Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
úgy tudom, hogy még nem hivatalos az eladás
az ára első hallásra baráti, remélem nem az állapota miatt
legfőképpen az érdekel, hogy mennyit kéne rádobni, hogy zsír legyen minden
egyenlőre nem akarom az idődet rabolni, elöbb szemrevételeznem kellene, mint laikusnak a komoly átvizsgálás elött
na megyek aludni mert holnap még befejezem a kukoricaszárítást vagy délre, aztán még egy 6hektáros táblát kiszántok hogy haladjunk.
egyébként két MTZ kapirgál egyfolytában néhány napja. a tiszta és a jobb szántókon használják ki csodálatos lehetőségeiket,többet esznek mint a nagygép és 3-an sem tudnak megcsinálni annyit mint én egyedül kényelmesen. de a kisebb táblákon jobb a kis függesztett ekékkel forgolódni.
nekünk még most kezdődik igazán a szántás szezon. 250hektár lesz a 6497-esre. Ma kihúztam 9 hektárt hirtelen felindulásból. kb fél tíztől fél4ig.
reggel tárcsát javítottam,aztán le is tettem róla nem húztam az időt kilöktem 3kis táblát.
volt egy 5 egy 1,5 és egy 2,5hektáros. Az első kettő az elég jó szántó, 18literből jött ki hektáronként. EGyébként ugyanitt tavaly 23literből szántottam,szóval közben arra jutottam,hogy mivel a sima szárzúzós adapter végett a angygórés táblákat letárcsáztam,mint ezt is ugye, így hiába plussz kb8liter a tárcsaköltség hektáronként,azért csak könyebb szántani ha a felső réget már laza.....szóval az a plussz 8liter valójában nemsokkal több mint a fele azthiszem. azért is nem érte volna meg geringhoff vagy akármilyen őj adaptert venni,mert 10évalatt sem hozta volna vissza a felárát....
a lényeg,hogy ezeken 18literből jött ki, az utolsón meg 28-ból. Letettem kicsit mélyebbre az ekét a tárcsázás végett gondoltam a felső réteg már úgyis lazább, ma pont 30centin ment a téma a 28helyett. Ez az utolsó nagyon nedves agyagos talajú, fogós a gép nem kapar,az a tipikus masszív agyag. Ezért vissza kellett váltanom,mert szlip nemvolt magas sebességben meg nem kínoztam a gépet. 5,5 körüli sebességgel tudtam húzni korrektül a rebewerket. nagyon szalonnásat szántott,és a szalonnák vagyis a hantok megmaradtak 30centi vastagon,tehát az egész földszeletet átborítja és teljes vastagságában megmarad,nem omlik szét:-D csak elkeni:-D
szerintem amiről itt beszéltetek kemény szántókról ez egy éppen ilyen! a pillanatnyi fogyasztásmérő mutatott 34litert is néhol foltokban,meg 25-öt is.
nagy kombájnra egy első gumi 400Eft kb.
szerintem 1,5millióból kijön egy garnitúra,de lehet tévedek.
abból gondolom,hogy vagy másfél éve beszélgettem hozzá értő gépforgalmazóval, amikor gépet kerestünk,és akkor mondta,hogy van gép,gumi garnitúra kellene rá, kb 1Millába fájna...
akkoris a jó öreg gumikerekesek még mindig mennek, de a DT dojzerek már régen kihaltak hahahahhahhaa:-D
nem bízok a lánctalpgumitalp...ban
A dt-n mért párba cséltek álncot? mert ha csak eggyet mindig kanyarodni akart állandóan ellen kellett kormnyozni megölték a kormánykuplungot, na itt is ez lesz
Nekünk a nagygép TIR III-as már.
Szép fínoman jár, gazdaságos és magának változtatja a teljesítményét,ami azt jelenti,hogy ha nincsen szükség rá,akkor nem kapcsolja rá a plussz lóerőket,ami a nagy kategóriánál kb 20lovat jelent. Szerintem e végett is gazdaságos ez a motor.
Illetve ezek nagyon környezetkímélőek is.
Ismerősnek az egyel régebbi motoros van,lényegében az is ugyanolyan jó, kicsit nyersebben jár,mint egy hagyományos adagolós gép. A kombájnunkba is ez a SISU motor van síma adagolóval(10éves a gép ugye) jól üzemel teljes mértékben.
Megkell nézni az árakat mi mennyivel több vagy kevesebb
Válasz #1060. hozzászólásra
Tegnap voltam axiálba ott volt 1 igen egy darab gumiheveder a gazda 1-et rendelt mert párra nem volt pénze 2mila /Db ami elb..szodik vagy a gép párnapalatt
24418 hozzászólás
Válasz #1116. hozzászólásra
szerintem már el van
Válasz #1114. hozzászólásra
Tudod Te azt!
