Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
az a csávó nagy penge lehet!
vagy egyszerre vette a gépeket? azért elég durva, hogy 3-ból mindegyikkel gondok vannak.
ha megtudod ki az, akkor engem érdekelne egy nagy szar
jaaaaa. én kevertem A 8480 meg hasonló szériákkal, amikben nagy sisuk sutulnak.
mert újakról írtál, csakazért.
Szerintem valamelyik ilyesmi széria amiről beszélsz bonyolult váltós ám! Pisti is írta tegnap vagy ma reggel.
Az még perkins motoros aszem, 160 paci körül ami nekem lazán elég. Benne van minden jó de nincs a kelletétől jobban megbonyolítva. És talán még abból az időkből való mikor nem 8-10000óra időtartamra terveztek egy trakit, hanem lehet gazdaságosan javítani. Szerintem a mai gépek tervezésekor MÁRKÁTÓL FÜGGETLENÜL az lebeg a tervezők szeme előtt hogy ne menjen az idők végezetéig mert akkor sose vesz másikat a paraszt. Bár néző pont kérdése, mert ha úgy kalkulál az ember akkor nyomja le azt 8-10000órát komoly hiba nélkül, addigra keresse ki magát bőven aztán eldobjuk és veszünk egy újat. De én nem ez a kategória vagyok...
Nekem közel 13000órás fergám van perkins motorral. a gép 10000el kerül hozzám és megjárta a hadak útját... sehol nem volt gazdája mindenhol csak nyüstölték... annyi a szerencse benne hogy legalább nem is tákolták, minden le volt rajta lakva de kókányolva nem volt vagy csak alig, az is az elektromos rendszere. Motor még nem volt megbontva én is csak szelephézagot állítottam rajta... kartelgáza van valamennyi. De ütős talajmunkánál maxx alsó nívóig eszi le az olajat egy periódus alatt. Könnyebb melóknál meg apszolult nem eszi. ez egy 155 le-s gép. Powerral,EHRrel, klímával, viszonylag "komfortos" kényelmemmel. Ennyi pénzből amibe ez megállt egy jó állapotú MTZ-t is alig tudtam volna venni. Összehasonlításuknak meg alapja sincs...
Nagyon egyoldalú vagy...
Érdekes vagyunk itt jópáran akiknek nagyjából abszolút gondmentesek a masínák, de elhiszem amit mondassz.
Mondj olyan gépet amire a másik nem írna egyből úgy mint Te most!
Nagyon egyoldalú vagy...
Érdekes vagyunk itt jópáran akiknek nagyjából abszolút gondmentesek a masínák, de elhiszem amit mondassz.
megnézem majd, bár a nagygéppel dolgozom. Múltkor nemvolt ilyen, pedig a nagygép után mentem a barázdában vele, ugyanolyan mélységgel.
Írta MFPisti is,hogy a perkins motorok szoktak kartergázolni, ha jól emlékszem.
megnézem majd, bár a nagygéppel dolgozom. Múltkor nemvolt ilyen, pedig a nagygép után mentem a barázdában vele, ugyanolyan mélységgel.
Nálunk a faluba egy parasztnak van 4 fergája egy kicsi egy közepes meg egy nagy meg egy kombájn nem győznek a szervizesek ki járni hozzájuk nincs olyan hét hogy ne áljon az udvarukba a szerviz autó!!! azt mondta a tulaj alig várja mig kitermeljék az árukat és mennek is a háztol!!!! Élete legnagyobb tévedése volt hogy megvette őket azt mondta!!!! Ennyit a fergákrol!!!
Szanberg,ha legközelebb szántasz a kis Mf-el nézd meg légyszíves a kartelgázt mekkora nálad terhelésen.
Nekem nyomja rendesen,lehet ez nem hiba, nemtudom de még nem szoktam hozzá. Amúgy 170 óra van benne,most ki lett cserélve az olaj de ugyanúgy nyomja.Az az érdekes,ha jár fél percet alapjáraton eltünik a kartelgáz, de terhelésen újra nyomja és nem kicsit.
