Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
NEKEM NEM TETSZETT, A KICSI TANK ÁTVERÉS.
PÓTTANKKAL EGYÜTT IS KEVÉS LESZ.
45+120(130) MÉG CSAK 160-170 LITER EZT AI KISZÁMOLTA AZ CSAK A KERT VÉGÉBE JÁR SZÁNTANI.
NAGY SZÍVÁS A KIS TANK FŐLEG HA VÁLTVAFORGATÓS AZ EKE.
ÉN A KIS MF-FEL MIN 10-12ÓRÁT TUDOK SZÁNTANI.
AZ ÚJ MFFEK NÉL EZ ÓRIÁSI HIBA HASONLÍTHATOM A 80-100LITERES TANKÚ LANDÍNIKHEZ. FÉL NAP MUNKA UTÁN NYARGALJ HAZA VAGY CSAK VETNI VAGY HENGEREZNI MERJEN VELE VKI.
AKARTAK NEKEM 140LES JONIT ELADNI 140LITERES TANKKAL.
sajnos én hoztam el az utolsót és ez se az a kimondott vetőmag.
sajnos későn kaptam észben és mindenhol elfogyott.
próbáld megérdeklődni a szarvasi kutatóban
Tudni kell mi mit tud, mi van benne stb......
Mielőtt veszed.
Ha tudom, h. NEKEM MÁPEDIG KEVÉS a 120 130 és ott a póttank lehetőség azzal kell rendelni.
slusszpassz.
Utána kell az ilyen dolgoknak szimatolni mert aztán csak a kényelmetlenkedés ( ez ) van belülle...
Azért az arcát látnod kellett volna, amikor a gép úgy dőlt a 30centis barázda végett, hogy csúszol el az ülésben, 30centi vastag hantokat forgat le az eke, mancs is van, és szépen is megy... 26,8literből.
Fogyasztásban bármelyik géppel versenyeznék bármikor bárhol!
én ezt nagyon ütőkártyájának érzem a Fergáknak!
azt viszont elhiszem,hogy az ország legkötöttebb földjein 5fejjel a miénk rugdoskodna, elkéne venni a mélységből,vagy egy fejet felhajtani, a rába meg lassan,de elvergődne vele jobban, persze optimális viszonyok között, Mivel ez 95 mázsa és 217 lóerő, azmeg 120mázsa és 240-250lóerő.
nekünk elég régi a kombájn,egykét dolog kellett is hozzá azért, de minden mindig másnapra megjött ha nemvolt raktáron. ÉN tökéletesen megvagyok elégedve ezzel,tényleg vasárnap este is megkaptam ami kellett!
más. Ma szántottam nagygéppel, 5fejes rabewerkel, új vasakkal, esti 10mm eső után. Kötött talaj, 30centi mélyen, 225fogásszélesség. Már a 4. fej is túlfogja a gépnyomtávot. 26,8liter/hektár átlagra jöttem ki, 1,2hektár/óra területteljesítmény mellett. 5,5-6,2között ment elsimúlva a gép, kényelmesen. Feljebbkapcsolva azért rugdoskodott, és az eddig átlag 10-12%slip helyett 15-20 volt. szerintem jobb a békesség...hát mentem kényelmesen.
a volt bábolnai gazdaság maszek cég lett,vesznek egy ilyen fergát mint a miénk. bár volt már sok variáció,de most tutira erről beszélnek. A leendő gépkezelő kijött mellém,és tanítottam, dolgozott vele. 30éve traktoros, új rábája is volt. Egyértelműen elmondta,hogy ugyanezt az ekét ugyanitt ugyan ilyen talajon, szárazabb optimálisabb körülmények között sem vitte ilyen ügyesen, illetve csak sekélyebben...gyérebb minőségben.
Tárcsázni többet tud értelem szerűen, mivel nagyobb nehezebb erősebb, de szántásba, főleg sárban nem képes így működni. Ezt énis megláttam amikor egymás mellett dolgoztunk rábákkal, mert sokkal különb munkaminőség(mélység,szépség pontosság...) mellett többet vagyok képes kihúzni vele,gyorsabban képes menni a ferga, kényelmesen, meg 10literrel kevesebb gázolajból kb hektáronként.
