Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.23 FtUSD385.36 FtCHF429.18 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nincs elterjedve semmi konkrétan
a falunkban a tsz utódnak van egy D9-es, de azoknak a mezőgazdaság hobbi. a szürkemarhák belterületen legelnek meg van egy rakás lovuk.
a szomszéd "városban" van 2 IH és egy amazon. kicsit arréb a nagyoknak van több sulky és egy 4 méteres rapid.
nekem 3 méteres kéttárcsás van, sima mechanikus, 6 éves spanyol. tud aprómagot is. a saxoniához képest nagy előretörés volt. nem is lenne vele gondom ha 4 méteres és legalább dupla tartálya lenne. ugyan elég szar a tárcsacsapágyazása, de szezon elött kicserélek 30 csapágyat és kibirja azt az évi 100 ha vetést. a munkájával elégedett vagyok
Azt a vogelt Orosháza mellett néztük, de már régóta nem láttam hirdetésben, a tel.számát nem tudom. 3 db 4,5 m-es accordot is tudtam, azok talán meg vannak még.
Mondhatnék árat de akkor jönnének a hozzászólások hogy ennyi pénzért jobb minőséget is kapok meg hogy drága meg mittomén
Ezért hallgatok Körbenéztem sokfelé nekem ez nyerte el a tetszésem :)
Én láttam olyat mikor a góré mondta a trakisnak ohgy repcénél minden második csoroszját zárjon el . A traktoros pedig a 6 méteres horscnak lezárta az egyik felét. 3 méter dupla repce-3méter művelőút volt a végeredmény úgy 80haon. :)
Volt olyan eset is mikor a gazda bérbe vettette el a búzáját.
Vlm. pneumatikus 3m-essel.
Éjjel ment a buli.
Kelésnél meg úgynézett ki az 50 ha mint a hagymaföld basszus!!!!
Művelőút volt a 90%-ában.
Az elején még okés volt nade aztán......
Ágyás mellett ágyás..........
A traktoros azt állította h. nem jelzett hibát a gép.
"Az idei nyári szezon kezdetével is elindul a nagy sikerű Nettoline akció. Az akció keretén belül 25-30%-os árengedménnyel érhetők el egyes szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák, forgóboronák, szárzúzók, vetőgépek és ekék."
"A Vogel-Noot 25%-30% árengedményt ad most egyes gépeire. Így Ön a 25%-os géptámogatással már több, mint 50% árengedménnyel juthat korszerű munkagéphez! "
kombájnokat szereljük ezerrel. A TC56 kétévet kimaradt,most komplett nagyjavításon esett át,még egykét dolog hátravan,de jólesz már látszik.
A ferguson kombájnban kettő darab csapágyat kell kicserélni,illetve a szalmaládák alján itt olyan a történet,hogy egy ládánál két nagy golyóscsapágy van. 6láda,osztott tengellyel. Kukoricában a baloldalon egyik csapágy megszorult,gyorsan kicseréltük a bal 3láda csapágyait, a jobb maradt a gyári,mertmár csak egy nap volt hátra aratásból. Szóval most még a jobboldali3láda 6darab csapágyát is kicserélem,hiába jók. Heggesztésmunka lesz egykét helyen.
ennyi javítás, amúgy meg átszerelni gabonára. Kilemezeltem már, rosták,kosár kijöttek belőle, jövőhéten megy bele a gabonatéma, motorolajcsere, asztalról leszedni a napraforgótálcákat,felpengézni frissen, felhordóláncokat spanolni, nagytakarítás... Sikerült idejében kombájnozni az éven,úgyhogy nemsokára el is készülünk velük. Az éven kettő gép pendíti majd a határt.
A fergának tavaly a rázórendszerben volt hibája,dehá 97-es gyártmányú. Meglett javítva,szilentek,ékek,csapágyak cserélve és kész.
Területteljesítményre kegyetlen,szépen tisztán dolgozik. Egyedül a toklászvisszahordó rendszer nemteccik benne, olyan mint az 516-ban volt, úgynevezett "malom" van,ahol kicsit szerintem kicsi a keresztmetszet. Figyelni kell a pontos beállításra és akkor hiba nincsen. Nemszabad nagyon lezárni az alsó rostákat,mert akkor rengeteg anyagot, szemet is visszahord a malomra, és zöld szárú túlnedves napraforgóban volt itt pici tömörülés vagy közösülés vagy akármi haha:-)
Akinek van ilyen régi MF kombájnja az írhatna tapasztalatokat
Ja és a nagy bő6 méteres asztalt elcserélném egy 5méter körülire,sokhelyen nem férek el,éppen fél-egy méterek híjján,könyebb kelle sok átszerelést megspórolnék vele.
nagy asztal, bő 6méteres, powerflow,fain állapotban.
ha esetleg valakit érdekelne csere.
jóéjt!
