Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD385.06 FtCHF426.08 FtGBP482.86 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A fejek egy szinte ismeretlen váltvaforgatós keletnémet (kb.1975-80) ekéről vannak.Ebbe a szezonba nem igen tudtam használni mert a 4+2 sok vol a 180 pcinak, de az előző szezonba mindent a kombinációval szántottam.
Nem értem mi a baj a névvel.
Paraszt vagyok öregapám is az volt.
Sötét meg azért, mert senki nem világosít fel.
Hiába kérdezek bármit is a világosítás csak nem jön.
pl.: Kérdezem a felvásárlót miért ennyi a hízóbika felvásárlási ára erre belekezd egy mesébe és csak mondja.Kérdezem a kereskedőt miért ennyi a traktor az is csak mondja...(Nézd milyen sötét még el is hiszi). Ez minden fronton igaz.
Majd ha átlátom az egész helyzetet, ami a mai világban van, akkor esetleg fehér gandalf vagyis világos paraszt leszek.(Az is lehet, hogy mindenki sötét, ezért nem világosodok én se)
Ezt majd ő elmondja ha akarja!Én már a múltkor is utaltam rá, hogy elmondja........nyalván nem annak az okán, hogy ezt váratlan helyzetben bárki fejéhez vágd.
Nézd!
Neki amiben ül, az jó....(szerintem) és ha ő úgy gondolja, akkor úgy van. Ezt csak az kérdőjelezheti meg, aki vette a fáradtságot, beült az autójába, elment hozzá, és meggyőződött az ellenkezőjéről.
Van ilyen?
A parasztozásról meg annyit, hogy megváltoztathatnád végre a nicked.
Én úgy gondolom megérdemled
Csak meséket ne mondjon!(meg egy parasztot hiába parasztoz)
Azt hallok eleget az állat meg gabona felvásárlóktól, meg a különböző kereskedőktől(tisztelet a kivételnek).
Meg hátra arra gondolok, hogy az én gépemnek is valami baja van.
pedig ha itt lettél volna 2 éve folyamatosan, akkor sokminden lejött volna már szerintem
Én, kevés kivételtől eltekintve, csak a beteg, javításra váró gépeket látom. Ha rám hallgat valaki, akkor nem biztos hogy jobban jár.
A felhasználó szemszögéből nézve más a dolog. Ő látja az üzemórát, meghibásodásokat, más gépek hibáit, költségeit, stb, és végülis a felhasználó az aki számít.
Erre voltál kiváncsi, ebben az irányban menjünk tovább, vagy kérdezz ha akarsz.
Nem!
Sőt innen csak egy ember, de azt meg tudják sokan.
Ermikénél olyan probléma volt a gépnél, ami szerintem még euróbában sem volt másnál.
Szerintem az ehez képest-i kellemes csalódás miatt lett ennyire szemellenzős.
Micsoda??? Olyan szuper motorja van h csak na!!! A hangján is hallani, hogy egyben van. Igazából csak az erdőre vettük kiközelítésre meg a gally darálót hajtotta egy darabig.
Na elmozdulok a fürdőkád felé mert lassan le kellene nézni egy kicsit a hangulat karbantartóba is
Válasz #9865. hozzászólásra
Arra utal,hogy egy szép fekete felhőt enged amikor keményebbre fordul a helyzet.Utána megy tovább. Nem úgy, mint az új trakik. Azok nem engednek felhőt.
csak nem oda, a felhők közé leheli ki minden nap a lelkét?
(többször egy hajszál (meg a vas, mert az nem ég el) választott el, hogy meg ne gyújtsam ott ahol van, hogy mennyit szívtam én azzal... de rég volt, igaz se volt...)
amit a videón látsz az az össz közös munkám az ekével. Mi is nem rég vettük, és én még nem dolgoztam forgatós ekével ennek előtte, úgyhogy még csak ismerkedünk... de a vidin amit látsz megszántva az 3 óra munkája homokban, kis táblában, ami ugye a sok forgás miatt lassabban megy mint pl egy 1000-2000 méter hosszú táblában szóval szvsz normális körülmények között 8-13 hektárt ki lehetne vele szántani
Nem tudom.
