Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz nagy.fruit #1557. hozzászólásáraÉvek óta (10) kintre szállítunk, hűtős kamionba viszik csak a rakodásnál annyi a gond, hogy békázni kell. Sose volt minőségi nyafogás és százalékolás
Válasz nagy.fruit #1557. hozzászólásáraSzerintem nem lesz vele gond. Tavaly dömping volt tudtak kötekedni. Idén a Keresleti piac miatt a kereskedő meg a feldolgozó ipar is más helyzetben van.
Válasz nagy.fruit #1556. hozzászólásáraHol van mindenki??
Az egyik kereskedő megkeresett ma egy érdekes felvetéssel. 2 lehetőséget kínált: belföld 200 Ft vagy export 240 Ft. Mindegyik a kerti ár. Elsőre nagyon kecsegtető volt az export. Két éve már hoztunk vissza lébe meggyet úgy, hogy másnál belföldön nem volt probléma...
Ti mit csináltok?? Ment már tőletek exportra? Milyen a fogadtatás? Sz.rakodnak átvételnél?
2 kamionnal bevállaltam az exportot, ha jó lesz, talán megy a harmadik is, mert az 40 Ft azért nem kevés...
Válasz Kóder György #1554. hozzászólásáraEzekkel a felvásárlói költségekkel nincs is baj.. A tőlem legtávolabbi pont is kijön 15 Ft-os költségből az országban, mert mindig tele kamionokat engedünk ki a kertből (17 t). A végén ez nehezebb, de arra is van megoldás. Szóval nálam a kereskedőnek nincs sok dolga.. :)
Nálunk az összefogás nem nagyon működik. Már nem egyszer próbálkoztam vele, most már csak egyedül csinálom.. Értem én, hogy 5-10 Ft jelentős tud lenni kamiononként, de meguntam, hogy ennyiért ugrálnak és engem csesztetnek miattuk. Oldják meg, adják el cefrének, hívják a seregélyeket, lesz.rom.. Ja.. Meg még ládát is adjak kölcsön, mert a baromnak még saját ládája sincs, pedig már rég vehettek volna, aztán a végén kevesebbett kapok vissza. Nem is értem minek termel, ha nincs saját láda.. Én már a második évben veszegettem a ládákat kisebb tételben, hogy mire beindul, addigra legyen mibe szedni.
anno ígértem receptet meggy bor készítésére, de nem találom az alkalmas topikot.
Ha valaki segítene, az jó lenne.
Meggybor
http://abshinteradio.atw.hu/?p=54
A meggyet két léből megmosni. Kilogrammonként 5 dkg mag megtörve. Akkor inkább nem kell magozni csak a falét, de így még nem próbáltam.
5 kg meggy
• 4 liter víz
• literenként 285 g cukor
• és egy tíz literes demizson
Elkészítés:
A magozott meggyet összezúzzuk, két napig állni (erjedni) hagyjuk. Egyes receptek szerint a magok egy részét is bele kell zúzni a velőbe. Két nap után lepréseljük, átszűrjük levesszűrőn vagy gézen, de erre a célra nagyon jó a lyukas nylonharisnya is. Minden liter meggyléhez egy liternyi vizet adunk. A cukrot folyamatosan adagoljuk úgy, hogy hozzáadás előtt feloldjuk a gyümölcslében: literenként az első szűréskor 160 grammot, 12 nap elteltével 80 grammot, újabb 12 nap elteltével 45 grammot (literenként!).
(KJ szerint
A cukrozott meggyet kotyogós demizsonba tenni és várni, amíg kiforr! (1-1,5 hét). Majd seprűről leszűrni (lefejteni)és ezután palackozni!)
kotyogón forrjon.Cukrot tenni bele és Néhány nap után töltsük át demizsonba, zárjuk le és tároljuk 10-12 fokon. Három-négy hét után palackokba tölthetjük, hűvös, sötét helyen eláll.
S. Laci szerint.
1 kg gyümölcs
2 liter víz
0,5 kg vízben feloldott cukor
8-10 napig kotyogón forrjon.
Gumicsővel leszűrni. ¾ rész
Két hét múlva isszák.
