Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD392 FtCHF432.9 FtGBP485.2 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ares 826 #21033. hozzászólásáraA total dynatransznak nnics meg a viszkozitása csak 12,9 vagy valamii lyesmi 100fokon. 12,9es viszkozitással akkor vehetsz challoils is. Az még olcsóbb.
Válasz MFM #21031. hozzászólásáraSzerintem annál olcsóbb a TOTAL Dynatrans és ugyan azt tuddja, ez még jobb minőségű mint a GA-12 ami kellene a röncsibe. A Ferga és a Röncsi váltó ugyan az.
Válasz Bandika86 #21029. hozzászólásáraSTOU 15-w40 vagy 10-w40 -es olaj. Több gyártónak is an ilyen olaja. Ha jól rémlik lényeges,hogy 100fokon a viszkozitása 13,5 fölött legyen de majd Pista bátyánk helyesbít ha rosszul írom. Én eurollt használok évek óta. Lényegesen jobb áron van mint a nagy márkák.
Válasz Bandika86 #21028. hozzászólásáraÉn évek óta a JD kétfunkciós olaját teszem bele, de kapható piros hordóban is. Szerintem akár melyik MF kereskedésben tudni fogják hogy a tiedbe milyen kell.
Válasz Bandika86 #21028. hozzászólásáraCsak az első hídról tudok nyilatkozni az teljesen külön van. Ha a hídba cseréled akkor érdemes a két lehajtásban is cserélni. Én 80w90-et tettem bele ha jól emlékszem.
A váltóban én is olajcsere előtt állok. Csak egy olajfolyást egyszerűen nembirok megszüntetni és addig új olajat nem akarnám beletenni...
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy gyárilag milyen olaj van a Fergusonok hátuljában a váltó-hidraulikában? Mf 3065-be érdekelne
A másik kérdésem hogy az első hidban külön van az olaj vagy az is a hátuljából kapja, mármint h abban is cserélném
Köszönöm előre is
Sziasztok
Válasz _NB_ #21026. hozzászólásáraKöszi a linkeket, érdekes áttekintés. Közben sikerült kideríteni, hogy a 3-8 tractor parameters are lost. A leírás szerint újra fel kellene programozni a traktor felszereltségét. De ahhoz már diagnosztika kell, hétfőn próbálok majd valamerre érdeklődni.
Válasz tri #21025. hozzászólásáraÉrteni én sem értek hozzá, de ezt találtam, itt pl a 38 az a olajnyomás érzékelő (a vezeték szakadástól, csati korrózió, beázás..ect) azért írom ezeket, mert annyira nem "intellektüel" a rendszer, hogy kirja mi a pontos hiba csak egy támpontot ad a kezdéshez, tehát nem az érzékelő cserével kell kezdeni, ha egyáltalán jó ez a kód tábla....
EHR 3-8 hibakódot villogja és persze nem működik se le se fel. Plusz ha lefele pozícióba rakom a kapcsolót akkor folyamatosan világít a szállítási lengéscsillapító visszajelző ledje is. Esetleg nincs valakinek hibakód táblázata, mit jelenthet ez? Neten amit találtam, csak 3-6-ig sorolta fel
Válasz Tóth Imre_32245 #21020. hozzászólásáraPerkins motornál az AC pumpa egyik szelepe volt elmozdulva. Gyanus is volt hogy nem jött vissza az adagolóból a hűtőolaj, éppen annyit bírt nyomni a tápszivattyú hogy 1900 ig elég legyen neki. De gondolom a tied már elektromos tápszivattyús lehet.
Válasz Tóth Imre_32245 #21020. hozzászólásáraHasonló volt amikor a búvárcső végén lévő szűrő felkapott koszt. Levettük azt és tettünk még be egy eldobhato műanyag szűrőt a rendszerbe a gyári szűrők elé.
Válasz Tóth Imre_32245 #21020. hozzászólásáraTankban a szívócsőnél van valami kosz amit ha nagyon tolod neki felkap és odaszívja a cső végéhez, ha elveszed a gázt akkor csökken a szívóhatás és elejti.
tuti ez a baja ha egyébként nem hibakódol meg indul meg úgy ketyeg mint kell neki
Szép napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy nem pörög ki teljes fordulatra a motor. A probléma úgy kezdődött hogy 1900 fordulat fölé nem pörgött 2300 ra kéne felmenni. Másnap minden ok 2 óra munka után újra ez a helyzet 1900 max majd gázelvétel és újra megjavul. A gép MF 5465 sisu motoros. Előre is köszönet a segítségért.
