Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pedig az a gép tényleg olyan egyszerű mint a faék!
Kissebb termetű kollégák nem is kerülik meg a gépet, hanem átmásznak a fülke alatt jobb oldalról bal oldalra.
Ezeket a gépeket nagyon jó javítani. Jól szerehető.(részemről)
Az anyag ugyanolyan drága, mint más nyugatihoz!
Erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy a fenntartás drágább mint krisztálé!
Nézd meg hogy működjön benne minden, kartergáz, stb. Emeld meg, ne lógjon semmi.Ha lóg, javítható, de alkudjál.
Azt azért tudjad, hogy a fenntartás drágább mint a krisztálé!
Ez érdekes dolog....most én is elagyaltam rajta...!
Az én traficomban is 420 ezer van, és bontatlan az üzemanyag rendszer.2,3 T az induló tömeg, és még mindig 6,7-6,8 a fogyasztása.Mondjuk mindig elkövetek mindent amit lehet, amennyire lehet leürítem a tankot, pálya mellett tankolok ahol gyorsan cserélődik az üzemanyag.
1,9D motor hagyományos befecskendezéssel már nem érte volna meg ezt a kort.....főleg ilyen fogyasztással.
Szerintem a csőnyomás körül van a kuta elásva.
A trakor motorok nagyobb terheléssel futnak.Főleg a variósok. Minél nagyobb a terhelés , nagyobb az adag, annál nagyobb a nyomás. Szerintem több károsodást idéz elő a rendszerbe jutott idegen anyag, levegő, stb.
Erről szerintem többet azok tudnának mondani, akiknek mégtöbb gépük van eladva. Több gép, több probléma....!
Én is csak a statisztikából tudok ilyeneket matekozni
Egyébként jellemző hogy beüzemeléskor elmondjuk azt hogy mire kell figyelni, rossz példák, meghibásodások, stb,....senki nem veszi komolyan. Tuti kútról tankolok,...-s gázolaj, aztán mikor nem indul, kolléga kimegy, leengedi a szűrőből a két deci vizet, akkor jön a: "hát én ezt nem értem". Meg "ekkora egy szart, az MTZ simán ment ezzel a gázolajjal". Ember! Ez is megy, de nem viccből mondtuk hogy engedd le hetente a vizet!
Az első húzós számla után általában nincs több gond.
Válasz #8956. hozzászólásra
Régen mondták neki hogy:de szép új traktor!
Ha rendben volt tartva, és minden szakszerűen volt rajta javítva, akkor nagyon jó. Tök mechanikus minden, túméretezett váltó, és hátsóhíd. Nehéz mint a dög. Régi, amerikai stílusú vezetőfülke és kezelőelemek.
Élmény vele dolgozni!
a vw nem ismerem csak hallottam hogy abba is valami ilyesmi konstrukció van. Még messziről se láttam olyat. Ne csípem a vw-t audit.
De ezekről a detroit dieselekről csak jót hallottam. amerikába a kammogóktól a buszokig ezeket teszik, le-t nyomatékot oda állítják ahova a felhasználás kéri. jó hozzá a sima tolókerekes váltó mert váltásnál elektronikusan hozzá sznikronizálja a motor fordulatszámát a váltó fordulatszámához kuplung oldás előtt. Tehát a váltó egyszerűsítésén rengeteget tudnak spórolni vele.
Van itt a mi vonalunkon a volánnak egy ditroit diesel motoros busza. Annak idején ha jól emlékszem 12éve vették, és a mai napig bontatlan érintetlen a motor!
önindító generátor volt felújítva, de a motor szűz, erős, sem olajat sem vizet nem kér, nem is régen mondta a sofőrje, aki a kezdetekkor is vezette.
Kilométert majd megkérdezem.
Van egyébként pdtdi motor traktorokba is!
Valakinek rábába van beépítve! csak még a régi mechanikus pdtdi, nem a VW-s kifutó full elektromos rendszere.
Az az érdekes ebben a CR technológiában hogy a Detroit diesel biztosan és talán a wv pdti is csinált köztes megoldást.
