Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD392 FtCHF432.9 FtGBP485.2 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
az jobban zúzott.
Ezen a kések sem jók már, illetve a Ferga kombájnra más áttétellel kellene felszerelni,mert maga az asztal többi része is lasabb, mert kisebb fordúlatú a kihajtása is az MF-nek.
Ezért is nemtudok 7-8-tól gyorsabban menni kukoricában,mert az asztal nembírja enni, lassú a nagytempóhoz.
pedig a gép még kívánná
Ha ismernéd a Vogel Masterdrill rövidtárcsát akkor most nem írtál volna és bölcsebb maradtál volna...
A tárcsasorok után olyan ékgyűrűs rögtörő és tömörítő hengerek vannak amelyek között pedig kések aprítják a talajt és bizony a Te fődjeiden is kiváló magyágyat készítene
Szabi ez nem tárcsa,hanem tárcsás borona vagyis rövidtárcsa...
Fínomabb aprómorzsásabb magágyat lehet vele mívelni mint kombinátorral.
Annyira egyoldalú kijelentéseket tesztek, hogy nem érdemes vitázni.
felétek így felétek úgy.frankeinstein! ne haraguggy már meg,hogy régi hátsó zúzós oros asztalom van és csak ilyen tud. Tárcsázni meg felesleges mert jól leforgatja az eke. Az ember spórol ahol tud.
ha azt mondjátok,hogy ez semmi akkor hiteleteket veszítitek.
Tudom,hogy vannak kutyabetyár helyek az országban, de ami a képen van az a tábla egy hajdúnánási manus táblája éppen,bérbe szántottam néki a mieink mellett fekszik.
Nánáson is van olyan a tisza valamelyik ódalán ahogy mondta,hogy a jó rába 4fejjel szánt.
Erre megnézte ezt és annyit mondott,hogy megérdemeljük a támogatást...
a süllyedős ké az már más, csak közben megtaláltam.
Sajnálom,hogy a sok kötött őszi szántásos képeim közűl már csak ezek maradtak, közben a gép vírusos lett és lekellett formázni. Pedig még volt sok tábláról ilyen kutya fotó.
ha megnézed jól látszik,hogy bizony 30centi mélyre van szántva!!!
még az 5455első kerekén is látszik mennyire belefekszik a barázdába.
A kicsin akkor egy olyan eke volt amivel előtte a mezítlábas MTZ nem tudott szántani, így levette az utolsó fejet az emberünk. Aztán gyorsan feldobtam a kicsire, ekkor próbáltam ki először talajmunkára.
2fejjel gyorsabban ment mint a nagyobbak.
Mondjuk az 5455-el 2D-vel szántott Misi koléga, ha feltette volna 3A-ba tudott volna még menni gyorsabban de az már nem annyira jó tudod jól.
Válasz #7016. hozzászólásra
mindig ezen megy a vita
nekem se hitte el hogy 1 ugyanolyan nagy ferga mint az övék 4 vasu vf ekével egyszerűen nem tudott nálunk szántani
szia!
Igen-igen! eddig csak simítóval kombinátorral húztuk a szántásokat elsősorral, de most hogy itt az új rövidtárcsa, és láthatod is hogy tényleg szépen dolgozik, így a maszek vontathatatlan simítónkkal csak olyan helyeken dolgoztunk ahvá könnyű kihúzni,mert hosszába földön csúszós húzós a téma...
Szóval a képen elsősorral szántást elmunkáltam, jött utánam a szóró startertrágyázott, aztán másodiksorral a nagygép megint ment rövidtárcsával bedolgozni az anyagot illetve még finomítani a talajt, az 5455meg az ásóboronát húzza, illetve van amikor a kombinátort, van mindkettő eszközből utána, mikor hogy adja ki, mindkettő jó munkát végez.
A kombi nem tapad meg ha nyers, a hankó meg kukorica után jobb, nem húzza a szárat meg ilyesmi...
A rövidtárcsa meg kiváló szántást is elmunkálni meg magágyat készíteni is.
