Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.23 FtUSD385.36 FtCHF429.18 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Na hali!
megkerűltem mint az elveszett bárány.
Motorozni igen jó dolog,főleg terepen! vagyis csak ott! a ló sem rossz,kár,hogy lassú nembír és még olajat sem lehet cserélni benne:-D egyébként lesz nekünk is ló,15darab úgy néz ki.
MF-ről mit szeretnél tudni? A mienk mondjuk nem a legújabb szériás, 2007-es tétel, de az új Tier3-as,szóval motorban különbség nincsen,csak kinézetben.
Hajszálhíjján 3000óra van benne, tavaly egy év alatt 1800üzemóra szaladt bele. Megy rengeteget, kb700ha-t dolgoz ki, plussz rokonok plussz vadászok plussz maszek plussz... sőt még a focipályát is rendszeresen mi hengerezzük meccs előtt,meg esőzés után DalBo maxiroll hengerrel :-D fél hektár,és keresztben és hosszában is meghúzuk, ezáltal úgy összeáll a talaj mint a túrósteszta.
Gépre visszatérve most is úgy néz ki mint amikor idekerült. Vigyázunk rá,karbantartjuk,betartunk minden előírást, viszont ellenben használjuk is mint már mondtam. Annak idején amikor megjött a angyokosok mondták,hogy minek ez,jó a 150-es mert olcsó meg minden. azóta a sok(ezer)óra belement,és a legtöbb időtöltések a nagy mosások voltak vele.
Ami eddig meghibásodott,az az elektromos fűtéscsap,annak is maga a csap része,egragadt és télen nem akarta beengedni a meleg vízet a hőcserélőbe. Eltörtünk egy hidralikaszárat,vagy emelőkart vagy ki hogyan hívja,a lényeg,hogy a hárompont felfüggesztés egyik alsó karját. Itt tudni kell azt,hogy egy olyan ekével ami oldalirányba úgy feszítette a gépet bármilyen beállítás mellett, hogy az eke naponként szétszakadt, egyszer ez is engedett a jó kötött öntéstalajon,egy folyó árterében,amolyan igazi kegyetlenségben.
Egyébként olajat cseréljük 300óránként. Nekünk nem is fogy belőle, pedig itt a környéken NH-S JD-s kollégák azért cserélik 250-nél az olajat,mert akkorra már alsónívó alá szipákolja magát. Most ősszel nekem amikor ment a szántás, 300hektárt kellett kinyomni,és csak ezt csinálta a gép,akkor ment le háromnegyednívóról félnívóra az olajszint a 300órás csereintervallum végére.
Egy turbó nyomócsövet küldött még Pisti az intercooler-re,mert a gyári kicsit megdörzsölődött, a nagy rázkódásokkor a gépháztető merevítőcsöve hozzá hozzá paskolódhatott és megkopott. Még nem cseréltem ki,ottvan tartalékban a kabinban. Szelepet állított szervízeskolléga,illetve laptopra dugta és megnézte a lelkivilágát neki.
Szóval amikor mondják a nagyokosok,hogy nemlehet 150-est lecserélni ilyen gépre,merthogy mennyire drága,meg milyen költségek meg....persze mi összeszámoltuk, hogy hetente mi és mennyi kellett,illetve,hogy egy tökéletesen felújított motorblokk bő egy év után megadta magát rendre,pedig új motort is kapott kompletten...
100hektárra rába motorral elmegy, de 700-ra plussz sok maszekra, nemlehet ilyen gépben gondolkodni,csak újban és vásárláskor nem azt nézni,hogy a 180lóerős 3millával kevesebb,hanem azt,hogy a 217lóerősnek nem lesz gond a nagy parton sem a nehéztárcsa,és az ekét is elviszi a kötött talajban is kellő mélységben!
mert ha valamivel nemlehet normálisan dolgozni,akkor az olyan mintha nem is lenne...plussz a fogyasztása is nem kínlódó gépnek logikusan kevesebb mint egy végig nyélen üzemeltető masinának.
