Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.23 FtUSD385.36 FtCHF429.18 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy
merre lehet MF ikerkerékhez hozzájutni, 390 Turbóhoz.
A környéken szétnéztem, de nem nagyon van sehol.
És mi szükséges hozzá, hogy a gép alkalmas legyen az ikerkerékhez (féltengely stb.)
Ja, és a gumi mérete (ha szükséges):
13.6x24 (elől) és 16.9x34 (hátul)
Köszönöm válaszaitokat.
Gondoltam arra, is, hogy az ovális furatból áteszem a fölötte levő fix furatba csapokat, mert akkor lényegesen magasabbra emelne, de akkor meg nem lesz játéka a függesztőkarnak, kaszánál pedig ez lényeges.
Másnem belehegesztek egy darabot a munkahenger szárába! :))))))
Jobb oldali emelőkar alatt.
Mielőtt állítod,nézd meg hogy az emelőtengely nem-e lötyög kersztirányban!
Nagyon fontos hogy valamennyi játékot hagyj neki,mert szétlöki a munkahengert,vagy a szivattyút.
Mikor állítod:tiszta pozíció szabályozás,munkahelyzet fel teljesen,motor jár,és tekergesd az érzékelőt.ÉSSZEL!!!!!!!!!
A munka hengeren mérve,legalább 3-5 mm játék legyen!
Pisti, ha a fülkében a gombbal a maxra emelem a hátsó hidraulikát, akkor nem emeli fel még teljesen mert a sárvédőn levő gombokkal még lehet emelni. Hol van az érzékelője, ahol lehet állítani azon, hogy feljebb emelje.
Még így sem emeli ki elég magasra a kaszát, pedig a lakatok össze vannak tekerve teljesen.
:) Ez pont úgy írtad mnitha én írtam volna. Amit már megcsináltam az hegesztve van és az öntvényházon zsírzógomb. Csak ami még eredeti az van szegecselve. de már nem sok olyan van rajta 5-10db.
Az még a bajom hogy az öntvényház ékalakúra van kopva ott ahl a tárcsa két szára hozzáfekszik. Így a nyolcas csavar ha leengedett helyzetben állítom feszesre akkor fent megszorul ha fent állítom jóra akkor lent lötyög oldalra. Síkba kellene maratni mindegyik öntvény oldalát, de az nem kis meló.
nekem volt egy 5.6 os unimatom. Az volt vele a legnagyobb bajom hogy levelek külön-külön tudtak mozogni. Jobb az ha egy síkon van az egész. Elméletileg akármivel műveled a földet síknak kell lenne utána akkor minek külön mozogni a leveleknek?
Dehogy jó. Még elmegy. :) Rengeteget átcsapoztam már én is. Az enyémen álltalába az a gond hogy a csap berohad. a szegecselésnél megforog a végén, és vetőtárcsa karja lerágja magát egy idő után a csapról.
Ne is mond, a napokban nekem is majd kiesett a szemem. Totál vakon mentem, csak arra figyeltem, hogy a tábla végén rá ne ugrassak az útra. Pedig itt aztán homoknak nyoma sincs.
A rögtörők tárcsa csapágyon futnak, jól látom?
Olyat nem is csinál a gyártó, hogy a táblák külön-külön tudjanak mozogni?
Azt a feltöltőcsigást néztem én is, tetszett is csak nem volt rá zsém. :( hol tudsz 900 ért másikat? Itt tavaly vettek egy ilyesmi gépet a szegánától vadi újonan. A márkáját nem tudom de cirilbetűs felirat van rajta. hát nem vagyok elájulva tőle.
Az a bajom ezekkel a gépekkel hogy csak félmegoldások. A magadagolásuk pontos de a mélységtartásuk csak olyan mint lajtáé vagy alig jobb. Szóval szerintem csak egy rapid lenne az igazi. Csak ne lenne olyan kibaxott drága.
Attól függetlenül érdekelne az a 900ezres. Őszre repcéhez kellene vennem valamit mert a lajta sokat szór akárhogy leáttételezem.
24468 hozzászólás
Válasz #4067. hozzászólásra
kutat kéne fúrni és venni locsolórendszert. még várok két hetet addig informálodok és imándkozok. ha nem jön eső akkor nekilodulok
Válasz #4066. hozzászólásra
Esővel hogy állsz? Tudsz locsolni?
Válasz #4065. hozzászólásra
akkor nincs :-))
Válasz #4064. hozzászólásra
Egy mutatós óra csak feltűnt volna! :)
Válasz #4063. hozzászólásra
nekem olyan nincs vagy nem tünt fel
Válasz #4062. hozzászólásra
A klima, fűtés gombok mellett, ami az időt mutatná.
