Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Munkát azt találok itthon is.Vehetnél egy digitális fényképezőgépet,lassan ez alap lesz egy háztartásba.Meghát az izgalmas pillanatokat megörökíteni az unokáidnak.
Gyere el bármikor jöhetsz!
dolgozhatsz a gépek bármelyikével, szárítózhatsz rakodózhatsz....terelgetheted a birkákat is, ha jól körmölsz a bacso fel is vesz magamellé
Nincsen kamerám, néhány képem van a nagytraktorról meg a kombájnról. Hogyan szúrjam be?
van vagy 350 anyajuh is plussz a többi hozzávaló.
Szántó majd 700hektár, legelővel kaszálóval mindennel együtt 1000hektár felett mocorgunk.
Egy nagy géppel, 1800üzemóra megy bele évente ebbe.
Vannak bérmunkák is amúgy.
Gondold végig a vetésforgót, csak őszente 300hektár felett szántunk. Egy géppel meg egy turbós MTZ-vel eddig. Mostmár az 5455-is megy váltóba majd.
Annak nemsok ez aki laposon homokon 8fejekkel szánt több nagygéppel, de itt ha esik vagy fagy akkor cumi van.
Turbós MTZ ilyenkor 3fejes ekével 90centit elfogva kapargat mint a bolond. 70% slip :-D
jólvan haversrác, ha végignézed semmi baj veled vagy a JD-vel, ez az egész nem arról szól!
Hanem arról, mint írtam, hogy vitáztunk volna egy jót szakmai szinten oszt cső jóéjt.
erre ilyen bohócok belevariálnak a sztoriba.
Elvileg itt mindenki paraszt és földet művel!?
nomost nálunk a téeszbe (ahogyan cézár mondaná...) úgy megy az ilyen szúrkálás parasztok között, hogy elsem képzelnéd koma. és senki sem haragszik másikra mert érti mi a lényeg.
Te nem fogtad és most sem fogod.
számítógépes parasztember lehetsz, és klaviatúráról osztod az észt!
cézár...
Én csak azt tudom mondani hogy a motormelegedés ellenére teljesen megvagyok elégedve vele, aratásban végig két kocsit húzott 150-180 mázsával és vitte elég jól a földről is mindig kijöttem vele.
ja meg te se tudod hogy én kivagyok meg mivagyok oztan inas-ozol meg honan gondolod hogy csak msn ezek ,nem akratam én bizonygatni a dogokat csak mondtam ezt azt hát nah !!
bérbe meg annak adja a paraszt a földet akinek akarja.
nekünk adnak bérbe 600-at.
de tudod.
ha nemeszem semmit az a baj, ha kinyitom az ajtót azis baj...
nem lovagolnék én ezen, csak az bosszant, hogy minket lehet itt szúrkálni meg lehúzni hitvány szavakkal, választ meg nem adhatok, hogy bárki idegen beleolvas, ne feltétlenül a hülyeség alapján tekintsen rám vagy másra negatívan, egy oldalról...
Annyit írtam a 4950-es hozzászólásra,hogy fogalma sincsen mi hogyan van, és hogy mit magyaráz ilyeneket.
Írtam, hogy lenéz, de azt nem tudja, hogy 3éve most először tudtam elvinni az asszonyt nyaralni idő híjján, meg azóta is egy félnapom volt szabad összvissz... Írtam mit hogyan melózunk, milyen időket ölel fel az egész termelés, mik a teendők. Plussz hogy az éven írnom kell a diplomamunkámat, mert fejezem be a levelezős mg mérnökit is minden mellett.
A tegnap esti téma inkább csak pici szórakozós incselkedés akart lenni, volt egy csepp időm. Meg aztán kicsit nem is volt valós minden, gondoltam megvitatjuk.
csak tudod itt ha már nem tudnak mivel vágni, akkor jönnek a nagy tsz-es dumával, "apád tsz elnök volt és minden födet ingyen magáévá tett..." meg egyebek, és ez olyan lenéző lekezelő kicsit megalázónak is vehető, mivel saját földünk nincs 50hektár sem, apa meg agronómus volt.
KÉREM A 4950-ES HOZZÁSZÓLÁST IS MODERÁLNI!