Jövőre tényleg beszerzünk hozzávaló eszközöket még,ha nem is annyira extravagáns újkeletű kompaktorokat,de legalább egy hagyományos legalább 8méteres hankót és-vagy kombinátort. Nem ugrálhat annyira az ember,de ami kell az kell! Eke nemkell,mert itt mi felénk vétel 5milliós ekét földbe engedni. csak a rabeverk Kleber! ami nagyobb mint a Ferga és nehezebb mint egy MTZ! és nem dobja ki a földből semmisem :-)
Biztosan vannak jó traktorok, nemtudom,mert ami itt nálunk fordult meg eddig az mind grulyahaj volt, a Ferga ami állja itt a sarat meg minden mást! varázslatos fogyasztással, altató kabinnal, semmiféle kényességgel.
Tényleg csak jókat tudok írni róla, ha neaggyIsten lesz vele valami azt is megírom egyértelműen,de remélem még vagy jópárévig csak karbantartani szervizelni kellessz nem szerelni!
Na jóéjt,mert holnap is kelni kell!
Én nemtom mé kell örökké nyakra-főre lovakat venni?!
Ha ott fogott,aholeddig,akkor nincs baj.Viszont olajat-szűrőt így is úgy is csereberélni kell!
Mennyi van benne?
Valszeg azért mert több (eszetlen) motoros van!:-)
Én ma is "levettem"vállal pár fát,meg is van a nyoma,meg megégettem a lábam a kipufogóval.De kb ennyi.
Attila viszont két hónapja betegácsiban.
Hát.....ésszel kell ezt is.....
Már előtte se fogott nagyon csak ép hogy és most is pont ugyanúgy ép hogy fog. Cseréljek olajat szűrőt? Kb100óra van még amúgy hátra a periodikus cseréhez. Akkor amúgy is kellene. Csak eléggé le vagyok gatyásodva... de ezt mondanom se kell. :)
Jó van na csak piszkállak. :) Ellenben ma elromlott a kézifékvisszajelző és behúzva marad a kézifék kb 500m en keresztül... :(
Cserélhetek olajat szűrőt?
Ha egyszer erre jársz felülltetlek a pacira. Ismerősnek van póni ló is. Nem lenne tériszonyod és a lábad is leérne róla simán. :)
Való igaz:-))) Sose ültem lovon,és van olyan sejtésem,hogy nem is fogok:-)))) A dögök érzik hogy félek tőlük,és mindegyik agresszívan közelít felém.
Momentán a klímánál se a vita lett volna a célom....
Én nem mérem a csapadékot de tagnap reggeltől ma reggelig kisebb megszakításokkal folyamatosan esik. Igazi sár van a lovaknál. Nekem is rohad a vetett szénám a renden, én sajnálom. :(
a géptámogatásos témára gondoltál? :-))))
hülye hozzászólásra mit kéne írnom? :-)))))
ma kibaszott jó kedvem van, pedig még nem is ittam
lemondtam az esőről és reggel 20 mm-nél jártunk. rohad is a levágott lucernám, de leszarom
Válasz #4140. hozzászólásra
Nyugi!
Te még nagyon messze állsz a "borzasztó" jelzéstől:-DDDD
Van olyan hogy a talpam is ökölbe szorul,amikor látom a telefonon hogy hív,és minden alkalommal letolom a kollégát,aki egyáltalán valaha is bement az udvarára!
Hát sokkal hálásabb feladat megjavítani valamit ha elromlik:-)
"Problémás parasztból " edzettek vagyunk! Van egy-két elrettentő példa az ügyféllistán:-))))
24468 hozzászólás
Válasz #4167. hozzászólásra
:-)))))
Válasz #4166. hozzászólásra
és mit igért ????
Válasz #4165. hozzászólásra
ki hívott fel?
Válasz #4162. hozzászólásra
Na hali!
megkerűltem mint az elveszett bárány.
Motorozni igen jó dolog,főleg terepen! vagyis csak ott! a ló sem rossz,kár,hogy lassú nembír és még olajat sem lehet cserélni benne:-D egyébként lesz nekünk is ló,15darab úgy néz ki.
