Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
azt csak akkor tudnám megmondani melyik az olcsóbb ha ideírnád az áraikat........
ha tetettél volna rá újonnan az olcsóbb lenne mint most zuidbergezni utólag
én aszondom
Ez a baj az amcsikkal aztán meg,azt mondják, hogy te gondolkoztál rosszul. A macskát se lehet a mikróba szárítani mégsincs ráírva(vagy mégis). Igazad lehet, odaírták volna, hogy Warning...
Egyébként én nem raknék bele Máté helyébe, mert így is süpped, de így még kihúzni is nehéz lesz! Pláne arra a 10-20 ha ami még hátra van! tavasszal meg pont nemjó ha nehezebb!
Én valahol azt olvastam, hogy a cacl2 erősen korrodáló hatású. (wikipedia)Azt, hogy milyen oldata mennyire nem tudom. Nekem valami jobbfajta fagyállót ajánlottak a 147eur+áfa-s/db orrsúlyok helyett. Azt mondták azt talán 80 -ból megúszom.(persze az én kisebb melső kerekeimbe ) Van egy csomó fáradt olajunk azt is belenyomhatnám, talán nem árt a guminak.(a felnit meg keni:)
Én is kérdőjeleztem ezt, de többen tapasztalatból is azt mondták, hogy nem lesz bajom vele. Egyébként levan festve a felni szépen, sőt a színén kívül ilyen sárgás réteg is van rajta, Szerintem védenie kell. Mondjuk amikor kiszakadt a szelep és a barázdában tettem be helyébe másikat, akkor nagykalapácsal és pajszerokkal tudtuk peremről lenyomni a gumit, a pajszerok két kis hajszálnyi karcot húztak a festékre, ezek biztosan berozsdálnak majd, de szerintem baja nemlesz néki.
Annyi, hogy most ha feltöltöm jövő szezonban úgyis átkellessz gumizni, pár hónapig nagyon megenni nemkéne neki mégha meg is támadja esetleg őket az oldat.
Megpróbálom én, csak a vegyszerezőt mint írtam nem akarom erőszakolni, újítás előtt áll nembiztos,hogy bírná, az abroncsos hordóinkat meg kölcsönadtam a tűzoltóságnak benzineznek, hordják a szivattyúkhoz az anyagot ,így megvagyunk lőve most, de csak kifogy már az egyik
Ha meg új gumit kap és látom,hogy bántja a felnit akkor két tömlő nem nagy összeg, megfogom venni hozzá, a felnit meg lecsiszolom átfestem szépen, hogy legyen rendben.
MfPisti is mondta, hogy bírnia kell neki, legyen igaza!!!
Mielőtt nekiállnál feltölteni a kerekeket ezzel a cacl-os anyaggal,nézzél szét mégegyszer.Én valahol olvastm,hogy ez az anyag ott jó ahol van belső is a gumiban.Tömlőnélküli guminál fagyállóval kell feltölteni, mert érintkezik az anyag a felnivel és fennál a korrózió veszély.
elsőkbe mindenképpen lökök, hátha kompenzál a kopott gumikon egy kicsit, akkor már megérte.
Hátra is kéne új gumi, jövőre egy sor kellessz rá.
hát bizony egy jóképű 4fejessel lehetne jobban karcolgatni... bár most olyan a főd,hogy ha menne sem érdemes, mintha nem is barázdába menne, a tarlós oldal is besüpped a sárba.
Jólesz ez a súlyozás! kap előre az 5455-ös is, hogyha vetünk vele és televágjuk ugye a tartályt akkor kicsit nehezebb lesz elől a gépezet, stabilabban lehelesz menni vele.
hova akarod még nehezíteni a traktort ilyenkor????
4es függesztettel már föl köllött vóna szántania a nagynak magába
ha nem akkor 3massal vagy kettessel
(jó ez az okoskodás.... )
semmi fagy a fődben, áll a víz a barázdában, egyszerűen nem lehet szántani, meg semmitsem a fődön.
