Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak641 FtBenzin árak624 FtEUR402.58 FtUSD383.14 FtCHF429.18 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
általában ott szokott elúszni a fogyasztás.
Játszadozzál vele,van időd.
Nem árt elő venni a kezelésit is néha,ha hosszabb a tábla és van idő.Nme szégyen,és igérem én sem mondom el senkinek!
Bocsesz,de ha röges a barázda alja,akkor nagyobb a súrlódás,mert a gumi kaparja maga alatt a rögeket,a lazább talajt,emiatt nagyobb a súrlódás,és a szlip.
Nekem legalábbis így tűnik.
Ha nagyon csiszolja az oldalfalat,akkor ellenőrizni kéna az első hátsó nyomtávot,és engedd el a kormányt a barázdában.nem buta a traktor,elmegy az magától szépen.......
hát tarlótól mérve 28centis most a beállított mélység. Múltkor mélyebben is mentem,de a mostani táblákon ezze optimális a szántás minőség. A valamelyik nap szántott ártéri tábla is szalonnás volt. Letettem vagy 35centire a tarlótól és akkor is megmaradt a szalonna,csak éppen vastagabb volt(nem a hasa aljából való:-D) szóval ugyanaz,csak éppen nehezebb volt húzni, meg felesleges ilyen mélyre lemenni egyébként is...
az éven búza van bele vetve már,most csak tárcsáztam.
Tavaly 30literből jött ki. Ez egy 35hektáros tábla,és egy egész dombon van rajta.
Mondjuk a napos oldala egy fokkal jobb,valami oknál fogva érezhetően meg láthatóan lazább kissé a talaj. A másik oldal meg olyan,hogy mivel nagy part,ősszel már a nap nem is süti, és ezen az oldalon olyan feketés sötét a föld. Csak úgy fénylik a hant az eke után:-D
szántottam most kukorica tarlót és mindenféle hántó meg derejevágó :-D nélkül úgy leforgat,hogy alig látszik itt ott egynéhány száracska ki a földből.
A jobb tábláknál nálunk is szinte vethető a szántás,persze csak két ilyen tábla van:-D A többi meg olyan szalonnás,hogy reggelizőasztal nagyságú hantokat vágat az eke:-D
van olyan tábla,ami olyan mint a gumi:-D még szétfagyni sem akar annyira ragaszkodik magához:-D
na hisz ez az mi a faxtól sok a fogyi ?
a lófej az nem mindig van, általában a repce tarló ha nagy a termése akkor arra tippelünk, hogy még az agyát is kiszívja a földnek.
Persze! A traktoros meg a kocsmában!
Az előhántó arra jó,,hogy "conspeed után szabadon":-)))
Meg hát le is forgatja,a barázda aljára,nem oldalra.
Nézd meg eccer hogyan dolgozik,és nem kérdezel többet ilyet.
Nálatok a traktor sem volt divat!
górés föld : előhánt + csipkés tárcsa minden fejen !!!!, a barázda az szabályos 90 fok és szín tiszta !!!! ha olyan a talaj akkor símán vetni még a leg ócskább vetőgéppel is.
amúgy már próbáltuk előhántolók nélkül és könnyebben vitte és ez is tapasztalat
24468 hozzászólás
Válasz #661. hozzászólásra
Honnan tudod, hogy római? Rajta van hogy. made in róma?
Válasz #662. hozzászólásra
Nem villogott, integetett!
Meg volt fakulva.
(NANÁ)
Válasz #661. hozzászólásra
majd mennek a régészek és neked annyi,meg a pénzednek is, ez komoly. tüntess el mindent !
Válasz #660. hozzászólásra
általában ott szokott elúszni a fogyasztás.
Játszadozzál vele,van időd.
Nem árt elő venni a kezelésit is néha,ha hosszabb a tábla és van idő.Nme szégyen,és igérem én sem mondom el senkinek!
