Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.55 FtUSD384.76 FtCHF428.82 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igen próbáltam. Sajnos puha a föld. Először úgy betapadt egy pillanat alatt a rögtörő hogy egy órán keresztül piszkáltam tisztára. :) Átmentem egy másik táblára amit ősszel béreltem. Gyep volt benne. Ősszel 1x tárcsáztam carierrel. Most meghúztam a grubberrel sztem vetőágy minőségű, mehet rá a lajta majd. De félbe hagytam mert azon is kapart a traki. a SLIP CONTROLOM pedig még mindig Pisti lelkén szárad. Remélem a héten azt is megoldjuk. Hazafelé még rámentem egy köves táblára is azon is jól dolgozott. Szerintem a 25 centit simán viszi mélységbe ha kell. Persze száraz talajban majd másképp fog muzsikálni biztos. Eddig tetszik. :)
Semmi gond nem volt. Csak az autó egy tetű, 100nál többet sehol se bírt. Partokon 70-80. Még tegnap este leszedtük és összeraktuk. Rögtön megyek és ráakasztok. Ha nem jön rá az eső. :)
hát akkor ma megülted a bikát rendesen
mi 8,2 fölött soha nem mentünk ekével
miért nem kértél vkitől pár napra 1 4es iht
az még sok van a szövetkezetekben
Válasz #3682. hozzászólásra
a sekélyművelés alapgépe a carrier,sokan utánozzák de szerintem is jobb az eredeti,az ujabbakon már növelik a tárcsaátmérőt,szerintem igy kóróba is jobb lesz.
Válasz #3679. hozzászólásra
felénk az osztrákok bérelnek 60 hektárt nagyjábol egy kupacon vannak a táblák de kicsik meg idomtalanok,1 4,5 ös kverneland tárcsával meg egy nagy jd vel 1 éjjel lenyomták az összeset.azok is 15 fölött mennek néha 18 al is.
Tavaly tavasszal itt dolgozott bérbe egy TM 190es 6,5 carierrel. Évszázados kopár gyepből csináltak napraforgó földet. És bejött nekik. De szerintem a 190-es is meg volt piszkálva.
Én se előre terveztem hogy ilyet veszek. Eszembe se jutott hogy lesz ilyesmire lehetőségem. A szikra kipattanásától a gép megvételéig kevesebb mint két hét telt el. Eközben kerestem egy ilyen gépet elfogadható áron. Piacra dobtam egy ih tárcsát, egy rau unimatot és egy cambridge hengert. És a három árából vettem a cariert. Így visszagondolva qrva nagy szerencsém volt. minden le volt szervezve reggel mikor megjöttek a vevők a z unimatért és a ihért. fizettek beszálltam a teherautóba s már mentünk is a carierért. És mindez az őszi szezonban volt úgyhogy a két tárcsa közt talán két nap munkakiesés volt. Az is eső miatt.
ha simák a földek akkor lehet nyargalni ezekkel.nekem a 4,6 tárcsa elé még duplaannyi lóerő is elkelne,6,5 7-el viszi 90 % motorterhelésen a 155 ös pedig eléggé megvan pöckölve.ha bejönne az idei év vennék eléjük valami nagy szörnyeteget használtba,magnumot vagy jd 8 akárhányast.
Annyival még nem mentem vele. De 17-18ba már volt hogy beleszaladtam. Ha a talajok egyenletesek akkor 15-17 megy. A Bár 15 fölött már kellene rá a pótsuly mert olyankor kicsit felúszik. ha nyolccal húzom a négyméteres iht az elmélettileg 3,2ha/h Ha a 3méteres vadert húzom tizenkettővel akkor az 3,6ha/h. Az ih max nyolccal megy a vader pedig minimum tizenkettővel. Vadernál sokkal kisebb a forgó és azt a végén sokkal jobban meg tudom csinálni mint Ihval a nagy forgót.
Én 125 pacira tutira nem vennék 4méterest vagy nagyobbat.Elvétve létezik belőle 3,5m-es is. Nekem a 155paci van ahol beköhög a 3méteressel. Igaz olyan part hogy hogy a kombájn is van hogy visszagurul róla. :) A függesztettől nem kell félni, sokkal könyebb vele fordulni, kisebb táblákat művelni. Nekem a földek kb 1/3-a 1-2-3 ha os tábák. ezeken szívnák a vontatottal. Szerintem 5-10ha-os táblamérettől felfelé kezd megmutatkozni a vontatott előnye. Én azt se tudom hogy a vontatott carierrel hogy megy a fordulás, szerintem ki kell emelni a tömörítőhengere olyankor.