Válasz nagy.fruit #1552. hozzászólásáraLeegyszerűsített kérdés, hogy mennyi a meggy ára: attól is függ kinek és hol? Nyilván nem ugyanannyi, ha 20 láda meggyed van és elviszed egy talicskával a szomszéd átvevőhöz, akinek meg kell nézegetni nem kukacos-e, nincs-e az alljában zöld vagy penészes, rakodni kell, majd este beszállítani valamelyik konzervgyárba. Ez minimum15 forint kilónként és az átvevőnek is meg kell élnie. Ha te beviszel egy kamion (~20 tonna) meggyet egy konzervgyárba nyilván más árat kapsz, vagy ha egy TÉSz-t 300 tonnát az is mást, de abban is simán lehet 15 Ft extra fuvarköltség a kerti árhoz képest.
Idén én is azt hallom lesz ára a meggynek. Hogy jövőre se legyen gond, mindenkinek azt javaslom szövetkezzen! Ha nincs normális TÉSz a környéken fogj össze a szomszédoddal, haveroddal, akiben megbízol. Ha közösen adtok vesztek nagyobb tételben jobban járatok, nő az alkuerő.
Válasz balazspali #1551. hozzászólására A szőlőre is adott telepítési támogatást,most meg nem kell!De nem mindenki akar ám termelni!Csak a támogatás miatt ültet!
Évek óta nézem a fórumot, de sokszor nem értem és muszáj volt regisztráljak.. Ezeket az árakat hol halljátok? Eddigi tapasztalataim szerint, akik azt mondják, hogy ezeket az árakat hallják, kontaktot sosem tudtak adni, pedig szeretnék magasabb áron értékesíteni én is..
Érdi jubileummal kezdünk és a kerti felvásárlási ár 155-160 Ft között van a kertbnen a mi felvásárlóinknál.. Ha tudtok jobbat írjatok légyszi egy mailt, mert ha ez, amit írtok tényleg igaz, akkor a mostani nepper biztos nem kap...
Köszi!
Persze, mert el veszik a gazdáktól a kedvüket az alacsony felv. árakkal s nem foglalkozik kellő védelemmel...láttam én almát is a fa alatt teritve,most meg látok szép telepitést 120 milliós ,de minek? Mikor nincs piaca....valami nincs itt rendbe
Meggyre mondanak 250-300Ft/kg-os árakat, de hallottam már 1-1,2eur/kg-os árat is. Jönnek majd a lengyelek is náluk is nagyon kevés a meggy... Szóval nem kell elkapkodni az eladásokat idén.
Üdvözlök minden tagot! Tud valaki már valamit a meggy ár alakulásáról? Ha az idő engedi talán csütörtökön már neki tudunk kezdeni a jubileum szedésének!
Pest megye déli részén a gazdatársak hozzá sem kezdenek a cseresznye szedéséhez, mert mutatóban van néhány db a fákon. Nálunk az érdi bőtermő meggy jónak ígérkezik, az újfehértóin legjobb esetben is 50 %-os termés várható a tavalyihoz képest. Szomszéd gyümölcsösökben van, akinél a tavalyinak a 10 %-a várható. Van ismerős, akit már hetekkel ezelőtt az összes cég felkeresett akivel valaha üzletelt, hogy adja el oda a meggyét. Komoly gyümölcshiány lesz idén. Van egy olyan érzésem, hogy az árak mégsem fogják ezt tükrözni. Meglátjuk...
na ez itt a probléma,mert ha meg lesz 200ft akkor mindenki leszedi moniliásan férgesen,a többieket megszivatva vele,mert a fát egyébként nem kell gondozni,,,,
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
A TV be hallottam, hogy az égbe szökhet a gyümolcs ára a meggy is, mert sok helyen lefagyott.....itt térségünkbe még jónak látom...na erre kiváncsi leszek.
Válasz Cafi #1517. hozzászólásáraMég azt sem tudni, hogy kötött a meggy, ebben a hűvös időben virágzásban alig voltak méhek, de már kezdik a pánik keltést...
Válasz Csarli 1 #1513. hozzászólásáraÉs egy jó ültetvénybe így 5x4el milyen terméshozam várható?? KB.! Nekünk még régióban nagyfáink vannak amiket nem lehet rázni, nem fér bele, de nagyon gondolkodom egy rázógépes ültetvényen, csak a számítás hiányzik még belőle.....
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni hogy milyen tőtávval lehet ültetni meggyet rázógéphez?? 5x2be működik? Vagy az nagyon kevés neki? Így 1000darab megy Egy ha ba, vagy nagyobb sor és tőtáv kell neki??? Valamint így 7,800-1000darab /ha fával számolva milyen termésmennyiség várható fánként vagy hektáronként????