Én azt az oldalát látom a dolgoknak, ami nem biztos hogy egy felhasználó szempontjából hasznos
elmegyek pancsizni, és ha visszajövök, akkor megpróbálom bővebben leírni, én mit gondolok!
Igen ez egy érdekes kérdés.
Tulajdonképpen nem annyira a motor szabja meg.
Az is csak annyira, hogy magasabb teljesítményhez is ugyanaz a belső veszteség párosul, mint az alacsonyabbhoz. Tehát arányaiban több teljesítmény hasznolsulhat ha erősebb a motor, mint gyengébb.(ezt használják ki a különböző tuningokkal)
Viszont az is számít, hogy mekkora a gép önsúlya, és annak belső veszteségei.
Ezért van, hogy vannak jól eltaláltnak tűnő, nagyobbat húzó gépek, és vannak gyengébben teljesítől. Mivel a gyártók megpróbálják a lehető legkevesebb komponensből összeszedni a különböző teljesítmény lépcsőket.
Tényleg érdekes, hogy pl az 5465 ről több fogyasztás/teljesítmény panasz van, mint az 5470-ről.
Az 5470-ről meg senki nem mondja hogy rövid, vagy könnyű, vagy hanyatt dobja magát.
Tehát lehet, hogy ebben a teljesítmény lépcsőben ez az eltaláltabb gép.
mese nincs várnunk kell a fagyra vagy arra hogy szikkadjon... 150 ha szántani való van még ami nem sok mert napi 20-at simán kivágnánk én a Fergivel meg Zoli a "nagy muszkával" (MTZ 150.1) meg esetleg ha nagyon sietünk akkor Józsi is a "csapásmérővel" (MTZ 82) ha az idő engedné...
Nálam a kvernin mindegyik egyforma. Ha kedve van nem egyenes de lassan vissza egyenesedik. Szerintem ez legyen a legkisebb gond, főleg váltva forgatós ekéknél, hogy egyenes vagy nem a barázda
igen, az utolsó fejen hosszabb ekenád kell hogy legyen, mint a többin, mert ez támasztja meg leginkább az ekét.
ha ugyan olyan hosszú, vagy rövidebb van szerelve, akkor emiatt (is) kacsázik...
nah látod ebbe nem vagyok biztos.
nyilván nagyobb teljesítményhez nagyobb üa kell, már csak a fizika szerint is, de szerintem nincs akkor különbség, mint amennyit erőben az jelent. bár nem vezettem soha egymás mellett, ugyan olyan körülmények között mondjuk 5 egyforma motorral, de különböző programmal gépet, de ha mindenféle tesztet nézegetsz, ott nem annyira éles a különbség.
abban van az igazság, hogy a kisebb teljesítmény leadásra vezérelt gépek valszeg jobban bírják, kevésbé fekszenek ki, kisebb a hibák, repedések, szakadások valószínűsége, míg egy hegyesebb motor rövidebb idő alatt megunja a melót.
a tulaj meg eldöntheti, hogy mit akar, relatíve kicsit nagyobb fogyasztással öröklétre gépet venni, vagy baxa anyját, majd a használt géppel eladáskor leszívat valakit, de hegyes gépet akar, és relatíve (ha-ra vetítve) kisebb fogyasztást. üzemórára persze több, mert ugyan akkora fordulaton több olajat tol be neki adagoló, és ezáltal gyorsabban/szélesebben/mélyebben megy.
szerintem ez lehet a különbség, ezt lehet igen nehéz eltalálni, hogy egy motor esetében hol van a határ: lásd F1. első körbe füstöl el, az utolsóba, vagy a levezetőbe. ez a nem mindegy...
