Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Honnan érdemes ezeket a teleszkópokat beszerezni?
Én a Claas motorháztetejéhez vettem egyet az Axiáltól. Összetolva kb.70 cm, valahol 30ezer alatt. Sokalltam érte.
Azzal csodák nincsenek. Lényeges hogy a vékonyabb zára legyen lefelé beépítéskor, így van kenése a karmantyúnak. De nálam a molitonos fél évet se bírt ki úgy hogy használva se volt. A krampos két évet bírt, most halt be nekem is.
Szia!
Köszönöm az eddigi segitséget neked és másoknak is.
Más: A hátsoablak kitámasztó teleszkoppal mi a tapasztalat ? Milyet vegyek hol ?
Mert már amiota megvan a traktor 3065-ösön már kétszer cserélni kellet mind a kettöt.Köszönöm!
A szeleptömböt teljesen átnéztem, minden könnyen mozog benne, az a furcsa nekem, hogy amikor sülyesztésre rakom a hárompontot hallatszik hogy terheli a szivattyut, meg remeg a tömlő a szelep előtt, olyan mintha nem tudna normálisan áramlani az olaj. Az emelő tengely biztosan nem szorul.
Ez az első generációs szeleptömb. Van benne egy "zuhanás gátló szelep" ami meg tud szorulni. Annak kell neki esni 2000-es papírral. Viszont lehet a felső emelő tengely jobban meg van szorulva. Ha a munka hengerekről leveszed a tömlőt, akkor sem süllyeszt?
Jobb kép nem sikeredett most sötétben, de látható minden rajta, három vezeték megy rá és van a két mágnesszelep benne meg még vagy 4 szelep.
Mitől zárt vagy nyilt a rendszer? Én ahogy néztem olyan a rendszere mint a 3085 nek, csak annak a szelepre 2 csatlakozó megy. Esetleg lehetne ilyet valahonnan szerezni bontottban? vevő lennék rá.
Fotó?
A 6270 kétféle rendszerrel ment. Nyitott, és zárt rendszer. Jellemzően nálunk az olcsóbb, nyitott ment. Ebből is volt kétféle. A katalógusban a hidraulika fejezet kb 200 oldal.
Szia! Nem tudom megnézni mert rengeteg hidraulikus szelepet hoz hozzá és nem tudom melyik a szóbanforgó. Ha egy cikkszámot mondasz akkor megtudom nézni , hogy a másikban van e olyan.
igen, tudom nyomni és akkor se enged le, sőt olyankor hallatszik egy olyan hang, mintha terhelné kissé a szivattyút, ez a hang megvolt akkor is mielőtt szivattyút cseréltem, de akkor legalább leengedett.
Annyira nem ismerem a 31XX szériát. De valszeg olyan mint az én 36xx szériám. Cikkszám szerint ugyanaz a szivattyú kell rájuk. Akkor pedig az egybeépített szivattyú nagyobbik fele nyomja a kormányt és hidraulikát. A kisebbik fele pedig egy 25 bar-os rendszert nyom ami a mágnesszelepek által működtetett dolgokhoz csinálja a nyomást (difizár, 4x4, kardán, terhelés alatti fokozatok nyúl-béka).
Megmértük a kormányszivattyú-mérőpontot, hideg olajnál 160 bár körüli értéket mértünk. A hátsó szivattyúnál pedig 190 bár környékén voltak a mérési adatok. Kopott lehet a szivattyú?
csak tippelek. Tegyél vfel 3 pontra valami qrva nehéz munkagépet és nézd meg hogy meleg olajnál emeli e alapjáraton? HA nem akkor vlaszeg szivattyú ha azt emeli akkor van egy prioritás szelep benne valahol ami a szivattyú után szabályozza, hogy a kormánynak jusson előbb az olaj csak a plussz megy a hidraulikára. De ha ez lenne a baja akkor gázadásra se javulna. Vagy ha van valahol a közeledben egy hidraulika teszter akkor mérd megy szivattyúd mennyit szállít meleg olajnál 180bar-on.
Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy mitől lehet az, hogy a harompont nem akar leengedni, illetve leenged de nagyon lassan, szivattyut cseréltem a gépen és azután csinálja. A harompont vezérlő szeleptombjet szezszedtem de abban nem szorul semmi, illetve mocsok se volt benne.
Úgy volt csak beszoktam indítani megjáratni majdnem minden héten, esetleg máshéten amikor nemvolt -10fok vagy kevesebb, aztán múltkor így maradt, megmozgattam.