Válasz #1111. hozzászólásra
:-))))
Eltemetjük?
Válasz #1113. hozzászólásra
Hétfőkedd kint vagyunk,szerda jó,csütörtök péntek megint van valami macera,de már nem emlékszem.
Válasz #1112. hozzászólásra
mi is?
Válasz #1110. hozzászólásra
jövö héten felmegyek,mikor lenne jo
Válasz #1111. hozzászólásra
Hát ez nem volt szép Géza!
Válasz #1105. hozzászólásra
most esett le a múltkori feri
már rég volt erre
Válasz #1109. hozzászólásra
Inkább hébe:-))
Csak és kizárólag 20,és 25 fok celciusz közöt.
Válasz #1108. hozzászólásra
Hébe hóba?
Válasz #1107. hozzászólásra
hóba se:-)))))
Válasz #1106. hozzászólásra
hmm.... essöben nem is lehet használni
Válasz #1104. hozzászólásra
hm??
Eddig mind,megy ,működik.
Vizet távoltartani tőle.De ez eddig is így volt.....
Válasz #1103. hozzászólásra
Ez ki?
Kiss fecóka?
Válasz #1102. hozzászólásra
Pisti mi a tap.. a T III-as perkinsröl
Válasz #1102. hozzászólásra
úgy tudom, hogy még nem hivatalos az eladás
az ára első hallásra baráti, remélem nem az állapota miatt
legfőképpen az érdekel, hogy mennyit kéne rádobni, hogy zsír legyen minden
egyenlőre nem akarom az idődet rabolni, elöbb szemrevételeznem kellene, mint laikusnak a komoly átvizsgálás elött
Válasz #1101. hozzászólásra
Láttam.
Egész jó.
Ha akarod,lemegyek átnézni.
Mfpisti.
a kollégád már nagyon megérdemli a kolbászt
te tudsz valamit a 106-ról?
na megyek aludni mert holnap még befejezem a kukoricaszárítást vagy délre, aztán még egy 6hektáros táblát kiszántok hogy haladjunk.
egyébként két MTZ kapirgál egyfolytában néhány napja. a tiszta és a jobb szántókon használják ki csodálatos lehetőségeiket,többet esznek mint a nagygép és 3-an sem tudnak megcsinálni annyit mint én egyedül kényelmesen. de a kisebb táblákon jobb a kis függesztett ekékkel forgolódni.
jóccakát
Válasz #1088. hozzászólásra
nekünk még most kezdődik igazán a szántás szezon. 250hektár lesz a 6497-esre. Ma kihúztam 9 hektárt hirtelen felindulásból. kb fél tíztől fél4ig.
reggel tárcsát javítottam,aztán le is tettem róla nem húztam az időt kilöktem 3kis táblát.
volt egy 5 egy 1,5 és egy 2,5hektáros. Az első kettő az elég jó szántó, 18literből jött ki hektáronként. EGyébként ugyanitt tavaly 23literből szántottam,szóval közben arra jutottam,hogy mivel a sima szárzúzós adapter végett a angygórés táblákat letárcsáztam,mint ezt is ugye, így hiába plussz kb8liter a tárcsaköltség hektáronként,azért csak könyebb szántani ha a felső réget már laza.....szóval az a plussz 8liter valójában nemsokkal több mint a fele azthiszem. azért is nem érte volna meg geringhoff vagy akármilyen őj adaptert venni,mert 10évalatt sem hozta volna vissza a felárát....
a lényeg,hogy ezeken 18literből jött ki, az utolsón meg 28-ból. Letettem kicsit mélyebbre az ekét a tárcsázás végett gondoltam a felső réteg már úgyis lazább, ma pont 30centin ment a téma a 28helyett. Ez az utolsó nagyon nedves agyagos talajú, fogós a gép nem kapar,az a tipikus masszív agyag. Ezért vissza kellett váltanom,mert szlip nemvolt magas sebességben meg nem kínoztam a gépet. 5,5 körüli sebességgel tudtam húzni korrektül a rebewerket. nagyon szalonnásat szántott,és a szalonnák vagyis a hantok megmaradtak 30centi vastagon,tehát az egész földszeletet átborítja és teljes vastagságában megmarad,nem omlik szét:-D csak elkeni:-D
szerintem amiről itt beszéltetek kemény szántókról ez egy éppen ilyen! a pillanatnyi fogyasztásmérő mutatott 34litert is néhol foltokban,meg 25-öt is.
verhetetlen a fogyasztás!
csak a SISU!