Amugy nem tudom de itt nálunk van egy 5455 a szomszédnak és kuki aratáskor a két 8tonnást megvágva nem tudta megmozdítani a tm155 meg kivette mint a szart ,szóval én ezért kételkedtem a húzásba!
Gabee!
nem a kisujjamból szopom az infókat. Mint írtam, saját tapasztalat is,hogy a Laser 150 6hengeres Deutz motoros Same is csak egy halovánnyal tudott többet.
Az 5455 5tonna de semmi plussz súly nincsen rajta ilyenkor. Nagyon eltalált konstrukciók ezek, nem is gondoltam volna.
Meg aztis elmondanám,hogy bár 4hengeres, de modern commonrail motor, és bizony a blokk oldalán a bilétán lévő kW-ot ha átszámolom 160lóerő jön ki. Szóval ez a motor annyit tud, azthiszem üzemel is más gépben ennyi lovacskán. Ezzel csak azt akarom mondani,hogy attól,hogy 112 lóerőn üzemel 5455-ben rengeteg tartalékkal rendelkező motorja van, nem egy csúcsonjáratott történet, ezért is tud dolgozni!
Én úgy tudtam összemérni,hogy a 4,2-es hankót meg ugyanilyen kombinátort a 150lovas 6hengeres gép sem tudta 12-től sokkal gyorsabban húzni,mert megfogta a motorját. Nomost az 5455-is 10-11-el kényelmesen dolgozik ezekkel egész nap, és gyorsabban is viszi, csak azért nem hajtunk mindent mindig csúcson ha nem muszály.
közben leltem képet a legkisebbről első tesztjéről.
Abban egyetértünk,hogy nem gyenge trakik ezek.Habár nekem tuning van benne,már így jött és meg vagyok elégedve vele.Ráadásul megjött a hővédő lemez is a póttank fölé,remélem nem lukad ki újra.
nyílván a 4fejes IH ekét nemfogja elhúzni, az 5455 sem mindenhol.
A 4,2-es nehéz IH tárcsát az 5455-ös sem tudná húzni ahoz súly kell. A Same 150 annak idején, 57mázsa volt és csak pattogott előtte nagyon dolgozni nem tudott a nehéz 4,2 IH-val ezeken a fődeken.
Viszont a hankó(ásóborona) az is ekkora és először hülyeségből akasztottam rá, másodszor már direkt mert úgyis sietni kellett a talajmunkával, így együtt a naggyal seperc alatt lecsavartunk 15hektárt.
ááá legközelebb videózni fogok,mert nem tudjátok elképzelni ahogy egy játéktraktor dolgozik nem is kicsi eszközzel
és kimondottan jól!
na hát persze írtam is,hogy síma hátsókerekes MTZ-vel lett összehasonlítva.
De akkoris most Ti egy nagyobbféle 80lóerős traktorra gondoltok, de ez öszvissza kb olyan magas mint én, és majdnem lefelé kell bele ülni. Lábaim között "kardánbox" elől térgyemig érő kis kerekei vannak, hátul mondjuk elég nagyok.
Katalógus szerint 2300kg, bár én többnek mértem.
Az MTZ meg 3350. Van közöttük majd egy tonna.
Ez egy kertészeti traktor,amit inkább kardán hajtotta munkákra terveztek a sor közé.
Ettől függetlenűl ha látnátok hogyan viszi a 4,2méteres ásóboronát még dombnak felfelé is nem állnátok meg mosolygás nélkül, mert a turbós MTZ sem bírja 5-től fejjebb húzni, azmeg még mindig csak 8,5-8km/h.
A 95valahanyas zetort nem ismerem, de az 5455 112lóerős és hajszál híjján annyit tud talajon mint anno a Same Laser 150-es gépünk, sőt a Szirák-farm kft-sek is vettek taval egy ilyen 5455-öt, van nékik egy Newholland TM155 is.
A télen mesélte az agronómusuk egy Pioneer bulin szoboszlón,hogy ugyan azokkal az eszközökkel ugyanolyan mélyen ugyanolyan tempóval tehát ugyanúgy dolgozik!
ami még jobb benne,hogy kevesebbet fogyaszt, illetve nincs baja, ami roszabb,hogy kisebb a tankja és sűrűn kell tankolni.
