az árvakelést húzzák (második rövidtárcsa), hogy ne vigye a vizet.
http://www.met.hu/eghajlat/magyarorszag_eghajlata/altalanos_eghajlati_jellemzes/csapadek/
Válasz #16397. hozzászólásra
Nekünk már a fele is bőven elég volna
aztán hol van olyan az Amazonas mentén?
Válasz #16395. hozzászólásra
Mikó feri is azt mondta,ahol 1000 mm alatt van az éves csapadék,ott nemszabad zöldtrágyázni.
Válasz #16393. hozzászólásra
Én biztos nem szívatnám ki azt a nedvességet a talajból zöldtrágyával
http://www.lajtamag.hu/sites/lajtamag.hu/files/Z%C3%B6ldtr%C3%A1gya-2010-szf.pdf
Válasz #16392. hozzászólásra
mert????
Ez viszi legjobban le a felzöldűlt anyagot. Megszórom bükkönymaggal majd a rövidtárcsával meghátom véknyan és el is van vetve a zöldtrágya hehe
Birkás Márta meglátná,mit csinálsz infarktust kapna.
Amúgy lazítank ezerrel csak nincs meg egy golyóm hehe
Harmadik pont függesztőorsóhoz való golyót nem lelek a telepen, pedig volt...
A másik gép meg odavan bérbe tárcsázni röviddel, azonvan a meglévő golyóóóóóóó.
(az alsók nemjók hozzá)
Ittmeg egy pihentetett fődet húztam le. Dombtetőn van erdő között tipikus erdei ritka főd. Olyan laza hogy csak dúr a tárcsa de még a fű sem nőtt meg rajta olyan gyenge. 12hektár 30pár aranykorona. Plusz olyan vadkáros hogy alig tudtam menni rajta géppel szanaszét van túrva mindenhol.
Jövőhéten minden tarlót meg ilyen tárcsázott fődet zöldtrágyázni fogok, olajretekkel repcével bükkönnyel melyikbe mi mehet az utóveteményeket tekintve.
Egyébként valami olyan jó fű kéne bele ami igénytelen bír mindent és kaszálnám szénának... Hol lehet ilyen magot kapni???
Válasz #16386. hozzászólásra
jaja!
Tárcsázgattam vele a napokban. Pihentetett fődeket is illetve idén tavasszal minden egyes helyrajzi számról kikértem a térképszelvényt GPS koordinátákat meg mindent és gatyába lett rázva a földhasználat, így volt ahol az eddig művelt területünkből elment aztán másikhoz meg hozzájött. Persze a mienk szép tarlóként lett otthagyva leszecskázva, ami meg idejött gordonyos libatopos perlyés gazos mindenes évekóta elhanyagolt terület... Megfogom lazítani még, igaz pár hektár csak de legyen rendben aztán ezt ki is szántjuk ősszel a gyomok végett kicsit alakuljon illetve könyebb legyen jövőre.
Válasz #16385. hozzászólásra
Na ez már traktor!
Válasz #16385. hozzászólásra
Szóval ez a tavalyi ződ.
Sziasztok!
Akarok a közel jövőben osztrákból venni egy 4345-ös Fergusont. Tud róla valaki véleményt? Mit kell megnézni egy használtnál? Ropi közel lakik hozzám, nem tudja valaki a tel számát?
És egy utolsó: A fergusonoknak lehet visszafelé forgatni a tlt tengelyét?
Válasz #16380. hozzászólásra
Ezt ved meg "öcsi"...
Válasz #16381. hozzászólásra
5465-től.
Válasz #16380. hozzászólásra
Már lehet ebbe szériába rugózott hidat kérni? 2 éve még nem lehetett...
Válasz #16378. hozzászólásra
Ez az 5400-es széria egyszerűen hibátlan.
Igaz itt még csak 2600óra után van benne valahol, kétés fél éves de stabil príma gépezet.
Ha magad ülsz benne majd és szállítani is akarsz vele akkor egy elsőhíd rugózást kérjél bele semmi mást!!!
Megéri a felárat! Semmi más nemkell bele csak ez, illetve még póttank hogy ritkábban kelljen tankolni, ez egyébként filléres dolog idézőjelben.
Válasz #16378. hozzászólásra
Én tavaly kérdeztem rá, akkor alapkivitel 15mft(kb.), ami meg nekem kellett volna (Lapított orr+homlokrakodó+fronthidr+TLT) így 20milla volt. Tényleg jó gépek, én 45-öset hajtottam, rakodásra kiválló a powercontrol miatt elsősorban. Egy ismerősnek van valtra+MF5445, Ő is az MF-re esküszik, (pedig már sokféle gépet kipróbált), Állíttólag az MF-el még sohasem volt semmi gondja, bezzeg a Valtrával...