24441 hozzászólás
Válasz #9889. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
olvasd a fórumot , a sok "felvilágosodott " parasztot, és 2-3 év múlva másképp fogod látni a világot
Válasz #9888. hozzászólásra
A fejek egy szinte ismeretlen váltvaforgatós keletnémet (kb.1975-80) ekéről vannak.Ebbe a szezonba nem igen tudtam használni mert a 4+2 sok vol a 180 pcinak, de az előző szezonba mindent a kombinációval szántottam.
Válasz #9877. hozzászólásra
Nem értem mi a baj a névvel.
Paraszt vagyok öregapám is az volt.
Sötét meg azért, mert senki nem világosít fel.
Hiába kérdezek bármit is a világosítás csak nem jön.
pl.: Kérdezem a felvásárlót miért ennyi a hízóbika felvásárlási ára erre belekezd egy mesébe és csak mondja.Kérdezem a kereskedőt miért ennyi a traktor az is csak mondja...(Nézd milyen sötét még el is hiszi). Ez minden fronton igaz.
Majd ha átlátom az egész helyzetet, ami a mai világban van, akkor esetleg fehér gandalf vagyis világos paraszt leszek.(Az is lehet, hogy mindenki sötét, ezért nem világosodok én se)
Válasz #9887. hozzászólásra
Milyen fejek vannak rajta?
Használod is?
Válasz #9886. hozzászólásra
Csak prospektus na meg a net.
Válasz #9885. hozzászólásra
Volt "minta", ami alapján építetted?
Válasz #9884. hozzászólásra
Igen.Pont egy éve.
Válasz #9883. hozzászólásra
A front ekéd Te építetted?
Válasz #9880. hozzászólásra
Nem ugrik be a kérdésed bocsi.Megismételnéd?
Válasz #9881. hozzászólásra
neked megengedem....lehetetlen embergyerek!
Válasz #9876. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
há most konkrétan nem kíváncsiskodtam számok után.....
de majd a jövőben lebombázlak ha gondolod.....
Válasz #9878. hozzászólásra
Szia!
Nem emlékszem ilyenre.
Mert?
Múltkor kérdeztem a szántásos topicba, olvastad?
Válasz #9871. hozzászólásra
Ezt majd ő elmondja ha akarja!Én már a múltkor is utaltam rá, hogy elmondja........nyalván nem annak az okán, hogy ezt váratlan helyzetben bárki fejéhez vágd.
Válasz #9874. hozzászólásra
Sevasz Pisti! Nálatok szokás eladáskor Nebraska vagy DLG tesztel érvelni?
Válasz #9875. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Nézd!
Neki amiben ül, az jó....(szerintem) és ha ő úgy gondolja, akkor úgy van. Ezt csak az kérdőjelezheti meg, aki vette a fáradtságot, beült az autójába, elment hozzá, és meggyőződött az ellenkezőjéről.
Van ilyen?
A parasztozásról meg annyit, hogy megváltoztathatnád végre a nicked.
Én úgy gondolom megérdemled
Válasz #9873. hozzászólásra
értem én....milyen számokra vagy kiváncsi?
Válasz #9869. hozzászólásra
Csak meséket ne mondjon!(meg egy parasztot hiába parasztoz)
Azt hallok eleget az állat meg gabona felvásárlóktól, meg a különböző kereskedőktől(tisztelet a kivételnek).
Meg hátra arra gondolok, hogy az én gépemnek is valami baja van.
Válasz #9870. hozzászólásra
nebraska is betonon vizsgál vontatást, nem?
Válasz #9868. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
A kemény valóságot mint mindig,............ hiteles számadatokkal alátámasztva.
Válasz #9863. hozzászólásra
pedig ha itt lettél volna 2 éve folyamatosan, akkor sokminden lejött volna már szerintem
Én, kevés kivételtől eltekintve, csak a beteg, javításra váró gépeket látom. Ha rám hallgat valaki, akkor nem biztos hogy jobban jár.
A felhasználó szemszögéből nézve más a dolog. Ő látja az üzemórát, meghibásodásokat, más gépek hibáit, költségeit, stb, és végülis a felhasználó az aki számít.
Erre voltál kiváncsi, ebben az irányban menjünk tovább, vagy kérdezz ha akarsz.