Szerintem eleinte kényszer volt. Most meg már okosság. Mert most annyi pénzt döntött bele a Sisuba az AGCO amenyit csak birt. De szerintem ez jó vogy nagyjából csereszabatosak a holmik bennük. Minden henger 1100 köbcenti oszt csókolom. Ja és van a hosszulöketü 4,9 és 7,4. Viszont ettől a Bosch CR-től nem vagyunk elájulva de szerintem nincs ennél jobb szóval ez van.
akkor off-olják.
inglis tudásom valamikor középiskola végin még egészen jó volt. Azóta már csak annyit tudok,hogy felismerem az angol szavakat:-D
nomeg a PArts manualokban is vágom az alkatrészneveket...
Ati gépével is lesz valami tényleg!
csak valamelyik előző izmos szerelő szépen megszakította a fúvókákat benne. Csodálkoztam,hogy kétujjal kézzel tekertem ki belőle. Azthittem nemlettek meghúzva, mert nem is. merték. mert megvannak szakadva a menetek.
barmoláááááS!!!!!!!
szóval még nem kaptam megfelelő méretű fúvókákat.
meg a gipszem végett is sztenderen voltam. már levettem, így ha lesz réz bele akkor menni is fog.
akkor én lecserélem a hűtővizet benne. Gyári van benne, egyszer öntöttem rá pár litert. Azon az volt írva,hogy korrózió és kavitáció gátló anyag, de nem az a piros Glycosamit volt.
Inkább lecserélem valamikor.Légtelenítése bonyolult?
most nincsenek lelki szemeim előtt a dolgok hirtelenjében.
Mennyi kell bele?
viszont van itt egy baráti Valtrás termelő. 2000-bren vett újonnan egy 95lovas 4 hengeres SISU valtrát, 10000üzemórás szervízen túl sincs sem olajfalűás sem erőtlenség se semmi. Van egy 6,6-os SISU motoros, abban is 8000óra, itt adagolóval volt pici beállítási problema, meg van a T180 7,4Sisu.
itt most a váltó karistol, de az csak az erős motortól lehet hahaha:-D
jók a sisuk!
Nekem a kombájnban 12-13éves, mondjuk ebben is csak 3500óra van, de tavaszon olajat cseréltem, most valamelyik nap aratott még maszekot, ugyanott áll a szint, és egy cseppet sem öntöttem rá soha! most 200órát ment az évben a másik mellett... tavaly fogyott az olaj belőle. mindig lemetn negyed nívóra egy nap alatt de ott megállt és stangált! aztán amikor a kartercsavarokat kézzel megtudtam húzni rájöttem,hogy ott ment el. nem folyt, csak kicsit szivárgott. Nem láttam,mert a hidraulika tartályom megrepedt akkoriban és mindig olajos volt a lemez ettől. utólag kiderült,hogy ettől is:-D
ja és egy szezon után még barna benne az olaj! nem korom egr szirszar....
Ja,még ami lemaradt:
Én asszem elég sok motort "látok",de én úgy gondolom,hogy sehol sem vannak kezelhetetlen problémák.
Az biztos hogy az Agco termékekben lassan kiszorítják a beszállítókat.Pl.a motoroknál is.
Cat,perkins (Cat)
Ezé lett a héthengeres is.
Így lehetett leggyorsabban 500le körüli motort tervezni.
Csak egy új blokk,meg főtengely.A többi megvan!
Jellemző a süsüre,hogy nagyon családelven építkeznek.Két motorból össze lehet rakni az összes többit.Hogy ez kényszer,vagy okosság,az homályos.
Az utóbbi öt évben rengeteg pénzt toltak a süsübe.
respect
A nagy sisuk nagyon érzékenyek a kavitációra-csakúgy mint mindegyik nagy motor.
Javallott kavitációgátló adalékot használni!
Ha valaki spórolt,vagy mamlasz volt a szervizes,akkor kovászos!
