Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Szeretnék bemutatkozni, én is foglalkozom meggyel, nem nagy területen. Tavalyi évben az antraknózis nekem is megtizedelte a termést. akkor még a környéken nem nagyon tudták mi ez, azt mondták monília meg hogy a blumeriella húzódott át a termésre. Ez a teldor nevű szer mennyire hatásos ellene? Van valakinek tapasztalata? Annyit tudok hogy nagyon drága. Segítségeteket előre is köszönöm!!!
Nem fizető cég AKRIDIS KFT,Ófehértó Alkotmány út.Zöldség-gyümölcs felvásárlással foglalkoznak.30 napos fizetési határidőt kérnek majd azután sem fizetnek.Egy ideig hitegetnek,majd nyíltan mondják nincs pénz!Őstermelőkre szakosodtak,mert az APEH és hivatalos szervek felé nem tartoznak,viszont több őstermelőnek(magánszemélynek) nagyobb összegekkel is tartoznak.Mi is ügyvéd által fizetési meghagyást kértünk,de 4.-ik helyen vagyunk a behajtási listán.A saját érdekében mindenki kerülje el őket és termeljen nekik HA MER!!!!
Hát a Teldor szentelt víz arany áron, az a baj azt mondják hogy a gloeospórium már a kis zöld meggyet fertőzi, csak az érési fázisban lehet észlelni mivel cukrot bontja le a gomba, de még kimondottan egy növszergyártó cég sem meri teljes egészében hogy az ő terméke hatásos a betegség ellen, habár most a Signum Wg, meg a Tiuram Granflow megkapta az eseti engedélyt antraknózisra, itt a környéken van olyan gazdaismerősöm aki a tebukanzol hatóanyagot használják sikeresen.
Nagyon félek a szedés idején támadó meggy antrakózis
betegségtől,az elmúlt évben 10 permetezés mellett sem
sikerült megvédeni a termést, az utolsó két kezelés
Teldorral ment,kb.40 % tönkrement, ha tud esetleg valaki hatásos megoldást,esetleg közreadhatná.
A lengyeleknél -10 fok volt, ott tarolt a fagy. A német meggyeseket sem kímélte, ott se sok fog teremni. Nálunk a fagy előtti napon ültek össze a feldolgozók, ahol megállapodtak 150 ft/kg kezdő felvásárlási árban (kartell rulez!). Aztán másnap jött a fagy. Azóta már 1 euroról beszélnek, de van, aki 1.1 euroval számol. Ez ugyanannyi, mint 2007-ben. Meg 2000-ben.
Nagyon izgultam,hogy mit okozott a fagy,de megúsztuk. Sajnos a moníliával nem így történik...
Nem piacozunk vele, hűtőházba szoktuk leadni. Kíváncsi vagyok az idei árakra!
Ahhoz még kicsit korán van hogy az antraknózist észrevedd, majd betakarítás előtt vagy közben fogod csak észrevenni igaz már most fertőzi a glöospórium a zöld kis meggyet.
TEGNAPI INFORMÁCIOM VAN,EGY JÓBARÁTOM (6.3 HA VEGYES MEGGYESE VAN)ÁLTAL HALLOTT INFORMÁCIÓT KÖZLÖK VELETEK:AZ OROSZ PIACRA IS NAGYON KELL A MEGGY,MÁR MOST MÁSZKÁLNAK A TERPJÁRÓVAL AKÁR A KISEBB GAZDÁKÉRT IS(1HEKTÁRTÓL)250FT NETTO ÁRRÓL IS SUSOGNAK...
Az lehet, csak akkor nem volt minusz 30 fok Lengyelországban február második felében és nem voltak üresek a készáruraktárak szerte Európában. 15 év alatt még nem fordult elő velem, hogy már februárban keressenek a feldolgozók a meggy miatt.
A meggyet le kell zongorázni 1 hét alatt,nem olyan mint a kukorica,hogy betárolom és kivárom a nekem megfelelő árat.Odaadja az ember amenyiért veszik és ezt tudják a kereskedők is.