Ha engemet lehet tudatlanul és alaptalanul szúrkálni, akkor legalább rá az intelligens válasz hagy maradjon már meg.
egyetlen csúnya szó sem volt benne kérem szépen!
csak úgy látom a kedves moderátor nemhagyja a dolgok mindkét oldalát megmutatni. Ti beszélhettek mindent, meg leszólhatjátok a körülményeket,hátterét másnak stb....holott semmit sem tudtok.
Én meg még nem is válaszolhatok.
köszi
Egy rövid észrevétel:
MTZ-s, ha ez a Te traktorod, akkor tudnod kell, hogy ez egy 5465 Tier2-es, és Euro-Line felszereltség!
A T2-es traktorok, csak 120 Le-sek voltak!
A váltó, mechanikus, mechanikus irányváltóval!
Ezt a váltót nem hasónlíthatod össze egy Dyna4-el!
Továbbá, a Fergi elsőhjtása 14Km/H felett autómatikusan kikapcsol!
Bocsánat, hogy hozzászóltam!
A szikfoltos újabb tapasztalatom volt az idén:
Idegen területen traktoroztam, mikor gondoltam levágom az utat itt ezen a parlagföldön, nézem közbe , hogy de érdekes fehér ennek a teteje, aztán már késő is volt
Első hajtás nélkül is lehet talajmunkát csinálni, 1edül szántásban van, hogy néha jól jönne a melső segédhajtás, egyébb munkáknál ott a duplakerék hátul.
jaja igazd van am nem is volt oly nagy part csak tábla végén volt kis emelkedő de valameik nap tárcsázik egy dombosab földet majd irom hogy mivolt!!de am komolyan elej nélkűl huzta még mutogata nekema ccsávo hogy nincs be kapcsolva nem világitot a lámpa ,a nagy johni forgoborona meg vetőgép utána ment fele azona kisdombon de két keréken ment fel fele ,fel volt emelve a vetőgép!
Tavasszal meztláb mentem ki én is :-), vegyszerezés elött át akartam menni a szotyiföldön, kiértékelni a dolgokat, aztán a kaucsukweko bentmaradt, a végén a kezemben vittem ki.
Tavaly nyáron tarlóhántásnál fogott meg vizes szikfolt, de annyi szerencsém volt, hogy időben kiszáltam és nem ásta el magát nagyon a gép, fél óra alatt kikapirgáltam pájszerral a 4 hátsógumi mintái közül a sarat és 6. telivel kimásztam belőle.
De első hajtás nélkül tényleg nem szokás talajmunkázni, akár milyen könnyen viszi is, ráadásul ha emelkedő van akkor ugye súlypont hatásvonal közelebb kerül a hátsó hídhoz így a fizika törvénye által csökken a leadott vonóerő ha csak ahátulja hajt. Nő a szlip a fogyasztás stb...stb Azért van eleje neki..
Talajról nem is beszélve, és van olyan táblánk aminek 3-4ha részén majdnem annyi elmegy mint a maradék 7-8ha-on, annyit kell forgolódni és sok az átfedés, mert ferde az oldala meg 1 40*40m-es erdőt is beleb*szot valami nagyokos.
Igen vizesben jobb ez tény, van ojan hogy tavasszal a könnyütárcsával sikerül a vizfoltokat is eltüntetni és be tudom vetni, de ennek csak kukunál van értelme, mert mást mindet kinyir ha újból megáll rajt a viz eső után 1-2 napra.
Nem lehet összehasonlítani így semmit. A srác tarlót hánt valószínűleg csont száraz és szinte gurul rajta a tárcsa, ami nem egy nehéztárcsa. A területen én nem láttam emelkedőt csak sík terepet. Mi is tárcsáztunk már 4,2 nehéz IHval 7-8l-re és 15tel is.
Azt is bele lehet engedni tengelyig, és akkor se nem haladsz és fogyaszt is, ami tény hogy 10l/ha körül megáll, ha nagyon gyötröm is, most szotyi után 7-8l/ha-ra jött ki, a nehézzel meg volt hogy a 15 fölött volt.