Válasz #9869. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Mi volt az a valami,mert tényleg nemszokás komplett cserélni
Válasz #9868. hozzászólásra
Szerintem azt, hogy valaki emlegette itt nemrég a Nebraska tesztet. Azt kéne kielemezni!!!
Válasz #9861. hozzászólásra
Nem!
Sőt innen csak egy ember, de azt meg tudják sokan.
Ermikénél olyan probléma volt a gépnél, ami szerintem még euróbában sem volt másnál.
Szerintem az ehez képest-i kellemes csalódás miatt lett ennyire szemellenzős.
Válasz #9860. hozzászólásra
ez így van.....deeeee most mit is akartál ezzel mondani?
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Micsoda??? Olyan szuper motorja van h csak na!!! A hangján is hallani, hogy egyben van. Igazából csak az erdőre vettük kiközelítésre meg a gally darálót hajtotta egy darabig.
Na elmozdulok a fürdőkád felé mert lassan le kellene nézni egy kicsit a hangulat karbantartóba is
Csak amolyan ráhangolódni a Vasárnapi munkára
Jó pihenést Sziasztok!!
Arra utal,hogy egy szép fekete felhőt enged amikor keményebbre fordul a helyzet.Utána megy tovább. Nem úgy, mint az új trakik. Azok nem engednek felhőt.
Válasz #9862. hozzászólásra
csak nem oda, a felhők közé leheli ki minden nap a lelkét?
(többször egy hajszál (meg a vas, mert az nem ég el) választott el, hogy meg ne gyújtsam ott ahol van, hogy mennyit szívtam én azzal... de rég volt, igaz se volt...)
Válasz #9858. hozzászólásra
az még elmegy, hogy a gépbe leseggelni, csak a benzinkúton ne kelljen
mert az elsőt másnapra kipihenem, de a második jobban megvisel...
Válasz #9856. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
erre várunk már vagy 2 éve...
Válasz #9852. hozzászólásra
az 50-es MTZ-nek akartam adni ezt a nevet de azt Józsi már elnevezte "Büszke felhő"-nek
Válasz #9857. hozzászólásra
ermike a "belső" ember?(Ez csak poén)
Válasz #9857. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
olyat, hogyha tingli tanglizunkk akkor pont fele mint ha a talajt szaggatjuk![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
pl mondok csak neked
tehát tangli 1 liter
talaj tépés 2 liter
Válasz #9853. hozzászólásra
amit a videón látsz az az össz közös munkám az ekével. Mi is nem rég vettük, és én még nem dolgoztam forgatós ekével ennek előtte, úgyhogy még csak ismerkedünk... de a vidin amit látsz megszántva az 3 óra munkája homokban, kis táblában, ami ugye a sok forgás miatt lassabban megy mint pl egy 1000-2000 méter hosszú táblában szóval szvsz normális körülmények között 8-13 hektárt ki lehetne vele szántani
Válasz #9854. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
órát....![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
olyan nincs h. ezt kell
azt vegyé amit nem bánsz meg miután leseggelsz benne 1 2 3 4 5......10 20 ezer
Válasz #9855. hozzászólásra
Én még meg nem néztem, főleg hogy nincs benne monitor.
Az óránkénti fogyasztás nagyban függ a terheléstől is.
Válasz #9854. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Nem tudom.
Én azt az oldalát látom a dolgoknak, ami nem biztos hogy egy felhasználó szempontjából hasznos
elmegyek pancsizni, és ha visszajövök, akkor megpróbálom bővebben leírni, én mit gondolok!
Válasz #9851. hozzászólásra
Az 5455 meg 14-15 között eszik óránként?
Válasz #9851. hozzászólásra
akkor ezt kell venni?
Válasz #9850. hozzászólásra
Ma nem lehetett dolgozni? mennyi a napi teljesítményed ezzel az ekével,milyen sebességgel húzod?
Válasz #9850. hozzászólásra
csapásmérő
Válasz #9837. hozzászólásra
Igen ez egy érdekes kérdés.