24468 hozzászólás
Válasz #3717. hozzászólásra
miért nem zöld ??????????
:-)))):-DDDDDDDDDDD
Válasz #3715. hozzászólásra
legyen vele szerencséd
dolgozz vele sokat hiba nélkül
Válasz #3714. hozzászólásra
Sziasztok!
Igen próbáltam. Sajnos puha a föld. Először úgy betapadt egy pillanat alatt a rögtörő hogy egy órán keresztül piszkáltam tisztára. :) Átmentem egy másik táblára amit ősszel béreltem. Gyep volt benne. Ősszel 1x tárcsáztam carierrel. Most meghúztam a grubberrel sztem vetőágy minőségű, mehet rá a lajta majd. De félbe hagytam mert azon is kapart a traki. a SLIP CONTROLOM pedig még mindig Pisti lelkén szárad. Remélem a héten azt is megoldjuk. Hazafelé még rámentem egy köves táblára is azon is jól dolgozott. Szerintem a 25 centit simán viszi mélységbe ha kell. Persze száraz talajban majd másképp fog muzsikálni biztos. Eddig tetszik. :)
Válasz #3712. hozzászólásra
Sziasztok
probáltad a kapát ?
Adj Ist. mindenkinek !
Válasz #3709. hozzászólásra
Van, csak nem tudom hogy lehet ide felrakni.
Válasz #3710. hozzászólásra
Semmi gond nem volt. Csak az autó egy tetű, 100nál többet sehol se bírt. Partokon 70-80. Még tegnap este leszedtük és összeraktuk. Rögtön megyek és ráakasztok. Ha nem jön rá az eső. :)
Válasz #3704. hozzászólásra
remélem gond nélkül hazaértetek
le is vettétek ?
Válasz #3708. hozzászólásra
Arról nincs kép amit konkrétan vettél?
Válasz #3707. hozzászólásra
Bocs! helyesen: 3538. :)
Válasz #3706. hozzászólásra
3588-as hozzászólás.
Milyen gubert vettél?
Sziaztok!
Milyet vettél?
Most értem haza a grubberrel Lábodról. 680km-t vezettem. Zsibog a fejem.
Sziasztok!
Géza, és mik az első tapasztalatok? Fogyasztás, kényelem...?
Válasz #3701. hozzászólásra
:)))
Válasz #3700. hozzászólásra
10000-ért fiút csinálok, ha lány lesz visszaadom a pénzt! :-)))))))
Válasz #3698. hozzászólásra
És férjet??:)
Válasz #3698. hozzászólásra
bérbe se
100hara 100ért
Válasz #3697. hozzászólásra
nálunk már nincs szövetkezet
és gépet, feleséget nem adunk kölcsön
Válasz #3696. hozzászólásra
hát akkor ma megülted a bikát rendesen
mi 8,2 fölött soha nem mentünk ekével
miért nem kértél vkitől pár napra 1 4es iht
az még sok van a szövetkezetekben
Válasz #3695. hozzászólásra
csak 3-om van eddig. menne többel is, de nem tudom megülni a gépet
Válasz #3694. hozzászólásra
nem elég a 8km/h????????????
csak nem 3assal nyomtad a 120 asssal?????
Válasz #3693. hozzászólásra
csak már el voltam lustulva meg 10-el száguldozni a tárcsázott kukitarlóba az se pihenés
Válasz #3692. hozzászólásra
pedig 12 óra alatt el se lehet egy fergában fáradni
Válasz #3691. hozzászólásra
fárdt vagyok a hülyeségedhez több mint 12 órát nyomtam
Válasz #3690. hozzászólásra
nem a felét akartad írni???????
vagy 10cmt szántasz
????
Válasz #3689. hozzászólásra
most jöttem be, mert kezdett dadogni a masina. egész nap nyomtam 10-11ha
Géza, szántottál?
Mesélj milyen a masina!
Válasz #3687. hozzászólásra
hódgép kögel kbp vagy kbr 8 ra gondolok ami a német hw8011 nek a magyar megfelelője volt a 80as évek végén
Válasz #3686. hozzászólásra
Azt nem tom. De nekem lehet lehet hogy eladó a EB-7/70-esem. :)
a magyar hódgépes pótkocsit gyártják még, 8tonnást??????????