Válasz onethespotuka #1507. hozzászólásáraHáát kitartást kívánok hozzá, annyit hozzá tennék, hogy virágzásban 3x permetezni! A múmiákat ne hagyd rajta, csak fertőzés forrás, metszd meg úgy, hogy le tudd szedni és a nap is átjárja a fa belsejét is. Nekem 1300-as kezdő órabérrel sikerült rázógépre embert találni, munkamorárról ne is beszéljünk...
1810 hozzászólás
Üdv! Nyíregyházán vesznek már át valahol meggyet?
Válasz nagy.fruit #1557. hozzászólásáraÉvek óta (10) kintre szállítunk, hűtős kamionba viszik csak a rakodásnál annyi a gond, hogy békázni kell. Sose volt minőségi nyafogás és százalékolás
Válasz nagy.fruit #1557. hozzászólásáraSzerintem nem lesz vele gond. Tavaly dömping volt tudtak kötekedni. Idén a Keresleti piac miatt a kereskedő meg a feldolgozó ipar is más helyzetben van.
Válasz nagy.fruit #1556. hozzászólásáraHol van mindenki??
Az egyik kereskedő megkeresett ma egy érdekes felvetéssel. 2 lehetőséget kínált: belföld 200 Ft vagy export 240 Ft. Mindegyik a kerti ár. Elsőre nagyon kecsegtető volt az export. Két éve már hoztunk vissza lébe meggyet úgy, hogy másnál belföldön nem volt probléma...
Ti mit csináltok?? Ment már tőletek exportra? Milyen a fogadtatás? Sz.rakodnak átvételnél?
2 kamionnal bevállaltam az exportot, ha jó lesz, talán megy a harmadik is, mert az 40 Ft azért nem kevés...
Válasz Kóder György #1554. hozzászólásáraEzekkel a felvásárlói költségekkel nincs is baj.. A tőlem legtávolabbi pont is kijön 15 Ft-os költségből az országban, mert mindig tele kamionokat engedünk ki a kertből (17 t). A végén ez nehezebb, de arra is van megoldás. Szóval nálam a kereskedőnek nincs sok dolga.. :)
Nálunk az összefogás nem nagyon működik. Már nem egyszer próbálkoztam vele, most már csak egyedül csinálom.. Értem én, hogy 5-10 Ft jelentős tud lenni kamiononként, de meguntam, hogy ennyiért ugrálnak és engem csesztetnek miattuk. Oldják meg, adják el cefrének, hívják a seregélyeket, lesz.rom.. Ja.. Meg még ládát is adjak kölcsön, mert a baromnak még saját ládája sincs, pedig már rég vehettek volna, aztán a végén kevesebbett kapok vissza. Nem is értem minek termel, ha nincs saját láda.. Én már a második évben veszegettem a ládákat kisebb tételben, hogy mire beindul, addigra legyen mibe szedni.
anno ígértem receptet meggy bor készítésére, de nem találom az alkalmas topikot.
Ha valaki segítene, az jó lenne.
Meggybor
http://abshinteradio.atw.hu/?p=54
A meggyet két léből megmosni. Kilogrammonként 5 dkg mag megtörve. Akkor inkább nem kell magozni csak a falét, de így még nem próbáltam.
5 kg meggy
• 4 liter víz
• literenként 285 g cukor
• és egy tíz literes demizson
Elkészítés:
A magozott meggyet összezúzzuk, két napig állni (erjedni) hagyjuk. Egyes receptek szerint a magok egy részét is bele kell zúzni a velőbe. Két nap után lepréseljük, átszűrjük levesszűrőn vagy gézen, de erre a célra nagyon jó a lyukas nylonharisnya is. Minden liter meggyléhez egy liternyi vizet adunk. A cukrot folyamatosan adagoljuk úgy, hogy hozzáadás előtt feloldjuk a gyümölcslében: literenként az első szűréskor 160 grammot, 12 nap elteltével 80 grammot, újabb 12 nap elteltével 45 grammot (literenként!).
(KJ szerint
A cukrozott meggyet kotyogós demizsonba tenni és várni, amíg kiforr! (1-1,5 hét). Majd seprűről leszűrni (lefejteni)és ezután palackozni!)
kotyogón forrjon.Cukrot tenni bele és Néhány nap után töltsük át demizsonba, zárjuk le és tároljuk 10-12 fokon. Három-négy hét után palackokba tölthetjük, hűvös, sötét helyen eláll.
