Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.23 FtUSD385.36 FtCHF429.18 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ami gyönge pont,az csak három traktorig a gyár hibája!
Után vagy figyelmeztetjük a "finyás parasztot",és alkalmazkodik hozzá kezelésben,vagy mi tezünk ellene.
Igazából már egy éve futó szériánál se nem van gyönge pont,mert a gyár megoldja ezeket.
Négy évesnél meg főleg nem!
Asszem megyek aludni.Hosszú volt a mai nap!
Jó éjt mindenkinek!
A 8600-assal kezdték,és valszeg jön majd utána a többi is.
2004-ben jött az x400-as széria,és most 2009-van,tehát lassan időszerű.5 évnél nem él tovább egy széria sem.
Bár szerény magányvéleményem szerint nem tudom hová fejlesztenének már............?
nem nyomásról beszéltem, hanem vizmennyiségről
a fúrás után szivjuk meg a hondával a kútat tisztitásként és engedjük a szabadba
a vizágyúhoz meg nyomás kell és nem vizmennyiség
Nekem is van honda-m, de egy kútból nem bír kiszívni percenként 300 litykónál többet. és nem beszélve a nyomásról.
ezeket a honda-kat nem erre találták ki. mármint öntözés, ahova nyomás kellene. ennek a papíron leírt teljesítménye 1350 lityi/perc papiron 0 méterből 0 méterre., olyan átemelési teljesítmény ez, azért terjed el a tűzoltóság és a katasztrófa védelemnél.
nem egy kutat fúrtam már. szigeten vagyunk és nincs mélyen a víz. egy kúthoz nem kell egy egész nap ha én csinálom, de van itt ember aki 3000-ért megcsinálja méterét köpenycsővel. itt valamikor hagyománya volt az öntözéseknek. ha nem bírja egy kút, akkor néhány méterrel arrébb csinálunk még egyett
Itt felénk meg nem győzzük kerülgetni a holtágakat, folyót, csomó nagy csatornát, és viszonylag nem túl sokan locsolnak. Van egy pár működő lineár is, de van olyan is ami már évek óta nem üzemel.
egyik ismerősöm szeretett volna nagy átmérőjű (160-200 mm) kutat fúratni az alföldön. ott ilyent nem igazán tudnak csinálni, mert azokat akiket ismeretségei alapján ajánlottak egyik sem vállalta a távolságok miatt. voltak a balatonról, mosonról, kisalföldről, jászdágból telefonszámai, de főként a távolságok miatt nem igazán vállalták volna.
a másik kétes dolog a kút teljesítménye lett volna. mivel arra egyik sem fúrt még ekkorát, és a fúrósok ismeretségében sem volt még erre igény, így fogalmuk sem volt a környék talajszerkezetéről, szemcsézettségéről, a homok és a sóder, kavics arányokról, mert amikor elhangzott, hogy percenként kellen legalább 1800 liter, mindenki kiakadt. mindegyik mondta, hogy egy 200-as kút tud adni 1 litert is percenként, de fúrtak már 6000 literes teljesítményűt is, de mivel a környékről semmi infójuk nincs, így nem vállalt volna egyik sem garanciát a kút teljesítményére. az ár olyan 13-24000 között mondták méterenként, de a "komolyabbak" 20-ról indítottak volna.
egyszóval csak a bonyolultságáról kívántalak volna tájékoztatni. rengeteg utána járás kell hozzá, mert könnyen lehet egy 4-500 ezres csobogód a földed sarkán, ha valami nem úgy jön össze, ahogy elmondják.
24468 hozzászólás
Válasz #4117. hozzászólásra
4270-ben 2000 üó?
Nézd már meg milyen szivattyú van rajta?
Válasz #4116. hozzászólásra
én is így gondoltam,elkezdett szarakodni,alapjáraton nehezen fordul,2000 üó van benne,de ikerkerekes
Válasz #4115. hozzászólásra
Szia Robi!
Nemigen!
A kihelyezett hidraulikával közös a szívó oldali szűrője!
pisti! 4270-es nek van külön szűrő a kormányrendszernek?