Ja a legkisebb 3435-ös meg egyébként ilyen Lamborghini-Deutz fejlesztésű valami, váltója meg a felépítése ugyanaz mint a kicsi ilyen gépeknek, annyi hogy azokban olasz motor van ebben meg a jóöreg 4400-as szívódiesel Perkins motor. Szóval az ugyanilyen Lamborghini is ugyanúgy húzna mint emez.
Higgyétek el meglepő, mert egyébként nem is traktornak néznétek,hanem játéknak.
Amúgy meg el lehet jönni kipróbálni összeakasztom én bármikor
szeretem az ilyen kiképzéseket teszteket.
Még a nagyfergát szeretném összeakasztani a szomszéd tsz Rábájával. Egyértelmű melyik nyer, a rába erősebb kétszer akkorák a kerekei és nehezebb 20-30mázsával, de azért kíváncsi lennék hogyan alakúlna az erőkifejtés közöttük.
Kaptam nyíregyházi gazda ismerősöktől harckocsi vontató drótfonatot az meg is bírná mindezt.
nekem csak egy régi telefonom van nem is tud szerintem videózni, tehát nincs.
Legközelebb majd levideózom!
és akkor egy 80-assal akasztom össze!!!
de ha erre jársz megkérdezed Misit vagy Józsibácsit és elmesélik a traktorpulling-ot
ja és a másik amit írtam is,hogy a nagy szippantót tele vízzel úgy húzta ki a saras vízes köveken a bódvaátjáróból,hogy ki sem rúgott a kereke!!!
A mezítlábas MTZ-k meg csak reszketve meg rugdoskodva mennei ki itt szárazon is.
kicsi a bors de Ferguson haahahaha
Na mámma ment a tesztelgetés.
Van nekem ez a kicsi 3435-ös Ferguson traki, 80lovas 4,4-es szívó perkins motoros, kb 2,5tonna önsúlyú gépezet.
Elmondanám,hogy tegnap lucerna alá a magágyat a nagygéppel meg ezzel csináltuk. Van egy 4,2méteres hankónk(ásóbóróna) amit Same laser 150 illetve majd a T150 után raktunk. Nohát ez a kis vakarcs parton felfelé is úgy húzza mint a huszonegy! azthittem kifog rúgdoskodni de nem! Azt bevallom,hogy a legnagyobb parton ebben a táblában néha rákellett pöccinteni,hogy tartson rá egy cseppet a kerék, mert ha ilyenkor a kapatengely túrta a fődet azért megfogta kicsit, visszakellett volna váltani egyet de inkább megemeltem párcentit és elvitte szépen.
ja 10-11-el ment felfelé is, ha egy fokozattal visszáb dolgozok akkor 7-7,5-el megy.
No ma akartam menni a dalbo maxirollal lehúzni a vetéseket de esett-esik.
közben egy 50-es MTZ-t beröffentettünk és összeakasztottuk őket. Elhúztam a kicsivel!!!!
persze az MTZ csak hátul hajt ezmeg mindenhol, de akkoris majd egy tonnával könyebb gépecske! ráadásul Misibácsi elkezdett húzni mire eszméltem,úgyhogy hátrányból kellett nekirugaszkodnom de simán visszahúzta a ruszkit
na erre szólt a juhászom hogy vigyek már néki szippantóval vizet.
5000literes detk-el lementem a folyópartra és megszippantottam tele színültig. Ez így összsúlyban 65mázsa tuti megvolt. Egy köves meredek mederátjáróban szippantottam, kifelé saras-köves a kijáró. kétkerekes MTZ-vel 4-ben reszketve-kikaparva, motort majdnem lefolytva lehet itt kimenni tele szippantóval, még a 80-as MTZ sem repked könnyen, ha meg olyan mint most hogy folyik le a víz, akkor difi nélkül nem is tud kimenni, úgyis csak neccesen.
Mondom bepróbálom ha nemmegy Misi kihúzott volna az 5455-el. Erre lazán félgázon kihúztam a nagy lajtot.