Érdekes,mert a kombájnokra nemigen jellemző,mi is csak eccer csináltunk ilyet.
Viszont traktorban volt hogy 3200 óránál úgy nézett ki a hüvely,mint amit kirágott az egér....momentán tiszavízzel jártak.
Perkinsnél ugy 7-8 évvel ezelőtt volt egy széria,sorban szakadtak le a kiegyenlítő tengelyek.
Az azért gáz volt!
Amúgy minden motorra meggvan a rá jellemző probléma.Néha már a tervező asztalon eldől a sorsa.
Viszont ha ezeket nem tudjuk időben kezelni,megoldani,az már a mi hibánk!
Szerintem a kicsi Perkinsek verhetetlenek. Én csak a rakodómból indúlok ki. 2002-óta ittvan nálunk. Mikor vásároltuk már akkoris régen nem mért az üzemóramérője,megmondta az axiálos srác is. 7000óra van benne,vagyis akkor is annyit mutatott az óra, mér régen:-D
Azóta nálunk minden nap megy dolgozik, sutul emel karistol...Kamionokat pakolunk saját eladásra,maszek munkák tömkelege. Szálastakarmány betakarítás kezelés, trágyakezelés, gépszerelések,szárító állványozás, tetőjavítás földmunkák, targonca melók, műtrágyapakolás, plussz az egész kisvárosnak menni kell segíteni,szobrokat behelyezni, ezt emelni azt emelni.
Gondold el azóta mennyi óra lehet benne. nem 10000...
és akkor mesélek a gépről. A hűtőjét valamelyik barom régen sterimóval úgy összemosta,hogy csak az olajhűtő mögötti kis rész épp,egyébként mintha tömör lenne...Légszűrőt évente egyszer-kétszer takarítom amikor eszembe jut,hogy hoppá ez mindig megy mindenki által de csak megy karbantartása nincsen...
Olajat néha lecseréltük, bár azóta amióta az egyik gépgyilkos nagytalpú hordta kétnapig a bálákat vele azóta kicsit eszegeti. Két egésznapos kamionrakás után rákell önteni. de akkor a 47-es lábával a paraszt egésznap két gázállást ismert,egyik a nulla másik a max. Plussz nem nézte,hogy 35fokban melegszik a motor a padlógáztól,mert nem elég,hogy a hűtője rossz, még be is tapadt szalmával szénával porral...de kibírta.
pöccre indúl a mai napig.
Adagolót vettem le egyszer újíttatni,meg a töltés fogy mostanság, de megy és megy!
24434 hozzászólás
Válasz #6333. hozzászólásra
Nem!
Csak kijelentetted,én meg ebből gondoltam hogy kérdezted.
Ebből gondoltam,hogy kérdezted valakitől!
Válasz #6332. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
láttál kérdőjelet?
Válasz #6331. hozzászólásra
kitől kérdezted?
Válasz #6330. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
és akinek van, az is ragaszkodik hozzá
Válasz #6329. hozzászólásra
nem
Válasz #6328. hozzászólásra
kis hazánkban sok 8240-es van?
Válasz #6327. hozzászólásra
Igen....meg jellemzően mindig az tud a legtöbbet mondani a gépekről,akinek a báttyja már látott,sőt...a nővére már evett is olyat!
Válasz #6326. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
az a csávó nagy penge lehet!
vagy egyszerre vette a gépeket? azért elég durva, hogy 3-ból mindegyikkel gondok vannak.
ha megtudod ki az, akkor engem érdekelne egy nagy szar
Válasz #6305. hozzászólásra
ez hol van pontosan?
Válasz #6322. hozzászólásra
nem perkins
Válasz #6307. hozzászólásra
100 óránál kapta az ekét,addig csak szállítás-vetés volt
jaaaaa. én kevertem A 8480 meg hasonló szériákkal, amikben nagy sisuk sutulnak.
mert újakról írtál, csakazért.
Szerintem valamelyik ilyesmi széria amiről beszélsz bonyolult váltós ám! Pisti is írta tegnap vagy ma reggel.