Válasz #1092. hozzászólásra
Áraz nem írt beszélni meg nem beszéltem velük mert 4 után néztem meg a mailt . Hétfőn beszélek velük és akkor megmondom
Válasz #1095. hozzászólásra
de ez valami keleti csoda ?
Válasz #1093. hozzászólásra
aha, így már vili ! de ez egyértelmű, szerintem, ha valaki egy ilyen gépen cserél
Válasz #1079. hozzászólásra
áhhh dehogyis!
nagy kombájnra egy első gumi 400Eft kb.
szerintem 1,5millióból kijön egy garnitúra,de lehet tévedek.
abból gondolom,hogy vagy másfél éve beszélgettem hozzá értő gépforgalmazóval, amikor gépet kerestünk,és akkor mondta,hogy van gép,gumi garnitúra kellene rá, kb 1Millába fájna...
akkoris a jó öreg gumikerekesek még mindig mennek, de a DT dojzerek már régen kihaltak hahahahhahhaa:-D
nem bízok a lánctalpgumitalp...ban
Válasz #1093. hozzászólásra
bocs cserélték
Válasz #1083. hozzászólásra
A dt-n mért párba cséltek álncot? mert ha csak eggyet mindig kanyarodni akart állandóan ellen kellett kormnyozni megölték a kormánykuplungot, na itt is ez lesz
Válasz #1091. hozzászólásra
Mennyi a 4 soros?
Mfpisti köszi a mailt
Válasz #1088. hozzászólásra
Be van fejezve
Válasz #1084. hozzászólásra
Bexarok!
Hun vótá he????
Gondoltam rád a héten.
Aszittem elpatkótá.
Válasz #1085. hozzászólásra
van még szántani? épp ma becsúszott egy jókora maszek az idő miatt így nem fogunk unatkozni
Válasz #1084. hozzászólásra
Te meg hun a jó p.csába voltál????
Válasz #1072. hozzászólásra
meg pálya építés, szkréper( ha így írják) húzás
Válasz #1081. hozzászólásra
Nem mondtam hogy nem lehet ,csak nem minden körülmény között.Ahova ezeket tervezték nem nagyon szántogatnak
Hello Barátaim :)
Válasz #1069. hozzászólásra
a vége lemaradt, vagy így is akartad, mert nem értem
Válasz #1077. hozzászólásra
igen, a kerekes még megy de ez szedi fel a kukiszárat és gyűri be a heveder alá, mellé,
Válasz #1078. hozzászólásra
Szántanak velük, világos dolog...
Válasz #1074. hozzászólásra
Ha beválna, akkor összehasonlíthatatlanul jobb lenne, mint a kerekes!!!!!!!
Válasz #1074. hozzászólásra
azért a nagy mf-re a 4 valamira való gumi betakarja az 5 misit, nem ?
szántani nem is, de már láttam aki szántott vele. tárcsa, lazító, magágyk.
Válasz #1076. hozzászólásra
Azért, mer a tarlón jár?
Válasz #1073. hozzászólásra
mikor sár van
Válasz #1069. hozzászólásra
akkor ne tartson ilyen gépet !
cselendzserről én nemtudok semmit, jól néznek ki meg minden,de nem vennék...
a gumihevederről meg pláne lemondanék... sokszorosára jön ki ha cserélni kell mint a jó öreg gumiköpenyek, és bizony tönkre is megy...
A jó öreg gumi bevált téma. és rengeteget kibír tudod jól. Én nem próbálkoznék a helyedben új belépő tesztelésével...
Mikó nem?
Válasz #1067. hozzászólásra
Fő ok hogy nem lehet vele minden körülmény között szántani
Válasz #1064. hozzászólásra
Még összefutunk biztos ,elég kicsi a világ,a Sutyort felvilágositottam az MF témában
Nekünk a nagygép TIR III-as már.
Szép fínoman jár, gazdaságos és magának változtatja a teljesítményét,ami azt jelenti,hogy ha nincsen szükség rá,akkor nem kapcsolja rá a plussz lóerőket,ami a nagy kategóriánál kb 20lovat jelent. Szerintem e végett is gazdaságos ez a motor.
Illetve ezek nagyon környezetkímélőek is.
Ismerősnek az egyel régebbi motoros van,lényegében az is ugyanolyan jó, kicsit nyersebben jár,mint egy hagyományos adagolós gép. A kombájnunkba is ez a SISU motor van síma adagolóval(10éves a gép ugye) jól üzemel teljes mértékben.
Megkell nézni az árakat mi mennyivel több vagy kevesebb
Válasz #1060. hozzászólásra
Tegnap voltam axiálba ott volt 1 igen egy darab gumiheveder a gazda 1-et rendelt mert párra nem volt pénze 2mila /Db ami elb..szodik vagy a gép párnapalatt