24468 hozzászólás
Válasz #4201. hozzászólásra
köszi megnézem
Válasz #4190. hozzászólásra
nincs elterjedve semmi konkrétan
a falunkban a tsz utódnak van egy D9-es, de azoknak a mezőgazdaság hobbi. a szürkemarhák belterületen legelnek meg van egy rakás lovuk.
a szomszéd "városban" van 2 IH és egy amazon. kicsit arréb a nagyoknak van több sulky és egy 4 méteres rapid.
nekem 3 méteres kéttárcsás van, sima mechanikus, 6 éves spanyol. tud aprómagot is. a saxoniához képest nagy előretörés volt. nem is lenne vele gondom ha 4 méteres és legalább dupla tartálya lenne. ugyan elég szar a tárcsacsapágyazása, de szezon elött kicserélek 30 csapágyat és kibirja azt az évi 100 ha vetést. a munkájával elégedett vagyok
Válasz #4215. hozzászólásra
te miért pneumatikusat akarsz venni?
Válasz #4213. hozzászólásra
Milyen árba mozognak az accordok? Tárcsás csoroszjásak? Mekkora a magtartályuk?
Válasz #4203. hozzászólásra
Ok. Majd olajcserekor belenézek.
Válasz #4197. hozzászólásra
Azt a vogelt Orosháza mellett néztük, de már régóta nem láttam hirdetésben, a tel.számát nem tudom. 3 db 4,5 m-es accordot is tudtam, azok talán meg vannak még.
Mondhatnék árat de akkor jönnének a hozzászólások hogy ennyi pénzért jobb minőséget is kapok meg hogy drága meg mittomén
Ezért hallgatok Körbenéztem sokfelé nekem ez nyerte el a tetszésem :)
Válasz #4209. hozzászólásra
Farmerdisc
Eddig nem értettem hogy mért van a traki orrán az az egy tonna súly :)Mikor elhoztam ezt a két gépet megértettem :D
Válasz #4208. hozzászólásra
Sőt Dal-bo a kultim is :D ott van a képen amennyire látszik :)
Válasz #4207. hozzászólásra
maxi vagy farmerdisc?ára kb?
Válasz #4207. hozzászólásra
3méteres de a 3,5m-est elbírta volna még
Hát olyan 10-12-vel tudom húzni kb de úgy tudom hogy az jó is úgy :O
Válasz #4206. hozzászólásra
dal-bo, és milyen 3 méteres?bír vele a tm?
Válasz #4204. hozzászólásra
Kék dán :)
Válasz #4179. hozzászólásra
Igen ez az új nettoline akció.
A minusz X százalék a listaárhoz képest valós.
Most tényleg elég sok gépet akcióznak.
Válasz #4202. hozzászólásra
milyened van?
Válasz #4187. hozzászólásra
Nem biztos,de nem ártana leoperálni a bal hidraulika deknit.
Ha egyben vannak a tárcsák,akkor még belül lehet utánállítani.
Válasz #4201. hozzászólásra
Csak a súlya könnyebb mint az enyémnek 600kg-val meg nem T gyűrűs henger van hozzá amúgy ugyanaz :)
Hogy le van koppintva ez a rövid tárcsa itt a metalwolf oldalán :)
De végül is mindegy csak olcsóbb legyen!
Válasz #4198. hozzászólásra
Amúgy dicséri az emberét, csak ez valahogy nem jött össze neki.
Válasz #4184. hozzászólásra
a mwolf oldalát nézted mostanába? beujjítottak 3 féle ezsközzel, 1 olyan amin te is gondolkodol, igaz még csak 3d rajzon van fent
Válasz #4196. hozzászólásra
Az aztán jól hangzik.
Marékszámra téphette a haját a tulaj...
Már a Horschok elé se találni épeszű traktoristát???
Ilyen xar a helyzet?
Válasz #4189. hozzászólásra
Régebben említetted hogy tudsz még egy vogelt valhol. Meglehet az még?
Válasz #4195. hozzászólásra
Én láttam olyat mikor a góré mondta a trakisnak ohgy repcénél minden második csoroszját zárjon el . A traktoros pedig a 6 méteres horscnak lezárta az egyik felét. 3 méter dupla repce-3méter művelőút volt a végeredmény úgy 80haon. :)
Válasz #4193. hozzászólásra
Volt olyan eset is mikor a gazda bérbe vettette el a búzáját.
Vlm. pneumatikus 3m-essel.
Éjjel ment a buli.
Kelésnél meg úgynézett ki az 50 ha mint a hagymaföld basszus!!!!
Művelőút volt a 90%-ában.
Az elején még okés volt nade aztán......
Ágyás mellett ágyás..........
A traktoros azt állította h. nem jelzett hibát a gép.
Aztán még vannak ilyen forgóboronás cuccok is.
Kéttárcsásak, csoroszlyásak...
Újabbak, öregebbek, még öregebbek... :-)))
Most h. így benne vunk. a sztoriban erre is van sztori! :-))))))
Rapid h1én hátán Rapid. :-)))))
Válasz #4188. hozzászólásra
Azt már meg sem merem kérdezni, hogy neked milyen van, úgyis valami kitérő hülyeség lenne a válasz! :)
Válasz #4188. hozzászólásra
Nálatok milyen van jobban elterjedve?