Válasz #658. hozzászólásra
én meg őrzöm a jó öreg Hoffer ekevasamat amit a házunk végin szántottam ki még az IH ekével:-D
Józsibácsi mondta hogy az az,merthát Ő még hevítette az orrát benzinlámpával a jó öreg egyhengeresnek:-D
Válasz #659. hozzászólásra
Jó leengedtem nekije!!!!!!!
Mondom ha kincs, hát legyen nagybetűs KINCS!!!!
Az anyja szemit nekije!!! :-)))))))
és villogott tán hogy megláttad ? :-)))
Nekem meg van egy földem, ahol 10-20cm-re római romok vannak. Évente egykocsi követ szedek össze. (A szajrét már többnyire összeszedte más...)
mfpisti akkor abban maradtunk, hogy a lakattal kell még szöszmötölni vagy még van más is ?
száncsábarbi:-))
Válasz #653. hozzászólásra
Én régi érmét találtam 1x.
1700 vlh. ból!
Ez mondjuk a felszínen volt.
De jó mélyen szántottam az ősszel!!!!!!!! :-)))))
uhhh!!!
Válasz #654. hozzászólásra
Hát igen.
A 28 bőven elég!
Az alatt szoktak lazítani a ....:-)))))))
:-)))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))
Válasz #648. hozzászólásra
na ja szántani max 30 cm de már az is sok az a 26-28 cm bőven elég az alatt meg lazítani kéne
Válasz #650. hozzászólásra
Ja!
Eccer egy volt kollégám egy napig zötyögtetett egy szárnyasbombát a T-150-esen.Amit 35cm-en talált.
Kicsitszalajtott......
Mert szélesek a fejek a mélységhez...
Válasz #647. hozzászólásra
kolbászos:-)
Mi az h. felesleges?
Akkor jönnek elő a kincsek wazze!!!!!
Amit az mtz-sek nem vittek haza merthát....:-))))))))
Válasz #645. hozzászólásra
Bocsesz,de ha röges a barázda alja,akkor nagyobb a súrlódás,mert a gumi kaparja maga alatt a rögeket,a lazább talajt,emiatt nagyobb a súrlódás,és a szlip.
Nekem legalábbis így tűnik.
Ha nagyon csiszolja az oldalfalat,akkor ellenőrizni kéna az első hátsó nyomtávot,és engedd el a kormányt a barázdában.nem buta a traktor,elmegy az magától szépen.......
Válasz #643. hozzászólásra
hát tarlótól mérve 28centis most a beállított mélység. Múltkor mélyebben is mentem,de a mostani táblákon ezze optimális a szántás minőség. A valamelyik nap szántott ártéri tábla is szalonnás volt. Letettem vagy 35centire a tarlótól és akkor is megmaradt a szalonna,csak éppen vastagabb volt(nem a hasa aljából való:-D) szóval ugyanaz,csak éppen nehezebb volt húzni, meg felesleges ilyen mélyre lemenni egyébként is...
Válasz #646. hozzászólásra
Akkor van parizeres is?
Válasz #643. hozzászólásra
Vagy mert hullik kifele a hátsón az ebéd!
Válasz #640. hozzászólásra
Ha szekadozot akor keveseb a surlodás a rögöket meg eltaposa!!!!
Válasz #632. hozzászólásra
Pistinek kurvára igaza van!
Válasz #641. hozzászólásra
Azért olyan szalonnás, mert nincs meg a mélység:))
Válasz #639. hozzászólásra
Hát szar a gúdjír meg a többi ...
Ezt tudtuk, nadehogy.....? :-)))))
Válasz #637. hozzászólásra
az éven búza van bele vetve már,most csak tárcsáztam.
Tavaly 30literből jött ki. Ez egy 35hektáros tábla,és egy egész dombon van rajta.
Mondjuk a napos oldala egy fokkal jobb,valami oknál fogva érezhetően meg láthatóan lazább kissé a talaj. A másik oldal meg olyan,hogy mivel nagy part,ősszel már a nap nem is süti, és ezen az oldalon olyan feketés sötét a föld. Csak úgy fénylik a hant az eke után:-D
Válasz #639. hozzászólásra
És ha a szakadozott,röges val csiszolja a gumit?