24441 hozzászólás
Válasz #4989. hozzászólásra
Munkát azt találok itthon is.Vehetnél egy digitális fényképezőgépet,lassan ez alap lesz egy háztartásba.Meghát az izgalmas pillanatokat megörökíteni az unokáidnak.
Válasz #4982. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Stikába éjjel-nappal a fergát szerelik
Válasz #4988. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Gyere el bármikor jöhetsz!
dolgozhatsz a gépek bármelyikével, szárítózhatsz rakodózhatsz....terelgetheted a birkákat is, ha jól körmölsz a bacso fel is vesz magamellé
Nincsen kamerám, néhány képem van a nagytraktorról meg a kombájnról. Hogyan szúrjam be?
Válasz #4987. hozzászólásra
Megnéznénk egy pár videót a gazdaságról.Merre vagytok?
van vagy 350 anyajuh is plussz a többi hozzávaló.
Szántó majd 700hektár, legelővel kaszálóval mindennel együtt 1000hektár felett mocorgunk.
Egy nagy géppel, 1800üzemóra megy bele évente ebbe.
Vannak bérmunkák is amúgy.
Gondold végig a vetésforgót, csak őszente 300hektár felett szántunk. Egy géppel meg egy turbós MTZ-vel eddig. Mostmár az 5455-is megy váltóba majd.
Annak nemsok ez aki laposon homokon 8fejekkel szánt több nagygéppel, de itt ha esik vagy fagy akkor cumi van.
Turbós MTZ ilyenkor 3fejes ekével 90centit elfogva kapargat mint a bolond. 70% slip :-D
Válasz #4985. hozzászólásra
Látom kevered a hozzászólásokat,és tartalmukat, de nekem tetszik ez a cézározás
Válasz #4980. hozzászólásra
jólvan haversrác, ha végignézed semmi baj veled vagy a JD-vel, ez az egész nem arról szól!
Hanem arról, mint írtam, hogy vitáztunk volna egy jót szakmai szinten oszt cső jóéjt.
erre ilyen bohócok belevariálnak a sztoriba.
Elvileg itt mindenki paraszt és földet művel!?
nomost nálunk a téeszbe (ahogyan cézár mondaná...) úgy megy az ilyen szúrkálás parasztok között, hogy elsem képzelnéd koma. és senki sem haragszik másikra mert érti mi a lényeg.
Te nem fogtad és most sem fogod.
számítógépes parasztember lehetsz, és klaviatúráról osztod az észt!
cézár...
Én csak azt tudom mondani hogy a motormelegedés ellenére teljesen megvagyok elégedve vele, aratásban végig két kocsit húzott 150-180 mázsával és vitte elég jól a földről is mindig kijöttem vele.
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Hán szerelni a fergákat
Válasz #4976. hozzászólásra
állat is van ?
ha nem akkor mi a lófaszt lehet annyit dógozni 600 hekin ?
Válasz #4978. hozzászólásra
)
azt is írtam, hogy nálunk ez általános megszólítás munkás emberek között.
(meg motorosok között is
egyébként neked senki sem szólt, úgyhogy off
ja meg te se tudod hogy én kivagyok meg mivagyok oztan inas-ozol meg honan gondolod hogy csak msn ezek ,nem akratam én bizonygatni a dogokat csak mondtam ezt azt hát nah !!
Mindenki inas!!!!!
Mind inasok vattok!
erre varrjatok gombot.......
Válasz #4976. hozzászólásra
Már ne is haragudj, de Te kezdtél itt inasozni tegnap.
bérbe meg annak adja a paraszt a földet akinek akarja.![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
nekünk adnak bérbe 600-at.
de tudod.
ha nemeszem semmit az a baj, ha kinyitom az ajtót azis baj...
nem lovagolnék én ezen, csak az bosszant, hogy minket lehet itt szúrkálni meg lehúzni hitvány szavakkal, választ meg nem adhatok, hogy bárki idegen beleolvas, ne feltétlenül a hülyeség alapján tekintsen rám vagy másra negatívan, egy oldalról...
Annyit írtam a 4950-es hozzászólásra,hogy fogalma sincsen mi hogyan van, és hogy mit magyaráz ilyeneket.