Motorja még egy 80-as MTZ-től is hoszabb, és hiába könyebb jóval, a jó hajtása végett illetve jó súlyelosztása végett jobbant tud húzni, főleghogy a motor meg nagyon erős benne.
Az orrán 4 kis 18kilós súly van, ráfér még 4db MTZ súly. Fel is teszem rá majd, meg azt néztem,hogy az MTZ hátsókerék súlyai befelé fordítva pont eleülnének a felnibe. Ha kiadja akkor ezekkel is felruházom hagy legyen még stabilabb. Most,hogy rájöttünk mindenre jobb mint egy MTZ, lesz is használva feszt.
Azért nemhittem volna!
valamelyik nap ettől egyel nagyobbról kérdeztétek,hogy jobb e mint egy MTZ. BŐVEN!!!!
még ez a kicsi is többet tud
na ez az Szabikám!!!
ez a simító!
nomeg amit mondtam,hogy ég és föld a különbség a szántásoknál is.
Így menni,hogy megsem mozdúl a gép, itt semmivel sem lehet. Volt már itt nagy Fendt, Claas a szomszéd volt gazdaságnak, most 6495-ük van ezt meg is vették nemcsak demóztak véle, a lényeg,hogy aztmondja a trakisa,hogy mindegyik ugyanúgy rázott.
szó szerint baktat a gép a hantokon, pedig jól van szántva, gyönyörű egyenletes szántásnál is ez a helyzet.
Mondjuk nem véletlen, kötött, Aranyféle 50 feletti táblák vannak, 30-35centi mélyen szántottam végig a nagygéppel, a végefelé a saraknál vettük vissza 27-28centi körűlire.
szóval más a helyzet.
24434 hozzászólás
Válasz #7033. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
még szalonnásabbat,még ragadósabbat!
Válasz #7029. hozzászólásra
![smile closedeyes](/oldforum/images/smiles/closedeyes.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414203210_Kep_303.jpg)
Ez olyan 45 lityós, de nem fogja elhinni
Válasz #7030. hozzászólásra
az jobban zúzott.
Ezen a kések sem jók már, illetve a Ferga kombájnra más áttétellel kellene felszerelni,mert maga az asztal többi része is lasabb, mert kisebb fordúlatú a kihajtása is az MF-nek.
Ezért is nemtudok 7-8-tól gyorsabban menni kukoricában,mert az asztal nembírja enni, lassú a nagytempóhoz.
pedig a gép még kívánná
Válasz #7026. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
ismerem a tárcsákat elég jól.....
nálam nem működne......
Semmi bajom sem veled,sem ferguson-nal.....
Válasz #7026. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414202832_Kep_434.jpg)
Ez fka adapterre szerelt "régi hátsó zúzó"-sal van.
Tanulni kell ezt még...
Válasz #7024. hozzászólásra
mutasd meg neki milyenek a fekete földek!valamikor raktál már fel képeket,ha jól emlékszem szántásról!
Válasz #7025. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ugyan már!
Az igazi kötött földben nem süllyed így el a traktor tavasszal
Ez "lánytraktoroknak" való terep
Válasz #7022. hozzászólásra
Ha ismernéd a Vogel Masterdrill rövidtárcsát akkor most nem írtál volna és bölcsebb maradtál volna...
A tárcsasorok után olyan ékgyűrűs rögtörő és tömörítő hengerek vannak amelyek között pedig kések aprítják a talajt és bizony a Te fődjeiden is kiváló magyágyat készítene
Válasz #7022. hozzászólásra
Szabi ez nem tárcsa,hanem tárcsás borona vagyis rövidtárcsa...
Fínomabb aprómorzsásabb magágyat lehet vele mívelni mint kombinátorral.
Annyira egyoldalú kijelentéseket tesztek, hogy nem érdemes vitázni.
felétek így felétek úgy.frankeinstein! ne haraguggy már meg,hogy régi hátsó zúzós oros asztalom van és csak ilyen tud. Tárcsázni meg felesleges mert jól leforgatja az eke. Az ember spórol ahol tud.
ha azt mondjátok,hogy ez semmi akkor hiteleteket veszítitek.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414201427_Image(276).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414201815_Image(350).jpg)
Tudom,hogy vannak kutyabetyár helyek az országban, de ami a képen van az a tábla egy hajdúnánási manus táblája éppen,bérbe szántottam néki a mieink mellett fekszik.