S. Laci szerint.
1 kg gyümölcs
2 liter víz
0,5 kg vízben feloldott cukor
8-10 napig kotyogón forrjon.
Gumicsővel leszűrni. ¾ rész
Két hét múlva isszák.
Válasz nagy.fruit #1552. hozzászólásáraLeegyszerűsített kérdés, hogy mennyi a meggy ára: attól is függ kinek és hol? Nyilván nem ugyanannyi, ha 20 láda meggyed van és elviszed egy talicskával a szomszéd átvevőhöz, akinek meg kell nézegetni nem kukacos-e, nincs-e az alljában zöld vagy penészes, rakodni kell, majd este beszállítani valamelyik konzervgyárba. Ez minimum15 forint kilónként és az átvevőnek is meg kell élnie. Ha te beviszel egy kamion (~20 tonna) meggyet egy konzervgyárba nyilván más árat kapsz, vagy ha egy TÉSz-t 300 tonnát az is mást, de abban is simán lehet 15 Ft extra fuvarköltség a kerti árhoz képest.
Idén én is azt hallom lesz ára a meggynek. Hogy jövőre se legyen gond, mindenkinek azt javaslom szövetkezzen! Ha nincs normális TÉSz a környéken fogj össze a szomszédoddal, haveroddal, akiben megbízol. Ha közösen adtok vesztek nagyobb tételben jobban járatok, nő az alkuerő.
Válasz balazspali #1551. hozzászólására A szőlőre is adott telepítési támogatást,most meg nem kell!De nem mindenki akar ám termelni!Csak a támogatás miatt ültet!
Sziasztok!
Évek óta nézem a fórumot, de sokszor nem értem és muszáj volt regisztráljak.. Ezeket az árakat hol halljátok? Eddigi tapasztalataim szerint, akik azt mondják, hogy ezeket az árakat hallják, kontaktot sosem tudtak adni, pedig szeretnék magasabb áron értékesíteni én is..
Érdi jubileummal kezdünk és a kerti felvásárlási ár 155-160 Ft között van a kertbnen a mi felvásárlóinknál.. Ha tudtok jobbat írjatok légyszi egy mailt, mert ha ez, amit írtok tényleg igaz, akkor a mostani nepper biztos nem kap...
Köszi!
Persze, mert el veszik a gazdáktól a kedvüket az alacsony felv. árakkal s nem foglalkozik kellő védelemmel...láttam én almát is a fa alatt teritve,most meg látok szép telepitést 120 milliós ,de minek? Mikor nincs piaca....valami nincs itt rendbe
Válasz ICE #1549. hozzászólásáraCsak ha a növényvédelem nem volt megfelelő akkor az áraknak annyi. És nem volt egy könnyű év.
Meggyre mondanak 250-300Ft/kg-os árakat, de hallottam már 1-1,2eur/kg-os árat is. Jönnek majd a lengyelek is náluk is nagyon kevés a meggy... Szóval nem kell elkapkodni az eladásokat idén.
A tavaj is volt 200ft nem tudom én mi van a cseresznye is 1000ft körül van a piacon...ja és tavaj volt meggy
220 induló árat hallottam , még bármi lehet , meggy az nincs
Válasz Mesy0730 #1545. hozzászólásáraHát a 200ft is necces gépi betakarítással is 1 ládás fákon
Sziasztok! Pénteken voltam gyülésen 100ft szerepelt a szerződèsen. Viszont 150-200ft körüli induló árról beszéltek.
Üdvözlök minden tagot! Tud valaki már valamit a meggy ár alakulásáról? Ha az idő engedi talán csütörtökön már neki tudunk kezdeni a jubileum szedésének!
Válasz Kevin #1541. hozzászólásáraSemmit nem kötöttünk
Válasz Kevin #1541. hozzászólásáraÉn senkivel nem kötöttem semmit
Válasz Traktor1990 #1540. hozzászólásáraGondolom mindenki megkötötte már a kötelező szerződést május 15-ig, amiben szerepel az ár.
Hallott már valaki valamit a meggy ár felől?
Nyíregyháza környékén is fürtös meggy az elmúlt
éviek harmada körül várható, az érdi -ami erre kevésbé jellemző-jónak mondható.
Válasz lacko75 #1537. hozzászólásáraChiléből!
honnan kinábol,mert lengyelbe is fagyott hálisten..
Válasz geniusfifa #1535. hozzászólásáraHoznak be!