Űdv mindenkinek.valaki tudna abba segiteni hogy van egy mf 65 tipusu traktorom.slovèniàbol hoztam adàsvètelivel, most viszem müszakira de csak a motorszàm van beleütve a motorba, az alvázszám helye a kormàny alatt van egy tàblàzaton de a kasztniban nincsen beleütve.ez hogy lehetsèges?kpm nèl szolnak èrte?vagy ott beleütik azt a szàmot hivatalosan?
Válasz Bandika86 #20830. hozzászólásáraMost a napokban megfejtettem ezt a problémát! Kb. 10 éve hajtom ezt a traktort, de még mindíg tud újat mutatni. Ha a 2.-es körbe dugod a pótot a rövidebb kar teljes előre tolásakor van úszó állásban. Az 1. Körön ilyen nincs, azt ha teljesen előretolod az a hidromotor állás.
Válasz MFM #21010. hozzászólásáraNekem ilyen nincs. Egyik váltó 1,2,3,4 + ha balra kihúzom váltja a nyúl-békát. Másik meg irányváltó. Előre-hátra. GOndolom akkor neked még itt van A-B előre és hátra ha jól értelmezem.
3095-ös gép olyat csinál, hogy ha B csoportban megyek vele, majd rálépek a kuplungra és kiveszem üresbe, majd kitolom a váltókart jobbra, azaz az A csoportba, de még nem rakom sebességbe miközben még gurul a traktor kb egy másodpercig mordul egyet. Ezt miért csinálhatja?
Válasz Gábor81 #21006. hozzászólásáraA TOTAL volt a beszállító anno az ELF-nek is úgy tudom, most a TOTAL Dynatrans van benne 200 rugó egy 200L hordó áfásan. Kicsivel jobban a paraméterei mint amit a "nagy" cég árul 1600 Ft/L áron.
Válasz Bandika86 #21002. hozzászólásáraRenault, motor JD, váltó ferga AGCO matrica a jobb oldali hátsó kerék kihajtás házon! Bonyolult a téma de most nincs idő leírni, majd este.
Válasz Gábor81 #20995. hozzászólásáraAzért mert nekem is ferga váltó van a röncsiben és oda gyárilag a GA-12 volt mert mindent olajat a váltóból szív, kormányba, hidraulikába, és persze a váltóba.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy nem-e tudtok gyári kompresszorhoz javítókészletet, Krampnál vagy vhol? Hiba oka kopott a kompresszor és nem bír termelni! Újat ha lehet akkor inkább nem akarnék.(kicsit borsos, meg csak kínait találtam attól meg kicsit félek) Az alján látható egy számsor ami 2488A275, K41641
Köszönöm a segítségeteket
Válasz .Norbert #20990. hozzászólásáraJobb lépcső alatt nyomóági szűrő. Az csak filter, nem patronos. Nekem egyiket se adtak jót alvázszám alapján, vigyél mintát... Sőt, gázolajszűtőt se. Egyedül a motorolajszűrő volt jó... 4 ből 1. Jó arány mi? :D
Válasz Gábor81 #20989. hozzászólásáraKöszi. Én is váltó olajcsere előtt állok. Olvastam hogy cserélted a szűrőket. Én most így hirtelen egy szűrőre emlékszem jobb hátul a mágnesszelepek mögött. Van másik is?
Válasz .Norbert #20988. hozzászólására
Nekem 4x2-es váltóm van, nyúl 3-4-be nekem is csinálja, megyek, kuplungot kinyomom és úgy kapcsolom ki a powert, akkor kicsit ránt. Én annak gondoltam, hogy az egész váltó ahogy átveszi a fordulatszámkülönbséget azt érezni. Mert ha viszaváltok, akkor a szinkron elnyeli ezt.
MF 3090-nél vagy hasonló típusnál tapasztalat e valaki olyat hogy alacsony fokozatban (pl nyúl A2) benyomott power gombbal, kinyomott kuplunggal lendületből gurulva kikapcsolva a power fokozatot elég nagyot ránt az egész gépen... (nagyobb fokozatokban B3-4-nél már nem észrevehető) mitől lehet ez a jelenség?