Nánáson is van olyan a tisza valamelyik ódalán ahogy mondta,hogy a jó rába 4fejjel szánt.
Erre megnézte ezt és annyit mondott,hogy megérdemeljük a támogatást...
a süllyedős ké az már más, csak közben megtaláltam.
Sajnálom,hogy a sok kötött őszi szántásos képeim közűl már csak ezek maradtak, közben a gép vírusos lett és lekellett formázni. Pedig még volt sok tábláról ilyen kutya fotó.
Nem hát, ahogy granulátumszórót se
Válasz #7013. hozzászólásra
Felénk már senki nem hagy maga után ilyen ronda tarlót
Válasz #7018. hozzászólásra
felénk aki tavasszal tárcsával próbálna magágyat készíteni abba vetni leghamarabb nyár végén-összel lehetne,ugyan ez igaz a tavaszi szántásokra is!
jOGOS A FELVETÉS![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
ami a képen van 45-50 aranyféle kötöttségi értékű szántó.
Tehát kötött, de nem durván. Mindjárt mutatok jobbat.
Tm155!
Én elhiszem, de ha egy majd 220lovas géppel 3fejjel szántanál akkor egy MTZ-vel már nem is lehet földet művelni?!
Válasz #7014. hozzászólásra
ha megnézed jól látszik,hogy bizony 30centi mélyre van szántva!!!
még az 5455első kerekén is látszik mennyire belefekszik a barázdába.
A kicsin akkor egy olyan eke volt amivel előtte a mezítlábas MTZ nem tudott szántani, így levette az utolsó fejet az emberünk. Aztán gyorsan feldobtam a kicsire, ekkor próbáltam ki először talajmunkára.
2fejjel gyorsabban ment mint a nagyobbak.
Mondjuk az 5455-el 2D-vel szántott Misi koléga, ha feltette volna 3A-ba tudott volna még menni gyorsabban de az már nem annyira jó tudod jól.
mindig ezen megy a vita
nekem se hitte el hogy 1 ugyanolyan nagy ferga mint az övék 4 vasu vf ekével egyszerűen nem tudott nálunk szántani
Válasz #7012. hozzászólásra
szia!
Igen-igen! eddig csak simítóval kombinátorral húztuk a szántásokat elsősorral, de most hogy itt az új rövidtárcsa, és láthatod is hogy tényleg szépen dolgozik, így a maszek vontathatatlan simítónkkal csak olyan helyeken dolgoztunk ahvá könnyű kihúzni,mert hosszába földön csúszós húzós a téma...
Szóval a képen elsősorral szántást elmunkáltam, jött utánam a szóró startertrágyázott, aztán másodiksorral a nagygép megint ment rövidtárcsával bedolgozni az anyagot illetve még finomítani a talajt, az 5455meg az ásóboronát húzza, illetve van amikor a kombinátort, van mindkettő eszközből utána, mikor hogy adja ki, mindkettő jó munkát végez.
A kombi nem tapad meg ha nyers, a hankó meg kukorica után jobb, nem húzza a szárat meg ilyesmi...
A rövidtárcsa meg kiváló szántást is elmunkálni meg magágyat készíteni is.
Így kétsorral dolgozzuk el a szántásokat.
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Mutasd már meg ,milyen nálatok a kötött föld,mert szerintem te még olyat nem láttál!
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Erről a mi Tsz -ünk jut eszembe,amikor egy barázdába ment minden amijük csak volt.Rába T-150 Zetor Mtzék
a kicsinek rossz lehet menni a nagy barázdájában,
az a leggyorsabb hogy az megy elöl?
szántás az őszön:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414195902_Image(270).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414195948_Image(269).jpg)
Válasz #7011. hozzászólásra
a rövidtárcsa után még ásóboronáltok?
vanmég pár másról is:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414195020_Image(402).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414195104_Image(403).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414195205_Image(395).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414195224_Image(394).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414195240_Image(393).jpg)
Amugy nem tudom de itt nálunk van egy 5455 a szomszédnak és kuki aratáskor a két 8tonnást megvágva nem tudta megmozdítani a tm155 meg kivette mint a szart ,szóval én ezért kételkedtem a húzásba!
mennyi egy 5455ös?