Pest megye déli részén a gazdatársak hozzá sem kezdenek a cseresznye szedéséhez, mert mutatóban van néhány db a fákon. Nálunk az érdi bőtermő meggy jónak ígérkezik, az újfehértóin legjobb esetben is 50 %-os termés várható a tavalyihoz képest. Szomszéd gyümölcsösökben van, akinél a tavalyinak a 10 %-a várható. Van ismerős, akit már hetekkel ezelőtt az összes cég felkeresett akivel valaha üzletelt, hogy adja el oda a meggyét. Komoly gyümölcshiány lesz idén. Van egy olyan érzésem, hogy az árak mégsem fogják ezt tükrözni. Meglátjuk...
Válasz medikus #1533. hozzászólásárakicsiktől néha át se veszik a napi 20 ládát (kézzel szedett)
Válasz tothdavidjanos #1532. hozzászólásáraNálunk a felvásárló tavaly kihúzta!
Válasz lacko75 #1531. hozzászólásárapermetezzük gondozzuk de lassan lehet ha ilyen árak lesznek kihúzzuk a fákat kicsiben nem éri meg meggyezni
na ez itt a probléma,mert ha meg lesz 200ft akkor mindenki leszedi moniliásan férgesen,a többieket megszivatva vele,mert a fát egyébként nem kell gondozni,,,,
Nagyvarsányban a fákon mutatóba van a fán meggy szinte kár foglalkozni vele
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Sziasztok! Heves megye közelében keresnék pótlásra Petri meggy csemetét! Tudtok ajánlani valami megbízható??? Őszi pótlásra kellene!!
Válasz N.. Tamás #1526. hozzászólásáraCsak simán jelent akartam írni!
Vmű álasz balazspali #1525 hozzászólásáraJelen!
Medikus rajtunk kívül van itt valaki?
Válasz balazspali #1523. hozzászólásáraVigyáznak arra hogy NE nagyon gazdagodjál meg!
A spárga fél árról indult,most áll napokig!!Ez nem jó jel!
A TV be hallottam, hogy az égbe szökhet a gyümolcs ára a meggy is, mert sok helyen lefagyott.....itt térségünkbe még jónak látom...na erre kiváncsi leszek.
Válasz balazspali #1521. hozzászólásáraid.pali néven!
Amúgy érdekes, hogy én hoztam létre ezelőtt 10 évvel... Csak nem tudok belépni csak ujként de mindegy.... Örülök h még mindig működik
Válasz balazspali #1519. hozzászólásáraMég el sem virágzott,de biztos alacsony lesz!Másból kiindulva!
Tudja valaki az idei árat?
Válasz Cafi #1517. hozzászólásáraMég azt sem tudni, hogy kötött a meggy, ebben a hűvös időben virágzásban alig voltak méhek, de már kezdik a pánik keltést...
https://www.agrarszektor.hu/elemiszer/felborult-a-meggypiac-fontos-dontest-hoztak-a-magyar-feldolgozok.13877.html?
Válasz 9020 #1515. hozzászólásáraAzt tedd hozzá, hogy sajmeggy alanyon
Válasz N.. Tamás #1514. hozzászólására5x4 túl sűrű! Mi megbántuk. 28.75t/ha volt a rekord debreceni bőtermő
Válasz Csarli 1 #1513. hozzászólásáraÉs egy jó ültetvénybe így 5x4el milyen terméshozam várható?? KB.! Nekünk még régióban nagyfáink vannak amiket nem lehet rázni, nem fér bele, de nagyon gondolkodom egy rázógépes ültetvényen, csak a számítás hiányzik még belőle.....
Válasz N.. Tamás #1512. hozzászólására5x4 már jó
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni hogy milyen tőtávval lehet ültetni meggyet rázógéphez?? 5x2be működik? Vagy az nagyon kevés neki? Így 1000darab megy Egy ha ba, vagy nagyobb sor és tőtáv kell neki??? Valamint így 7,800-1000darab /ha fával számolva milyen termésmennyiség várható fánként vagy hektáronként????
Válasz onethespotuka #1507. hozzászólásáraHáát kitartást kívánok hozzá, annyit hozzá tennék, hogy virágzásban 3x permetezni! A múmiákat ne hagyd rajta, csak fertőzés forrás, metszd meg úgy, hogy le tudd szedni és a nap is átjárja a fa belsejét is. Nekem 1300-as kezdő órabérrel sikerült rázógépre embert találni, munkamorárról ne is beszéljünk...