Szomszéd TSZ altalajlazítóját kértük el, Rába húzza szintén, nyár végén, 55 de inkább a 60centi mélységet kapartam vele. "csak" 3késes de ezen olyan kések vannak,hogy kegyetlen. Framest kötöttföldre külön gyártott brutálság. A lényeg,hogy azzal is szépen ment, és a profi Dyna6 váltó végett sokkal ügyesebben meglehet találni az optimális sebességet, jobban megy, többet tudtunk meghúzni vele mint ők.
Válasz #5196. hozzászólásra
Minden másnap megkérdezem,és szerdán volt itt a labanc alkatrészes főnök...azt mondtam neki lelököm az emeletről,ha nem mond semmit.Megvonta a vállát.
Hidd el hogy nekem sürgősebb,mint neked.
Viszont,sajna,ettől még nem lett póttankod!
Sajnos azért mégiscsak tény,hogy tele tankkal mentem ki,(szerintem 120literes a tank)és pontosan 101litert mutatott a fogyasztásmérő amikor leállt a gép.
Az átvételkor Te mondtad,hogy a fogyasztásmérőt figyeljem ne a tankszintmérőt.
Mindenesetre ha lehet kérdezzetek rá ,hol tart a póttank,és kb mennyi idő még.Elég sürgős lenne!
24441 hozzászólás
Válasz #5237. hozzászólásra
Szóval tehát jól dolgozik az eke?
Elégedett vagy?
Írjá vlm.t waze.......
Válasz #5239. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
HOZZÁTESEM A MIENK PÓTTNK NÉLKÜL VOLT 150-160LITER
Válasz #5235. hozzászólásra
NEKEM NEM TETSZETT, A KICSI TANK ÁTVERÉS.
PÓTTANKKAL EGYÜTT IS KEVÉS LESZ.
45+120(130) MÉG CSAK 160-170 LITER EZT AI KISZÁMOLTA AZ CSAK A KERT VÉGÉBE JÁR SZÁNTANI.
Válasz #5237. hozzászólásra
És leadtad a drótot vlk.nek?
Kis érdekesség,a minap kikaptam az ekén lévő lazítótüskével egy hirközlőkábelt![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #5234. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Mert annyi hely volt biztos, és jó pénzért lehet adni a póttankot, oszt örüljön a vevő, ha 1x átveheti
Válasz #5233. hozzászólásra
minem vili vili?
Válasz #5232. hozzászólásra
Így igaz,nem tudom elképzelni mi alapján számolták ki a tankméretet.Hogyan jöhetett ez a méret ki?
Válasz #5231. hozzászólásra
MI???
Válasz #5230. hozzászólásra
NAGY SZÍVÁS A KIS TANK FŐLEG HA VÁLTVAFORGATÓS AZ EKE.
ÉN A KIS MF-FEL MIN 10-12ÓRÁT TUDOK SZÁNTANI.
AZ ÚJ MFFEK NÉL EZ ÓRIÁSI HIBA HASONLÍTHATOM A 80-100LITERES TANKÚ LANDÍNIKHEZ. FÉL NAP MUNKA UTÁN NYARGALJ HAZA VAGY CSAK VETNI VAGY HENGEREZNI MERJEN VELE VKI.
AKARTAK NEKEM 140LES JONIT ELADNI 140LITERES TANKKAL.
Válasz #5230. hozzászólásra
Ez vili.
Már tárgyaltunk ez ügyben.
Emlékszek ám nagy vonalakban " mindenre". hehe
Az a kérdés milyen?
tetszik nem tetszik ?
Válasz #5223. hozzászólásra
3 fejes regent
Válasz #5216. hozzászólásra
ehhez csak annyit hogy mf4260(100lóóóóó) hathenger 200liter a tankban.
tankoltam már bele 192litert.