Írtam, hogy lenéz, de azt nem tudja, hogy 3éve most először tudtam elvinni az asszonyt nyaralni idő híjján, meg azóta is egy félnapom volt szabad összvissz... Írtam mit hogyan melózunk, milyen időket ölel fel az egész termelés, mik a teendők. Plussz hogy az éven írnom kell a diplomamunkámat, mert fejezem be a levelezős mg mérnökit is minden mellett.
A tegnap esti téma inkább csak pici szórakozós incselkedés akart lenni, volt egy csepp időm. Meg aztán kicsit nem is volt valós minden, gondoltam megvitatjuk.
csak tudod itt ha már nem tudnak mivel vágni, akkor jönnek a nagy tsz-es dumával, "apád tsz elnök volt és minden födet ingyen magáévá tett..." meg egyebek, és ez olyan lenéző lekezelő kicsit megalázónak is vehető, mivel saját földünk nincs 50hektár sem, apa meg agronómus volt.
Válasz #4973. hozzászólásra
Na most miért?
Az tök így van.
Válasz #4971. hozzászólásra
De mire?
KÉREM A 4950-ES HOZZÁSZÓLÁST IS MODERÁLNI!
Ha engemet lehet tudatlanul és alaptalanul szúrkálni, akkor legalább rá az intelligens válasz hagy maradjon már meg.
bocsi, de ez így elég snassz
Válasz #4971. hozzászólásra
Írd le még 1x !
Lehet még álmos volt a modi és hibázott
Válasz #4968. hozzászólásra
egyetlen csúnya szó sem volt benne kérem szépen!
csak úgy látom a kedves moderátor nemhagyja a dolgok mindkét oldalát megmutatni. Ti beszélhettek mindent, meg leszólhatjátok a körülményeket,hátterét másnak stb....holott semmit sem tudtok.
Én meg még nem is válaszolhatok.
köszi
Válasz #4967. hozzászólásrahttp:
Űdv: nektek látom töröltek egy pár dolgot kár hogy nem olvastam el nah mind1 én nem Mf re mondtam 14 km /h át hanem a johni-ra !
Válasz #4967. hozzászólásra
Ne kérj bocsánatot, pláne ilyen korrekt és tárgyilagoss hsz után.
Válasz #4965. hozzászólásra
asszem csúnyákat írhattál..........
Válasz #4916. hozzászólásra
Egy rövid észrevétel:
MTZ-s, ha ez a Te traktorod, akkor tudnod kell, hogy ez egy 5465 Tier2-es, és Euro-Line felszereltség!
A T2-es traktorok, csak 120 Le-sek voltak!
A váltó, mechanikus, mechanikus irányváltóval!
Ezt a váltót nem hasónlíthatod össze egy Dyna4-el!
Továbbá, a Fergi elsőhjtása 14Km/H felett autómatikusan kikapcsol!
Bocsánat, hogy hozzászóltam!
Moderálási elveink miatt törölve.
2009-10-21 07:48:24
Moderálási elveink miatt törölve.
2009-10-21 07:48:30
Jó éjt mindenkinek, én is lépek!
Válasz #4959. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
A szikfoltos újabb tapasztalatom volt az idén:
Idegen területen traktoroztam, mikor gondoltam levágom az utat itt ezen a parlagföldön, nézem közbe , hogy de érdekes fehér ennek a teteje, aztán már késő is volt
Válasz #4958. hozzászólásra
Első hajtás nélkül is lehet talajmunkát csinálni, 1edül szántásban van, hogy néha jól jönne a melső segédhajtás, egyébb munkáknál ott a duplakerék hátul.
Válasz #4958. hozzászólásra
jaja igazd van am nem is volt oly nagy part csak tábla végén volt kis emelkedő de valameik nap tárcsázik egy dombosab földet majd irom hogy mivolt!!de am komolyan elej nélkűl huzta még mutogata nekema ccsávo hogy nincs be kapcsolva nem világitot a lámpa ,a nagy johni forgoborona meg vetőgép utána ment fele azona kisdombon de két keréken ment fel fele ,fel volt emelve a vetőgép!
Válasz #4956. hozzászólásra
Gondolod h. azok túrják akik tanulták?????