Láttam én már ilyet, voltam TÉSZ tag is. Mondták, hogy na majd mi, így meg úgy, meg na nehogymá.
Aztán mi lett a vége a 200-250Ft.-ról 80-90Ft.
A kereskedő az biztos megkapja majd érte ezt az árat, de a parasztot leszarják nagy ívben.
Ez mindig így szokott lenni.
Idén - reméljük - végre normális ára lesz a meggynek. A készletek elfogytak, nemcsak nálunk, hanem Európában is. A feldolgozók - akikkel az elmúlt napokban beszélgettem - 200 - 250 forintos meggyárral kalkulálnak az idei tervükben.
Üdvözlök minden gazdatársat! Feri vagyok,5 hektár meggyesem van és tavaszi fagyok elleni védekezés témájában lennék kiváncsi tapasztalataitokra. Sok dologgal próbálkozom(próbálkoztam) több kevesebb sikerrel. A mult évben egy speciális köddöt próbáltam,eddig talán ez volt a leghatékonyabb,de szeretném kombinálni a módszert,hogy minimálisra csökkentsem a kárt. Valakinek valami bevált dolog..???
Van aki megtalálta és leszedte az utólsó fát!Én is megtaláltam,leszedtem és most gyorsan ki is vágtam!Dolgoztam vele éveken keresztül mindig azt gondolta szeretem!Tényleg szerettemm a meggyet,mert azt gondoltam tisztességgel gondozom megélünk!Ő is ők és a családom is,meg az a húsz család is akit eltartottak a meggyfácskáim!Tévedtünk mindketten!Na de sebaj,tüzelőnk van!A gyümölcsöt pedig megvesszük a multiknál,frissen,fagyasztava,befőttben ötszörös áron!Mert nekünk ez jó!Csak a meggyfácskáimat nem kérdeztem meg,hogy nekik jó e!?Minket sem fog senki megkérdezni?!
Már elég régóta a felvásárlók diktálnak. És ez sajnos nem csak a meggyel van így. Neki (aki nem vetett, nem permetelt, nem ültetett, nem aggódott, nem fűtött a palántnak, nem kapálta, nem locsolta, nem takarította be, és még sorolhatnám, hogy mit nem tett érte ) mindig több a haszna rajta, mint a termelőnek. Tisztelet a kivételnek, ha van ilyen. Azért mindenki tudja, hogy mennyiért továbbítják a meggyet. Nem vagyunk buták. De azt már korábban is leírtam: a kistermelő SOHA nem tudja azt megtenni, hogy nem adja oda, mert apró pénz is pénz. Ezen kellene változtatni, és nekünk összefogni. Ja, és magunk közül kiszórni azokat, akik a mi áraink alá mennek...teszem hozzá, hogy ezek az emberek pont azok, akik ezt csak mellékesként csinálják. Erről ennyit!
Fürtös meggy eladó! Napi 150 láda, összesen kb. 15-20 tonna. Szárral vagy szára nélkül. Ár: megegyezés szerint.
Illés Antal, Papos (Sz-SZ-B megye), 06704503106
Sziasztok holnap kezdeném a meggyszedést szárával kb 20q van aki tud valami piacot rá kérem értesítsen a sajtosjo@freemail.hu email címen vagy a 06709458401 es telefonszámon. SzSzB megye Mándok
Ma hajnali Debrecen nagybani helyzetkép temérdek termelő és nepper a meggy ára pedig 130-150ft szárall. Hozzáteszem tegnapi nap meggyhiánnyal zárult. 200 ft körül volt a meggy.
Tátom a számat...Nálunk az idén nem lesz meggyszörp, mert a békéscsabai piacon őstermelőnek látszó ember (csak meggyet árult) 400ért nyomta ládaszámra, kiskereskedők e fölött adják...
Sziasztok!
Jó hírek érkeznek, felfelé megy a meggy ára, a feldolgozók észbe kaptak. Most érdemes pár napot kivárni azt ajánlom mindenkinek aki teheti...