Válasz #5224. hozzászólásra
http://www.eutudakozo.hu/miniweb/szarvasi_medicago/
Válasz #5224. hozzászólásra
sajnos én hoztam el az utolsót és ez se az a kimondott vetőmag.
sajnos későn kaptam észben és mindenhol elfogyott.
próbáld megérdeklődni a szarvasi kutatóban
Válasz #5215. hozzászólásra
nekem is 64-es lesz a következő, mert most ez a szaladgálós traki és elkélne a rugozótt híd és fülke
Válasz #5213. hozzászólásra
én már alapból igy rendeltem és nem volt problem
Szia Géza!
Őszi borsó vetőmag engem is érdekelne!
Eke milyen?
Mi végre vannak a kicsi 6000 esek???
Válasz #5212. hozzászólásra
De szeretnék ilyen puha földeket szántani!
Válasz #5219. hozzászólásra
Meg tömni?
Tipp Lacinak: ne szánts 5 hekit csak 4,5-öt oszt erigy haza enni, meg etetni !![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Mellesleg meg leszívódott má az anyag párx nekünk is...
Amit írnak méretet, azt már többx is beletankoltam...
Ennél meg nagyobb lehet a tank?
Hmmm...
Válasz #5216. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Jóvanakkor.
A + dolgokat kell kiélvezgetni...
A - okat meg Kordában tartani... hehe
Max. viszel magaddal 50 lityit a fülkében, legalább lesz vlm. bukéja a O2 nek... hehehehehe
Hát ja,ezt beszoptam,de viszont rugózik a híd+fülke ez kárpótol mindenér!
A tank meg majd megoldódik egyszer.
ennyi
Válasz #5209. hozzászólásra
Akkor mondok 1 keményet.
Tudni kell mi mit tud, mi van benne stb......
Mielőtt veszed.
Ha tudom, h. NEKEM MÁPEDIG KEVÉS a 120 130 és ott a póttank lehetőség azzal kell rendelni.
slusszpassz.
Utána kell az ilyen dolgoknak szimatolni mert aztán csak a kényelmetlenkedés ( ez ) van belülle...
Éljen az okoskodás! hehehehehe
Válasz #5210. hozzászólásra
Azért az arcát látnod kellett volna, amikor a gép úgy dőlt a 30centis barázda végett, hogy csúszol el az ülésben, 30centi vastag hantokat forgat le az eke, mancs is van, és szépen is megy... 26,8literből.
Fogyasztásban bármelyik géppel versenyeznék bármikor bárhol!
én ezt nagyon ütőkártyájának érzem a Fergáknak!
Válasz #5209. hozzászólásra
a jd 6330 standard-nak pont annyi
Válasz #5204. hozzászólásra
Lehet,hogy csak udvarias akart lenni,ezt se zárd ki.A Rába is jó gép volt,sőt egy euro 3-as motorral megverne fogyasztásba.
Válasz #5208. hozzászólásra
mármint a 10lóerő körüli kistraktor.
ettől függetlenül lehetne vagy 180literes, ezt énis osztom!
Válasz #5206. hozzászólásra
ezt akartam írni énis, hogy nem egy tipikus váltóműszakos nehézmunkás gép ez alapból
aratós: 60mázsa a tartályban![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091024205707_Image(189).jpg.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091024205719_Image(188).jpg.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091024205729_Image(190).jpg.jpg)
Válasz #5191. hozzászólásra
Oda tervezték, h. ne szántsá vele.
Szórjá, permetezzé meg stb.........
Ha abban kifogyasztod az kemény műszak lesz...
ŐK így gondolják.....
Űv: miujság arra fele?
Válasz #5202. hozzászólásra
nem ha figyelnél.
Hanem azt írtam le hogy ment ma a gép, éshogy mit mondott egy soksok évet rábán dolgozó traktoros.
képek:![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091024205323_Image(191).jpg.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091024205349_Image(192).jpg.jpg)
Válasz #5200. hozzászólásra
Te most azt ecseteled,hogy mennyivel jobb egy 30millás traki a 3millás Rábánál?