Válasz jamo #20984. hozzászólásáraNekem is melegszik a 4270-en, én a fékre gondoltam, hogy lehet megszorul egy kicsit és az melegíti fel, mert nekem a fékem is elmegy, meg a kormány. vagy lehet a szűrő van eldugulva és azért is melegedhet? Az olajszintet most öntöttem fel a minimum szint fölé egy kicsivel és tűzforró a hátulja 6 ha után.
24434 hozzászólás
Válasz Ares 826 #21033. hozzászólásáraNa az olajos boltban is azt ajánlották csak a GA14-es verziót
Válasz Ares 826 #21033. hozzászólásáraA total dynatransznak nnics meg a viszkozitása csak 12,9 vagy valamii lyesmi 100fokon. 12,9es viszkozitással akkor vehetsz challoils is. Az még olcsóbb.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz MFM #21031. hozzászólásáraSzerintem annál olcsóbb a TOTAL Dynatrans és ugyan azt tuddja, ez még jobb minőségű mint a GA-12 ami kellene a röncsibe. A Ferga és a Röncsi váltó ugyan az.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Bandika86 #21029. hozzászólásáraSTOU 15-w40 vagy 10-w40 -es olaj. Több gyártónak is an ilyen olaja. Ha jól rémlik lényeges,hogy 100fokon a viszkozitása 13,5 fölött legyen de majd Pista bátyánk helyesbít ha rosszul írom. Én eurollt használok évek óta. Lényegesen jobb áron van mint a nagy márkák.
Válasz Bandika86 #21028. hozzászólásáraÉn évek óta a JD kétfunkciós olaját teszem bele, de kapható piros hordóban is. Szerintem akár melyik MF kereskedésben tudni fogják hogy a tiedbe milyen kell.
Válasz Bandika86 #21028. hozzászólásáraCsak az első hídról tudok nyilatkozni az teljesen külön van. Ha a hídba cseréled akkor érdemes a két lehajtásban is cserélni. Én 80w90-et tettem bele ha jól emlékszem.
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
A váltóban én is olajcsere előtt állok. Csak egy olajfolyást egyszerűen nembirok megszüntetni és addig új olajat nem akarnám beletenni...
Sehol senki!?![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Mindenki dolgozni van?
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy gyárilag milyen olaj van a Fergusonok hátuljában a váltó-hidraulikában? Mf 3065-be érdekelne
A másik kérdésem hogy az első hidban külön van az olaj vagy az is a hátuljából kapja, mármint h abban is cserélném
Köszönöm előre is
Sziasztok
Válasz _NB_ #21026. hozzászólásáraKöszi a linkeket, érdekes áttekintés. Közben sikerült kideríteni, hogy a 3-8 tractor parameters are lost. A leírás szerint újra fel kellene programozni a traktor felszereltségét. De ahhoz már diagnosztika kell, hétfőn próbálok majd valamerre érdeklődni.
Válasz tri #21025. hozzászólásáraÉrteni én sem értek hozzá, de ezt találtam, itt pl a 38 az a olajnyomás érzékelő (a vezeték szakadástól, csati korrózió, beázás..ect) azért írom ezeket, mert annyira nem "intellektüel" a rendszer, hogy kirja mi a pontos hiba csak egy támpontot ad a kezdéshez, tehát nem az érzékelő cserével kell kezdeni, ha egyáltalán jó ez a kód tábla....![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Bosch EHR Fehlercodes link
A forrás link kezdőoldala
Egy PDF a Bosch EHR rendszerről
EHR 3-8 hibakódot villogja és persze nem működik se le se fel. Plusz ha lefele pozícióba rakom a kapcsolót akkor folyamatosan világít a szállítási lengéscsillapító visszajelző ledje is. Esetleg nincs valakinek hibakód táblázata, mit jelenthet ez? Neten amit találtam, csak 3-6-ig sorolta fel![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz Tóth Imre_32245 #21020. hozzászólásáraPerkins motornál az AC pumpa egyik szelepe volt elmozdulva. Gyanus is volt hogy nem jött vissza az adagolóból a hűtőolaj, éppen annyit bírt nyomni a tápszivattyú hogy 1900 ig elég legyen neki. De gondolom a tied már elektromos tápszivattyús lehet.