Fel akartam tőteni a kerekeket cacl2-es vízzel, de a kisebbik vegyszerezőn nemjó a szivattyú, a nagyobbikon meg egészen másképpen néz ki a sztori, ott nemlehet elosztani egyik oldalra másik oldalra, hanem van egy csomó szakaszolási lehetőség, különböző csőátmérőkkel...
Meglehetne oldani ígyis, csak ezek a tömlk már elvannak öregedve, jövőre akarom átcsövezni végig, már most az utolsó vegyszerezéskor is pukkantak el, 3bar-ral ment csak misikolégám már.
Így egy abroncsos hordót megcsinálok holnap két pípával, aztán kompresszorral meglehet nyomatni szépen majd.
Beletöltöm a 200 litert, mellé a megfelelő cacl-t, meggurítom a betonon jól, hogy oldódjon keveredjen az anyag szépen. Aztán megnyomatom kompresszorral, másik cső a szelepre. Amikor már nembírja inni a gumi mert abba is nagy a nyomás akkor hordókulcsal megnyitom az oldalán a nagy csavarsapkát levegő visszajön gumiból, majd megint lehúzom és mehet a prés.
A múltkor ahogy kiszakadt a szelep csak behúzós gumiszelepet kaptam bele, abban meg jó pici lyuk van,(kb. 3mm-es) lassú lesz. A másik jobb, azon van vízszelep ha kitekerem a tűházat majd.
amúgymeg elaludtam baxus... indulok is szántani, csak a gép bekapcsolva maradt aztán mondom benézek.
Tegnap este szóltam az asszonynak, hogy süssönfőzzön.
vaddisznóból volt egy jóképű oldalas anyag, felvágtam Néki aztán csinálta....csak az idő volt érdekes, mert 0óra 23perckor még fújni kellett mert forró volt
no ezért is volt nehez a kelés, meg amúgy is vissza kell állni, mostanában,hogy nem dolgoztunk meg ünnepek...késő fekszünk, de látom Ti is itt sokan
kelni meg nembír az ember, legalábbis én nem. Ha 10felé nem hunyok le akkor reggel marha nehéz.
Ma is szólt az ébresztő, aztán töprengtem magamban félkómásan hogy ez biztosan hazudik, ma nem kedd van meg nem is lehet hatóra, mindját lemegyek megnézni de arra már nem jutott több erő
Szia Szanberg! Nézem az M1-t megint áradásban vagytok? Nyilatkozott a polgármester is névrokon, vagy közelebbi?Hó az nálunk is van akkor itt az Alföldön.
Jó, hogy szólsz!
a lipócon a drága repcén olyan szarvaskár van,hogy bexarsz... jeleztem Zolinak elvileg meg is nézte, neki is van föld a végiben.
Mintha juhnyáj járta volna a 11 hektáros táblát, lerágva a kis zsenge repcelevél, ami nem az kitaposva...
Lesz még erről tárgyalás, mert nagy deficit, és nem is tudok mit tenni helibe csak valami köcsög zabot, amit szintén lever a vad majd és nem éri meg majd csak felgyújtani...ha...
havas minden, este ilyenkor kell menni randalírozni megfelelő útakra
Remélem tudunk majd szántani holnap. Múltkor elfagyott már. Most kiengedett aztán a nagy fagy előtt esett a hó is, inkább még saras lesz szerintem, de csak fog menni.
Van egy 10hektáros tábla amit jólenne szántani, mellette a 6-os kiment a múltkor. Holnap kettőnknek jó is lenne egy lájtos műszakra ez a terűlet!!!
Vagy mindent hagynikéne és tavasszal direktbe megpróbálni elvetni.
a rosseb tudja.... sőt amibe árpa-zab menne lehet csak megkéne a nehéztárcsával "mulcsozni" tavasszal meg menne egy sor rövidtárcsa... csak ugye a tárcs még keskenyebb intervallumban használható, ha sár van az a baj, ha fagyos már az is baj. Az ekével azért lehetett májszterkodni egész vastag jégrétegnél is.
24441 hozzászólás
Válasz #9239. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
nem gagyi nekünk az van a jd
Válasz #9235. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
CSak most értettem meg!!!