Tulajdonképpen nem annyira a motor szabja meg.
Az is csak annyira, hogy magasabb teljesítményhez is ugyanaz a belső veszteség párosul, mint az alacsonyabbhoz. Tehát arányaiban több teljesítmény hasznolsulhat ha erősebb a motor, mint gyengébb.(ezt használják ki a különböző tuningokkal)
Viszont az is számít, hogy mekkora a gép önsúlya, és annak belső veszteségei.
Ezért van, hogy vannak jól eltaláltnak tűnő, nagyobbat húzó gépek, és vannak gyengébben teljesítől. Mivel a gyártók megpróbálják a lehető legkevesebb komponensből összeszedni a különböző teljesítmény lépcsőket.
Tényleg érdekes, hogy pl az 5465 ről több fogyasztás/teljesítmény panasz van, mint az 5470-ről.
Az 5470-ről meg senki nem mondja hogy rövid, vagy könnyű, vagy hanyatt dobja magát.
Tehát lehet, hogy ebben a teljesítmény lépcsőben ez az eltaláltabb gép.
mese nincs várnunk kell a fagyra vagy arra hogy szikkadjon... 150 ha szántani való van még ami nem sok mert napi 20-at simán kivágnánk én a Fergivel meg Zoli a "nagy muszkával" (MTZ 150.1) meg esetleg ha nagyon sietünk akkor Józsi is a "csapásmérővel" (MTZ 82) ha az idő engedné...
Válasz #9846. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Nálam a kvernin mindegyik egyforma. Ha kedve van nem egyenes de lassan vissza egyenesedik. Szerintem ez legyen a legkisebb gond, főleg váltva forgatós ekéknél, hogy egyenes vagy nem a barázda
Válasz #9838. hozzászólásra
semmivel
Válasz #9845. hozzászólásra
ok
Válasz #9843. hozzászólásra
igen, az utolsó fejen hosszabb ekenád kell hogy legyen, mint a többin, mert ez támasztja meg leginkább az ekét.
ha ugyan olyan hosszú, vagy rövidebb van szerelve, akkor emiatt (is) kacsázik...
Válasz #9842. hozzászólásra
Ezeken nincs adagoló. Csak nagynyomású szivattyú meg rail cső és elektromosan vezérelt porlasztók.
Válasz #9841. hozzászólásra
Akkor valszeg az lehet a gond
http://www.kuhne.hu/cgi-bin/index.php?mn=hu,gyartmanyaink,ekek# ezen valamennyire látszik hogy milyen kicsi
Válasz #9837. hozzászólásra
nah látod ebbe nem vagyok biztos.
nyilván nagyobb teljesítményhez nagyobb üa kell, már csak a fizika szerint is, de szerintem nincs akkor különbség, mint amennyit erőben az jelent. bár nem vezettem soha egymás mellett, ugyan olyan körülmények között mondjuk 5 egyforma motorral, de különböző programmal gépet, de ha mindenféle tesztet nézegetsz, ott nem annyira éles a különbség.
abban van az igazság, hogy a kisebb teljesítmény leadásra vezérelt gépek valszeg jobban bírják, kevésbé fekszenek ki, kisebb a hibák, repedések, szakadások valószínűsége, míg egy hegyesebb motor rövidebb idő alatt megunja a melót.
a tulaj meg eldöntheti, hogy mit akar, relatíve kicsit nagyobb fogyasztással öröklétre gépet venni, vagy baxa anyját, majd a használt géppel eladáskor leszívat valakit, de hegyes gépet akar, és relatíve (ha-ra vetítve) kisebb fogyasztást. üzemórára persze több, mert ugyan akkora fordulaton több olajat tol be neki adagoló, és ezáltal gyorsabban/szélesebben/mélyebben megy.
szerintem ez lehet a különbség, ezt lehet igen nehéz eltalálni, hogy egy motor esetében hol van a határ: lásd F1. első körbe füstöl el, az utolsóba, vagy a levezetőbe. ez a nem mindegy...