Válasz Tóth Imre_32245 #21020. hozzászólásáraHasonló volt amikor a búvárcső végén lévő szűrő felkapott koszt. Levettük azt és tettünk még be egy eldobhato műanyag szűrőt a rendszerbe a gyári szűrők elé.
Válasz Tóth Imre_32245 #21020. hozzászólásáraTankban a szívócsőnél van valami kosz amit ha nagyon tolod neki felkap és odaszívja a cső végéhez, ha elveszed a gázt akkor csökken a szívóhatás és elejti.
tuti ez a baja ha egyébként nem hibakódol meg indul meg úgy ketyeg mint kell neki
Válasz Tóth Imre_32245 #21020. hozzászólásáradugulás az üzemagyagrendszerben,vagy a csövekben vagy a szűrőkben
Szép napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy nem pörög ki teljes fordulatra a motor. A probléma úgy kezdődött hogy 1900 fordulat fölé nem pörgött 2300 ra kéne felmenni. Másnap minden ok 2 óra munka után újra ez a helyzet 1900 max majd gázelvétel és újra megjavul. A gép MF 5465 sisu motoros. Előre is köszönet a segítségért.
Válasz MFM #21015. hozzászólásáraSzia köszönöm hogy eszedben tartottad a problémát és törted rajta magad de rájöttem én is.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Űdv mindenkinek.valaki tudna abba segiteni hogy van egy mf 65 tipusu traktorom.slovèniàbol hoztam adàsvètelivel, most viszem müszakira de csak a motorszàm van beleütve a motorba, az alvázszám helye a kormàny alatt van egy tàblàzaton de a kasztniban nincsen beleütve.ez hogy lehetsèges?kpm nèl szolnak èrte?vagy ott beleütik azt a szàmot hivatalosan?
Válasz MFM #21014. hozzászólásáraMár nem is érdekes csak egy gép felől szerettem volna érdeklődni de már tárgytalan![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
ért.
Többeknek bocs az
Válasz Bandika86 #20830. hozzászólásáraMost a napokban megfejtettem ezt a problémát! Kb. 10 éve hajtom ezt a traktort, de még mindíg tud újat mutatni. Ha a 2.-es körbe dugod a pótot a rövidebb kar teljes előre tolásakor van úszó állásban. Az 1. Körön ilyen nincs, azt ha teljesen előretolod az a hidromotor állás.
Válasz balazoooo #21013. hozzászólásáraSzia! Nem jött meg egyenlőre.
Válasz MFM #21012. hozzászólásáraHali, írtam privátot majd nézd meg.
Válasz Gábor81 #21011. hozzászólásáraIgen, ahogy mondod.
Válasz MFM #21010. hozzászólásáraNekem ilyen nincs. Egyik váltó 1,2,3,4 + ha balra kihúzom váltja a nyúl-békát. Másik meg irányváltó. Előre-hátra. GOndolom akkor neked még itt van A-B előre és hátra ha jól értelmezem.
Válasz Gábor81 #21009. hozzászólásáraA nyúl-békát nekem is, de ez egy normál mechanikus 4fokozatú szinkronváltó.
Így néz ki:
B előre. A (előre menet)
B hátra. A (hátra menet)
A B oszlopból az A oszlopba történő eltolásakor a váltókarnak hallható reccsenés.
Válasz MFM #21008. hozzászólásáraNekem sima 4x2-es váltóm van, de ott csak állóhelyben lehet a nyúl-teknős között váltani.
3095-ös gép olyat csinál, hogy ha B csoportban megyek vele, majd rálépek a kuplungra és kiveszem üresbe, majd kitolom a váltókart jobbra, azaz az A csoportba, de még nem rakom sebességbe miközben még gurul a traktor kb egy másodpercig mordul egyet. Ezt miért csinálhatja?
Válasz Gábor81 #21006. hozzászólásáraA TOTAL volt a beszállító anno az ELF-nek is úgy tudom, most a TOTAL Dynatrans van benne 200 rugó egy 200L hordó áfásan. Kicsivel jobban a paraméterei mint amit a "nagy" cég árul 1600 Ft/L áron.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Ares 826 #21001. hozzászólásáraEz is, minden onnan megy, még a fék is...