TUTTI!!!!
Válasz #9237. hozzászólásra
Csak ma láttam az újságban a hirdetésük!
És nem tűnik gagyinak, árak lesznek az ünnepek után!
Válasz #9235. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #9236. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
azt csak akkor tudnám megmondani melyik az olcsóbb ha ideírnád az áraikat........
ha tetettél volna rá újonnan az olcsóbb lenne mint most zuidbergezni utólag
én aszondom
Deraland fronthidraulikáról tud valaki valamit? Lehet olcsóbb lenne mint a gyári! ?
http://www.deraland.hu/
Válasz #9234. hozzászólásra
biztos a motorját
Válasz #9232. hozzászólásra
venne az de nyista guba
(beépitettem 1 zts alkrészt a ződbe full full)
Válasz #9232. hozzászólásra
Igazad van! A dupla lenne az igazi megoldás!
Sőt inkább egy új dupla hátra ez az igazi tuti!
Válasz #9229. hozzászólásra
hátmég az ikrezéssel mi?
dehát ennek lehet ám adni a szaftosabbnál zsirossabb jóindulatú heccel dusított tanácsokat
hágik reája
Válasz #9229. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Egyetértek!
Ez a baj az amcsikkal aztán meg,azt mondják, hogy te gondolkoztál rosszul. A macskát se lehet a mikróba szárítani mégsincs ráírva(vagy mégis). Igazad lehet, odaírták volna, hogy Warning...
Válasz #9227. hozzászólásra
szerintem 2 új hátsó gumival többre menne
Válasz #9227. hozzászólásra![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
helló!
ne kötekedj mert szanbergnek szólok és szétszedünk!
Egyébként én nem raknék bele Máté helyébe, mert így is süpped, de így még kihúzni is nehéz lesz! Pláne arra a 10-20 ha ami még hátra van! tavasszal meg pont nemjó ha nehezebb!
Sulyozzátok azt a pöhő fergusszont ha má 1x olyan toll a sulyuk....... hehehehehe
Válasz #9225. hozzászólásra
ha ha ha ha ah
10 cm mélyen ahogy te nyomod én 4 fejjel mennék !
Válasz #9223. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
mert a hó alatt nincs megfagyva
van még elég jöhetsz nyugodtan
Elég lessz 1 fej a kis fergának
Válasz #9220. hozzászólásra
igen de azt nem, hogy kötelezően kellene bele
Válasz #9222. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Hogy te nem tudsz otthon nyugodni!!!
Sok van még szántani? Holnap du vagy Pénteken én is szeretnék megpróbálni szántani!
[kep1]
remélem látszik minden,ami nem azt meg gondoljátok oda
nem olyan eccerü szántás közben fényképezni meg feltölteni
remélem látszik minden,ami nem azt meg gondoljátok oda
nem olyan eccerü szántás közben fényképezni meg feltölteni
Azért említi a belső tömlőt.
Azt miért Írja, hogy ha megfelelően használja nem károsodik a gumi...
Mondjuk idegesítene,ha defektnél vagy valami más okból a drága fagyálló folyna el.
Válasz #9212. hozzászólásra
Akkor biztos jó.
Válasz #9211. hozzászólásra
az nh és a jd haszn. utasitása is cacl-ot ajánl a kerekekbe tömlő nélkül
Én valahol azt olvastam, hogy a cacl2 erősen korrodáló hatású. (wikipedia)Azt, hogy milyen oldata mennyire nem tudom. Nekem valami jobbfajta fagyállót ajánlottak a 147eur+áfa-s/db orrsúlyok helyett. Azt mondták azt talán 80 -ból megúszom.(persze az én kisebb melső kerekeimbe ) Van egy csomó fáradt olajunk azt is belenyomhatnám, talán nem árt a guminak.(a felnit meg keni:)
Válasz #9209. hozzászólásra
Én is kérdőjeleztem ezt, de többen tapasztalatból is azt mondták, hogy nem lesz bajom vele. Egyébként levan festve a felni szépen, sőt a színén kívül ilyen sárgás réteg is van rajta, Szerintem védenie kell. Mondjuk amikor kiszakadt a szelep és a barázdában tettem be helyébe másikat, akkor nagykalapácsal és pajszerokkal tudtuk peremről lenyomni a gumit, a pajszerok két kis hajszálnyi karcot húztak a festékre, ezek biztosan berozsdálnak majd, de szerintem baja nemlesz néki.