Válasz #5199. hozzászólásra
Bocs...de nekem tényleg sürgős.....főleg azok után,hogy mikor volt rendelve!
azt viszont elhiszem,hogy az ország legkötöttebb földjein 5fejjel a miénk rugdoskodna, elkéne venni a mélységből,vagy egy fejet felhajtani, a rába meg lassan,de elvergődne vele jobban, persze optimális viszonyok között, Mivel ez 95 mázsa és 217 lóerő, azmeg 120mázsa és 240-250lóerő.
Válasz #5197. hozzászólásra
Oké, köszi!
Annyira azért nem sürgős,inkább kukoricát aratunk most,majd utána kéne nagyon.
nekünk elég régi a kombájn,egykét dolog kellett is hozzá azért, de minden mindig másnapra megjött ha nemvolt raktáron. ÉN tökéletesen megvagyok elégedve ezzel,tényleg vasárnap este is megkaptam ami kellett!
más. Ma szántottam nagygéppel, 5fejes rabewerkel, új vasakkal, esti 10mm eső után. Kötött talaj, 30centi mélyen, 225fogásszélesség. Már a 4. fej is túlfogja a gépnyomtávot. 26,8liter/hektár átlagra jöttem ki, 1,2hektár/óra területteljesítmény mellett. 5,5-6,2között ment elsimúlva a gép, kényelmesen. Feljebbkapcsolva azért rugdoskodott, és az eddig átlag 10-12%slip helyett 15-20 volt. szerintem jobb a békesség...hát mentem kényelmesen.
a volt bábolnai gazdaság maszek cég lett,vesznek egy ilyen fergát mint a miénk. bár volt már sok variáció,de most tutira erről beszélnek. A leendő gépkezelő kijött mellém,és tanítottam, dolgozott vele. 30éve traktoros, új rábája is volt. Egyértelműen elmondta,hogy ugyanezt az ekét ugyanitt ugyan ilyen talajon, szárazabb optimálisabb körülmények között sem vitte ilyen ügyesen, illetve csak sekélyebben...gyérebb minőségben.
Tárcsázni többet tud értelem szerűen, mivel nagyobb nehezebb erősebb, de szántásba, főleg sárban nem képes így működni. Ezt énis megláttam amikor egymás mellett dolgoztunk rábákkal, mert sokkal különb munkaminőség(mélység,szépség pontosság...) mellett többet vagyok képes kihúzni vele,gyorsabban képes menni a ferga, kényelmesen, meg 10literrel kevesebb gázolajból kb hektáronként.
Szomszéd TSZ altalajlazítóját kértük el, Rába húzza szintén, nyár végén, 55 de inkább a 60centi mélységet kapartam vele. "csak" 3késes de ezen olyan kések vannak,hogy kegyetlen. Framest kötöttföldre külön gyártott brutálság. A lényeg,hogy azzal is szépen ment, és a profi Dyna6 váltó végett sokkal ügyesebben meglehet találni az optimális sebességet, jobban megy, többet tudtunk meghúzni vele mint ők.
Válasz #5196. hozzászólásra
Minden másnap megkérdezem,és szerdán volt itt a labanc alkatrészes főnök...azt mondtam neki lelököm az emeletről,ha nem mond semmit.Megvonta a vállát.
Hidd el hogy nekem sürgősebb,mint neked.
Viszont,sajna,ettől még nem lett póttankod!
Válasz #5193. hozzászólásra
Sajnos azért mégiscsak tény,hogy tele tankkal mentem ki,(szerintem 120literes a tank)és pontosan 101litert mutatott a fogyasztásmérő amikor leállt a gép.
Az átvételkor Te mondtad,hogy a fogyasztásmérőt figyeljem ne a tankszintmérőt.
Mindenesetre ha lehet kérdezzetek rá ,hol tart a póttank,és kb mennyi idő még.Elég sürgős lenne!
Válasz #5193. hozzászólásra
a 170 elég egy 12 órás nehéz műszakra. és hidd el nem megy bele több
könnyű munkáknál több napra is
Válasz #5192. hozzászólásra
6445-ös
Nézd Laci!
A gyári tank 135L
A póttank 45L.
Sokáig gondolkodtam,hogy írjak-e erre valamit,de a tényszerűségnél,meg tárgyilagosságnál maradtunk.
Géza,neked elég?
Melyik ez a 65ös?