Cséplőt ürítőt asztalt mindent megforgatok.
Nem raktam le mert földre nem akartam, betonon meg sok volt a variálás aztán ha nemjó helyen van mozgatni kell csak gond lett volna így rajta maradt, nomeg mint mondtam így meglehet forgatni hagy fürödjenek a fogasgyerekek belül
A héten ha nemfog fagyni(meg lesz elég időm) lemosom fainúl.
Egyébként a geringhodd-hoz van gyárilag egy tároló keret amin hanyat billentve kell függőlegesen tárolni, csak nem kaptam hozzá, amúgy elférne egyik színtető alatt szárazon nem a földbe süppedve patkányfészeknek valónak...
Válasz #19960. hozzászólásra
A gerinek nem lenne jobb szétnyitva ? a vázat is kevésbé terhelné meg az olajok se ott vannak benne ahol szétnyitva szokott lenni. Mi mindig szétnyitva szoktuk lerakni rossz gumit előre, hátul meg van lába a conspeednek.
Hát énis, ezér lett nagy kombájn véve, hogy ne feküdjön ki 5év után, ne kelljen felvakarni halottaiból mert lefutott.
Csak kellett még nagy vetőgép, másik teleszkópos rakodógép, új tető a magtárra, digit hídmérleg, most meg a szárító fog indulni ami nagyobb beruházás mint a többi összesen.
De idén legalább egy kis kutyaólat feléfogok rakni
Igen.
És nem a külseje rozsdál mert jórésze műanyag, meg sértetlen festett lemez, de a vázon mindenhol megáll a por törek minden, az átázik letapad és elkezd dolgozni a korrózió.
Az még a bajom, hogy nyáron is megázott a gép tavaly, szóval nemvolt olan hogy levágtam a nyárit és lefújtam egy kompresszorral mert már akkor rágyógyult a törek hiába fújogattam aratási napok közben reggelente, ősszel meg nagyon elcsúsztunk, sár víz mocsok meló lett a vége
24419 hozzászólás
3125 MF!
3125-ös MF-re milyen szivattyút érdemes vásárolni? Hol és milyen áron lenne?
Válasz #20018. hozzászólásra
Ez nem az?
Válasz #20008. hozzászólásra
Vajon lehetséges lenne ilyet találni bontottat? sajnos cikkszamot nem találok rajta.
Válasz #20013. hozzászólásra
Prillinger, Zalaegerszeg, Agro-enta
Honnan érdemes ezeket a teleszkópokat beszerezni?
Én a Claas motorháztetejéhez vettem egyet az Axiáltól. Összetolva kb.70 cm, valahol 30ezer alatt. Sokalltam érte.
Válasz #20014. hozzászólásra
Hűtő szétnyitó má két éve meghót.
Válasz #20013. hozzászólásra
Nekünk a gyáriak mind jók még kivéve az 5455-ös gépháztető tartóját mert az kezd nem jól tartani, de még állja a sarat
Válasz #20012. hozzászólásra
Milyen gyártmány kitől vetted?
Válasz #20011. hozzászólásra
Akkor az enyém jól tartja magát, 5.éve az idei.
Válasz #20010. hozzászólásra
Azzal csodák nincsenek. Lényeges hogy a vékonyabb zára legyen lefelé beépítéskor, így van kenése a karmantyúnak. De nálam a molitonos fél évet se bírt ki úgy hogy használva se volt. A krampos két évet bírt, most halt be nekem is.
Válasz #19930. hozzászólásra
Szia!
Köszönöm az eddigi segitséget neked és másoknak is.
Más: A hátsoablak kitámasztó teleszkoppal mi a tapasztalat ? Milyet vegyek hol ?
Mert már amiota megvan a traktor 3065-ösön már kétszer cserélni kellet mind a kettöt.Köszönöm!
Válasz #20008. hozzászólásra
A szeleptömböt teljesen átnéztem, minden könnyen mozog benne, az a furcsa nekem, hogy amikor sülyesztésre rakom a hárompontot hallatszik hogy terheli a szivattyut, meg remeg a tömlő a szelep előtt, olyan mintha nem tudna normálisan áramlani az olaj. Az emelő tengely biztosan nem szorul.
Válasz #20007. hozzászólásra
Ez az első generációs szeleptömb. Van benne egy "zuhanás gátló szelep" ami meg tud szorulni. Annak kell neki esni 2000-es papírral. Viszont lehet a felső emelő tengely jobban meg van szorulva. Ha a munka hengerekről leveszed a tömlőt, akkor sem süllyeszt?