A detroit dieselt anno láttam Győrben szemléltetőnek metszettbe fűrészelve. Korrekt masszív, üzembiztos tecnika benyomását keltette. egy ideig ezeket szerelték az ikarusz buszokba is. Azt hiszem 1millió kilométer gyári garancia volt a motorokra. Úgy néztek ki szerkezetileg hogy a porlasztó és a befecskendező elem egybe volt építve, közvetlenül a szelepfedél alatt a hengerfejben. Az adagolóelemet egy +bütyök nyomta mechanikusan a vezérműtengelyről, A befecskendezés kezdetét-hosszát-végét egy elektromágneses szelep vezérelte. Nagyon tág határok között állítható karakterisztikával. Ha nyitott az elektromos szelep akkor résolajba visszaengedi az elem által nyomott olajat. Ha zár a szelep akkor indul a befecskendezés. Ugyanazok a motorok adtak 200és 400lóerőt is felhasználástól függően csak a vezérlőelektronika átprogramozásával. Nekem nagyon tetszettek. Befecskendezési nyomás 1000bar körül volt ha jól emlékszem. Gondolom trakiba is jól muzsikálnának ilyen motorok de sajnos még nem láttam ilyen konstrukciót. Állítólag drágább az előállításuk de nincs is velük ennyi baj. Mint a mai CR-ekkel.
de amugy az érvelésed az ok mert ahhoz nem fér kéttség hogy a régebbi motorok voltak a strapabirobak. Talán ezzek az uj motorok tulságba kivannak hegyezve a max-ra.
Végig olvastam a hozzászólásokat, kaptál hideget, meleget, pedig amit tettél nem volt vészes. Nem gondolták végig Ők is járhatnak így, akkor mit tennének tesznek amikor szembesülnek a hasonló problémával.Majd figyelünk.
24441 hozzászólás
Válasz #8981. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
no de azért füstűűűűűűll ám az utósón....
ekkora ekét még a Zetor is visz féllángon....
pilótát leváltani aki füstűteti....
Válasz #8988. hozzászólásra
600/60 R 30 710/60 R 42
Válasz #8936. hozzászólásra
Megveszed,eladod ikrek nélkül.....ne mondd hogy nem éri meg!
Válasz #8981. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
óóó köszönöm
majd ha Nagy leszek meghálálom........
1előre meg maradok ennél a vezetéknévnél....
mik a gumó méretei?
Válasz #8984. hozzászólásra
ez bajom nekem is ezért kell olcsón vennem hogy olcsón tovább bírjam adni is .
nem akarok mesélni mert az iletékesek vissza halják
Válasz #8983. hozzászólásra
nem!
Mesélj!
Válasz #8978. hozzászólásra
Eladni nem egyszerű....csak az vesz ilyet, aki már dolgozott vele, és ismeri.
Látod ők is már vagy másfél éve árulják.
pista de 6499 jol tud huzatni is tudtad?
Válasz #8974. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101225181711_6499_1.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101225181759_6499_14.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101225181817_6499_17.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101225181838_6499_020.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101225181905_6499_018.jpg)
Válasz #8980. hozzászólásra
De ilyen gép lenne de szerintem nem ez .
Válasz #8972. hozzászólásra
Nem tudom ők hívtak hogy beszámítom-e a jószágot .
megyek mind a két helyre tudod repiajándékért![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
várj...,
Válasz #8973. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Elvileg Etyeken....de majd csak utána tudom megmondani mennyire biztos
Válasz #8968. hozzászólásra
nincs képed?
neten rajta van?
pista lesztek a 2 kiállitás kőzűl valamelyiken?
Válasz #8970. hozzászólásra
Mennyire tartják?
Válasz #8968. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Pedig az a gép tényleg olyan egyszerű mint a faék!
Kissebb termetű kollégák nem is kerülik meg a gépet, hanem átmásznak a fülke alatt jobb oldalról bal oldalra.
Válasz #8962. hozzászólásra
Ahogy nézegetem az árakat nem sokat tudok adni érte neki mert nem akarom megtartani a fergát ha összejön .