Válasz #4060. hozzászólásra
milyen óra?
Sziasztok!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy
merre lehet MF ikerkerékhez hozzájutni, 390 Turbóhoz.
A környéken szétnéztem, de nem nagyon van sehol.
És mi szükséges hozzá, hogy a gép alkalmas legyen az ikerkerékhez (féltengely stb.)
Ja, és a gumi mérete (ha szükséges):
13.6x24 (elől) és 16.9x34 (hátul)
Köszönöm válaszaitokat.
Válasz #4058. hozzászólásra
Üdv!
Az óra neked működik a gépben?
Akksiról kap áramot? Áramtalanításkor akkor megáll?
Válasz #4056. hozzászólásra
Szia!Hát nem az tuti,de az ára sem!13 misi!
Válasz #4053. hozzászólásra
:-)))
elért téged is a recesszió vagy Vmisi példájából átpártolsz fergire
Válasz #4052. hozzászólásra
a kelések jók, de hiába ha nem jön rá eső. még néhány hetet valahogy elvegetál. a kalászosnak már keményen odavágott a viztelenség
Válasz #4055. hozzászólásra
Hát nem Mtz mi.
Sziasztok!Ma vezettem a fönököm Massey-át,jó kis gép!120 lovas,kényelmes,meg jól is megy!
Sziasztok!Ma vezettem a fönököm Massey-át,jó kis gép!120 lovas,kényelmes,meg jól is megy!
Válasz #4045. hozzászólásra
Hello Géza az nem olyan mint ,hanem az,nincsrá szükségem,de van bálázom is hirdetve
Válasz #4050. hozzászólásra
Neked kikeltek a vetések? Volt eső?
első 4, http://www.google.hu/search?q=krone+g%C3%A9pbemutat%C3%B3&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Válasz #4049. hozzászólásra
160*120 körbála claas. 1000-ért csinálják báláját. de a kaszálást, rendsodrást, bálázást és szállítást kiadom bérbe. én csak a lóvét szedem össze
Válasz #4048. hozzászólásra
Báláztatod a szénát, szalmát is? Kör vagy kockabálával dolgozol?
Válasz #4046. hozzászólásra
egyenlőre nem akarok bálázót, csak érdeklödöm
Válasz #4043. hozzászólásra
Mostanában ezt a vetőgépet se fogják eladni,a szezonnak is vége, az ár meg nemtudom hogy jött ki
És pont olyan a telefonszám is mint Fannak. :)
Két hete volt 20-40 mm, attól kikeltek a növények, de hatalmas repedések vannak a földön.
Milyen bálázót akarsz?
Válasz #4044. hozzászólásra
mennyi lenne ha nem lenne akciós?
esővel hogy álltok?
láttam a hirdetésben egy olyat valtrát, mint amilyen Fannak van
nem tudod hol van mostanában bálázóbemutató rendezvény?
Válasz #4043. hozzászólásra
Azért ilyen olcsó, mert most kedvezményes.
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/hirdetes-14252113/
kicsit durva
Válasz #4041. hozzászólásra
Ok. Köszi, figyelni fogok.
Gondoltam arra, is, hogy az ovális furatból áteszem a fölötte levő fix furatba csapokat, mert akkor lényegesen magasabbra emelne, de akkor meg nem lesz játéka a függesztőkarnak, kaszánál pedig ez lényeges.
Másnem belehegesztek egy darabot a munkahenger szárába! :))))))
Válasz #4040. hozzászólásra
Jobb oldali emelőkar alatt.
Mielőtt állítod,nézd meg hogy az emelőtengely nem-e lötyög kersztirányban!
Nagyon fontos hogy valamennyi játékot hagyj neki,mert szétlöki a munkahengert,vagy a szivattyút.
Mikor állítod:tiszta pozíció szabályozás,munkahelyzet fel teljesen,motor jár,és tekergesd az érzékelőt.ÉSSZEL!!!!!!!!!
A munka hengeren mérve,legalább 3-5 mm játék legyen!
Pisti, ha a fülkében a gombbal a maxra emelem a hátsó hidraulikát, akkor nem emeli fel még teljesen mert a sárvédőn levő gombokkal még lehet emelni. Hol van az érzékelője, ahol lehet állítani azon, hogy feljebb emelje.
Még így sem emeli ki elég magasra a kaszát, pedig a lakatok össze vannak tekerve teljesen.
Válasz #4036. hozzászólásra
Én is arról álmodozok.
De még a malacperselynél nem tartok.
Le vagyok maradva :)
Válasz #4035. hozzászólásra
Dehogy is kell síkba húzni!