Válasz #20006. hozzászólásra
Jobb kép nem sikeredett most sötétben, de látható minden rajta, három vezeték megy rá és van a két mágnesszelep benne meg még vagy 4 szelep.
Mitől zárt vagy nyilt a rendszer? Én ahogy néztem olyan a rendszere mint a 3085 nek, csak annak a szelepre 2 csatlakozó megy. Esetleg lehetne ilyet valahonnan szerezni bontottban? vevő lennék rá.
Válasz #20001. hozzászólásra
Fotó?
A 6270 kétféle rendszerrel ment. Nyitott, és zárt rendszer. Jellemzően nálunk az olcsóbb, nyitott ment. Ebből is volt kétféle. A katalógusban a hidraulika fejezet kb 200 oldal.
Válasz #20004. hozzászólásra
Bizony ám!
Válasz #20003. hozzászólásra
Bizony-bizony!
Ez jó kis topic ám! Szeressük
Itt jó figurák jó gépeznek
Hogy elrepül itt 20000 hozzászólás a kütyükről.
Mondjuk ennek kb felét szanberg produkálta
Válasz #20001. hozzászólásra
Szia! Nem tudom megnézni mert rengeteg hidraulikus szelepet hoz hozzá és nem tudom melyik a szóbanforgó. Ha egy cikkszámot mondasz akkor megtudom nézni , hogy a másikban van e olyan.
Válasz #19998. hozzászólásra
Ha esetleg a katalógusodban utána tudnál nézni, hogy a 6270 es a 8140 hidraulika vezerlo szeleptombje megegyezike megkoszonnem.
Válasz #19998. hozzászólásra
Nem próbáltam még álló motornál, de ma még kisérletezek, illetve probálok egy olyat is, hogy külön akksiról áramot adok a mágnesszelepnek.
Válasz #19996. hozzászólásra
Kétkatáékat kérdezd meg... nem olcsó.
Válasz #19997. hozzászólásra
Esetleg álló motornál nem próbáltad? Lefelé elméletileg akkor is kellene mennie azt hiszem.
Válasz #19985. hozzászólásra
igen, tudom nyomni és akkor se enged le, sőt olyankor hallatszik egy olyan hang, mintha terhelné kissé a szivattyút, ez a hang megvolt akkor is mielőtt szivattyút cseréltem, de akkor legalább leengedett.
Válasz #19995. hozzászólásra
Ha kell is rá szivattyú, szerinted milyet érdemes rá venni? És árban mit takar?
Válasz #19994. hozzászólásra
Annyira nem ismerem a 31XX szériát. De valszeg olyan mint az én 36xx szériám. Cikkszám szerint ugyanaz a szivattyú kell rájuk. Akkor pedig az egybeépített szivattyú nagyobbik fele nyomja a kormányt és hidraulikát. A kisebbik fele pedig egy 25 bar-os rendszert nyom ami a mágnesszelepek által működtetett dolgokhoz csinálja a nyomást (difizár, 4x4, kardán, terhelés alatti fokozatok nyúl-béka).
Válasz #19993. hozzászólásra
külön szivattyú van a kormányhoz és a hidraulikához is. Ugye a 2 egybe van építve, 1 ágon szív, 2 helyre nyom. Üzemóra 6220 van a gépben.
Válasz #19991. hozzászólásra
nincs külön kormány hidraulika szivattyú. Egy szivattyú nyomja a kormányt és a hidraulikát.
Válasz #19991. hozzászólásra
Önmagában a nyomás nemsokat mond. Azt kellene tudni, hogy mennyi a szállítási mennyiség ilyen nyomások mellett? Mennyi óra van a gépben?
Ja és persze meleg olajnál kell mérni. Hideg olajnál teljesen fals eredmények születnek. Ami hidegen 160bar az melegen lehet hogy csak 100.
Válasz #19989. hozzászólásra
Megmértük a kormányszivattyú-mérőpontot, hideg olajnál 160 bár körüli értéket mértünk. A hátsó szivattyúnál pedig 190 bár környékén voltak a mérési adatok. Kopott lehet a szivattyú?
Válasz #19986. hozzászólásra
Takarítsd ki az orbitot.