MF-ről mit szeretnél tudni? A mienk mondjuk nem a legújabb szériás, 2007-es tétel, de az új Tier3-as,szóval motorban különbség nincsen,csak kinézetben.
Hajszálhíjján 3000óra van benne, tavaly egy év alatt 1800üzemóra szaladt bele. Megy rengeteget, kb700ha-t dolgoz ki, plussz rokonok plussz vadászok plussz maszek plussz... sőt még a focipályát is rendszeresen mi hengerezzük meccs előtt,meg esőzés után DalBo maxiroll hengerrel :-D fél hektár,és keresztben és hosszában is meghúzuk, ezáltal úgy összeáll a talaj mint a túrósteszta.
Gépre visszatérve most is úgy néz ki mint amikor idekerült. Vigyázunk rá,karbantartjuk,betartunk minden előírást, viszont ellenben használjuk is mint már mondtam. Annak idején amikor megjött a angyokosok mondták,hogy minek ez,jó a 150-es mert olcsó meg minden. azóta a sok(ezer)óra belement,és a legtöbb időtöltések a nagy mosások voltak vele.
Ami eddig meghibásodott,az az elektromos fűtéscsap,annak is maga a csap része,egragadt és télen nem akarta beengedni a meleg vízet a hőcserélőbe. Eltörtünk egy hidralikaszárat,vagy emelőkart vagy ki hogyan hívja,a lényeg,hogy a hárompont felfüggesztés egyik alsó karját. Itt tudni kell azt,hogy egy olyan ekével ami oldalirányba úgy feszítette a gépet bármilyen beállítás mellett, hogy az eke naponként szétszakadt, egyszer ez is engedett a jó kötött öntéstalajon,egy folyó árterében,amolyan igazi kegyetlenségben.
Egyébként olajat cseréljük 300óránként. Nekünk nem is fogy belőle, pedig itt a környéken NH-S JD-s kollégák azért cserélik 250-nél az olajat,mert akkorra már alsónívó alá szipákolja magát. Most ősszel nekem amikor ment a szántás, 300hektárt kellett kinyomni,és csak ezt csinálta a gép,akkor ment le háromnegyednívóról félnívóra az olajszint a 300órás csereintervallum végére.
Egy turbó nyomócsövet küldött még Pisti az intercooler-re,mert a gyári kicsit megdörzsölődött, a nagy rázkódásokkor a gépháztető merevítőcsöve hozzá hozzá paskolódhatott és megkopott. Még nem cseréltem ki,ottvan tartalékban a kabinban. Szelepet állított szervízeskolléga,illetve laptopra dugta és megnézte a lelkivilágát neki.
Szóval amikor mondják a nagyokosok,hogy nemlehet 150-est lecserélni ilyen gépre,merthogy mennyire drága,meg milyen költségek meg....persze mi összeszámoltuk, hogy hetente mi és mennyi kellett,illetve,hogy egy tökéletesen felújított motorblokk bő egy év után megadta magát rendre,pedig új motort is kapott kompletten...
100hektárra rába motorral elmegy, de 700-ra plussz sok maszekra, nemlehet ilyen gépben gondolkodni,csak újban és vásárláskor nem azt nézni,hogy a 180lóerős 3millával kevesebb,hanem azt,hogy a 217lóerősnek nem lesz gond a nagy parton sem a nehéztárcsa,és az ekét is elviszi a kötött talajban is kellő mélységben!
mert ha valamivel nemlehet normálisan dolgozni,akkor az olyan mintha nem is lenne...plussz a fogyasztása is nem kínlódó gépnek logikusan kevesebb mint egy végig nyélen üzemeltető masinának.