.
Válasz #4112. hozzászólásra
Ahha.
Hosszú volt az igaz, de még nyújtjuk 1 kicsit.. :-)))))
A viszont ....! ( nemlátásra)
Válasz #4111. hozzászólásra
Ami gyönge pont,az csak három traktorig a gyár hibája!
Után vagy figyelmeztetjük a "finyás parasztot",és alkalmazkodik hozzá kezelésben,vagy mi tezünk ellene.
Igazából már egy éve futó szériánál se nem van gyönge pont,mert a gyár megoldja ezeket.
Négy évesnél meg főleg nem!
Asszem megyek aludni.Hosszú volt a mai nap!
Jó éjt mindenkinek!
Válasz #4110. hozzászólásra
Semmi gyönge pont?
Nemigaz h. nincs finnyás paraszt aki ne panaszkodna erre arra.
Válasz #4109. hozzászólásra
ravasz...........fogósz..........kérdész:-)
A 8600-assal kezdték,és valszeg jön majd utána a többi is.
2004-ben jött az x400-as széria,és most 2009-van,tehát lassan időszerű.5 évnél nem él tovább egy széria sem.
Bár szerény magányvéleményem szerint nem tudom hová fejlesztenének már............?
Válasz #4108. hozzászólásra
Vadi új szériák.
Válasz #4107. hozzászólásra
mire gondolsz?
Válasz #4106. hozzászólásra
Vlm. újak mikor lesznek már??????
Válasz #4103. hozzászólásra
Elegendő:-)
Így jó?
igenis :)
De az csak 105 :)
Válasz #4103. hozzászólásra
Hi!
Kérdezd meg telefonon, elöbbit-utóbbit!!!
Hello Urak !
5455 ös akkor most 105 vagy 125 LE ???
Mert : Két Katánál előbbi ....TOP Farmnál utóbbi !
Válasz #4101. hozzászólásra
Jó éjt!
mi ez a többes, hiszen egyedül vagyok :-)))
Léptem!
Jó éjt urak!
Válasz #4098. hozzászólásra
pedig azt hallottam, hogy Fehérváron leszakadt az ég. nálunk cseppek voltak. csak annyi, hogy a szélvédőt összebassza
Válasz #4097. hozzászólásra
lépek Én is .
jó éjt mindenkinek !!!!!
Válasz #4096. hozzászólásra
Jahh, majd megeszik az aprókrumplit a malacaid!
1 mm-sem vol!!!!
Válasz #4093. hozzászólásra
aham:-)))
Minnyá húzok aludni!
Válasz #4095. hozzászólásra
hello.
legalább nálatok esett ma. rekord lesz krumpliból
Válasz #4094. hozzászólásra
Szevasz!!!
Válasz #4090. hozzászólásra
és miért nem teszed? üres az egyik gépem
Válasz #4092. hozzászólásra
:-)))))))))
asszony melletted ?
Válasz #4091. hozzászólásra
Akinek csak lehet:-))))))))))))))))))))
Válasz #4090. hozzászólásra
kinek !!?????????
Válasz #4089. hozzászólásra
Én olyan boldogan eltraktorozgatnék:-))))))) vetegetnék.......
reggel megsütném a kis szalonnámat,aztán meg este beszólnék.....
a legjobb a szerviztechnikusoknak, mert állandóan külföldre járnak oktatásra. legalábbis ez a mese othon. :-))))))))
Válasz #4083. hozzászólásra
Kell ám mennyiség is.
Anélkül azé nem megy ám...
mekkora fúvóka és mekkora a dobba belépő nyomás ?
Nekem ne mutasd be az öntözést.
(amúgy a nyomáshoz azért kell egy kis víz mennyiség is)
Válasz #4082. hozzászólásra
Szia!
A határ az ott van ahol volt,csak egy éltető elem hiányzik a viz!!!!!.Kalászos-repce ágazat biztos deficit!