1814 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék bemutatkozni, én is foglalkozom meggyel, nem nagy területen. Tavalyi évben az antraknózis nekem is megtizedelte a termést. akkor még a környéken nem nagyon tudták mi ez, azt mondták monília meg hogy a blumeriella húzódott át a termésre. Ez a teldor nevű szer mennyire hatásos ellene? Van valakinek tapasztalata? Annyit tudok hogy nagyon drága. Segítségeteket előre is köszönöm!!!
Őstermelők figyelem!!!
Feladva: 2011-05-16 21:17:28
Frissítve: 2011-05-23 11:14:23
Ár: Lényegtelen,mert a k
Feladó adatai:
Név: Bacskai Nelli
E-Mail: bacskainelli@freemail.hu
Telefonszám: +36202282860
Helység: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye,Ófehértó
Nem fizető cég AKRIDIS KFT,Ófehértó Alkotmány út.Zöldség-gyümölcs felvásárlással foglalkoznak.30 napos fizetési határidőt kérnek majd azután sem fizetnek.Egy ideig hitegetnek,majd nyíltan mondják nincs pénz!Őstermelőkre szakosodtak,mert az APEH és hivatalos szervek felé nem tartoznak,viszont több őstermelőnek(magánszemélynek) nagyobb összegekkel is tartoznak.Mi is ügyvéd által fizetési meghagyást kértünk,de 4.-ik helyen vagyunk a behajtási listán.A saját érdekében mindenki kerülje el őket és termeljen nekik HA MER!!!!
Lengyelek is keresik a meggyet Magyarországon.
Nem sokat hagyott nekik a fagy.
Válasz #360. hozzászólásra
Hát a Teldor szentelt víz arany áron, az a baj azt mondják hogy a gloeospórium már a kis zöld meggyet fertőzi, csak az érési fázisban lehet észlelni mivel cukrot bontja le a gomba, de még kimondottan egy növszergyártó cég sem meri teljes egészében hogy az ő terméke hatásos a betegség ellen, habár most a Signum Wg, meg a Tiuram Granflow megkapta az eseti engedélyt antraknózisra, itt a környéken van olyan gazdaismerősöm aki a tebukanzol hatóanyagot használják sikeresen.
Nagyon félek a szedés idején támadó meggy antrakózis
betegségtől,az elmúlt évben 10 permetezés mellett sem
sikerült megvédeni a termést, az utolsó két kezelés
Teldorral ment,kb.40 % tönkrement, ha tud esetleg valaki hatásos megoldást,esetleg közreadhatná.
Az érdi nálunk (Fejér) is nagyon sokat ledobott, az elejen jól nézett ki, de csak közepes termés lesz rajta...sajnos![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Felénk Nyíregyháza környéke a fagy is megtizedelte a termést ,de ez a nagy hőség is főleg az érdi bőtermő hullott meg nagyon.
Kedves Pista1234!
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Merre van az a felénk? milyen fajtáról van szó?
Nagy mennyiségről érdeklődnék.
Köszönöm.
marlin
Válasz #354. hozzászólásra
Továbbra is a 250-300 forintos sávban beszélnek.
Nincs meggy.
Válasz #354. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
felénk a sima meggyet 150re szerződik, de beszélnek még 300 ft-okat is. szerintem jó ára lesz mert nincs meggy
Hallott valaki friss árakat az ipari meggyre?
Válasz #352. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Legyen igazad az 1 euró körüli meggy árral...
Ez az ár az ipari meggyre vonatkozik, akkor mennyi lesz a friss piaci ára?
A lengyeleknél -10 fok volt, ott tarolt a fagy. A német meggyeseket sem kímélte, ott se sok fog teremni. Nálunk a fagy előtti napon ültek össze a feldolgozók, ahol megállapodtak 150 ft/kg kezdő felvásárlási árban (kartell rulez!). Aztán másnap jött a fagy. Azóta már 1 euroról beszélnek, de van, aki 1.1 euroval számol. Ez ugyanannyi, mint 2007-ben. Meg 2000-ben.
sziasztok
Nagyon izgultam,hogy mit okozott a fagy,de megúsztuk. Sajnos a moníliával nem így történik...![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Nem piacozunk vele, hűtőházba szoktuk leadni. Kíváncsi vagyok az idei árakra!