Válasz #6320. hozzászólásra
Az még perkins motoros aszem, 160 paci körül ami nekem lazán elég. Benne van minden jó de nincs a kelletétől jobban megbonyolítva. És talán még abból az időkből való mikor nem 8-10000óra időtartamra terveztek egy trakit, hanem lehet gazdaságosan javítani. Szerintem a mai gépek tervezésekor MÁRKÁTÓL FÜGGETLENÜL az lebeg a tervezők szeme előtt hogy ne menjen az idők végezetéig mert akkor sose vesz másikat a paraszt. Bár néző pont kérdése, mert ha úgy kalkulál az ember akkor nyomja le azt 8-10000órát komoly hiba nélkül, addigra keresse ki magát bőven aztán eldobjuk és veszünk egy újat. De én nem ez a kategória vagyok...
Válasz #6319. hozzászólásra
mert az még nincsen 8,4-ből csúcson járatva?
vagy abban még a 7,4-es motor van?
Válasz #6319. hozzászólásra
mert az még nincsen 8,4-ből csúcson járatva?
vagy abban még a 7,4-es motor van?
Válasz #6318. hozzászólásra
3655 Azért hozzátenném hogy ezek a mai gépek nem összemérhetők a tizenegynéhány évvel ezelöttiekkel.
Ha nekem választanom lehetne az összes közül egy vadi újat akkor valahol a 8240es környékén keresgélnék.
Válasz #6317. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
ennyi!
milyen is a típusod?
Nekem közel 13000órás fergám van perkins motorral. a gép 10000el kerül hozzám és megjárta a hadak útját... sehol nem volt gazdája mindenhol csak nyüstölték... annyi a szerencse benne hogy legalább nem is tákolták, minden le volt rajta lakva de kókányolva nem volt vagy csak alig, az is az elektromos rendszere. Motor még nem volt megbontva én is csak szelephézagot állítottam rajta... kartelgáza van valamennyi. De ütős talajmunkánál maxx alsó nívóig eszi le az olajat egy periódus alatt. Könnyebb melóknál meg apszolult nem eszi. ez egy 155 le-s gép. Powerral,EHRrel, klímával, viszonylag "komfortos" kényelmemmel. Ennyi pénzből amibe ez megállt egy jó állapotú MTZ-t is alig tudtam volna venni. Összehasonlításuknak meg alapja sincs...
Válasz #6315. hozzászólásra
hun itt hun ott
Válasz #6314. hozzászólásra
Akkor merre?
Válasz #6312. hozzászólásra
nem
Nem!! FEJÉR MEGYE!!!
Válasz #6309. hozzászólásra
heeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjj!
nanemá!
amúgy környékbéli vagye?
Nagyon egyoldalú vagy...
Nagyon egyoldalú vagy...
Válasz #6308. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
mer akkor tudom kiről irsz
szendrőben lax?
Válasz #6302. hozzászólásra
Járattad a gépet vagy egyből ütötted?
Járattad a gépet vagy egyből ütötted?
Nálunk a faluba egy parasztnak van 4 fergája egy kicsi egy közepes meg egy nagy meg egy kombájn nem győznek a szervizesek ki járni hozzájuk nincs olyan hét hogy ne áljon az udvarukba a szerviz autó!!! azt mondta a tulaj alig várja mig kitermeljék az árukat és mennek is a háztol!!!! Élete legnagyobb tévedése volt hogy megvette őket azt mondta!!!! Ennyit a fergákrol!!!
Azért nyomja mert egy kalap szar!!!!
Az azért van, mert átengednek a gyűrűk.
Mennyi üzemóra van benne?
Válasz #6296. hozzászólásra
Szanberg,ha legközelebb szántasz a kis Mf-el nézd meg légyszíves a kartelgázt mekkora nálad terhelésen.