Válasz #8967. hozzászólásra
Ezeket a gépeket nagyon jó javítani. Jól szerehető.(részemről)
Az anyag ugyanolyan drága, mint más nyugatihoz!
Erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy a fenntartás drágább mint krisztálé!
hát akkor is tetszett jó benne a monitor jó kis papucsok vannak rajta jó a fűlke belseje
Válasz #8965. hozzászólásra
márminthogy a benne kotorászásos javítgatásra gondoltam.....
Válasz #8964. hozzászólásra
Köszönöm a 6499 nevében is
Mundjuk az R-es JD után annak a fülkéje kicsit keleties
Válasz #8959. hozzászólásra
Krisztál után beszarás.
Meg más után is.
Ez nem pattog a barázdában, hanem monoton fordulaton simán húzza az ekét. Nekem nagyon tetszett.
Űltema 6499-be nagyon állatt!
Válasz #8961. hozzászólásra
Köszi Zolika!
Nektek is Kellemes Ünnepeket!
Válasz #8958. hozzászólásra
Nézd meg hogy működjön benne minden, kartergáz, stb. Emeld meg, ne lógjon semmi.Ha lóg, javítható, de alkudjál.
Azt azért tudjad, hogy a fenntartás drágább mint a krisztálé!
Helló pista mi újság arra felé kellemes űnnepeket neked!
Válasz #8953. hozzászólásra
Ez érdekes dolog....most én is elagyaltam rajta...!
Az én traficomban is 420 ezer van, és bontatlan az üzemanyag rendszer.2,3 T az induló tömeg, és még mindig 6,7-6,8 a fogyasztása.Mondjuk mindig elkövetek mindent amit lehet, amennyire lehet leürítem a tankot, pálya mellett tankolok ahol gyorsan cserélődik az üzemanyag.
1,9D motor hagyományos befecskendezéssel már nem érte volna meg ezt a kort.....főleg ilyen fogyasztással.
Szerintem a csőnyomás körül van a kuta elásva.
A trakor motorok nagyobb terheléssel futnak.Főleg a variósok. Minél nagyobb a terhelés , nagyobb az adag, annál nagyobb a nyomás. Szerintem több károsodást idéz elő a rendszerbe jutott idegen anyag, levegő, stb.
Erről szerintem többet azok tudnának mondani, akiknek mégtöbb gépük van eladva. Több gép, több probléma....!
Én is csak a statisztikából tudok ilyeneket matekozni
Egyébként jellemző hogy beüzemeléskor elmondjuk azt hogy mire kell figyelni, rossz példák, meghibásodások, stb,....senki nem veszi komolyan. Tuti kútról tankolok,...-s gázolaj, aztán mikor nem indul, kolléga kimegy, leengedi a szűrőből a két deci vizet, akkor jön a: "hát én ezt nem értem". Meg "ekkora egy szart, az MTZ simán ment ezzel a gázolajjal". Ember! Ez is megy, de nem viccből mondtuk hogy engedd le hetente a vizet!
Az első húzós számla után általában nincs több gond.
Válasz #8957. hozzászólásra
És rajtabenne dolgozni?????
Válasz #8957. hozzászólásra
ajánlották hogy cseréljem be a krisztálba . Elméletileg jó karban van ausztriából hozták be .
Válasz #8956. hozzászólásra
Régen mondták neki hogy:de szép új traktor!
Ha rendben volt tartva, és minden szakszerűen volt rajta javítva, akkor nagyon jó. Tök mechanikus minden, túméretezett váltó, és hátsóhíd. Nehéz mint a dög. Régi, amerikai stílusú vezetőfülke és kezelőelemek.
Élmény vele dolgozni!
Mi a véleményetek a 2680-as ferguson trakiról ?
Válasz #8954. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Kombájnos, traktoros, kulcstartó is járt hozzá?!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!!!
Nekem Massey Ferguson-os polcsit hozott az angyalka!
Köszönöm!