Fagy mekkora kárt okozott?
Ahhoz még kicsit korán van hogy az antraknózist észrevedd, majd betakarítás előtt vagy közben fogod csak észrevenni igaz már most fertőzi a glöospórium a zöld kis meggyet.
Gloeosporium kinél probléma? Kinél milyen jelei vannak?
TEGNAPI INFORMÁCIOM VAN,EGY JÓBARÁTOM (6.3 HA VEGYES MEGGYESE VAN)ÁLTAL HALLOTT INFORMÁCIÓT KÖZLÖK VELETEK:AZ OROSZ PIACRA IS NAGYON KELL A MEGGY,MÁR MOST MÁSZKÁLNAK A TERPJÁRÓVAL AKÁR A KISEBB GAZDÁKÉRT IS(1HEKTÁRTÓL)250FT NETTO ÁRRÓL IS SUSOGNAK...
Válasz #344. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
pontosan így van hozzánk is jövő héten jönnek kiváncsian várom mit mondanak jövő héten kezdjük a metszését sajna muszáj de nem durva beavatkozás lesz
Válasz #342. hozzászólásra
Az lehet, csak akkor nem volt minusz 30 fok Lengyelországban február második felében és nem voltak üresek a készáruraktárak szerte Európában. 15 év alatt még nem fordult elő velem, hogy már februárban keressenek a feldolgozók a meggy miatt.
A meggyet le kell zongorázni 1 hét alatt,nem olyan mint a kukorica,hogy betárolom és kivárom a nekem megfelelő árat.Odaadja az ember amenyiért veszik és ezt tudják a kereskedők is.
Láttam én már ilyet, voltam TÉSZ tag is. Mondták, hogy na majd mi, így meg úgy, meg na nehogymá.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Aztán mi lett a vége a 200-250Ft.-ról 80-90Ft.
A kereskedő az biztos megkapja majd érte ezt az árat, de a parasztot leszarják nagy ívben.
Ez mindig így szokott lenni.
Mejyik feldolgozokkal beszéltél? Nagyon jó lenne ez az ár, de kicsit túl szép a kép.
Idén - reméljük - végre normális ára lesz a meggynek. A készletek elfogytak, nemcsak nálunk, hanem Európában is. A feldolgozók - akikkel az elmúlt napokban beszélgettem - 200 - 250 forintos meggyárral kalkulálnak az idei tervükben.
feri59 küldte be 2010-10-26 11:25:39-kor
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Üdvözlök minden gazdatársat! Feri vagyok,5 hektár meggyesem van és tavaszi fagyok elleni védekezés témájában lennék kiváncsi tapasztalataitokra. Sok dologgal próbálkozom(próbálkoztam) több kevesebb sikerrel. A mult évben egy speciális köddöt próbáltam,eddig talán ez volt a leghatékonyabb,de szeretném kombinálni a módszert,hogy minimálisra csökkentsem a kárt. Valakinek valami bevált dolog..???
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-07-09 18:42:45
Van aki megtalálta és leszedte az utólsó fát!Én is megtaláltam,leszedtem és most gyorsan ki is vágtam!Dolgoztam vele éveken keresztül mindig azt gondolta szeretem!Tényleg szerettemm a meggyet,mert azt gondoltam tisztességgel gondozom megélünk!Ő is ők és a családom is,meg az a húsz család is akit eltartottak a meggyfácskáim!Tévedtünk mindketten!Na de sebaj,tüzelőnk van!A gyümölcsöt pedig megvesszük a multiknál,frissen,fagyasztava,befőttben ötszörös áron!Mert nekünk ez jó!Csak a meggyfácskáimat nem kérdeztem meg,hogy nekik jó e!?Minket sem fog senki megkérdezni?!
Üdvözlet Mindenkinek!
Megtaláltuk ma az utolsó fát is!