Válasz #4186. hozzászólásra
A 3 méteressel. A vogel még nincs átnézve.
Nem egyszerű a döntés, az biztos. Mindenképp újat szeretnél?
Válasz #4186. hozzászólásra
Árak?
Tartályuk mekkora?
Mf Pisti!
Csutalra ráállítottam a kézifékemre mégis alig fog. A bowden szinte lifeg. Nagy a baj?
Válasz #4185. hozzászólásra
döntésképtelen vagyok
a repcét mivel vetettétek?
Válasz #4184. hozzászólásra
Igen, bár most is több lett vetve, mint ami aratva lesz. :(
Mire jutottál vetőgép ügyben?
Válasz #4182. hozzászólásra
repcét szoktatok vetni?
Válasz #4182. hozzászólásra
nem tudom mit szólna a fogysztóvédelem a hamis reklámhoz
Válasz #4180. hozzászólásra
http://www.vogel-noot.info/index.php/article/articleview/937/1/23
te nem tudod, hogy egy 3 méteres rövidtárcsába mi van, hogy 3 milla? ki van ékkövezve?
csak elöbb bruttósítják az árakat
amúgy ezt hol olvastad?
Válasz #4177. hozzászólásra
"Az idei nyári szezon kezdetével is elindul a nagy sikerű Nettoline akció. Az akció keretén belül 25-30%-os árengedménnyel érhetők el egyes szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák, forgóboronák, szárzúzók, vetőgépek és ekék."
"A Vogel-Noot 25%-30% árengedményt ad most egyes gépeire. Így Ön a 25%-os géptámogatással már több, mint 50% árengedménnyel juthat korszerű munkagéphez! "
Ez már majdnem ingyen van! :)
Válasz #4177. hozzászólásra
akksikat meg a pincébe!
Válasz #4176. hozzászólásra
nem is fogom! megyek síelni
Válasz #4175. hozzászólásra
jójaz!
Februárba meg ne indítgasd!
Válasz #4174. hozzászólásra
februárba indításnál gondolkodott. most már fürgébb, de egy kis szünet ott van
Válasz #4173. hozzászólásra
gyárilag 2 pici.
1 is elég ha télen is tekeri,nyugi!
Tudod! Jó hangosra a rádiót,........
Válasz #4172. hozzászólásra
hello
mekkora akksi van eredetileg a 6280-ban? most 1 pici van benne, de van kialakítás 2-nek
Válasz #4171. hozzászólásra
Cső!
Ülésben lévő levegőcső kimaradt:-)
kombájnokat szereljük ezerrel. A TC56 kétévet kimaradt,most komplett nagyjavításon esett át,még egykét dolog hátravan,de jólesz már látszik.
A ferguson kombájnban kettő darab csapágyat kell kicserélni,illetve a szalmaládák alján itt olyan a történet,hogy egy ládánál két nagy golyóscsapágy van. 6láda,osztott tengellyel. Kukoricában a baloldalon egyik csapágy megszorult,gyorsan kicseréltük a bal 3láda csapágyait, a jobb maradt a gyári,mertmár csak egy nap volt hátra aratásból. Szóval most még a jobboldali3láda 6darab csapágyát is kicserélem,hiába jók. Heggesztésmunka lesz egykét helyen.
ennyi javítás, amúgy meg átszerelni gabonára. Kilemezeltem már, rosták,kosár kijöttek belőle, jövőhéten megy bele a gabonatéma, motorolajcsere, asztalról leszedni a napraforgótálcákat,felpengézni frissen, felhordóláncokat spanolni, nagytakarítás... Sikerült idejében kombájnozni az éven,úgyhogy nemsokára el is készülünk velük. Az éven kettő gép pendíti majd a határt.
A fergának tavaly a rázórendszerben volt hibája,dehá 97-es gyártmányú. Meglett javítva,szilentek,ékek,csapágyak cserélve és kész.
Területteljesítményre kegyetlen,szépen tisztán dolgozik. Egyedül a toklászvisszahordó rendszer nemteccik benne, olyan mint az 516-ban volt, úgynevezett "malom" van,ahol kicsit szerintem kicsi a keresztmetszet. Figyelni kell a pontos beállításra és akkor hiba nincsen. Nemszabad nagyon lezárni az alsó rostákat,mert akkor rengeteg anyagot, szemet is visszahord a malomra, és zöld szárú túlnedves napraforgóban volt itt pici tömörülés vagy közösülés vagy akármi haha:-)
Akinek van ilyen régi MF kombájnja az írhatna tapasztalatokat
Ja és a nagy bő6 méteres asztalt elcserélném egy 5méter körülire,sokhelyen nem férek el,éppen fél-egy méterek híjján,könyebb kelle sok átszerelést megspórolnék vele.
nagy asztal, bő 6méteres, powerflow,fain állapotban.
ha esetleg valakit érdekelne csere.
jóéjt!
Válasz #4169. hozzászólásra
(elhiszi és örül is neki )
Válasz #4167. hozzászólásra
(Nem hiszi el, h. vlm. más is működhet a szar-vason kívül. )