Nekem nyomja rendesen,lehet ez nem hiba, nemtudom de még nem szoktam hozzá. Amúgy 170 óra van benne,most ki lett cserélve az olaj de ugyanúgy nyomja.Az az érdekes,ha jár fél percet alapjáraton eltünik a kartelgáz, de terhelésen újra nyomja és nem kicsit.
Válasz #6300. hozzászólásra
agroszabi@yahoo.com
Válasz #6299. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Ha adsz egy emilt,dobok át egy kis nem hivatalos háttérinfót.
Nekünk a süsü rendszerévelmég nem volt-most gyorsan lekopogtam....
Válasz #6298. hozzászólásra
Volt. Bár lehet, hogy a gázolaj is ludas volt.
Válasz #6297. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Én is így gondolom
szerintem az általad említett cr rendszer jobb mint a többi.
Volt vele gondotok?
Válasz #6288. hozzászólásra
Szerintem eleinte kényszer volt. Most meg már okosság. Mert most annyi pénzt döntött bele a Sisuba az AGCO amenyit csak birt. De szerintem ez jó vogy nagyjából csereszabatosak a holmik bennük. Minden henger 1100 köbcenti oszt csókolom. Ja és van a hosszulöketü 4,9 és 7,4. Viszont ettől a Bosch CR-től nem vagyunk elájulva de szerintem nincs ennél jobb szóval ez van.
akkor off-olják.
inglis tudásom valamikor középiskola végin még egészen jó volt. Azóta már csak annyit tudok,hogy felismerem az angol szavakat:-D
nomeg a PArts manualokban is vágom az alkatrészneveket...
Ati gépével is lesz valami tényleg!
csak valamelyik előző izmos szerelő szépen megszakította a fúvókákat benne. Csodálkoztam,hogy kétujjal kézzel tekertem ki belőle. Azthittem nemlettek meghúzva, mert nem is. merték. mert megvannak szakadva a menetek.
barmoláááááS!!!!!!!
szóval még nem kaptam megfelelő méretű fúvókákat.
meg a gipszem végett is sztenderen voltam. már levettem, így ha lesz réz bele akkor menni is fog.
Válasz #6294. hozzászólásra
Nem mondta senki hogy bezárják.............
Válasz #6270. hozzászólásra
Miért 3 hengeres a Wartburg?
mert a kettő kevés a négy meg sok!
Válasz #6269. hozzászólásra
Miért zárják be pontosan?
akkor a nagyok is olaszból lesznek?
akkor nem is kell.
akkor egy Commandor kell inkább
Válasz #6289. hozzászólásra
most dolgoznak a gépek, Misi is meg tűzoltóJózsi is, nekem nem maradt gépezet. Majd váltom őket...
akkor én lecserélem a hűtővizet benne. Gyári van benne, egyszer öntöttem rá pár litert. Azon az volt írva,hogy korrózió és kavitáció gátló anyag, de nem az a piros Glycosamit volt.
Inkább lecserélem valamikor.Légtelenítése bonyolult?
most nincsenek lelki szemeim előtt a dolgok hirtelenjében.
Mennyi kell bele?
viszont van itt egy baráti Valtrás termelő. 2000-bren vett újonnan egy 95lovas 4 hengeres SISU valtrát, 10000üzemórás szervízen túl sincs sem olajfalűás sem erőtlenség se semmi. Van egy 6,6-os SISU motoros, abban is 8000óra, itt adagolóval volt pici beállítási problema, meg van a T180 7,4Sisu.
itt most a váltó karistol, de az csak az erős motortól lehet hahaha:-D
jók a sisuk!
Nekem a kombájnban 12-13éves, mondjuk ebben is csak 3500óra van, de tavaszon olajat cseréltem, most valamelyik nap aratott még maszekot, ugyanott áll a szint, és egy cseppet sem öntöttem rá soha! most 200órát ment az évben a másik mellett... tavaly fogyott az olaj belőle. mindig lemetn negyed nívóra egy nap alatt de ott megállt és stangált! aztán amikor a kartercsavarokat kézzel megtudtam húzni rájöttem,hogy ott ment el. nem folyt, csak kicsit szivárgott. Nem láttam,mert a hidraulika tartályom megrepedt akkoriban és mindig olajos volt a lemez ettől. utólag kiderült,hogy ettől is:-D
ja és egy szezon után még barna benne az olaj! nem korom egr szirszar....