Annyi, hogy most ha feltöltöm jövő szezonban úgyis átkellessz gumizni, pár hónapig nagyon megenni nemkéne neki mégha meg is támadja esetleg őket az oldat.
Megpróbálom én, csak a vegyszerezőt mint írtam nem akarom erőszakolni, újítás előtt áll nembiztos,hogy bírná, az abroncsos hordóinkat meg kölcsönadtam a tűzoltóságnak benzineznek, hordják a szivattyúkhoz az anyagot ,így megvagyunk lőve most, de csak kifogy már az egyik
Ha meg új gumit kap és látom,hogy bántja a felnit akkor két tömlő nem nagy összeg, megfogom venni hozzá, a felnit meg lecsiszolom átfestem szépen, hogy legyen rendben.
MfPisti is mondta, hogy bírnia kell neki, legyen igaza!!!
Szanberg!
Mielőtt nekiállnál feltölteni a kerekeket ezzel a cacl-os anyaggal,nézzél szét mégegyszer.Én valahol olvastm,hogy ez az anyag ott jó ahol van belső is a gumiban.Tömlőnélküli guminál fagyállóval kell feltölteni, mert érintkezik az anyag a felnivel és fennál a korrózió veszély.
még az eke kerekeibe is tőőőőtök háhááá
Válasz #9205. hozzászólásra
szét nehezítem bakker!!!
elsőkbe mindenképpen lökök, hátha kompenzál a kopott gumikon egy kicsit, akkor már megérte.
Hátra is kéne új gumi, jövőre egy sor kellessz rá.
hát bizony egy jóképű 4fejessel lehetne jobban karcolgatni... bár most olyan a főd,hogy ha menne sem érdemes, mintha nem is barázdába menne, a tarlós oldal is besüpped a sárba.
Jólesz ez a súlyozás! kap előre az 5455-ös is, hogyha vetünk vele és televágjuk ugye a tartályt akkor kicsit nehezebb lesz elől a gépezet, stabilabban lehelesz menni vele.
Válasz #9200. hozzászólásra
biztos a felmenője neki hehehe hmhmmm
Válasz #9203. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
)
hova akarod még nehezíteni a traktort ilyenkor????
4es függesztettel már föl köllött vóna szántania a nagynak magába
ha nem akkor 3massal vagy kettessel
(jó ez az okoskodás....
Válasz #9203. hozzászólásra
Itt csak az éjszaka volt az első keményebb fagy, de ha hó is van -7 után nem lehet,át fagy a föld is.
Válasz #9202. hozzászólásra
Nem megy Sanyibácsi!
semmi fagy a fődben, áll a víz a barázdában, egyszerűen nem lehet szántani, meg semmitsem a fődön.
Fel akartam tőteni a kerekeket cacl2-es vízzel, de a kisebbik vegyszerezőn nemjó a szivattyú, a nagyobbikon meg egészen másképpen néz ki a sztori, ott nemlehet elosztani egyik oldalra másik oldalra, hanem van egy csomó szakaszolási lehetőség, különböző csőátmérőkkel...
Meglehetne oldani ígyis, csak ezek a tömlk már elvannak öregedve, jövőre akarom átcsövezni végig, már most az utolsó vegyszerezéskor is pukkantak el, 3bar-ral ment csak misikolégám már.
Így egy abroncsos hordót megcsinálok holnap két pípával, aztán kompresszorral meglehet nyomatni szépen majd.
Beletöltöm a 200 litert, mellé a megfelelő cacl-t, meggurítom a betonon jól, hogy oldódjon keveredjen az anyag szépen. Aztán megnyomatom kompresszorral, másik cső a szelepre. Amikor már nembírja inni a gumi mert abba is nagy a nyomás akkor hordókulcsal megnyitom az oldalán a nagy csavarsapkát levegő visszajön gumiból, majd megint lehúzom és mehet a prés.