Válasz #8948. hozzászólásra
Olyan az avatarom, én 480ezer tettem bele gond nélkül, de azóta már eltelt 11év , még mindig működik.Lehet benne közel 2 millió.
Válasz #8951. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
nem teszi be. Kapja be!
Válasz #8950. hozzászólásra
Válasz #8949. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ez elkaristoltatna vagy 3 kisebb ekefejet aszem.
Válasz #8948. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
a vw nem ismerem csak hallottam hogy abba is valami ilyesmi konstrukció van. Még messziről se láttam olyat. Ne csípem a vw-t audit.
De ezekről a detroit dieselekről csak jót hallottam. amerikába a kammogóktól a buszokig ezeket teszik, le-t nyomatékot oda állítják ahova a felhasználás kéri. jó hozzá a sima tolókerekes váltó mert váltásnál elektronikusan hozzá sznikronizálja a motor fordulatszámát a váltó fordulatszámához kuplung oldás előtt. Tehát a váltó egyszerűsítésén rengeteget tudnak spórolni vele.
Válasz #8947. hozzászólásra
Van itt a mi vonalunkon a volánnak egy ditroit diesel motoros busza. Annak idején ha jól emlékszem 12éve vették, és a mai napig bontatlan érintetlen a motor!
önindító generátor volt felújítva, de a motor szűz, erős, sem olajat sem vizet nem kér, nem is régen mondta a sofőrje, aki a kezdetekkor is vezette.
Kilométert majd megkérdezem.
Van egyébként pdtdi motor traktorokba is!
Valakinek rábába van beépítve! csak még a régi mechanikus pdtdi, nem a VW-s kifutó full elektromos rendszere.
Az az érdekes ebben a CR technológiában hogy a Detroit diesel biztosan és talán a wv pdti is csinált köztes megoldást.
A detroit dieselt anno láttam Győrben szemléltetőnek metszettbe fűrészelve. Korrekt masszív, üzembiztos tecnika benyomását keltette. egy ideig ezeket szerelték az ikarusz buszokba is. Azt hiszem 1millió kilométer gyári garancia volt a motorokra. Úgy néztek ki szerkezetileg hogy a porlasztó és a befecskendező elem egybe volt építve, közvetlenül a szelepfedél alatt a hengerfejben. Az adagolóelemet egy +bütyök nyomta mechanikusan a vezérműtengelyről, A befecskendezés kezdetét-hosszát-végét egy elektromágneses szelep vezérelte. Nagyon tág határok között állítható karakterisztikával. Ha nyitott az elektromos szelep akkor résolajba visszaengedi az elem által nyomott olajat. Ha zár a szelep akkor indul a befecskendezés. Ugyanazok a motorok adtak 200és 400lóerőt is felhasználástól függően csak a vezérlőelektronika átprogramozásával. Nekem nagyon tetszettek. Befecskendezési nyomás 1000bar körül volt ha jól emlékszem. Gondolom trakiba is jól muzsikálnának ilyen motorok de sajnos még nem láttam ilyen konstrukciót. Állítólag drágább az előállításuk de nincs is velük ennyi baj. Mint a mai CR-ekkel.
Válasz #8945. hozzászólásra
En nem hiszek a CR technikaban... Tulsagosan preciz az egesz...
de amugy az érvelésed az ok mert ahhoz nem fér kéttség hogy a régebbi motorok voltak a strapabirobak. Talán ezzek az uj motorok tulságba kivannak hegyezve a max-ra.
szanberg nem rosszbol de a john deere 7430 névleges teljesitménye 160LE . Lehet inkább 7930 gondoltál.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #8924. hozzászólásra
Végig olvastam a hozzászólásokat, kaptál hideget, meleget, pedig amit tettél nem volt vészes. Nem gondolták végig Ők is járhatnak így, akkor mit tennének tesznek amikor szembesülnek a hasonló problémával.Majd figyelünk.
Válasz #8940. hozzászólásra
Gondolom a tokeletesebb eges miatt kell a plusz uzemanyag:-) Igy lesz jobb az emisszio.