Csak felfúrni az öntvényt, és a csap megtartja.
Válasz #4033. hozzászólásra
több helyen tudják, hogy akarok venni és várok a legjobb ajánlatra. nincs még konkrétum
Válasz #4031. hozzászólásra
A vaderra gyüjtögetek serényen, minden nap egy doboz sör árát bedobom a malacperselyebe. :)
Válasz #4031. hozzászólásra
:) Ez pont úgy írtad mnitha én írtam volna. Amit már megcsináltam az hegesztve van és az öntvényházon zsírzógomb. Csak ami még eredeti az van szegecselve. de már nem sok olyan van rajta 5-10db.
Az még a bajom hogy az öntvényház ékalakúra van kopva ott ahl a tárcsa két szára hozzáfekszik. Így a nyolcas csavar ha leengedett helyzetben állítom feszesre akkor fent megszorul ha fent állítom jóra akkor lent lötyög oldalra. Síkba kellene maratni mindegyik öntvény oldalát, de az nem kis meló.
Válasz #4025. hozzászólásra
nekem volt egy 5.6 os unimatom. Az volt vele a legnagyobb bajom hogy levelek külön-külön tudtak mozogni. Jobb az ha egy síkon van az egész. Elméletileg akármivel műveled a földet síknak kell lenne utána akkor minek külön mozogni a leveleknek?
Válasz #4030. hozzászólásra
Vetőgép alkunál mennyinél jársz? Melyik cégnél?
Válasz #4030. hozzászólásra
Vigyázz a rugókkal a rögtörőn mert ha magyar gyártmány előfordulhat,hogy összenyomás után úgymarad.Én az ásóboronámmal jártam így.
Válasz #4028. hozzászólásra
Rosszul csináltad akkor.
A csapot hegeszteni kell a 2 végén, és az öntvényházra zsírzó gombot kell tenni!
De? ha veszel 1 vader-t az is megoldás:)
Válasz #4025. hozzászólásra
nem tudom, hogy csinál e olyat. meg kell vele beszélni
Válasz #4024. hozzászólásra
mivel a kéttárcsással elégedett vagyok, ezért azt veszek. lehet az egytárcsás jobban feszít egyik irányba
Válasz #4027. hozzászólásra
Dehogy jó. Még elmegy. :) Rengeteget átcsapoztam már én is. Az enyémen álltalába az a gond hogy a csap berohad. a szegecselésnél megforog a végén, és vetőtárcsa karja lerágja magát egy idő után a csapról.
A hát!
Lajtán neked jó?
Az enyém már volt csapozva, mert siralmasra kopott.
Persely cserére megérett.
Válasz #4023. hozzászólásra
Ne is mond, a napokban nekem is majd kiesett a szemem. Totál vakon mentem, csak arra figyeltem, hogy a tábla végén rá ne ugrassak az útra. Pedig itt aztán homoknak nyoma sincs.
A rögtörők tárcsa csapágyon futnak, jól látom?
Olyat nem is csinál a gyártó, hogy a táblák külön-külön tudjanak mozogni?
Válasz #4023. hozzászólásra
De akkor nem az a baja hogy egytárcsás hanem hogy kopott.
Válasz #4019. hozzászólásra
a kombi jó csak bajlodók a beállításával, mert akkora a por, hogy munka közben nem látom a kombit
a vetőgép csoroszjái ki vannak kopva és több sort egymás mellé rak
Válasz #4020. hozzászólásra
Engem is érdekelne hogy mitől xarabb az egytárcás mint a kéttárcsás? a rapid is egytárcsás mégse lehet panasz rá. :)
Válasz #4017. hozzászólásra
Azt a feltöltőcsigást néztem én is, tetszett is csak nem volt rá zsém. :( hol tudsz 900 ért másikat? Itt tavaly vettek egy ilyesmi gépet a szegánától vadi újonan. A márkáját nem tudom de cirilbetűs felirat van rajta. hát nem vagyok elájulva tőle.
Az a bajom ezekkel a gépekkel hogy csak félmegoldások. A magadagolásuk pontos de a mélységtartásuk csak olyan mint lajtáé vagy alig jobb. Szóval szerintem csak egy rapid lenne az igazi. Csak ne lenne olyan kibaxott drága.
Attól függetlenül érdekelne az a 900ezres. Őszre repcéhez kellene vennem valamit mert a lajta sokat szór akárhogy leáttételezem.
Válasz #4018. hozzászólásra
Azt hogy érted, hogy szar a munkája?
Válasz #4018. hozzászólásra
Hát ennek a tartályába fér. Azt mondják 11q búza.
Kombi hogy működik?