Gabee!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100414194743_Image(401).jpg)
nem a kisujjamból szopom az infókat. Mint írtam, saját tapasztalat is,hogy a Laser 150 6hengeres Deutz motoros Same is csak egy halovánnyal tudott többet.
Az 5455 5tonna de semmi plussz súly nincsen rajta ilyenkor. Nagyon eltalált konstrukciók ezek, nem is gondoltam volna.
Meg aztis elmondanám,hogy bár 4hengeres, de modern commonrail motor, és bizony a blokk oldalán a bilétán lévő kW-ot ha átszámolom 160lóerő jön ki. Szóval ez a motor annyit tud, azthiszem üzemel is más gépben ennyi lovacskán. Ezzel csak azt akarom mondani,hogy attól,hogy 112 lóerőn üzemel 5455-ben rengeteg tartalékkal rendelkező motorja van, nem egy csúcsonjáratott történet, ezért is tud dolgozni!
Én úgy tudtam összemérni,hogy a 4,2-es hankót meg ugyanilyen kombinátort a 150lovas 6hengeres gép sem tudta 12-től sokkal gyorsabban húzni,mert megfogta a motorját. Nomost az 5455-is 10-11-el kényelmesen dolgozik ezekkel egész nap, és gyorsabban is viszi, csak azért nem hajtunk mindent mindig csúcson ha nem muszály.
közben leltem képet a legkisebbről első tesztjéről.
Válasz #7006. hozzászólásra
kösz !
csak mert a gépmegmondóban a 10540et is ennyinek írták, és kíváncsi voltam rá, hogy akkor ez mennyi
Az is 5t volt súlyokkal
Válasz #7003. hozzászólásra
mivel nektek volt 9540 az hány q ?
Nem egy robosztus a felépítése de sztem is jó traki
ez már pótsulyal van ugy tudom
Válasz #7001. hozzászólásra
de gondolom ehez még adnak pótsúlyokat . másképp eléggé karcsú lenne
5 tonnával hirdetik
Válasz #6996. hozzászólásra
hány q az 5455 ?
Hát az 5455 meg tm 155 között azért van kb 20 mázsa különbség ,meg 6 henger az 6 henger ! nem tudom hogy mit húztak ugyanúgy de ez azért gyanus !
Válasz #6997. hozzászólásra
Abban egyetértünk,hogy nem gyenge trakik ezek.Habár nekem tuning van benne,már így jött és meg vagyok elégedve vele.Ráadásul megjött a hővédő lemez is a póttank fölé,remélem nem lukad ki újra.
Válasz #6995. hozzászólásra
nyílván a 4fejes IH ekét nemfogja elhúzni, az 5455 sem mindenhol.
A 4,2-es nehéz IH tárcsát az 5455-ös sem tudná húzni ahoz súly kell. A Same 150 annak idején, 57mázsa volt és csak pattogott előtte nagyon dolgozni nem tudott a nehéz 4,2 IH-val ezeken a fődeken.
Viszont a hankó(ásóborona) az is ekkora és először hülyeségből akasztottam rá, másodszor már direkt mert úgyis sietni kellett a talajmunkával, így együtt a naggyal seperc alatt lecsavartunk 15hektárt.
ááá legközelebb videózni fogok,mert nem tudjátok elképzelni ahogy egy játéktraktor dolgozik nem is kicsi eszközzel
és kimondottan jól!
na hát persze írtam is,hogy síma hátsókerekes MTZ-vel lett összehasonlítva.
De akkoris most Ti egy nagyobbféle 80lóerős traktorra gondoltok, de ez öszvissza kb olyan magas mint én, és majdnem lefelé kell bele ülni. Lábaim között "kardánbox" elől térgyemig érő kis kerekei vannak, hátul mondjuk elég nagyok.
Katalógus szerint 2300kg, bár én többnek mértem.