A múltkor ahogy kiszakadt a szelep csak behúzós gumiszelepet kaptam bele, abban meg jó pici lyuk van,(kb. 3mm-es) lassú lesz. A másik jobb, azon van vízszelep ha kitekerem a tűházat majd.
Válasz #9201. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Akkor nyomás a meló!
Sanyi majd elmesélem!
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
amúgymeg elaludtam baxus... indulok is szántani, csak a gép bekapcsolva maradt aztán mondom benézek.
Tegnap este szóltam az asszonynak, hogy süssönfőzzön.
vaddisznóból volt egy jóképű oldalas anyag, felvágtam Néki aztán csinálta....csak az idő volt érdekes, mert 0óra 23perckor még fújni kellett mert forró volt
no ezért is volt nehez a kelés, meg amúgy is vissza kell állni, mostanában,hogy nem dolgoztunk meg ünnepek...késő fekszünk, de látom Ti is itt sokan
kelni meg nembír az ember, legalábbis én nem. Ha 10felé nem hunyok le akkor reggel marha nehéz.
Ma is szólt az ébresztő, aztán töprengtem magamban félkómásan hogy ez biztosan hazudik, ma nem kedd van meg nem is lehet hatóra, mindját lemegyek megnézni de arra már nem jutott több erő
Szia Szanberg! Nézem az M1-t megint áradásban vagytok? Nyilatkozott a polgármester is névrokon, vagy közelebbi?
Hó az nálunk is van akkor itt az Alföldön.
Léptem jó éjt!
Erre kíváncsi leszek!
Válasz #9196. hozzászólásra
akkor rágasd le a búzádat te is oszt örülj neki
Kérlekszépen megoldom jövőre békésen a vadkár sztorit G-vel...
majd mesélek, mindenki jól jár, én meg leginkább azért mert sz*rhatok a fejére.
Nem fogok pitiskedni vele, küzdeni meg ilyesmik. Gyenge buta ember, csak a bírósággal ügyvédekkel emberkedik.
okos ember megoldja másképpen...
megnézzük cimbi megnézzük!
Látod mi megyünk és cselekszünk!
Legalább jobban fog bokrosodni4
Válasz #9194. hozzászólásra
Jó, hogy szólsz!
a lipócon a drága repcén olyan szarvaskár van,hogy bexarsz... jeleztem Zolinak elvileg meg is nézte, neki is van föld a végiben.
Mintha juhnyáj járta volna a 11 hektáros táblát, lerágva a kis zsenge repcelevél, ami nem az kitaposva...
Lesz még erről tárgyalás, mert nagy deficit, és nem is tudok mit tenni helibe csak valami köcsög zabot, amit szintén lever a vad majd és nem éri meg majd csak felgyújtani...ha...
vigyázz mert holnap arra vadászunk! Lipóc felé ne menjetek!
Válasz #9191. hozzászólásra
itt tiszta idő van.
havas minden, este ilyenkor kell menni randalírozni megfelelő útakra
Remélem tudunk majd szántani holnap. Múltkor elfagyott már. Most kiengedett aztán a nagy fagy előtt esett a hó is, inkább még saras lesz szerintem, de csak fog menni.
Van egy 10hektáros tábla amit jólenne szántani, mellette a 6-os kiment a múltkor. Holnap kettőnknek jó is lenne egy lájtos műszakra ez a terűlet!!!
Vagy mindent hagynikéne és tavasszal direktbe megpróbálni elvetni.
a rosseb tudja.... sőt amibe árpa-zab menne lehet csak megkéne a nehéztárcsával "mulcsozni" tavasszal meg menne egy sor rövidtárcsa... csak ugye a tárcs még keskenyebb intervallumban használható, ha sár van az a baj, ha fagyos már az is baj. Az ekével azért lehetett májszterkodni egész vastag jégrétegnél is.
Válasz #9190. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Akkor az nem fog átfagyni.