Válasz #19988. hozzászólásra
csak tippelek. Tegyél vfel 3 pontra valami qrva nehéz munkagépet és nézd meg hogy meleg olajnál emeli e alapjáraton? HA nem akkor vlaszeg szivattyú ha azt emeli akkor van egy prioritás szelep benne valahol ami a szivattyú után szabályozza, hogy a kormánynak jusson előbb az olaj csak a plussz megy a hidraulikára. De ha ez lenne a baja akkor gázadásra se javulna. Vagy ha van valahol a közeledben egy hidraulika teszter akkor mérd megy szivattyúd mennyit szállít meleg olajnál 180bar-on.
Válasz #19987. hozzászólásra
Miből gondolod, hogy a szivattyú a baja?
Válasz #19986. hozzászólásra
szivattyú csere
Massey fergusson 3115 traktoromon nehezen működik a kormány, gázadásra valamivel jobb. Mit tudnék csinálni?
Válasz #19984. hozzászólásra
Kézzel tudod nyomni a vezérlő szelepet? Akkor se enged le? Lefelé a szivattyú nem dolgozik. Csak simán visszafolyik az olaj.
Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy mitől lehet az, hogy a harompont nem akar leengedni, illetve leenged de nagyon lassan, szivattyut cseréltem a gépen és azután csinálja. A harompont vezérlő szeleptombjet szezszedtem de abban nem szorul semmi, illetve mocsok se volt benne.
Válasz #19982. hozzászólásra
Válasz #19981. hozzászólásra
biztos ext rémes összeget sikerül belülled kicsikarniuk
nem birták biztos elviselni hogy ennyire lehúztak
Válasz #19980. hozzászólásra
Nem emlékszem kicsit sem már, amúgy az Atra-tól vettem őket.
aztán hollandiából a gyárból még visszautaltak egy kis lóvét, hogy megköszönjék az ő terméküket választottam
Válasz #19979. hozzászólásra
Reménykedj hogy nem 1 et 2t 3at 4et.
Válasz #19978. hozzászólásra
Fúúúú nemtudom már, megkéne nézzem a papírjait de most még a kedvedért sem keresem elő
Mennyi garanciát adtak rá?
Válasz #19976. hozzászólásra
Úgy volt csak beszoktam indítani megjáratni majdnem minden héten, esetleg máshéten amikor nemvolt -10fok vagy kevesebb, aztán múltkor így maradt, megmozgattam.
Cséplőt ürítőt asztalt mindent megforgatok.
Nem raktam le mert földre nem akartam, betonon meg sok volt a variálás aztán ha nemjó helyen van mozgatni kell csak gond lett volna így rajta maradt, nomeg mint mondtam így meglehet forgatni hagy fürödjenek a fogasgyerekek belül
A héten ha nemfog fagyni(meg lesz elég időm) lemosom fainúl.
Egyébként a geringhodd-hoz van gyárilag egy tároló keret amin hanyat billentve kell függőlegesen tárolni, csak nem kaptam hozzá, amúgy elférne egyik színtető alatt szárazon nem a földbe süppedve patkányfészeknek valónak...
A gerinek nem lenne jobb szétnyitva ? a vázat is kevésbé terhelné meg az olajok se ott vannak benne ahol szétnyitva szokott lenni. Mi mindig szétnyitva szoktuk lerakni rossz gumit előre, hátul meg van lába a conspeednek.
Válasz #19974. hozzászólásra
Annyi mint a 6485-ös.
Valami 160 körüli
Azt ki tudja a Ferga 7485 traki az hány pacis??
Válasz #19972. hozzászólásra
Hát énis, ezér lett nagy kombájn véve, hogy ne feküdjön ki 5év után, ne kelljen felvakarni halottaiból mert lefutott.
Csak kellett még nagy vetőgép, másik teleszkópos rakodógép, új tető a magtárra, digit hídmérleg, most meg a szárító fog indulni ami nagyobb beruházás mint a többi összesen.
De idén legalább egy kis kutyaólat feléfogok rakni
Nekem hallistennek az osszes gepem bentvan,igaz draga mulatsag egy tarolot csinallni csak gepeknek,de en hosszu tavra gondolkozom mindennel.
Válasz #19969. hozzászólásra
Igen.
És nem a külseje rozsdál mert jórésze műanyag, meg sértetlen festett lemez, de a vázon mindenhol megáll a por törek minden, az átázik letapad és elkezd dolgozni a korrózió.
Az még a bajom, hogy nyáron is megázott a gép tavaly, szóval nemvolt olan hogy levágtam a nyárit és lefújtam egy kompresszorral mert már akkor rágyógyult a törek hiába fújogattam aratási napok közben reggelente, ősszel meg nagyon elcsúsztunk, sár víz mocsok meló lett a vége