90 Ft + kompfelárral ment el a hűtőházba, plusz megcsókolták a lábunk nyomát a helyiek a 150 Ft-os meggyért.
Ez van. Amit igazából sajnálok, az az, hogy a legrosszabb esetre becsült mennyiséget sem értük el.
Válasz #334. hozzászólásra
Már elég régóta a felvásárlók diktálnak. És ez sajnos nem csak a meggyel van így. Neki (aki nem vetett, nem permetelt, nem ültetett, nem aggódott, nem fűtött a palántnak, nem kapálta, nem locsolta, nem takarította be, és még sorolhatnám, hogy mit nem tett érte ) mindig több a haszna rajta, mint a termelőnek. Tisztelet a kivételnek, ha van ilyen. Azért mindenki tudja, hogy mennyiért továbbítják a meggyet. Nem vagyunk buták. De azt már korábban is leírtam: a kistermelő SOHA nem tudja azt megtenni, hogy nem adja oda, mert apró pénz is pénz. Ezen kellene változtatni, és nekünk összefogni. Ja, és magunk közül kiszórni azokat, akik a mi áraink alá mennek...teszem hozzá, hogy ezek az emberek pont azok, akik ezt csak mellékesként csinálják. Erről ennyit!
.
200 kg kocsány nélkül szedett érett cig@ny meggyet keresek megvételre. Érte megyek.
Árajánlatot kérek
Moderálta: (3932) 2013-10-30 15:27:45
Rázott meggyet keresek, nagy tételben.
70/3683680
Elég kevés on-topik hozzászólás született az utóbbi időben ...
erdekelne meggy debrecen kornyeken vagy egesz hajdu bihar megyeben napi 400kg erte mennek, ajanlatokat varok, koszonom
újfehértói fürtös meggy, kb.30 q eladó, Cegléden.
A jövő héten kezdjük szedni.
Érd.: +36304693816-os számon.
Fürtös meggy eladó! Napi 150 láda, összesen kb. 15-20 tonna. Szárral vagy szára nélkül. Ár: megegyezés szerint.
Illés Antal, Papos (Sz-SZ-B megye), 06704503106
Válasz #309. hozzászólásra
És mégis mekkora mennyiségről beszélsz, és pontosan hová?
Válasz #312. hozzászólásra
Igen, 15 tonna, de ha több termelő van és 12-14 tonna van az is érdekel!!
Válasz #321. hozzászólásra
Hali!
Hány órára mész a nagybanira?
Milyen feltételek mellett lehet a nagybanira meggyet vinni?
Sziasztok holnap kezdeném a meggyszedést szárával kb 20q van aki tud valami piacot rá kérem értesítsen a sajtosjo@freemail.hu email címen vagy a 06709458401 es telefonszámon. SzSzB megye Mándok![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Abony, Szolnok, Tiszakécske környékén keresek meggyet megvételre, 10-15q szárastól, nem repedtet, Kántorjánosi, debreceni fajták.
Te:06203751556
Válasz #318. hozzászólásra
Igen, én is ezt hallottam. Na de ki tudja....
Ma hajnali Debrecen nagybani helyzetkép temérdek termelő és nepper a meggy ára pedig 130-150ft szárall. Hozzáteszem tegnapi nap meggyhiánnyal zárult. 200 ft körül volt a meggy.![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Tátom a számat...Nálunk az idén nem lesz meggyszörp, mert a békéscsabai piacon őstermelőnek látszó ember (csak meggyet árult) 400ért nyomta ládaszámra, kiskereskedők e fölött adják...
Üdv
Isten szóljon belőlled:)!
Sziasztok!
Jó hírek érkeznek, felfelé megy a meggy ára, a feldolgozók észbe kaptak. Most érdemes pár napot kivárni azt ajánlom mindenkinek aki teheti...
Üdv.
ICE
Természetesen napi 10 q.
Ha tudtok száras meggyre vevőt érdekelne napi 10 g erejéig. 30 411 94 04
Válasz #309. hozzászólásra
Kérnék szépen én is bővebb infót erről a lehetőségről!