Válasz #636. hozzászólásra
Az bizt hogy kényelmesebb de gondolj bele egy éles fal csiszolja a gumit
Válasz #636. hozzászólásra
Használjál szépen barázdaszélesítőt,az majd ügyesen szétrázza az agyad:-)))
Válasz #635. hozzászólásra
és azt a ragaszkodóst mennyivel szántod ?
Válasz #630. hozzászólásra
ez most komoly ? ha minél szebb a barázdád annál inkább ártasz a guminak ? basszus pedig végre nem ugrálunk a trakiba és ezért pihenés a szántás
Válasz #627. hozzászólásra
szántottam most kukorica tarlót és mindenféle hántó meg derejevágó :-D nélkül úgy leforgat,hogy alig látszik itt ott egynéhány száracska ki a földből.
A jobb tábláknál nálunk is szinte vethető a szántás,persze csak két ilyen tábla van:-D A többi meg olyan szalonnás,hogy reggelizőasztal nagyságú hantokat vágat az eke:-D
van olyan tábla,ami olyan mint a gumi:-D még szétfagyni sem akar annyira ragaszkodik magához:-D
Válasz #630. hozzászólásra
Adjál neki duftot.
Meg tegyé fel 9,5-öseket a szántáshoz. :-)))))
Válasz #628. hozzászólásra
A "tésztaszaggató" tényleg segít.
Válasz #625. hozzászólásra
na hisz ez az mi a faxtól sok a fogyi ?
a lófej az nem mindig van, általában a repce tarló ha nagy a termése akkor arra tippelünk, hogy még az agyát is kiszívja a földnek.
Válasz #624. hozzászólásra
Persze! A traktoros meg a kocsmában!
Az előhántó arra jó,,hogy "conspeed után szabadon":-)))
Meg hát le is forgatja,a barázda aljára,nem oldalra.
Nézd meg eccer hogyan dolgozik,és nem kérdezel többet ilyet.
Nálatok a traktor sem volt divat!
Ha tárcsa van az ekén szép a barázda fala ez igaz de a gumi belsö falát meg is eszi !!!!
Én levetem!
Válasz #626. hozzászólásra
értettem,csak hülyeséget akartam kérdezni a bátyjától:-D
Válasz #620. hozzászólásra
Naná, h. könnyebben viszi!
Nehogy azt akarja vlk. beetetni, h. ha rápakolja őket ua. marad az ellenállás!
NANEEEEEEEEEEEEE!!!!!
Előhántóval leszántom a szárat kombájn után, nélküle meg nem. Mondjuk ezek direkt kukiszár leforgatók, olyan kicsit idomtalanok, pont erre valók.
a górést aratás után ha az eső leveri vagy egy pár reggeli harmat lenyomja akkor könnyebb erre gondolt szerintem
Válasz #620. hozzászólásra
Akkor mitől ilyen sok a fogyasztás?
A nehéz szántású talajokon lófejek lesznek,vagy mi.....
Igaz Vmisi?
Válasz #618. hozzászólásra
szóval ha az előhántót megvárom amíg az eső leveri a talajra akkor már nem is húzza össze....de mitis??? :-D
akkor mi értelme az előhántónak amúgy???
azért kérdezem mert felénk semmi ilyen nem divat,nem is lát az ember ilyeneket...
Merthát ugyebár mire találták volna ki a KUKORICA ELŐHÁNTÓKAT nemigaz?????? :-))))))))
conspeed után szabadon
Válasz #612. hozzászólásra
nézd meg az ekédet minden fej előtt van eggy váznyulvány oda kell tenni minden fej elé!!!a dereje vágót
Válasz #612. hozzászólásra
górés föld : előhánt + csipkés tárcsa minden fejen !!!!, a barázda az szabályos 90 fok és szín tiszta !!!! ha olyan a talaj akkor símán vetni még a leg ócskább vetőgéppel is.
amúgy már próbáltuk előhántolók nélkül és könnyebben vitte és ez is tapasztalat
Válasz #614. hozzászólásra
Má rég itt vok....
Amott.