Jövőre tényleg beszerzünk hozzávaló eszközöket még,ha nem is annyira extravagáns újkeletű kompaktorokat,de legalább egy hagyományos legalább 8méteres hankót és-vagy kombinátort. Nem ugrálhat annyira az ember,de ami kell az kell! Eke nemkell,mert itt mi felénk vétel 5milliós ekét földbe engedni. csak a rabeverk Kleber! ami nagyobb mint a Ferga és nehezebb mint egy MTZ! és nem dobja ki a földből semmisem :-)
Biztosan vannak jó traktorok, nemtudom,mert ami itt nálunk fordult meg eddig az mind grulyahaj volt, a Ferga ami állja itt a sarat meg minden mást! varázslatos fogyasztással, altató kabinnal, semmiféle kényességgel.
Tényleg csak jókat tudok írni róla, ha neaggyIsten lesz vele valami azt is megírom egyértelműen,de remélem még vagy jópárévig csak karbantartani szervizelni kellessz nem szerelni!
Na jóéjt,mert holnap is kelni kell!
biztos szereli a fergiket
Lezsírozta magát még az ősszel... azóta meg semmmi...
Válasz #4161. hozzászólásra
(Szanberg merre van ?)
Tud valaki infót a 6497, 6499-es új szériás fergikről ???????
Válasz #4159. hozzászólásra
900óra. Ha jól tudom 1000 óránként csere.
Válasz #4156. hozzászólásra
Én nemtom mé kell örökké nyakra-főre lovakat venni?!
Ha ott fogott,aholeddig,akkor nincs baj.Viszont olajat-szűrőt így is úgy is csereberélni kell!
Mennyi van benne?
Válasz #4157. hozzászólásra
Valszeg azért mert több (eszetlen) motoros van!:-)
Én ma is "levettem"vállal pár fát,meg is van a nyoma,meg megégettem a lábam a kipufogóval.De kb ennyi.
Attila viszont két hónapja betegácsiban.
Hát.....ésszel kell ezt is.....
Válasz #4155. hozzászólásra
mindeesetre több motoros sérülés láttam mint lovast... és aszem ezzel a traumatológusok is így vannak. :)
Válasz #4153. hozzászólásra
Már előtte se fogott nagyon csak ép hogy és most is pont ugyanúgy ép hogy fog. Cseréljek olajat szűrőt? Kb100óra van még amúgy hátra a periodikus cseréhez. Akkor amúgy is kellene. Csak eléggé le vagyok gatyásodva... de ezt mondanom se kell. :)
Válasz #4154. hozzászólásra
Még nem próbáltam.
Állítólag az nagyon imbolyog!
Asszem maradok a "moped"-nél.
Az nem harap.....izzé.....úgy nem harap......fogaival....
Válasz #4152. hozzászólásra
Egy tevéről is leérne a lába! :))))
Válasz #4152. hozzászólásra
Rájöttem hogy a büdös életben én soha nem fogok feléd járni:-)
500m az még talán nem gáz,ha ugyanott fog a kéziféked!
Válasz #4151. hozzászólásra
Jó van na csak piszkállak. :) Ellenben ma elromlott a kézifékvisszajelző és behúzva marad a kézifék kb 500m en keresztül... :(
Cserélhetek olajat szűrőt?
Ha egyszer erre jársz felülltetlek a pacira. Ismerősnek van póni ló is. Nem lenne tériszonyod és a lábad is leérne róla simán. :)
Válasz #4150. hozzászólásra
Való igaz:-))) Sose ültem lovon,és van olyan sejtésem,hogy nem is fogok:-)))) A dögök érzik hogy félek tőlük,és mindegyik agresszívan közelít felém.
Momentán a klímánál se a vita lett volna a célom....
Válasz #4149. hozzászólásra
Azt hogy rúg meg harap azt csak az mondja aki még sose ült lovon. :) És ez nem klíma úgyhogy ne vitatkozz! :))))
Válasz #4148. hozzászólásra
Az nagyon magas.....tériszonyom van!
Különben is rúg meg harap......nem az én világom!