Válasz #6285. hozzászólásra
Te dolgozzál...................
Válasz #6286. hozzászólásra
Ja,még ami lemaradt:
Én asszem elég sok motort "látok",de én úgy gondolom,hogy sehol sem vannak kezelhetetlen problémák.
Az biztos hogy az Agco termékekben lassan kiszorítják a beszállítókat.Pl.a motoroknál is.
Cat,perkins (Cat)
Ezé lett a héthengeres is.
Így lehetett leggyorsabban 500le körüli motort tervezni.
Csak egy új blokk,meg főtengely.A többi megvan!
Jellemző a süsüre,hogy nagyon családelven építkeznek.Két motorból össze lehet rakni az összes többit.Hogy ez kényszer,vagy okosság,az homályos.
Az utóbbi öt évben rengeteg pénzt toltak a süsübe.
Válasz #6284. hozzászólásra
Teljesen egyetértünk!
Válasz #6283. hozzászólásra
respect
A nagy sisuk nagyon érzékenyek a kavitációra-csakúgy mint mindegyik nagy motor.
Javallott kavitációgátló adalékot használni!
Ha valaki spórolt,vagy mamlasz volt a szervizes,akkor kovászos!
Érdekes,mert a kombájnokra nemigen jellemző,mi is csak eccer csináltunk ilyet.
Viszont traktorban volt hogy 3200 óránál úgy nézett ki a hüvely,mint amit kirágott az egér....momentán tiszavízzel jártak.
Perkinsnél ugy 7-8 évvel ezelőtt volt egy széria,sorban szakadtak le a kiegyenlítő tengelyek.
Az azért gáz volt!
Amúgy minden motorra meggvan a rá jellemző probléma.Néha már a tervező asztalon eldől a sorsa.
Viszont ha ezeket nem tudjuk időben kezelni,megoldani,az már a mi hibánk!
Szerintem a kicsi Perkinsek verhetetlenek. Én csak a rakodómból indúlok ki. 2002-óta ittvan nálunk. Mikor vásároltuk már akkoris régen nem mért az üzemóramérője,megmondta az axiálos srác is. 7000óra van benne,vagyis akkor is annyit mutatott az óra, mér régen:-D
Azóta nálunk minden nap megy dolgozik, sutul emel karistol...Kamionokat pakolunk saját eladásra,maszek munkák tömkelege. Szálastakarmány betakarítás kezelés, trágyakezelés, gépszerelések,szárító állványozás, tetőjavítás földmunkák, targonca melók, műtrágyapakolás, plussz az egész kisvárosnak menni kell segíteni,szobrokat behelyezni, ezt emelni azt emelni.
Gondold el azóta mennyi óra lehet benne. nem 10000...
és akkor mesélek a gépről. A hűtőjét valamelyik barom régen sterimóval úgy összemosta,hogy csak az olajhűtő mögötti kis rész épp,egyébként mintha tömör lenne...Légszűrőt évente egyszer-kétszer takarítom amikor eszembe jut,hogy hoppá ez mindig megy mindenki által de csak megy karbantartása nincsen...
Olajat néha lecseréltük, bár azóta amióta az egyik gépgyilkos nagytalpú hordta kétnapig a bálákat vele azóta kicsit eszegeti. Két egésznapos kamionrakás után rákell önteni. de akkor a 47-es lábával a paraszt egésznap két gázállást ismert,egyik a nulla másik a max. Plussz nem nézte,hogy 35fokban melegszik a motor a padlógáztól,mert nem elég,hogy a hűtője rossz, még be is tapadt szalmával szénával porral...de kibírta.
pöccre indúl a mai napig.
Adagolót vettem le egyszer újíttatni,meg a töltés fogy mostanság, de megy és megy!