Válasz #3682. hozzászólásra
a sekélyművelés alapgépe a carrier,sokan utánozzák de szerintem is jobb az eredeti,az ujabbakon már növelik a tárcsaátmérőt,szerintem igy kóróba is jobb lesz.
felénk az osztrákok bérelnek 60 hektárt nagyjábol egy kupacon vannak a táblák de kicsik meg idomtalanok,1 4,5 ös kverneland tárcsával meg egy nagy jd vel 1 éjjel lenyomták az összeset.azok is 15 fölött mennek néha 18 al is.
Válasz #3681. hozzászólásra
Tavaly tavasszal itt dolgozott bérbe egy TM 190es 6,5 carierrel. Évszázados kopár gyepből csináltak napraforgó földet. És bejött nekik. De szerintem a 190-es is meg volt piszkálva.
Válasz #3680. hozzászólásra
Én se előre terveztem hogy ilyet veszek. Eszembe se jutott hogy lesz ilyesmire lehetőségem. A szikra kipattanásától a gép megvételéig kevesebb mint két hét telt el. Eközben kerestem egy ilyen gépet elfogadható áron. Piacra dobtam egy ih tárcsát, egy rau unimatot és egy cambridge hengert. És a három árából vettem a cariert. Így visszagondolva qrva nagy szerencsém volt. minden le volt szervezve reggel mikor megjöttek a vevők a z unimatért és a ihért. fizettek beszálltam a teherautóba s már mentünk is a carierért. És mindez az őszi szezonban volt úgyhogy a két tárcsa közt talán két nap munkakiesés volt. Az is eső miatt.
ha simák a földek akkor lehet nyargalni ezekkel.nekem a 4,6 tárcsa elé még duplaannyi lóerő is elkelne,6,5 7-el viszi 90 % motorterhelésen a 155 ös pedig eléggé megvan pöckölve.ha bejönne az idei év vennék eléjük valami nagy szörnyeteget használtba,magnumot vagy jd 8 akárhányast.
Persze,világos, tisztában vok. ezekkel a dolgokkal.
Jó lenne ha mindenkinek lehetne otthon vlm. ilyesmi cucca...
Válasz #3678. hozzászólásra
Annyival még nem mentem vele. De 17-18ba már volt hogy beleszaladtam. Ha a talajok egyenletesek akkor 15-17 megy. A Bár 15 fölött már kellene rá a pótsuly mert olyankor kicsit felúszik. ha nyolccal húzom a négyméteres iht az elmélettileg 3,2ha/h Ha a 3méteres vadert húzom tizenkettővel akkor az 3,6ha/h. Az ih max nyolccal megy a vader pedig minimum tizenkettővel. Vadernál sokkal kisebb a forgó és azt a végén sokkal jobban meg tudom csinálni mint Ihval a nagy forgót.
Válasz #3675. hozzászólásra
Azt ne mond, h. 20-al jársz vele.
Biztos nem szégyenkeznék a Géza helyibe a 420-asnál kisebbel...
A 10 meg vlm. apró se olyan rossz...
Válasz #3662. hozzászólásra
A tömörítőhengert hidraulikusan állítod mindegyiken. Homokra a gumis hengereket ajánlják annak állítólag kisebb a gördülési ellenállása.
Válasz #3660. hozzászólásra
és kbiaxott drágák.
Válasz #3656. hozzászólásra
Dehogynem. Ha lassan mész akkor csak kapircsol. a gyár is 12 fölött ajánlja a művelési sebességet.
Válasz #3650. hozzászólásra
Én 125 pacira tutira nem vennék 4méterest vagy nagyobbat.Elvétve létezik belőle 3,5m-es is. Nekem a 155paci van ahol beköhög a 3méteressel. Igaz olyan part hogy hogy a kombájn is van hogy visszagurul róla. :) A függesztettől nem kell félni, sokkal könyebb vele fordulni, kisebb táblákat művelni. Nekem a földek kb 1/3-a 1-2-3 ha os tábák. ezeken szívnák a vontatottal. Szerintem 5-10ha-os táblamérettől felfelé kezd megmutatkozni a vontatott előnye. Én azt se tudom hogy a vontatott carierrel hogy megy a fordulás, szerintem ki kell emelni a tömörítőhengere olyankor.
Válasz #3672. hozzászólásra
Acél.
Gumi nem nagyon menő...
Válasz #3671. hozzászólásra
te milyet láttál vagy milyennel dolgoztál élőben?
Válasz #3670. hozzászólásra
Az nem annyira.:-))
Univerzálisabb.
Meg nehéz is aztán jól tömörít.
De most a Feri féle technologyra gondolok...
Kuk. után... ilyesmi.
Válasz #3669. hozzászólásra
és a vas nem ragad be?
Válasz #3668. hozzászólásra
A fődet.
Beragad.