És Te milyen olajat használsz?
Válasz Bandika86 #21002. hozzászólásáraRenault, motor JD, váltó ferga AGCO matrica a jobb oldali hátsó kerék kihajtás házon! Bonyolult a téma de most nincs idő leírni, majd este.![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz Claaastra #21003. hozzászólásáraKöszönöm![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz Bandika86 #21002. hozzászólásárapróbáld meg a Mágfék kft gugliban
Válasz Ares 826 #21000. hozzászólásáraOlyat meg hol csinálnak? melyik cég?![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Válasz Gábor81 #20995. hozzászólásáraAzért mert nekem is ferga váltó van a röncsiben és oda gyárilag a GA-12 volt mert mindent olajat a váltóból szív, kormányba, hidraulikába, és persze a váltóba.![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz Bandika86 #20996. hozzászólásáraMiért nem viszed el feljavíttatni??? Viszed a régit kapod a cseredarabot.![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz Gábor81 #20997. hozzászólásáraAz 1. számsor alapján 3459944M1![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Gábor81 #20997. hozzászólásáraSzerintem igen ha a gugliban rákeresel akkor egyből kiadja a képeknél
Válasz Bandika86 #20996. hozzászólásáraGyári a kompresszorod?
Sziasztok
Az alján látható egy számsor ami 2488A275, K41641![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Olyan kérdésem lenne hogy nem-e tudtok gyári kompresszorhoz javítókészletet, Krampnál vagy vhol? Hiba oka kopott a kompresszor és nem bír termelni! Újat ha lehet akkor inkább nem akarnék.(kicsit borsos, meg csak kínait találtam attól meg kicsit félek)
Köszönöm a segítségeteket
Válasz Ares 826 #20994. hozzászólásáraMit jelent hogy hagyományos? Azt tettem bele amit a boltban kinéztek valami táblázatból típus alapján.
Válasz Gábor81 #20979. hozzászólásáraA tiédbe még hagyományos olaj kell???![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Egy kis kedvcsináló: https://www.youtube.com/watch?v=9uhCMLVGEfg![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz .Norbert #20988. hozzászólásáraHa jól értelmeztem a könyvet, az is azt írja, nem szabad motorfék üzemmódban a powershift-et használni.
Válasz .Norbert #20990. hozzászólásáraJobb lépcső alatt nyomóági szűrő. Az csak filter, nem patronos. Nekem egyiket se adtak jót alvázszám alapján, vigyél mintát... Sőt, gázolajszűtőt se. Egyedül a motorolajszűrő volt jó... 4 ből 1. Jó arány mi? :D
Válasz Gábor81 #20989. hozzászólásáraKöszi. Én is váltó olajcsere előtt állok. Olvastam hogy cserélted a szűrőket. Én most így hirtelen egy szűrőre emlékszem jobb hátul a mágnesszelepek mögött. Van másik is?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz .Norbert #20988. hozzászólására
Nekem 4x2-es váltóm van, nyúl 3-4-be nekem is csinálja, megyek, kuplungot kinyomom és úgy kapcsolom ki a powert, akkor kicsit ránt. Én annak gondoltam, hogy az egész váltó ahogy átveszi a fordulatszámkülönbséget azt érezni. Mert ha viszaváltok, akkor a szinkron elnyeli ezt.
MF 3090-nél vagy hasonló típusnál tapasztalat e valaki olyat hogy alacsony fokozatban (pl nyúl A2) benyomott power gombbal, kinyomott kuplunggal lendületből gurulva kikapcsolva a power fokozatot elég nagyot ránt az egész gépen... (nagyobb fokozatokban B3-4-nél már nem észrevehető) mitől lehet ez a jelenség?
Válasz jamo #20984. hozzászólásáraNekem is melegszik a 4270-en, én a fékre gondoltam, hogy lehet megszorul egy kicsit és az melegíti fel, mert nekem a fékem is elmegy, meg a kormány. vagy lehet a szűrő van eldugulva és azért is melegedhet? Az olajszintet most öntöttem fel a minimum szint fölé egy kicsivel és tűzforró a hátulja 6 ha után.
Válasz jamo #20981. hozzászólásáraOK!