Válasz #4080. hozzászólásra
szeva
Válasz #4081. hozzászólásra
nem nyomásról beszéltem, hanem vizmennyiségről
a fúrás után szivjuk meg a hondával a kútat tisztitásként és engedjük a szabadba
a vizágyúhoz meg nyomás kell és nem vizmennyiség
Válasz #4080. hozzászólásra
szevasz Feri !
határ ?????????????
Válasz #4079. hozzászólásra
Nekem is van honda-m, de egy kútból nem bír kiszívni percenként 300 litykónál többet. és nem beszélve a nyomásról.
ezeket a honda-kat nem erre találták ki. mármint öntözés, ahova nyomás kellene. ennek a papíron leírt teljesítménye 1350 lityi/perc papiron 0 méterből 0 méterre., olyan átemelési teljesítmény ez, azért terjed el a tűzoltóság és a katasztrófa védelemnél.
Válasz #4079. hozzászólásra
Jó estét kollégák!
Válasz #4076. hozzászólásra
egy kútból már használtak vizágyút én a 3"-os hondával nem bírtam kiszívni mikor még krupliztam régen
Válasz #4077. hozzászólásra
izrael
egyiptom
india
irán
........
Előbb-utóbb bejön itt is a körművelés mint pl. amcsiban.
Válasz #4075. hozzászólásra
és mekkora a teljesítménye a kútnak ?
Válasz #4074. hozzászólásra
a kútfúró szerkezet 200-as, amit sűllyesztünk, általában 110-es csövet rakunk bele, de most ez nagyobb lenne.
Válasz #4073. hozzászólásra
mekkora az átmérő ???????
Válasz #4071. hozzászólásra
nem egy kutat fúrtam már. szigeten vagyunk és nincs mélyen a víz. egy kúthoz nem kell egy egész nap ha én csinálom, de van itt ember aki 3000-ért megcsinálja méterét köpenycsővel. itt valamikor hagyománya volt az öntözéseknek. ha nem bírja egy kút, akkor néhány méterrel arrébb csinálunk még egyett
nem a kút a problémája az öntözésnek
Válasz #4071. hozzászólásra
Itt felénk meg nem győzzük kerülgetni a holtágakat, folyót, csomó nagy csatornát, és viszonylag nem túl sokan locsolnak. Van egy pár működő lineár is, de van olyan is ami már évek óta nem üzemel.
Válasz #4068. hozzászólásra
egyik ismerősöm szeretett volna nagy átmérőjű (160-200 mm) kutat fúratni az alföldön. ott ilyent nem igazán tudnak csinálni, mert azokat akiket ismeretségei alapján ajánlottak egyik sem vállalta a távolságok miatt. voltak a balatonról, mosonról, kisalföldről, jászdágból telefonszámai, de főként a távolságok miatt nem igazán vállalták volna.
a másik kétes dolog a kút teljesítménye lett volna. mivel arra egyik sem fúrt még ekkorát, és a fúrósok ismeretségében sem volt még erre igény, így fogalmuk sem volt a környék talajszerkezetéről, szemcsézettségéről, a homok és a sóder, kavics arányokról, mert amikor elhangzott, hogy percenként kellen legalább 1800 liter, mindenki kiakadt. mindegyik mondta, hogy egy 200-as kút tud adni 1 litert is percenként, de fúrtak már 6000 literes teljesítményűt is, de mivel a környékről semmi infójuk nincs, így nem vállalt volna egyik sem garanciát a kút teljesítményére. az ár olyan 13-24000 között mondták méterenként, de a "komolyabbak" 20-ról indítottak volna.
egyszóval csak a bonyolultságáról kívántalak volna tájékoztatni. rengeteg utána járás kell hozzá, mert könnyen lehet egy 4-500 ezres csobogód a földed sarkán, ha valami nem úgy jön össze, ahogy elmondják.
Válasz #4069. hozzászólásra
miért ne keltek volna ki? még a leghomokabb homokba is szépen sorol. leraktam a magot rendesen. még jó, hogy az mfkirály rábeszélt az accordra
Válasz #4068. hozzászólásra
Kikeltek a vetések?