Az MTZ meg 3350. Van közöttük majd egy tonna.
Ez egy kertészeti traktor,amit inkább kardán hajtotta munkákra terveztek a sor közé.
Ettől függetlenűl ha látnátok hogyan viszi a 4,2méteres ásóboronát még dombnak felfelé is nem állnátok meg mosolygás nélkül, mert a turbós MTZ sem bírja 5-től fejjebb húzni, azmeg még mindig csak 8,5-8km/h.
A 95valahanyas zetort nem ismerem, de az 5455 112lóerős és hajszál híjján annyit tud talajon mint anno a Same Laser 150-es gépünk, sőt a Szirák-farm kft-sek is vettek taval egy ilyen 5455-öt, van nékik egy Newholland TM155 is.
A télen mesélte az agronómusuk egy Pioneer bulin szoboszlón,hogy ugyan azokkal az eszközökkel ugyanolyan mélyen ugyanolyan tempóval tehát ugyanúgy dolgozik!
ami még jobb benne,hogy kevesebbet fogyaszt, illetve nincs baja, ami roszabb,hogy kisebb a tankja és sűrűn kell tankolni.
Ja a legkisebb 3435-ös meg egyébként ilyen Lamborghini-Deutz fejlesztésű valami, váltója meg a felépítése ugyanaz mint a kicsi ilyen gépeknek, annyi hogy azokban olasz motor van ebben meg a jóöreg 4400-as szívódiesel Perkins motor. Szóval az ugyanilyen Lamborghini is ugyanúgy húzna mint emez.
Higgyétek el meglepő, mert egyébként nem is traktornak néznétek,hanem játéknak.
Amúgy meg el lehet jönni kipróbálni összeakasztom én bármikor
szeretem az ilyen kiképzéseket teszteket.
Még a nagyfergát szeretném összeakasztani a szomszéd tsz Rábájával. Egyértelmű melyik nyer, a rába erősebb kétszer akkorák a kerekei és nehezebb 20-30mázsával, de azért kíváncsi lennék hogyan alakúlna az erőkifejtés közöttük.
Kaptam nyíregyházi gazda ismerősöktől harckocsi vontató drótfonatot az meg is bírná mindezt.
Válasz #6988. hozzászólásra
Azért remélem a t-150-es munkaeszközeire nem ugrasz rá
Válasz #6992. hozzászólásra
valakinek az ismerősének a rokonának a barátja mondta, aki hallotta a nagyapja rokonának az ismerősétől
Válasz #6990. hozzászólásra
nem is kellett volna neked nagy fergi. inkább vettél volna 3 kicsit helyette
Válasz #6988. hozzászólásra
nem kívánod kommentálni ?
á ez semmi ! éppen nekem írták itt, hogy még a 115 lóerős mf sem ellenfele a 9540es zetornak .
Válasz #6990. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
már nem azért, de egy összkerekes gépet, egy mezítlábassal nincs értelme összehasonlítgatni !
amúgy jók ?
Válasz #6989. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
nekem csak egy régi telefonom van nem is tud szerintem videózni, tehát nincs.
Legközelebb majd levideózom!
és akkor egy 80-assal akasztom össze!!!
de ha erre jársz megkérdezed Misit vagy Józsibácsit és elmesélik a traktorpulling-ot
ja és a másik amit írtam is,hogy a nagy szippantót tele vízzel úgy húzta ki a saras vízes köveken a bódvaátjáróból,hogy ki sem rúgott a kereke!!!
A mezítlábas MTZ-k meg csak reszketve meg rugdoskodva mennei ki itt szárazon is.
kicsi a bors de Ferguson haahahaha
videót csináltál az akasztásról? LÁTNI AKAROM !
Na mámma ment a tesztelgetés.
Van nekem ez a kicsi 3435-ös Ferguson traki, 80lovas 4,4-es szívó perkins motoros, kb 2,5tonna önsúlyú gépezet.