Gondolod h. azok fogják túrni???
ha
ha
ha
ha
HHHHHHAAAAAAAAA
Válasz #4949. hozzászólásra
Tavasszal meztláb mentem ki én is :-), vegyszerezés elött át akartam menni a szotyiföldön, kiértékelni a dolgokat, aztán a kaucsukweko bentmaradt, a végén a kezemben vittem ki.
Tavaly nyáron tarlóhántásnál fogott meg vizes szikfolt, de annyi szerencsém volt, hogy időben kiszáltam és nem ásta el magát nagyon a gép, fél óra alatt kikapirgáltam pájszerral a 4 hátsógumi mintái közül a sarat és 6. telivel kimásztam belőle.
Válasz #4953. hozzászólásra
De első hajtás nélkül tényleg nem szokás talajmunkázni, akár milyen könnyen viszi is, ráadásul ha emelkedő van akkor ugye súlypont hatásvonal közelebb kerül a hátsó hídhoz így a fizika törvénye által csökken a leadott vonóerő ha csak ahátulja hajt. Nő a szlip a fogyasztás stb...stb Azért van eleje neki..
Válasz #4951. hozzászólásra
Nos ha hiszed, ha nem, itt sosem örülünk neki (kényes 1 parasztok vagyunk)
Na jó éjt nektek megyen az " Inas" mer holnap iskola még johogy, mg suliba járok lesz aki turja a földet!
mentem aludni!
mf-fan is elment már!
Válasz #4953. hozzászólásra
Á az bizt. ott vót mióta világ a világ! hehehehe
Válasz #4946. hozzászólásra
Talajról nem is beszélve, és van olyan táblánk aminek 3-4ha részén majdnem annyi elmegy mint a maradék 7-8ha-on, annyit kell forgolódni és sok az átfedés, mert ferde az oldala meg 1 40*40m-es erdőt is beleb*szot valami nagyokos.
hát most erre mitmondjak nem szolok semmit már a srác cseppet szebben hangzik mint az"inas" nem !!de na......
Válasz #4949. hozzászólásra
Örülj neki hogy van vízfolt, mert én csak út szélén látok összefüggő vizet eső után. Erre fele ásót kútban már 10 éve nincs víz :(
Válasz #4948. hozzászólásra
Főleg, ha valaki az apja pénzén legénykedik.
Válasz #4947. hozzászólásra
Na nálunk, ha tavasszal belemén a traktoros a belvízfoltba az oda is ragad, de még a cipője is ha kiszáll :))
Válasz #4941. hozzászólásra
Valóban ez nekem sem nyerte el a tetszésemet, enyhén szólva nagyképű, lekezelő szöveg ez-az "inas"-ozás.
Válasz #4944. hozzászólásra
Igen vizesben jobb ez tény, van ojan hogy tavasszal a könnyütárcsával sikerül a vizfoltokat is eltüntetni és be tudom vetni, de ennek csak kukunál van értelme, mert mást mindet kinyir ha újból megáll rajt a viz eső után 1-2 napra.
Nem lehet összehasonlítani így semmit. A srác tarlót hánt valószínűleg csont száraz és szinte gurul rajta a tárcsa, ami nem egy nehéztárcsa. A területen én nem láttam emelkedőt csak sík terepet. Mi is tárcsáztunk már 4,2 nehéz IHval 7-8l-re és 15tel is.
Válasz #4940. hozzászólásra
Ha van rá mód csináldd is meg, mert sok helyzetben jobb, idén pl a nehéz még nem ment és nem is biztos, hogy fog.
Válasz #4942. hozzászólásra
No jó ahol belem1 tengelyig, nálunk tuti nem
De sokszor gazdaságosabb lenne, főleg nedves körülmények közt.
Válasz #4929. hozzászólásra
Van olyan reális, mint a Te 25l/ha condor-ral, bármilyen körülmények között
Válasz #4935. hozzászólásra
Azt is bele lehet engedni tengelyig, és akkor se nem haladsz és fogyaszt is, ami tény hogy 10l/ha körül megáll, ha nagyon gyötröm is, most szotyi után 7-8l/ha-ra jött ki, a nehézzel meg volt hogy a 15 fölött volt.