Én falun nőttem föl,de tényleg nem ültem még lovon!:-)
Válasz #4147. hozzászólásra
Azok nem lovak, csak lóerőelőállítók. Ülj fel egyszer egy igazira, egyből eldobod a mostaniakat. :)
Válasz #4145. hozzászólásra
Az én lovaim már a műhelyben vannak:-)
Válasz #4144. hozzászólásra
Húúúúúúú.........................rettenetesen kellett már ez az eső.
Válasz #4144. hozzászólásra
Én nem mérem a csapadékot de tagnap reggeltől ma reggelig kisebb megszakításokkal folyamatosan esik. Igazi sár van a lovaknál. Nekem is rohad a vetett szénám a renden, én sajnálom. :(
Válasz #4143. hozzászólásra
a géptámogatásos témára gondoltál? :-))))
hülye hozzászólásra mit kéne írnom? :-)))))
ma kibaszott jó kedvem van, pedig még nem is ittam
lemondtam az esőről és reggel 20 mm-nél jártunk. rohad is a levágott lucernám, de leszarom
Válasz #4142. hozzászólásra
Látom rá is tettél egy lapáttal:-)))))))))))
Válasz #4141. hozzászólásra
én nyugodt vagyok! :-)))))
akkor majd igyekszem :-)))))
Válasz #4140. hozzászólásra
Nyugi!
Te még nagyon messze állsz a "borzasztó" jelzéstől:-DDDD
Van olyan hogy a talpam is ökölbe szorul,amikor látom a telefonon hogy hív,és minden alkalommal letolom a kollégát,aki egyáltalán valaha is bement az udvarára!
Válasz #4139. hozzászólásra
olyanok nélkül nincs is lista :-))))))))) örülök, hogy rajta lehetek
Válasz #4137. hozzászólásra
Hát sokkal hálásabb feladat megjavítani valamit ha elromlik:-)
"Problémás parasztból " edzettek vagyunk! Van egy-két elrettentő példa az ügyféllistán:-))))
Válasz #4135. hozzászólásra
DMP 2401 RC
Válasz #4136. hozzászólásra
de a problémás parasztnak eladni valamit az se eccerű :-)))))))
Válasz #4135. hozzászólásra
Há' nem eccerű az biztos!
Válasz #4134. hozzászólásra
nehéz ügy ez a gépválasztás!
Válasz #4133. hozzászólásra
Függesztettbe neigen van komoly gumihengeres szársértő szerintem,illetve ha van,azzal meg nagyon vigyázni kell,mert komolyan terheli a gépvázat.
Válasz #4132. hozzászólásra
gondolom van vagy 2000 ajro
Válasz #4131. hozzászólásra
Mármint hogy szársértő
Válasz #4130. hozzászólásra
annyiért nem
Válasz #4129. hozzászólásra
Nem van.
Kéne?
Válasz #4128. hozzászólásra
amiről beszéltünk vicon 2,4-es, azon van szarsértő?
Válasz #4127. hozzászólásra
Rendben!
Ha van valami kérdésed,nyugodtan kereshetsz telefonon is!
Válasz #4126. hozzászólásra
köszi megnézem,ha valami van majd jelentkezem!
Válasz #4125. hozzászólásra
Ok,nézd meg a szivattyút!
Bosch feltesz,szűrő csere,orbit levesz,szelep kimos.
És újra tuti lesz..........örök élet+1 nap!:-)
Válasz #4124. hozzászólásra
muszáj,+ nokian tri gumik
Válasz #4123. hozzászólásra
az derék!
Hát elöl is van,akkor biztosan rásegített!
Nem egy szerencsés konstrukció az a szivattyú és szűrő megoldás sajnos!
Válasz #4122. hozzászólásra
elöl-hátul
Válasz #4121. hozzászólásra
mellső ikerkerék?
Válasz #4120. hozzászólásra
kedden aláhasalok megnézem,lehet kib... vele az ikerkerék ?
Válasz #4119. hozzászólásra
Ez így igaz!
Sauer,vagy Bosch?
A kettő csak egyben létezik!
Válasz #4118. hozzászólásra
csak füvet nyír, a váltó alján van asszem talán egy ikerszivattyú,és az elsőhíd felöli a kormányé