Elmondanám,hogy tegnap lucerna alá a magágyat a nagygéppel meg ezzel csináltuk. Van egy 4,2méteres hankónk(ásóbóróna) amit Same laser 150 illetve majd a T150 után raktunk. Nohát ez a kis vakarcs parton felfelé is úgy húzza mint a huszonegy! azthittem kifog rúgdoskodni de nem! Azt bevallom,hogy a legnagyobb parton ebben a táblában néha rákellett pöccinteni,hogy tartson rá egy cseppet a kerék, mert ha ilyenkor a kapatengely túrta a fődet azért megfogta kicsit, visszakellett volna váltani egyet de inkább megemeltem párcentit és elvitte szépen.
ja 10-11-el ment felfelé is, ha egy fokozattal visszáb dolgozok akkor 7-7,5-el megy.
No ma akartam menni a dalbo maxirollal lehúzni a vetéseket de esett-esik.
közben egy 50-es MTZ-t beröffentettünk és összeakasztottuk őket. Elhúztam a kicsivel!!!!
persze az MTZ csak hátul hajt ezmeg mindenhol, de akkoris majd egy tonnával könyebb gépecske! ráadásul Misibácsi elkezdett húzni mire eszméltem,úgyhogy hátrányból kellett nekirugaszkodnom de simán visszahúzta a ruszkit
na erre szólt a juhászom hogy vigyek már néki szippantóval vizet.
5000literes detk-el lementem a folyópartra és megszippantottam tele színültig. Ez így összsúlyban 65mázsa tuti megvolt. Egy köves meredek mederátjáróban szippantottam, kifelé saras-köves a kijáró. kétkerekes MTZ-vel 4-ben reszketve-kikaparva, motort majdnem lefolytva lehet itt kimenni tele szippantóval, még a 80-as MTZ sem repked könnyen, ha meg olyan mint most hogy folyik le a víz, akkor difi nélkül nem is tud kimenni, úgyis csak neccesen.
Mondom bepróbálom ha nemmegy Misi kihúzott volna az 5455-el. Erre lazán félgázon kihúztam a nagy lajtot.
Motorja még egy 80-as MTZ-től is hoszabb, és hiába könyebb jóval, a jó hajtása végett illetve jó súlyelosztása végett jobbant tud húzni, főleghogy a motor meg nagyon erős benne.
Az orrán 4 kis 18kilós súly van, ráfér még 4db MTZ súly. Fel is teszem rá majd, meg azt néztem,hogy az MTZ hátsókerék súlyai befelé fordítva pont eleülnének a felnibe. Ha kiadja akkor ezekkel is felruházom hagy legyen még stabilabb. Most,hogy rájöttünk mindenre jobb mint egy MTZ, lesz is használva feszt.
Azért nemhittem volna!
valamelyik nap ettől egyel nagyobbról kérdeztétek,hogy jobb e mint egy MTZ. BŐVEN!!!!
még ez a kicsi is többet tud
Válasz #6982. hozzászólásra
na ez az Szabikám!!!
ez a simító!
nomeg amit mondtam,hogy ég és föld a különbség a szántásoknál is.
Így menni,hogy megsem mozdúl a gép, itt semmivel sem lehet. Volt már itt nagy Fendt, Claas a szomszéd volt gazdaságnak, most 6495-ük van ezt meg is vették nemcsak demóztak véle, a lényeg,hogy aztmondja a trakisa,hogy mindegyik ugyanúgy rázott.
szó szerint baktat a gép a hantokon, pedig jól van szántva, gyönyörű egyenletes szántásnál is ez a helyzet.
Mondjuk nem véletlen, kötött, Aranyféle 50 feletti táblák vannak, 30-35centi mélyen szántottam végig a nagygéppel, a végefelé a saraknál vettük vissza 27-28centi körűlire.
szóval más a helyzet.
A lényeg,hogy a simítója az kéne!!!
illetve,hogy kár,hogy sárga a nagy buta hahahaha
Válasz #6985. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ennyi !
Ilyen egyszerű !
Felhívtam akit mondtál, majd csinálj mindenről fotót és nyomd át nekem is légyszi, hát ha van valami jó vasdarabjuk......
Válasz #6984. hozzászólásra
Ha 14 felett kikapcsol,mégegyszer bekapcsolod,és úgy marad.Utána nem fog kikapcsolni.